Yeni neslin akılamaz halleri

işte çocukları ile ilgilenmiyorlar doğurmak hele birde erkek çocuk doğurmak için bunca çocuk doğurmak
onların geri kafalılıklarını biz burda çekiyoruz feodalitelikten çıkmayan beyinler.
ben burda dedemin köyüne gidiyorum inanın çocuklar pehlivan gibi güçlü kuvvetli kahraman çocuklar.
ağızlarında küfür duymadım çoğu zaten okula okuldan sonra babalarına yardım ediyor tarla tapa işleri mağlum.
şehirdeki çocukları köylere yollamak lazım o zaman

Nesilleri karşılaştıran insanları hiç anlamam. Zaman değiştikçe insanlar da değişir. Siz de annenizin zamanının gençlerinden farklısınızdır. Şimdinin gençleri farklı da anne-babalar aynı mı acaba?? Ya da şu anki gençlerin çocukların geçtiği dönemler, yaşadıkları şeyler anne babalarınınki ile bir mi? Misafirin yanına çıkmıyorlar, nerde diye sorunca "ders çalışıyorlar" diyorlar demişsiniz. Ben gerçekten öss'ye hazırlandığım zaman odamdan dışarı çıkamadım. Kuzenlerim hazırlandığı yıl sülalece yüzlerini göremedik. Çok şükür kazandık da iyi yerleri. Hiç bir misafirimiz de bunu saygısızlık olarak görmedi. Çünkü kendi çocukları da aynı dönemlerden geçti, halden anlıyorlardı. Çocuğunuz var mı, kaç yaşında bilemem ama yaşayınca anlayacaksınız ne demek istediğimi. Gelecek kaygısı yaşayan gençlerin, gelen misafirin gönlünü hoş etmekten daha ciddi dertleri var. Eskiler çocukluklarını doya doya yaşamışken, şimdikiler sokakta oynamak nedir bilmiyor.
Şu saygısızlık konusuna gelince de, aile nasıl yetiştirirse çocuk öyle olur. Sokaktan öğrenme falan hikaye. Bizim de arkadaşlarımız vardı ama ben hiç küfür eden bir çocuk olmadım.

Hazır başlamışken bitireyim madem. Saygı saygı diyorsunuz da, sadece küçükler mü büyüklere saygı duymalı? Önce ebeveynler çocuklarına saygı duyacak, onlara bir "birey" olduklarını hissettirecekler ki, çocuğun kişiliği otursun büyüyünce o da onlara saygı göstersin. Saygı görmeyen çocuk nerden öğrenecek saygıyı? Şimdiye kadar kimseye saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum ve bunu aileme borçluyum. Bana hep saygı duydular, o sınava çalıştığım dönemde rahatsız olmayım diye odama bile girmediler, hiç sıkmadılar hep güvendiler. Ve ben şu anda yüksek lisans yapıyorum ve kaç yıllık eğitim hayatımda tek bir gün bile okulu kırmadım, eteğimi kıvırmadım, sigara ağzıma sürmedim, hiç düşük not almadım her sene takdir getirdim. Beni böyle yetiştirdikleri için onlara minnettarım ve karşılığını fazla fazla vermeye çalışacağım inşallah. Lütfen çocuklarınıza "birey" olduklarını hissettirin.

Bayanlar "a haber" kanalında ömer faruk yelkenci var şimdi. Çok güzel ve konumuzla ilgili "adab-ı muaşeret kurallarını ne kadar biliyoruz" konusu işleniyor. Mutlaka bakın lütfen.

bu gençleri ne diye kınıyorsunuz
illaki dert .çekmelerlml gerek zaten evlenlnce başlıyor her türlü dertleri

çay ile ilgili kısmı ilk mesajımda düzenleme yaparak anlattım, çünkü herkese ayrı ayrı yazmaktan gına geldi.
ergenlerle ilgili kısma gelince ben sizin gibi düşünmüyorum. siz bir insana 18 yaşından sonra bişey katamazsınız. insan eğitimi, taa algılayabildiği en küçük yaşlardan başlar, hatta ergen olasıya kadar zaten temel ahlaki kuralları ailesinden, değilse okuldan almıştır. Eğer bu eğitimi aldıysa zaten hayatında uygulamaya koyacaktır. Bunun yanında ergen olan gençlerimiz evet uç davranışlar sergilerler, öfke kontrollleri yoktur, heyecan severler.. vs. Ailesinden temel nezaket kurallarını öğrenmeyenler ve bunu okulda eğitim olarak da almayanların ne ergenlikte ne de ileri ki yaşlarda bu kuralları uygulanması beklenemez. ha belki zeki biridri, çevreden gördüklerini benimseyer hayatına uygular, o da mümkündür.
burada yapılan paylaşımlarda okuduğumuz bir kuşak farkı çatışmasını değil, 4-5 yaş farkın bile çatışmasını gösteriyor. Bizim dönemde herkes mükemmeldi demiyorum, babaannemin döneminde de herkes mükemmel değildi.. ama her geçen yıl, biraz daha biraz daha yozlaştırıyor..Bana ev sahibinin (ergenden veya gençten bahsediyorum)hoşgeldin dememesini ben nezaketsizlik olarak algılarım, siz normal karşılarsınız.. Evet dersler sınavlar çok önemli, hepimiz o yollardan geçtik biliyoruz ne kadar hayatı kısıtladığını. bunun için de ayrıca üzülürüm onlara. çünkü bizim lisede başladı sınav derdi, onların ilköğretimden.. ama bu "benim dersim, çok önemli bi sınavım var, gelen misafirin ne önemi var" diyip tamamen bencilliği gösterdiğini düşünüyorum. bu da size uymayabilir ama giderek bencilleşen bir topluma dönüştüğümüzü düşünüyorum ben.
sadece kendi öncelikleri, kendi rahatı, kendi keyfi.. siz hiç denk gelmediniz mi otobüste metroda yaşlı amcalara yer vermeyen gençleri, sizi ittirip önünüze geçmeye çalışanları veya sorduğunuz soruya lakayıt verilen cevapları, sizi ve çevresindikileri umursamadan birr cafede veya uçakta rahatsız edici konuşma, gürültü ve tavırları.. bunların hepsini ben yaşamadım sadece.. birçoğumuz yaşadık. . ergenlik bu kadarını mazur göstermiyor bana..

Daha dun aksam esımle sahılde dolasırken cımenlerın arasından ses duyduk baktık yaslı bır adam 45-50 yaslarında ve yemın edıyorum sıze en fazla yası 16-17 dır bır genc kız sevısıyorlar ınanamadıkk sok oldukk sonra ılerıye dogru yuruduk o olayı uzulerek konusurken gencler toplanmıs yasları yıne en fazla 18 dır bıralar ellerde gıtar sıgaralar havadaa ... Kısacası daha dun esımle bu konuyu konustuk yazık dedık nasıl bır hale geldık...Cocuk yapamaya korkuyoruz gercekten...

öncelikle değişmeyen tek şey değişimin kendisidir..insan 18 yaşından sonra çooook fazla şey öğrenir ve çok çok değişir biz buna olgunlaşmak deriz..

bakın çay muhabbetini geçelim ki hala aynı fikirdeyim beklenti ve dışa vurumunuz tam bir fiyasko!!

sadece 5-10 sene önce doğdu diye mutlak saygı beklentisi içinde olmak kimsenin hakkı değildir..

bir çok yoruma baktım ve saçma sapan şeyler okudum

ben ergen iken de vardı bu tipler hayatım benden öncekilerin koyduğu saçma kalıplara uymaya çalışmakla geçti

ve inanın ben çok mutsuz oldum..gereksiz beklentiler içinde hiçkimseyi mutsuz etmemem sırf bu sebepten..

sınavlar tabi ki milletin geliş gidişinden çok daha önemli bunun bilincinde olmamak bence asıl bencillik..

beni otobüste metroda ittirip önüme geçmeye çalışanlar ya da bir takım sorularım lakayt cevaplar veren ya da bana yer vermeyenler tabi ki oldu ama bunların hepsi ergen değildi..pekala yaşını başını almış insanlarda vardı..

peki ben size soruyorum siz hiç saygısız yaşlı görmediniz mi..

bunun yaşla değil karakterle ilgisi var sayın arkadaşım..

ama şimdi karakter 18 yaşa kadar gelişir biz sıkı tutalım önlem alalım da herkes mükemmel olsun demeyin nolur..

eğitim ve vijdani bilinç bir noktaya kadar empoze edilebilir sonrası kişinin kendine kalmıştır..ayrıca yaşamak, tecrübe etmiş olmak insanın en iyi öğretmenidir

ben diyorum ki gençleri rahat bırakalım zaten omuzlarındaki yük çok ağır bu demek değil ki ahlaksızlığa çanak tutalım

ama garip garip yok çayım çorbam yok ben geldim yanıma gelsinler ha bir de biri yazmış erkeklerle geziyorlar.. bunlar çok gereksiz..

o aşırı hareketler zamanı geldiğinde biter hepimiz görmüşüzdür kendi zamanımızda ama geçiyor bitiyor işte bir çok kişi gayet aklı başına yetişkinler olarak hayatlarına devam ediyor
demem o ki zamana bırakmak en güzeli ,bir arkadaşım yazmış bunlar geçer önemli olan vijdan sahibi olsunlar

(ha birde yazmadan geçemicem biri yazmış''ben 13 - 14 yaşlarımda evcilik oynardım falan filan'' yahu 14 yaşında evcilik mi oynanır??

o arkadaşın zeka seviyesinde ciddi bir sorun varmış kanımca)

Hala yazdıklarımı neresinden başlayarak okudunuz veya hangi ruh haliyle okudunuz da böyle çıkarımlar yapıyorsunuz anlamış değilim. Forumda böyle ikili diyaloglara girip cevap yetiştirmek hiç hoşuma gitmediği için artık yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim.
İkimiz çok farklı düşünüyoruz, ben ahlak eğitiminin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğini dşünüyorum. Ergen olana kadar, artık kendini yetiştirmiş ahlaken toplum yapımıza uygun davranan bireyler olması gerektiğini; sizinde bahsettiğiniz, benim de bahsettiğim , yetişkin olmasına rağmen hala gelişimini tamamlayamayan kişilerin de varlığından haberdar olduğumu söylemek k isterim. Siz ise, ergenlikte yapılacak herhangi bi tavır davranış sorununun dikkate alınmaması gerektiğini, erişkin olunca düzeleceklerini söylüyorsunuz. Umarım başlarına kötü şeyler gelmeden, hayatlarında yaralar almadan, kimseyi incitmeden dediğiniz olur.
Bu konuyu açtıktan sonra 2 farklı kanalda bu konunun işlendiğini gördm. Konuu açalı daha 2 gün oldu. Durumun vahamiyeti ortadayken bu kadar rahat olamıyorum. Birçok kişi bunun farkında, 3 maymunu oynamanın kimseye faydası yok.
İyi günler dilerim
( bu arada bir bayanın zeka yaşını tespite çalışmışsınız, bu tavrınızı ayrıca kınıyorum)

Bencillikte son nokta gerçekten yanlış anlamayın gençlerin değil sizin yaptığınızdan bahsediyorum. Ben 20 yaşındayım ben de böyle düşünen biriyle beraber oturmak istemem.40 yaşına gelsem yine istemem.
İnsanları kurallara/kalıplara sokmaya çalışmaktan vazgeçin lütfen. Herkes kendi yanlışlarını, doğrularını yapsın bırakın.
Bu arada; http://www.hurriyetkampus.com/haber-detay/k-o-y--projesi-yeni-gonullulerini-ariyor-! ,
www.busos.boun.edu.tr - www.busos.boun.edu.tr, 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri.•.9-10 Mart 2013 | ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi
biraz inceleyin verdiğim örnekleri, gençliğin asıl akıl almaz hallerini işte o zaman görürsünüz

Son düzenleme:

bu mesajınız ve ilk mesajınız birbirinden çok çok farklı öncelikle kendinizle çelişki içindesiniz..daha ikinci cümlenizde 12-19 yaş arası bireyleri yeni yetme diye tanımlamışsınız ben de sizi kınıyorum..şimdi gördüm düzeltme yapmışsınız

ama iş işten geçtikten sonra..ortada konu bulan dayatma meraklısı eleştirmekten haz duyan vıdı vıdıcı teyzeler de yardırmış gitmiş..

toplumsal yozlaşma elbetteki sorun bunu konuşalım ama bu her yaş grubunun sorunu sadece ergenlerin değil..ayrıca çok yanlış yerden başlamışsınız konunuz hadi gençlere yüklenelim konusu olmuş resmen

başından başladım ben sorun da bu sanırım başı pek açıklayıcı değil (değildi)zira!!!

konuyu yeni eklediğiniz paragrafla açsaydınız tepkim böyle olmazdı..ama siz

''Çoğu misafiri sallamıyo bile. Odasına tıkılıp kalıyorlar. Annelerinin klasikleşen cevabı " ders çalışıyor çocuk" madem her geldiğimizde odalara tıkılıp ders çalışıyo bu gençler, e hani başarı nerde diyecek oluyorum. Neyse diyorum.''

diyecek kadar haddinizi aşınca ben de beğenmeseniz de cevabımı bu şekilde vermeyi uygun buldum..

(bu arada siz şu bahsettiğim bayana arkadaşım ne diyorsun abartmaya da gerek yok 14 yaşında evcilik oynanmaz dediniz mi? ahh pardon o sizinle aynı fikirdeydi o zaman sizin için sorun yok değil mi!! hangimiz üç maymunu oynuyoruz bu minvalde)

Siz buna kalıba sokmaya çalışmak dersiniz, bense adab-ı muaşeret derim. Bakış açımız farklı..
Ha buarada ergenlerle oturup sohbet edip çaylarımı doldurmalarını istediğimi düşünenler için ilk mesajıma açıklayıcı bir paragraf ekledim. Bu paragrafta konunun paylaşım amacı da belirtildi. Gençlerimizin bizi grurlandıracak yönlerini paylaşacağımız ayrı bir konu planladığımı da görebilirsiniz. Bu paylaşımınızı orada görmek isterim

Açıkçası ben sizin 'biz zamanında böyle iyiydik şöyle güzeldik şimdikiler hiç bizim gibi değil ' demeye getirdiğinizi düşünüyorum.Ama bu tarz söylemler gerçekten komik ve itici gözüküyor inanın.
Sizin zamanınızda da uç örnekler vardı şimdi de var.
Adabı muaşerete gelince ; sizin yanınızda oturmadılar diye hırslanmak,sürekli herkesten bir şeyler beklemek de bana göre adabı muaşerete aykırıdır.Evine gittiğiniz birinin çocuğunun sınavının sizden önemsiz olduğunu düşünmek de öyle.
Benden bilmem kaç yıl önce birileri sokakta sevgilime sarılmama ayıp demişse, ben bunu neden umursamak zorunda olayım ? Geçenlerde bir şey okumuştum çok hoşuma gitmişti; sokakta bir kadın bir adamla öpüşse taşlarız, ancak sokak ortasında dayaktan öldürülür sesimiz çıkmaz gibi bir şeydi.
Otobüste yer verme konusuna gelince, gençlerden çok daha büyük saygısızlığı 40 yaşlarındaki teyzeler yapıyor.Bunun gençlikle yozlaşmayla alakası yok yani.
Ha bir de müneccim değilim ne tarz konular açmaya çalıştığınızı bilemem.Yeni konunuzda da bazı gençler aynıı bizim kuşak gibi valla misafirin çayını şekerini eksik etmez, ne yaparsa göz önünde değil gizli saklı yapar, ne kadar da güzel mi diyeceksiniz ?

yüzyıllarca ergenler hor görülmüştür ve sonrası içlerlnden.
ne
cevherler çıkmıştır bu ergenlik dönemi 4 ile 5 yıl süren var gelişme dönemidir asi de olurlar uysalda kınamaya gelmez en zor olanda onları anlamak ,yanlarında olmak

Benim kuzenlerim böyle değil şükür. Söylediklerine tamamen katılıyorum. Bu durum ailelerden kaynaklanıyor. Modern aile olalım derlerken ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Her dedikleri yapılan her gitmek istedikleri yere ceplerine para koyup gönderilen çocuklar böyle oldu. Başıboşluktan tamamen bu durum. Kontrol ve otorite yok. Otorite derken baskı kurmayı kastetmiyorum. Ama çocuk aileden biraz çekinmeli. Anne baba çocukların arkadaşı olmalı söylemine hiç ama hiç katılmıyorum. Anne-baba çocuğun arkadaşı değildir olmamalıdır. Dertlerini sorunlarını anne babayla paylaşmalıdır ama karşısında anne babası olduğunun bilincinde olarak. Bilmiyorum bana ters geliyor bu durumlar.
Birde çocuklar daha küçücük ellerinde tablet bilgisayarlar vs. Şunu istiyorum diyor alınıyor bunu istiyorum diyor alınıyor. Suç tamamen ailelerde.

cok güzel bır paylasımmmm tesekkurlerrr :) iletişim kurmayı bilmiyoruz oyuzden tüm sorunların kaynağı iletişimsizlik eğitimsizlik...

Sen Boun sarıtepe kampüsünü de bir incele istersen kilyostaki gençlik içip içip neler yapıyor orada gidip görme şansın var ise ziyaretçi olarak hatta gör karma kampüste neler yaşanıyor oda partileri gece yarısı sahilde yaşananlar. Aileleri ders çalışıyor arkadaşları iyi diye geçiniyor bire bir gördüm arkadaşın akrabası orada kız bu yüzden okulu bırakacaktı çok dengesiz hızlı yaşanıyor her şey.

Sadece ilk mesajı okudum.
İnanılmaz saçma ve çok yanlış bir bakış açısı benim için.
Başarılı olmayı, kaliteyi olmayı misafirlere karşı nasıl davrandığına göre mi hesap ediyorsunuz gerçekten?!
Bence sizin haliniz akıl almaz.
Gerisini okumaya lüzum yok.

Kendimi 19 yaş ergen sınıfına koyarak yorum yapayım o zaman
Çoğu dediginizde haklısınız tam olarak öyleyim demesem de arada var bazıları.Şu misafir olayında misafirle çok çok ilgilenemiyoruz maalesef.En azından ben öyleydim öyleyim.Geçen yıl üniversite sınavları bu sene de üniversite dersleri baya çalışmak gerekiyor.Zaten hafta onu geldigimde eve mutlaka misafir geliyor."ders çalışıyor" diyor annem pek inanmıyorlar heralde.bir kere sunum hazırlarken odama dalmıştı misafir hanım vurmadan etmeden kapıya. hep de ders çalışıyorlar zaten dedi bilgisayarıma eğilip baktı ne yapıyor diye.bişey de diyemedik ama

ve annem babam odama izinsiz girmezken başka birinin odama esyalarıma karışması çok ayıp.bu yüzden çok sıcak davranamıyorum böyle misafirlere.bir de

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…