Sen Boun sarıtepe kampüsünü de bir incele istersen kilyostaki gençlik içip içip neler yapıyor orada gidip görme şansın var ise ziyaretçi olarak hatta gör karma kampüste neler yaşanıyor oda partileri gece yarısı sahilde yaşananlar. Aileleri ders çalışıyor arkadaşları iyi diye geçiniyor bire bir gördüm arkadaşın akrabası orada kız bu yüzden okulu bırakacaktı çok dengesiz hızlı yaşanıyor her şey.
gayet iyi biliyorum merak etmeyin.Ama bahsettiğiniz 20 li yaşlarında aklı başında insanlar, boğaziçili bir insan kandırlmaya mahal vermeyecek kadar zekidir sanıyorum.Kimsenin ne yaşadığı bir başkasını ilgilendirmez.İstismar yok, zorlama yok iki taraf bilerek ve isteyerek yapıyor her şeyi.Bilinçliler kısacası.Bu durumda kimsenin cinselliğinin bekçiliğini yapmak haddimize değil bence, ortada gerçekten muhteşem bir sosyal sorumluluk projesi var ve siz hala insanların özel yaşamları yüzünden yaptıklarını çöpe mi atalım diyorusunuz ?
bu kk de bazı arkadaşlar bilinçlinin kelime anlamını bilmiyorlar herhalde
yani 20 yaşındaki gençler karşılıklı istiyor diye bilinçli değil istekli oluyor..bilinçli olan insan iiyi kötüyü ayırt etmeyi bilir ama kızlarımız maşallah hangi erkekteler belli değil ;erkekler desen hangi kızın koynundan çıkar hangi bar da ne içiyor belli değil...
Siz herkes için en iyisini biliyorsunuz sanırım ? Evet Türkiye'nin en iyi üniversitesinde okuyan, gerçekten muhteşem sosyal sorumluluk projelerinde yer alan, geleceği parlak, zeki insanlar sırf cinsellik yaşıyorlar diye içler acısı haldeler öyle mi ? Komiksiniz cidden
Kimsenin ne yaşadığı sizi ilgilendirmez.
Siz herkes için en iyisini biliyorsunuz sanırım ? Evet Türkiye'nin en iyi üniversitesinde okuyan, gerçekten muhteşem sosyal sorumluluk projelerinde yer alan, geleceği parlak, zeki insanlar sırf cinsellik yaşıyorlar diye içler acısı haldeler öyle mi ? Komiksiniz cidden
Kimsenin ne yaşadığı sizi ilgilendirmez.
hiç sorma canım ya geçen gün kampüste oturuyoruz yarım saat sonra bi vizemiz var herkes stres topu gibi yarımız işten çıkıp gelmişiz. 12 yaşında bir çocuk geldi abla bir sigara versene. git işine . abla o zaman bir sigara parası ver . çocukla böyle münakaşamız devam etti . bizler 12 yaşındayken sokağa annelerimiz olmadan çıkmazdık . tek çıktığımız başka bir arkadaşa ders çalışmaya gitmek o da annemiz onların ev uzaklık mesafelerini bilirdi 10 dkysa 15 dk sonra en geç aramış olurlardı. bunların ellerinde cep telefonları, ana- baba ortada yok . tuhaf tuhaf giyimler, erkeklerini geçtim kızlarının bile ağzında henüz bizim duymadığımız küfürler, el ele tutuşup hatta üstüne üstlük orta yerde öpüşenler. bunların ileri versiyonları ise liseler. bilmiyorum çok tuhaf oldular. ama ben yinede bu davranışları anne- baba tutumlarına bağlıyorum. bizde geçtik o yollardan böyle değildik. annemiz gözümüzün içine baksın korkudan titrerdik put gibi donardık
aynen öyle şiddetle katılıyorum . sanki ders çalışan çocuk 5 dk odasından çıkıp hal hatır sorsa iki kelam edip öyle çalışsa olmuyor. bazı anneler utanıyor sıkılıyor diyorlar o utanıp sıkılan çocuğun bakın facebookta kaç arkadaşı var. ayıp yani. he şu da var. ben bahsettiğiniz jenerasyona en yakın kuşağım belki 21 yaşındayım . ama bizler böyle değildik. ya yeni gelişen gençliğin hamuru bir tuhaf ya anne-baba tutumları çok farklı ben öyle düşünüyorum .
Öncelikle bu son mesajım;
Ben her gün birleriyle yatmak bana göre normal demedim.Ama beni ve sizi ilgilendirmez diye düşünüyorum.Sizin doğrularınız, benim doğrularım onların doğruları farklı.Benim 3 yıllık bir sevgilim var, kendisi ilk sevgilim olur; evlenmeden birlikte olmayı düşünmüyorum zaten çünkü benim için günah.Aman o ne der bu ne der, aman zarıma bişey olmasın mevzusu değil bu; olmamalı da zaten.Sadece günah ve bu yüzden ben bunu yaşamak istemiyorum. Ama kimseye sen nasıl her istediğini yaşarsın diye çemkirmek, içler acısı demek benim haddime değil.Kimseyi benim gibi yaşamıyorlar diye yargılayamam.Kimseye bir zararları yok, aksine bir çok yetişkinden daha çok faydaları var topluma.
Eleştiriyorsunuz çünkü kendi doğrunuz parlasın, hayatınız övülsün istiyorsunuz.Hayıııııır hiç de öyle değil diyeceksiniz biliyorum ama üzgünüm kesinlikle öyle.Bu kadar ego iyi değildir yanlız söyleyeyim...
Nihali hanım boğaziçinden örnek verince ben de oradan devam ettim, ayrıca öyle bir bahsetmiş ki sanki boğaziçindeki herkes öyle herkes bunların peşinde.Ama ben gayet iyi biliyorum ki öyle olmayan bir sürü genç var orda da.
Tekrar söylüyorum uç örnekler her zaman vardı, her zaman da olmaya devam edecek.Bunlar yüzünden gençliği akıl almaz bulmak benim için akla mantığa sığmayan bir şey.
20 yaşındayım.Doğal olarak bir çok farklı ünversiteden arkadaşlarım var.Hiç biri boş oturmuyor.Herkes yararlı olmak için çabalıyor; bu daha küçük illerdeki küçük üniversitelerde de böyle, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde de.
Gençliği yerden yere vurmak, uç örnekler gösterip hepsi böyle diye genellemek hiç bir işinize yaramaz.Madem beğenmiyorsunuz kendi çocuğunuzu 'doğru' yetiştirin.Kendi 'kusursuz' gençliğinizin kopyası bir gençlik yaşar inş. çocuğunuz da.
Ha bir de insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş, ben uyarayım da
Az önce yakın bir arkadaşımın en fazla 12 yaşındaki kız kardeşinin (Çok da tatlı bir kızdır) facebook resmine bakıyordum. İçimden de "Bu yaşta ne facebook'u?" derken gözüm fotoğrafın altındaki yorumlara kaydı. (Tahminen) okul arkadaşlarıyla bir yorumlar var ki! Kızlar birbirine alenen O....., g... vs. vs. ağıza alınmayacak şeyler yazmışlar. Şaşırdım kaldım! Bence ailelerin denetimsizliğinden bunlar. Otoriter olmamak lazım ama aşırı izin verici tutumlar da uygun değil. Sussun diye, anne babayı rahat bıraksın diye sokağa salmak ve peşinde olmamak, ya da koyayım tv önüne benim izlediğim filmleri dizileri izlesin ben de rahat edeyim demek ne kadar doğru? Sonra tv de gördüğü gibi şiddet içerikli davranışları aynen uyguluyor. Aile çocuğu kısıtlamayacak ama her attığı adımı da belli bir yaşa kadar takip edecek. Arkadaş çevresini bilecek, onunla gerçek anlamda sohbet edecek. Anne baba olmak "yemeğini önüne koyayım yesin, ders çalış diye odasına göndereyim ne yaparsa yapsın içeride dursun yeter, ya da salayım dışarı ben işime bakayım günlere gideyim ya da maçımı izleyeyim" demek değil!
Ben de bir eğitimciyim. Çocuğum olursa arkadaşları ve arkadaşlarının aileleriyle illaki tanışıklığım olacak. tv de her şeyi izlemesine, belli bir yaştan önce teknolojik aletlere (bilgisayar, tv) sahip olmasına izin vermeyeceğim. Bunlar hem insanı düşünmekten uzaklaştırıyor, hem asosyal yapıyor, hem de ebeveyn denetimi olmadan kullanmaları çocukları tehlikeye atıyor...
Herkes çocuğuna her şeyin en iyisini almayı, en iyi imkanlara sahip olmasını ister. Ancak her şeyi siz önüne serdiğinizde neden çabalasın o çocuk? Boş bir nesil yetişiyor, farkında mısınız?
Bende son kez yazıyorum Boğaziçi sarıtepe kampüsünü örnek verdim Boğaziçi dediğinde yarısından çoğu evet orada öyle sen orayı çok iyi biliyorsun neden öyle dediğimi de bilirsin o zeki parlak dediğin öğrencilerin yarısından çoğu super terme kalıyor yani yaz okuluna kimse geçemiyor eğlenceden ders çalışmaya vakit bulamıyorlar çünki. Her üniversitede var mı bu olaylar var ama karma yurtlarda daha fazla oluyor maalesef. Orayı çok iyi biliyorsun madem 2 yurt var karma gece 3 kadar sayım yok odanda parti verebilirsin alkol vs. sokabilirsin kafana göre takılabilirsin güvenlik bir tek dışardan yabancıya karışır cuma cumartesi sayım yok ailene bildirim gitmez bunları da belirtseydin orada özellik ile küçük şehirlerden gelenler ki o kampüste İstanbul dışı gelen öğrenciler bulunur sadece çok hızlı değişmektedir çünki yozlaştık değiştik genç. erkeklerimiz kızlarımız farklı bir birlerine hava atma peşinde party girl havasında takılmakta. Yeni nesilin akıl almaz halidir işte bu bana göre o bir sürü dediğin kaç yaklaşık 800 öğrenci arasında ne kadardır acaba ?
Aman uyarma arkadaşım onu herkes biliyor kadınlar klübünün sloganı gibi oldu zaten klasik bir söz.
Benm gençliğim evet kusursuzdu hayatımı yaşadım yapmadığım şey yoktur geri dönemeyeceğim yada arkasında duramayacağım hiç bir şey de yapmadım pişmanmıyım evet dinen bazı noktalarda benim çocuklarımda böyle yetişecek korkmayacaklar annelerinden ama arkadaşı olmadığımı da bilecekler o ince dengeyi her türlü kurarım.
Gençlik şuan evet böyle genel olarak geniş rahat kime ne yalan söyleyeceğini biliyorlar ailelerine özellik ile.Bizde o yaşlarda olduk bazı eylemler saklanırdı yakın arkadaşından bile şimdi ise bağıra bağıra yaşıyorlar çünki bu devir böyle popüler olduklarını modern çağdaş olduklarını sanıyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?