Yeni neslin akılamaz halleri

gayet iyi biliyorum merak etmeyin.Ama bahsettiğiniz 20 li yaşlarında aklı başında insanlar, boğaziçili bir insan kandırlmaya mahal vermeyecek kadar zekidir sanıyorum.Kimsenin ne yaşadığı bir başkasını ilgilendirmez.İstismar yok, zorlama yok iki taraf bilerek ve isteyerek yapıyor her şeyi.Bilinçliler kısacası.Bu durumda kimsenin cinselliğinin bekçiliğini yapmak haddimize değil bence, ortada gerçekten muhteşem bir sosyal sorumluluk projesi var ve siz hala insanların özel yaşamları yüzünden yaptıklarını çöpe mi atalım diyorusunuz ?

ne kadar gereksiz bir konu yarabbim. herkes kendi evinin önünü süpürsün, başkalarına sataşmasın.

a,yı savunanlar, kendi çocuklarına misafir gelince onlarla oturmayı, çay servisi yapmayı, karşı cinsle temasta bulunmamayı öğretsin;

b,yi savunanlar, ödevin daha önemli olduğunu, kendinin 2-3 katı yaştaki insanların arasında oturmasına gerek olmadığını ve belli sınırlar içerisinde sevgilisi olabileceğini öğretsin;

olsun, bitsin!

kimin çocuğunu nasıl yetiştirdiği, dış kapının mandallarını ilgilendirmez.

Biliyorsanız ne güzel ben sadece gençliğin şuan ne halde olduğunu belirtmek istedim içip içip partilerde kimde uyandığını bilmeyen kızlarımız var gibi gibi çoğunun da ailesinin haberi yok aile daha özverili olabilir. Boun evet sosyal sorumluluk projeleri adına çok güzel o gençlerin durumu içler açısı ama ki bana göre. Siz orayı biliyorsanız gördüyseniz orada bulunduysanız daha net algılamışsınızdır demek istediğimi.

bu kk de bazı arkadaşlar bilinçlinin kelime anlamını bilmiyorlar herhalde
yani 20 yaşındaki gençler karşılıklı istiyor diye bilinçli değil istekli oluyor..bilinçli olan insan iiyi kötüyü ayırt etmeyi bilir ama kızlarımız maşallah hangi erkekteler belli değil ;erkekler desen hangi kızın koynundan çıkar hangi bar da ne içiyor belli değil...

Siz herkes için en iyisini biliyorsunuz sanırım ? Evet Türkiye'nin en iyi üniversitesinde okuyan, gerçekten muhteşem sosyal sorumluluk projelerinde yer alan, geleceği parlak, zeki insanlar sırf cinsellik yaşıyorlar diye içler acısı haldeler öyle mi ? Komiksiniz cidden
Kimsenin ne yaşadığı sizi ilgilendirmez.

Cinsellik normaldir ama her gün biri ile yatma sabah kimin ile uyandığını bilmemek milletin içinde gösterip vermeyen erkekleri napcaz ya diye bağırmak sahilde erkekler ile sıra ile birlikte olmak bana ters size normaldir size normaldir ve bana göre bilinçli güvenli cinsellik değildir. Projeler şahane ona lafım yok bu insanların aileleri daha dikkatli olmalı arkadaşı kim nedir bilmeli bana göre yine yeni nesil çünki daha farklı.

ilk olarak beni neyin ilgilendirip ilgilendirmediğini siz öğretemezsiniz...
ikinci olarak dA biz öyle insanlar yok ve gençlerimiz cinsellik yaşayamaz demedik yazdıklarımızı sonuna kadar algılayarak okusaydınız anlardınız...
herkes cinsellik yaşar fakat kim kimin yatağından çıkıyor belli değil...herşeyin dozu var.
herkesin görüşü farklı benim fikirlerim böyle toplumuuza kafanızı kaldırıp bakarsanız çoğunluk da öyle..hiç kimse kimseye karışmıyor sadece herşeyin yolu yordamı ve dozu var..abartmanın alemi yoooook...
siz bu tür şeyleri kabul edebilirsiniz fakat benim vicdanım el vermiyor...benim düşüncelerim komik gelebilir size ama düşüncelerime saygılı olmanızı isterim..
siz hiç kendi düşüncelerinizin size saçma ve gereksiz geldiğini fark etmemişsiniz özellikle az sayıda başarılı öğrencilerimiz var ve genlleme içine katmanız saçma neden böyle insanlar çok yok ülkemiz fazla gelişmiyor hem sorumsuz hem de tembel bireyler yetişiyorrrrrrr

Ne olur, fikirleri, görüşleri tartışalım. Fikir sahipleri ile kişisel çekişme haline gelmesin mesele. Biz "kadınlar"ız. Çoğumuz anneyiz, anne adayıyız, çocuk yetiştiriyoruz, yetiştireceğiz. Biz, hoyratlıklarından şikayet ettiğimiz erkekler gibi olmayalım. Konu sahibi, şahit olduğu bir şeyi, kendisine uygun bulmamış, konu açmış, oradan mesele genellenmiş, ki çok doğal, herkes görüşlerini söylemeye başlamış. İnsanların, birbirlerinin görüşlerini doğru bulmaması olağandır. Görüşlerimizi söyleyelim, görüşlerimizi savunalım , ama farklı görüşlere saldırmayalım, neden katılmadığımızı anlatalım. Sertleşen tavırlarla, kişisel saldırılarla anlatıldı/savunuldu diye, bir fikir/ görüş daha kıymetli olmaz ki...

Kendi adıma, konu içeriğine geri dönersem, o yaşları yaşadım da, yaşayan evlat da yetiştirdim. Ergenlik çağının belli bir takım fizyolojik değişimler, hormonal değişimlerle yüklü olduğunu göz önünde bulundurmak ve o çağlardaki gençlere biraz daha toleranslı olmak, sanıyorum, yetişkinlere düşen bir görev. Kesit alıp, genellemeler yapmaktansa, mesela, söz konusu ergenin tüm davranışlarını gözlemledikten sonra, bir ortalama almak ve yine de müdahale etmeye gerek bir şey olduğu sonucuna vardıysak, bu konuda iyi niyetle ebeveynleri uyarmak doğru olur bence. Sonuçta, gençlerle ilgili, iyiliklerinden başka bir şey istemeyeceğimiz ortada.

Öncelikle bu son mesajım;
Ben her gün birleriyle yatmak bana göre normal demedim.Ama beni ve sizi ilgilendirmez diye düşünüyorum.Sizin doğrularınız, benim doğrularım onların doğruları farklı.Benim 3 yıllık bir sevgilim var, kendisi ilk sevgilim olur; evlenmeden birlikte olmayı düşünmüyorum zaten çünkü benim için günah.Aman o ne der bu ne der, aman zarıma bişey olmasın mevzusu değil bu; olmamalı da zaten.Sadece günah ve bu yüzden ben bunu yaşamak istemiyorum. Ama kimseye sen nasıl her istediğini yaşarsın diye çemkirmek, içler acısı demek benim haddime değil.Kimseyi benim gibi yaşamıyorlar diye yargılayamam.Kimseye bir zararları yok, aksine bir çok yetişkinden daha çok faydaları var topluma.
Eleştiriyorsunuz çünkü kendi doğrunuz parlasın, hayatınız övülsün istiyorsunuz.Hayıııııır hiç de öyle değil diyeceksiniz biliyorum ama üzgünüm kesinlikle öyle.Bu kadar ego iyi değildir yanlız söyleyeyim...
Nihali hanım boğaziçinden örnek verince ben de oradan devam ettim, ayrıca öyle bir bahsetmiş ki sanki boğaziçindeki herkes öyle herkes bunların peşinde.Ama ben gayet iyi biliyorum ki öyle olmayan bir sürü genç var orda da.
Tekrar söylüyorum uç örnekler her zaman vardı, her zaman da olmaya devam edecek.Bunlar yüzünden gençliği akıl almaz bulmak benim için akla mantığa sığmayan bir şey.
20 yaşındayım.Doğal olarak bir çok farklı ünversiteden arkadaşlarım var.Hiç biri boş oturmuyor.Herkes yararlı olmak için çabalıyor; bu daha küçük illerdeki küçük üniversitelerde de böyle, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde de.
Gençliği yerden yere vurmak, uç örnekler gösterip hepsi böyle diye genellemek hiç bir işinize yaramaz.Madem beğenmiyorsunuz kendi çocuğunuzu 'doğru' yetiştirin.Kendi 'kusursuz' gençliğinizin kopyası bir gençlik yaşar inş. çocuğunuz da.
Ha bir de insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş, ben uyarayım da

Son düzenleme:

doğru söylüyorsunuz kızlar ben onların bu hallerini görünce ben ergenlik çağımı geçtim mi yada öyle bir çağ var mı düşünüyorum çok değil ben 22 yaşındayım
annem bana hiç taviz vermedi hiçbir konuda ama iraz kızdığım noktalar var tabi ama iyi ki öyle yapmışta hanım hanım davranmışım diyorum

yeni nesil malesef inanılmaz yozlaşmış, kızları giyimleri erkeklerin hal ve hareketleri çok tuhaf. biz onların yaşındayken bu tür şeyleri aklımız almazdı. ileride gelecek nesil daha da kötü olacak.

Bende son kez yazıyorum Boğaziçi sarıtepe kampüsünü örnek verdim Boğaziçi dediğinde yarısından çoğu evet orada öyle sen orayı çok iyi biliyorsun neden öyle dediğimi de bilirsin o zeki parlak dediğin öğrencilerin yarısından çoğu super terme kalıyor yani yaz okuluna kimse geçemiyor eğlenceden ders çalışmaya vakit bulamıyorlar çünki. Her üniversitede var mı bu olaylar var ama karma yurtlarda daha fazla oluyor maalesef. Orayı çok iyi biliyorsun madem 2 yurt var karma gece 3 kadar sayım yok odanda parti verebilirsin alkol vs. sokabilirsin kafana göre takılabilirsin güvenlik bir tek dışardan yabancıya karışır cuma cumartesi sayım yok ailene bildirim gitmez bunları da belirtseydin orada özellik ile küçük şehirlerden gelenler ki o kampüste İstanbul dışı gelen öğrenciler bulunur sadece çok hızlı değişmektedir çünki yozlaştık değiştik genç. erkeklerimiz kızlarımız farklı bir birlerine hava atma peşinde party girl havasında takılmakta. Yeni nesilin akıl almaz halidir işte bu bana göre o bir sürü dediğin kaç yaklaşık 800 öğrenci arasında ne kadardır acaba ?

Aman uyarma arkadaşım onu herkes biliyor kadınlar klübünün sloganı gibi oldu zaten klasik bir söz.

Benm gençliğim evet kusursuzdu hayatımı yaşadım yapmadığım şey yoktur geri dönemeyeceğim yada arkasında duramayacağım hiç bir şey de yapmadım pişmanmıyım evet dinen bazı noktalarda benim çocuklarımda böyle yetişecek korkmayacaklar annelerinden ama arkadaşı olmadığımı da bilecekler o ince dengeyi her türlü kurarım.

Gençlik şuan evet böyle genel olarak geniş rahat kime ne yalan söyleyeceğini biliyorlar ailelerine özellik ile.Bizde o yaşlarda olduk bazı eylemler saklanırdı yakın arkadaşından bile şimdi ise bağıra bağıra yaşıyorlar çünki bu devir böyle popüler olduklarını modern çağdaş olduklarını sanıyorlar...

sürekli bu ergenlik halinde olan gençlerin anne ve babaları suçlamak doğru değil, kim ister kızı veya oğlu raydan çıksın bunlar hormonlarla alakalı ne kadar yasaklarsanız yasaklayın sonuç vermiyor ,sizi dinlemiyor olabilir,
hormonları neyi emredlyorsa onu yapacaktır çok kınamayada gelmez senin .çocuğun ergenlikte kuzu giblydi ama yetişkin hayatında belki .çok sorunlar yaşayacak ,öyle fazlada büyük konuşmayın allah herşeyi dengeliyor , kimsede kendini birşey sanmasın, herkesin hayatta hataları var ,büyüklük allaha mahsus, ne oldum deme ,ne olacağım de! bu ergenlerin kınanmasına çok sinir oluyorum,

konunun "nasıl daha duyarlı, vicdanlı, merhametli bir nesil yetiştiririz " şeklinde gelişeceğini düşünürken, birden misafir ağırlamasına, tarzlarına, zevklerine gelinmiş.. öncelikle misafir ağırlama ile jenerasyonun hiç bir ilgisi yok.. 29 yaşındayım ve hala misafir sevmiyorum :) annemlere gittiğimde eğer misafir var ise genellikle arka odaya geçerim.. bu benim keyfime kalmış bir konu yani, gençlikle veya ihtiyarlıkla bir alakası yok. kaldı ki hepimiz kendi devrimizde, bir önceki nesle göre marjinaldik.. bir kısım da Avrupa gibi olduk falan demiş.. alakası yok.. Tr'ye, Avrupadan veya Amerikadan bağımsız bir yer değil ki.. artık herkes, her türlü bilgiye ulaşabiliyor.. abartmayın allah aşkına.. Hele ailelere bu kadar vurulmasına da çok karşıyım.. kim çocuğunu 7/24 kontrol altında tutabilir, ya da gençken kaçınız isterdiniz anneniz-babanız peşinizde gezsin..

Hele hele, ben şöyle büyütüceğim- böyle büyüteceğim diyenlere çok şaşırıyorum.. o ne özgüven allah aşkına.. şimdi çocuklar 7 yaşında başlıyorlar ergenlik havalarına.. kısaca ailelerin işi gerçekten çok zor, kınamayın kimseyi.. çocuklar hamur falan değil, artık kendi kalıplarıyla doğuyorlar..

arkadaşım sana katılıyorum çok doğru bomboş çoğu gençler ... azimle kazanıp birşeyler elde etme. nede çaba yok...

ahh konu nerelere gitmiş yine..

eleştiren ablalarıma sözüm:evet siz mükemmeldiniz harikaydınız çoook terbiyeliydiniz muhteşemdiniz hem dersleriniz hem adabınız hem ahlakınız takdire şayandı hadi kendinizi anlatın hadi buyrun nasılsa ispat gerekmiyor buyrun klavye başına...

zaten şimdikilerden bi cacık olmaz ahlaksızlar bir kere,adab-ı muaşeret sıfır .beş para etmezler yani ha birde neydi boğaziçi üniverstesinin hali ne öyle yurtların durumunu anlatan arkadaşım senin çocuğun boğazçini kazanırsa gönderme seninki de ahlaksız olmasın...(ha eğer kazanabilirse tabi malum boğaziçi ünv bu ülkede puanı en yüksek ünv)

ya Allah aşkına siz ne dediğinizin farkında mısınız...

Yazmayacağım dedim ama; kedili ciğerli çok güzel bir atasözümüz var tam sizin yaptığınıza uygun.Artık nasıl hırslanmışşsanız gidemediniz diye.. sadece kilyosta 800 den fazla öğrenci var.Size kim anlattıysa yanlış anlatmış.Zaten o yaştaki insanların denetime ihtiyacı mı var? sizin belirlediğiniz kalıplarda ve kurallarda yaşamak zorundalar mı ?
Öyle bir konuşuyorsunuz ki sizin o muhteşem neslinizde bir tek bile çürük elma yok; bugün gazetelerde okuduğumuz katiller, hırsızlar,ahlaksızlar, dolandırıcılar,sapıklar, yan kesiciler, küçücük çocuklara tecavüz edenler, 13 yaşındaki bir kızın ırzına geçen yüz küsür insanın hepsi bizim neslimiz zaten evet (gerçi benim yaşımdakiler kendilerini yeni neslin içine almamış ama olsun ).Hadi onları geçtim; burada bile yazıyorsunuz, aldatan, döven, sürekli içen kocaları; gelinine yapmadığını bırakmayan kayınvalideleri, gelinine göz koyan kayınpederleri ? bunların hepsi mi genç?
Kendinizi övmek için başkasını aşağılamaktan vazgeçin.Herkes sizin kadar muhteşem olmak zorunda değil.Siz çocuğunuzu kazanabilirse yollamazsınız boğaziçine.Hatta direk lise ve üniversiteye de yollamayın çooook bozdu oralar çook.Yazık edersiniz çocuğunuza.
madalya verelim de rahatlayın bari kusursuz gençliğiniz için.hayret bişey ya.

ben karma yurtta kaldım kimi sevgilisiyle sevişti, kimisi erkek sineği bile odasına almadı, kimisi a'ydı kimisi B'ydi, nasıl genelleme yapıyorsun anlamadım? benim kuzenlerim benden o yaşımdaki halimden kat kat akıllılar bana göre daha rahat geziyorlar, daha dekolteli giyiniyorlar ama benden çok daha akıllılar ne bileyim.

Ergenlik de insanların yaşaması gereken bir dönem..

Bu kadar eleştirilmemesi gerek bana göre.

Misafirden misafire göre değişiyor bence davranışlar.

Mesela kendimden örnek vereyim;

Aile büyükleri geldi mi evin içinde dört dönerim.. Dersim olsa da onların yanından ayrılmam.

Ama bu adetler yüzünden değil sevgi ve özlem duygusundan kaynaklanıyor benim için.

Annemin bazı arkadaşları vardır, muhabbet öyle keyiflidir ki hiç gitmesinler isterim. Onlarla otururum.

Ama bazıları da var illallah ettirdikleri için gelmeleriyle beraber selamımı verip ders çalışmaya giderim

Bu konuda yanlış yaptığımı da düşünmüyorum.

Mesela ev yaptırdık, kadın gecenin 11inde geliyor evi gezmeye. Hem de haber dahi vermeden.

Sonra kimisi de ahiret soruları soruyor bunaltıyor insanı..

ne gereksiz bir konu. çocukları bu tarzda eleştirince düzelecekler mi? tabii bizler mükemmeldik hergün birinin evinde altın günü yapan kadınlara pardon misafire çay getirsen ne olur getirmesen ne olur.ben çay serviside yaptım saygıda kusurda etmedim ne oldu.amann ya herkes istediği gibi yaşasın.bize ne????

her insanın hayatının birkaç yılında çoğunluklada ergenlik döneminde bocalamalar olur.bu geçici durum o gençlerden bi halt olmayacağı anlamına gelmez.çoğu sakinleşecek meslek sahibi olacak kariyer yapacak anne olacak....bu kadar karamsar olmaya gerek yok.

gençlik öldü bitti eyvah türkiye nereye gidiyor die karalar bağlamaya lüzüm yok.büyük konuşmayın.herkesin evladı olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…