Karakter ile alakalı uzak yakını yok bunun arkadaş çevresine vs. dikkat etmeli aile güveniyorum ben hiç bişey yapmaz dememeli sıkmayacak ama serbestde bırakmayacak dengeyi iyi sağlayacak zira istanbuldayım ki istanbulda yetişen ailelerin kızlarını oğullarınıda görüyoruz.
Nesilleri karşılaştıran insanları hiç anlamam. Zaman değiştikçe insanlar da değişir. Siz de annenizin zamanının gençlerinden farklısınızdır. Şimdinin gençleri farklı da anne-babalar aynı mı acaba?? Ya da şu anki gençlerin çocukların geçtiği dönemler, yaşadıkları şeyler anne babalarınınki ile bir mi? Misafirin yanına çıkmıyorlar, nerde diye sorunca "ders çalışıyorlar" diyorlar demişsiniz. Ben gerçekten öss'ye hazırlandığım zaman odamdan dışarı çıkamadım. Kuzenlerim hazırlandığı yıl sülalece yüzlerini göremedik. Çok şükür kazandık da iyi yerleri. Hiç bir misafirimiz de bunu saygısızlık olarak görmedi. Çünkü kendi çocukları da aynı dönemlerden geçti, halden anlıyorlardı. Çocuğunuz var mı, kaç yaşında bilemem ama yaşayınca anlayacaksınız ne demek istediğimi. Gelecek kaygısı yaşayan gençlerin, gelen misafirin gönlünü hoş etmekten daha ciddi dertleri var. Eskiler çocukluklarını doya doya yaşamışken, şimdikiler sokakta oynamak nedir bilmiyor.
Şu saygısızlık konusuna gelince de, aile nasıl yetiştirirse çocuk öyle olur. Sokaktan öğrenme falan hikaye. Bizim de arkadaşlarımız vardı ama ben hiç küfür eden bir çocuk olmadım.
ne tuhaf bir konu olmuş yahu misafir geliyor çıkmıyorlar ders çalışıyorlar hani başarı...
ya siz normal olduğunuza emin misiniz..ne garip beklentiler içindesiniz..misafire çıkmayınca nezaketsiz olunuyormuş
laf ola beri gele..ha birde ergenler anlayışsız diyen olmuş ne anlayışı sen anlayışlı olacaksın büyük olan sensin sen..
adı üzerinde ergen bunlar çok genç..bu durumların hepsi geçici..
benim arkadaşlarımda çıkmazdı misafire ama şimdi pekala gayet normaller misafir falan da ağırlıyorlar..
ergen farklı olur çoğu zaman dozu kaçırır evet ama geçicidir..
sadece şimdi değil ki hep vardı uç ergen tipler..
yok biz öylemiydik aa biz şöyle iyiydik böyle terbiyeliydik diye birbirinizi gaza getiriyorsunuz..
ne meraklıymışsınız övünmeye...
konu sahibi o ergen dersini bırakıp senin çay servisine dönse mutlu mu olucaksın..
çay ile ilgili kısmı ilk mesajımda düzenleme yaparak anlattım, çünkü herkese ayrı ayrı yazmaktan gına geldi.
ergenlerle ilgili kısma gelince ben sizin gibi düşünmüyorum. siz bir insana 18 yaşından sonra bişey katamazsınız. insan eğitimi, taa algılayabildiği en küçük yaşlardan başlar, hatta ergen olasıya kadar zaten temel ahlaki kuralları ailesinden, değilse okuldan almıştır. Eğer bu eğitimi aldıysa zaten hayatında uygulamaya koyacaktır. Bunun yanında ergen olan gençlerimiz evet uç davranışlar sergilerler, öfke kontrollleri yoktur, heyecan severler.. vs. Ailesinden temel nezaket kurallarını öğrenmeyenler ve bunu okulda eğitim olarak da almayanların ne ergenlikte ne de ileri ki yaşlarda bu kuralları uygulanması beklenemez. ha belki zeki biridri, çevreden gördüklerini benimseyer hayatına uygular, o da mümkündür.
burada yapılan paylaşımlarda okuduğumuz bir kuşak farkı çatışmasını değil, 4-5 yaş farkın bile çatışmasını gösteriyor. Bizim dönemde herkes mükemmeldi demiyorum, babaannemin döneminde de herkes mükemmel değildi.. ama her geçen yıl, biraz daha biraz daha yozlaştırıyor..Bana ev sahibinin (ergenden veya gençten bahsediyorum)hoşgeldin dememesini ben nezaketsizlik olarak algılarım, siz normal karşılarsınız.. Evet dersler sınavlar çok önemli, hepimiz o yollardan geçtik biliyoruz ne kadar hayatı kısıtladığını. bunun için de ayrıca üzülürüm onlara. çünkü bizim lisede başladı sınav derdi, onların ilköğretimden.. ama bu "benim dersim, çok önemli bi sınavım var, gelen misafirin ne önemi var" diyip tamamen bencilliği gösterdiğini düşünüyorum. bu da size uymayabilir ama giderek bencilleşen bir topluma dönüştüğümüzü düşünüyorum ben.
sadece kendi öncelikleri, kendi rahatı, kendi keyfi.. siz hiç denk gelmediniz mi otobüste metroda yaşlı amcalara yer vermeyen gençleri, sizi ittirip önünüze geçmeye çalışanları veya sorduğunuz soruya lakayıt verilen cevapları, sizi ve çevresindikileri umursamadan birr cafede veya uçakta rahatsız edici konuşma, gürültü ve tavırları.. bunların hepsini ben yaşamadım sadece.. birçoğumuz yaşadık. . ergenlik bu kadarını mazur göstermiyor bana..
Hala yazdıklarımı neresinden başlayarak okudunuz veya hangi ruh haliyle okudunuz da böyle çıkarımlar yapıyorsunuz anlamış değilim. Forumda böyle ikili diyaloglara girip cevap yetiştirmek hiç hoşuma gitmediği için artık yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim.öncelikle değişmeyen tek şey değişimin kendisidir..insan 18 yaşından sonra çooook fazla şey öğrenir ve çok çok değişir biz buna olgunlaşmak deriz..
bakın çay muhabbetini geçelim ki hala aynı fikirdeyim beklenti ve dışa vurumunuz tam bir fiyasko!!
sadece 5-10 sene önce doğdu diye mutlak saygı beklentisi içinde olmak kimsenin hakkı değildir..
bir çok yoruma baktım ve saçma sapan şeyler okudum
ben ergen iken de vardı bu tipler hayatım benden öncekilerin koyduğu saçma kalıplara uymaya çalışmakla geçti
ve inanın ben çok mutsuz oldum..gereksiz beklentiler içinde hiçkimseyi mutsuz etmemem sırf bu sebepten..
sınavlar tabi ki milletin geliş gidişinden çok daha önemli bunun bilincinde olmamak bence asıl bencillik..
beni otobüste metroda ittirip önüme geçmeye çalışanlar ya da bir takım sorularım lakayt cevaplar veren ya da bana yer vermeyenler tabi ki oldu ama bunların hepsi ergen değildi..pekala yaşını başını almış insanlarda vardı..
peki ben size soruyorum siz hiç saygısız yaşlı görmediniz mi..
bunun yaşla değil karakterle ilgisi var sayın arkadaşım..
ama şimdi karakter 18 yaşa kadar gelişir biz sıkı tutalım önlem alalım da herkes mükemmel olsun demeyin nolur..
eğitim ve vijdani bilinç bir noktaya kadar empoze edilebilir sonrası kişinin kendine kalmıştır..ayrıca yaşamak, tecrübe etmiş olmak insanın en iyi öğretmenidir
ben diyorum ki gençleri rahat bırakalım zaten omuzlarındaki yük çok ağır bu demek değil ki ahlaksızlığa çanak tutalım
ama garip garip yok çayım çorbam yok ben geldim yanıma gelsinler ha bir de biri yazmış erkeklerle geziyorlar.. bunlar çok gereksiz..
o aşırı hareketler zamanı geldiğinde biter hepimiz görmüşüzdür kendi zamanımızda ama geçiyor bitiyor işte bir çok kişi gayet aklı başına yetişkinler olarak hayatlarına devam ediyor
demem o ki zamana bırakmak en güzeli ,bir arkadaşım yazmış bunlar geçer önemli olan vijdan sahibi olsunlar
(ha birde yazmadan geçemicem biri yazmış''ben 13 - 14 yaşlarımda evcilik oynardım falan filan'' yahu 14 yaşında evcilik mi oynanır??
o arkadaşın zeka seviyesinde ciddi bir sorun varmış kanımca)
Bencillikte son nokta gerçektençay ile ilgili kısmı ilk mesajımda düzenleme yaparak anlattım, çünkü herkese ayrı ayrı yazmaktan gına geldi.
ergenlerle ilgili kısma gelince ben sizin gibi düşünmüyorum. siz bir insana 18 yaşından sonra bişey katamazsınız. insan eğitimi, taa algılayabildiği en küçük yaşlardan başlar, hatta ergen olasıya kadar zaten temel ahlaki kuralları ailesinden, değilse okuldan almıştır. Eğer bu eğitimi aldıysa zaten hayatında uygulamaya koyacaktır. Bunun yanında ergen olan gençlerimiz evet uç davranışlar sergilerler, öfke kontrollleri yoktur, heyecan severler.. vs. Ailesinden temel nezaket kurallarını öğrenmeyenler ve bunu okulda eğitim olarak da almayanların ne ergenlikte ne de ileri ki yaşlarda bu kuralları uygulanması beklenemez. ha belki zeki biridri, çevreden gördüklerini benimseyer hayatına uygular, o da mümkündür.
burada yapılan paylaşımlarda okuduğumuz bir kuşak farkı çatışmasını değil, 4-5 yaş farkın bile çatışmasını gösteriyor. Bizim dönemde herkes mükemmeldi demiyorum, babaannemin döneminde de herkes mükemmel değildi.. ama her geçen yıl, biraz daha biraz daha yozlaştırıyor..Bana ev sahibinin (ergenden veya gençten bahsediyorum)hoşgeldin dememesini ben nezaketsizlik olarak algılarım, siz normal karşılarsınız.. Evet dersler sınavlar çok önemli, hepimiz o yollardan geçtik biliyoruz ne kadar hayatı kısıtladığını. bunun için de ayrıca üzülürüm onlara. çünkü bizim lisede başladı sınav derdi, onların ilköğretimden.. ama bu "benim dersim, çok önemli bi sınavım var, gelen misafirin ne önemi var" diyip tamamen bencilliği gösterdiğini düşünüyorum. bu da size uymayabilir ama giderek bencilleşen bir topluma dönüştüğümüzü düşünüyorum ben.
sadece kendi öncelikleri, kendi rahatı, kendi keyfi.. siz hiç denk gelmediniz mi otobüste metroda yaşlı amcalara yer vermeyen gençleri, sizi ittirip önünüze geçmeye çalışanları veya sorduğunuz soruya lakayıt verilen cevapları, sizi ve çevresindikileri umursamadan birr cafede veya uçakta rahatsız edici konuşma, gürültü ve tavırları.. bunların hepsini ben yaşamadım sadece.. birçoğumuz yaşadık. . ergenlik bu kadarını mazur göstermiyor bana..
Hala yazdıklarımı neresinden başlayarak okudunuz veya hangi ruh haliyle okudunuz da böyle çıkarımlar yapıyorsunuz anlamış değilim. Forumda böyle ikili diyaloglara girip cevap yetiştirmek hiç hoşuma gitmediği için artık yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim.
İkimiz çok farklı düşünüyoruz, ben ahlak eğitiminin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğini dşünüyorum. Ergen olana kadar, artık kendini yetiştirmiş ahlaken toplum yapımıza uygun davranan bireyler olması gerektiğini; sizinde bahsettiğiniz, benim de bahsettiğim , yetişkin olmasına rağmen hala gelişimini tamamlayamayan kişilerin de varlığından haberdar olduğumu söylemek k isterim. Siz ise, ergenlikte yapılacak herhangi bi tavır davranış sorununun dikkate alınmaması gerektiğini, erişkin olunca düzeleceklerini söylüyorsunuz. Umarım başlarına kötü şeyler gelmeden, hayatlarında yaralar almadan, kimseyi incitmeden dediğiniz olur.
Bu konuyu açtıktan sonra 2 farklı kanalda bu konunun işlendiğini gördm. Konuu açalı daha 2 gün oldu. Durumun vahamiyeti ortadayken bu kadar rahat olamıyorum. Birçok kişi bunun farkında, 3 maymunu oynamanın kimseye faydası yok.
İyi günler dilerim
( bu arada bir bayanın zeka yaşını tespite çalışmışsınız, bu tavrınızı ayrıca kınıyorum)
Bencillikte son nokta gerçektenyanlış anlamayın gençlerin değil sizin yaptığınızdan bahsediyorum. Ben 20 yaşındayım ben de böyle düşünen biriyle beraber oturmak istemem.40 yaşına gelsem yine istemem.
İnsanları kurallara/kalıplara sokmaya çalışmaktan vazgeçin lütfen. Herkes kendi yanlışlarını, doğrularını yapsın bırakın.
Bu arada; - Hürriyet Kampus! ,
www.busos.boun.edu.tr - www.busos.boun.edu.tr, 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri.•.9-10 Mart 2013 | ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi
biraz inceleyin verdiğim örnekleri, gençliğin asıl akıl almaz hallerini işte o zaman görürsünüz
[video=youtube;K8p219whb2o]http://www.youtube.com/watch?v=K8p219whb2o[/video]
Bu videodaki alt yazıları dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. Çocuklarla kuracağımız küçük yaştaki iletişimin ilerideki iletişime ne kadar yararlı olacağı anlatılıyor.
Bencillikte son nokta gerçektenyanlış anlamayın gençlerin değil sizin yaptığınızdan bahsediyorum. Ben 20 yaşındayım ben de böyle düşünen biriyle beraber oturmak istemem.40 yaşına gelsem yine istemem.
İnsanları kurallara/kalıplara sokmaya çalışmaktan vazgeçin lütfen. Herkes kendi yanlışlarını, doğrularını yapsın bırakın.
Bu arada; - Hürriyet Kampus! ,
www.busos.boun.edu.tr - www.busos.boun.edu.tr, 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri.•.9-10 Mart 2013 | ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi
biraz inceleyin verdiğim örnekleri, gençliğin asıl akıl almaz hallerini işte o zaman görürsünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?