Yeni neslin akılamaz halleri

Bana anlatmalarına gerek yok akrabam orada ve bende orada ziyaretçi olarak kaldım. Ben gönderirim ve her zaman da yanında olurum istediğini yaşar sonuçlarına kadar bende bildiririm ne ile karşılaşacağını çıkabilecek sonuçları nedir kendi hayatı sorumluluklarını kaldıracaksa yaşar ve arkasında her zaman ailesi destek olur. Korkudan ne yapacağını şaşırıp iyice çamura batırmaz kendini.

Ben orada okumadım ahh keşke gitseydim de demedim asla nereden çıkardınız şaşırdım açıkcası siz bana derken kendinizin eksikliklerinizi de bir şekilde yazıya döküyor olabilirsiniz.

Gençlik böyle sıkarsan daraltırsan en ufak bir rahatlıkta çoşar tabi denge önemli ve ülkemizin sosyokültürel artı sosyoekonomik durumu ortadadır anne baba da çalışıyor geçim derdinde evde bekleyen anne yok artık onlar işte onlar gelene kadar planlarını yapıyorlar zaten.

Her şey aile mi hayır değil arkadaş çevresi de önemli tabi ki belli bir zamandan sonra aileden çok arkadaşlarına uyuyorlar imreniyorlar özeniyorlar.

Misafir konusu saçma bana göre kimi misafir var bunaltır daraltır hiç görmek istemezsin kimisi var sohbeti hoştur kafa dengi görürsün yanından kalkmazsın.

Son düzenleme:

kuzum sizin derdiniz ne?
ben de 20 yaşındayım ama kaç defadır sizinle yazışıyoruz bu syf da ve siz almış bi boğaziçi tamam ne güzel kazanmış gitmişsin gözümüze sokma bizde okuyoruz üni ve ii arkadaş çevresi ve kötü arkadaş çevresi de var...ama günümüzde iii olan gençlerimizi de kötü huyları olanlar bozmak için extra çaba sarf ediyor..kafanızı kaldırıp çevrenize bakın biraz artık yolda bile rahat dolaşamayan,kandırılan yetişkinler;bir yanda daha saf duygulu dünya kötülüklerinden bir haber masum gençlik..gençlerimiz artık o kadar çağdaşlaşma hevesiyle kötü alışkanlıklar edindi...
örnek içki bir dönem efesleri gazeteye saran kimse görmesin diye köşe bucak saklananlar daha önceleri bir de şuan ki eline gayet sakin içki sigara almış facesine profil yapan bu gençlik...her dönem çürük elma çıkar ama artık ii örnekleri yokediyorlar kendi istekleri ile...bizim onların haline içimiz parçalanıyor...
ve nihali adlı arkadaşın çocuk yetiştirmesini sizden öğreneceğini sanmıyorum.sadce arkadaşımız endişeli bütün gençlik kötü demiyor tedirgin ii örnekleri de biliyor..
siz de çağdaşlaşın vs gibi şeylerle bu düşüncelerle çağdaş olduğunuzu sanıyorsunuz ama bir tarafdan da yozlaşma içindesiniz afedersiniz ama burası bir de müslüman ülke...dinimize yakıştığı gibi olalım

Teşekkür ederim evet iyi biliyorum ki ben bilsem çocuğumu yetiştirmeyi yeterli arkadaşın bilmesine veya çevrenin bilmesine gerek yok. tedirginmiyim evet buda doğru nesil iyice kötüye gidiyor yaşadıklarının belli ölçütü yok aman ya diyerek yaşıyorlar her şeyi düzen adap yok yaşadıklarında bile iyiler var mı elbette var ama sizinde dediğiniz gibi ve kendimde bir şeyler yaşadığım için iyi olanları da diğerleri de kendilerine benzetmeye çalışıyorlar zira onlarda aslında hatalarının farkındalar duramıyorlar bari yanımda olsun bu insanda diyerek yapıyor bunu ben bunun örneklerini de gördüm. Kendi bildiğimice gördüğümce yazdım ama arkadaşımızında bir yaşam tarzı var kendince normalleştirdiği olguları var ona göre yazıyor oda onun dünyası işte tabi kendisi birde Boğaziçi li sanırım...

boğaziçili olunca öyle oluyor herhelde en iyisini kendi biliyor sanıyor sanki....
ben o arkadaşa sadece cvbım

ben 19 yaındayım hıc arkadasım yok dıyebılırım ama bu aıleyı ılgılendıren bırsey aılenın nasıl yetıstırdıne baglı kendımı örnek soylım benım anne babam 12 yasında ayrıldı ıkı kız kardesım daha var suan 3muz bır evde tekız lıseyı bıtıremedım bıle bızım evede mısafır gelır hos gelddiniz diyorum mesela ama ellerını aıp öpemıyorum bazen kendıme kızıyorum ama bu cesaretı kendımde bulamıyorum. ama ben kapalıyım 15 yasında basımı kapadım evet arkadas cevresı cok onemlı bırsey ben arkadaslarımın hatalarını gorurdum sıgara ıcerler bunun kendını rahatlattıklarını soylerler ama dusundumde sıgara benı cırkınlestırır organlarıma zarar verır bana aılemı geri veremez bırde ona para masrafı olur o zaman nasıl bır faydası var dıye dusundum ıcın sıgara benım ılgımı cekmmeedı kılık kıyafet konusu ınsan bı kapandımı zaten artık utanıyor acık olmaya acık öğretım ögrencısıyım bır gun arkadaslarım ıle konustum sınav sonrası sadece bır kafe cay ıcmeye gıttık ama bı hallerı erkeksı havalı hıc bırsey umrunda değil herkeze laf atmalar bana kendımı cok garıp hıssettırdı sankı onlar benden kucuk gıbı benım arkadaslarım onlar olamazdı cunku sorumlulukların ve oturup kalkmasını bılen ınsanlar değillerdi ve dahada görüşmedim uzun lafın kısası hersey aılede bıtıyor ben kendımı övmuyorum cunku benımde cok eksıgım var bende aılem olmadıgı ıcın erkeksım bu sadece kardeslerım ve kendımı koruma konusunda ortaya cıkıyor sonucda bır sorunum olunca ne annemı ne babamı arayamıyorum kendım cozmek sorundayım mantılı olmak bence genclere kızmayın onları nasıl yetştiren aılelere bakın onlar bıraz buyuk olmayı ozenıyorlar ve sorumluluk nedır hıc bılmıyorlar sadece bu gıbı ağlak öğrenmıyoruz

Benim boğaziçili olduğumu nerden çıkarttınız merak ettim? Boğaziçinde değilim, hatta okuduğum bölüm bile boğaziçinde yok ? Ben boğaziçi dahil bikaç üniversiteden örnekler verdim.Arkadaşınız oraya hakaret etmeye başladı.
Ama doğru insan sadece içinde olduğu durumu savunur değil mi unutmuşum
Çağdaşlıktan da bahsetmedim.Üstelik siz de şöyle olun böyle olun da demedim.
Sadece kendinizi övmek için başkalarını eleştirmeyin dedim.
Ha bu arada hayatımda hiç içki, sigara içmedim.Cinsellik yaşamadım, evlenene kadar da yaşamayı düşünmüyorum.Eğer sevdiğim misafirler varsa ve sınavım yoksa yanlarında sonuna kadar oturur muhabbet ederim.Hiç bara, diskoya vs. gitmedim.Hiç karma yurtta kalmadım.Eteğimi kıvırmadım.Küfür etmedim.Herkese karşı güler yüzlüyümdür.
Ama kimsenin benim gibi olmak zorunda olmadığını biliyorum.Bunların övünülecek şeyler olduğunu da düşünmüyorum zaten.
Başkasını sırf benim gibi değiller diye eleştirmeye haddim olduğunu da düşünmedim.
Açıkçası burada gençliği eleştirenlerin gerçek hayatında takdir görmediğini bu yüzden bu kadar egolarını tatmin etmek istediğini düşünüyorum.
Ben hayatımda yeterince takdir görüyorum, egomu tatmin etmek için başkasını eleştirmeme gerek yok.Ben başkaları kötü olduğu için değil, gerçekten iyi olduğum için takdir edildiğimi biliyorum. tavsiye ederim.
Son olarak senin dinin sana, benim dinim bana.
iyi akşamlar size

Son düzenleme:

Arkadaşınızdan kastınız bensem, ben hakaret etmedim sizin parlak gençler olarak vermiş olduğunuz linkler üzerinden sarıtepe kampüsünde yaşanan olayları ve gençliğin şuan ne durumda olduğunu belirttim ve buna ek olarak siz benim boğaziçinde okuyamadığımı kedi ciğer örneği vererek bundan dolayı yaralı olduğumu ima ettiniz. Bence siz yazdıklarımı tekrar tekrar okuyarak anlayarak yorumlayın ki bu da ricamdır.

Siz bildiğinizden emin misiniz peki bilemedim açıkçası millet sizi takdir ediyor diye düşünüyor yada bu bağlamda havalara uçmuş da olabilirsiniz ki burada yazmış olduğunuzdan dolayı düşündüm bunu. Ben nerede övdüm kendimi, kendim hakkımda ne yazdım sizin gibi beni takdir ediyorlar çok iyi olduğum için gibi ? Aa pardon tabi ben sizin gibi takdir göremiyorum ya ruhsal problemlerim var burada egomu tatmın ediyorum :) Size de hayırlı akşamlar.

Son düzenleme:
Gozleri acilmis diyelim:))
Bizim gibi gelenin gidenin eline yapisip, icinden kufurler ederek cay dagitmiyolar..
Sanal ortamda genclerin degil sorumsuz ailelerin sucu yine..
Misafir gelir ben hemen selam sabahtan sonra caya kosarim kiz kardesim odasinda muzik dinler cani isterse gelen kafaya uymussa bi kafa sallar yoksa tinlamaz:))
Amaaa en onemlisi Allah saglik versin nasilsa gecer bu deli donemleri:))
Iki tanede bende var buyuk konusmanin zararini yasamak istemem:)

Herkes bir önceki nesile göre farklı, yozlaşmış o zaman. 1900lü yılların başında oluşan kültür bugün devam edebilir miydi ki? Ya da madem öyle hiç değişim olmasaydı 1500lerdeki kültürü yaşatsaydık. Tamam saygısızlıktır vs. dir e laf etmiyorum onlar genel insanlık değerleri ama toplumun değişim göstermesi yozlaşma değildir, sadece fikirlerin, kişilerin değişmesidir.

çocuklarınız yetiştirmeyi biliyorsanız bu ülkenin en saygın üniverstesinin öğrencileri hakkında abuk subuk atıp tutmamayı da biliceksiniz!!

yazdıklarınız okuyan ordan mezun herkese vessika vermeye kalkar..ha şimdi iyiler var ama her an yoldan çıkabilirler diye tüm gençleri rapt-ı zapta mı alalım..

aymasalı arkadaş çok güzel söylemiş evet herkes kendisinden mesul..nesine takıldınız ki bu kadar..kıza bir sürü çirkin imada bulunmuşsunuz ve zavallım kendini anlatmak zorunda kalmış..yok onun normalleştirdiği olguları var falan. ne demek istiyorsunuz??

midesi geniş mi yani..kişisel özgürlükten bahsetmiş ne var bunda kendini bilen kendi değerini bilen ona göre davranır bende aynı fikirdeyim...

içinde bulunduğumuz yozlaşmanın müsebbibi sadece gençler değil sayın bayan..

eğer çabanız bu yozlaşmanın önüne geçmekse bunu ünv gençliği hakkında hakarete varan sözler ederek yapamazsınız..

gençler artık uyandı dayatmacı zihniyeti reddediyorlar haklı olarak

kalıplara girmek istemiyorlar ki bence de en doğrusu bu..

bir insan birilerinden çekindiği için değil korktuğu için değil hakikaten istediği için iyi insan olmalı..

Ben gençler üzerinden örnek verdim ne demek istediğimi tam anlamamışsınız ki aslında temelde 2012/2013 girişliler evet berabet durumdalar sonraları da daha berbat olacak. Ayrıca çirkin imalarımı gösterebilirmisiniz bana ? Kendince normladir dedim ben yazan arkadaşa bu mu çirkin ima?

Son düzenleme:

yine etiketliyorsunuz yine hedef gösteriyorsunuz gençler üzerinden iyi örnek verilince karşı atağınız bu şekilde mi geliştirdiniz...

evet çirkin ima...''kendince normalleştirdiği olguları var''sanki aslında ortada normal olmayan bir durum var da o arkadaş fazla geniş ona normal geliyormuş gibi..hala aynı fikirdeyim son derece çirkin bir ima..

ve ve ve asıl siz anlamamışsınız bayan konu bu boğaziçinde ne oluyor konusu değil..

bırakın artık şu etiketlemeyi...

arkadaşım ilk başta mrb diyeyim e ekliyorum siz eminim tüm yoruları okumadan gelmişsiniz dan diye cvp yazıyorsunuz ona da neyse
fakat biz boğaziçililere karşı bi sıkıntımız yok sadee nihali arkadaşımız gördüklerini örnek verdi ki bu bütün okul için geçerli değil bunu biliyorsunuz her yerde olduğu gibi bu okulumuzda da ii örnek ve kötü örneklerimiz var elbet de olacak...
içinde bulunduğumuz yozlaşma olarak ben hanımefendiye itaf ettim..tabiki yetişkinlerin de etkisi var ama arkadaş sürekli bir kendi özümüzünden kopukluğu savunuyor ve burası TÜRKİYE BURASI MÜSLÜMAN ÜLKE KARDEŞİM NE BU YA İMAN SADECE NUFUS CÜZDANINDA YAZAN DEĞİLDİR TOPLUMUMUZA BİRDEN FAZLA EŞLİLİĞİ NASIL KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞIRSINIZ BU NE CÜRET..YAPMAK İSTEYEN GİZLİ YAPSIN NE VAR YANİ İLERDE BEN KIZIMI/OĞLUMU DIŞARIYA YADA BAŞKA YERE RAHAT YOLLAYAMAYACAK MIYIM..ÇOCUĞUMA GÜVEN DUYSAM BİLE DIŞARIDA NEYDİĞİ BELİRSİZ KİŞİLER KİŞİLER YÜZÜNDEN..BİRAZ AKILCI OLALIM LÜTFENNN
BİZE ANAMIZ BABAMIZ ATALARIMIZ EDEP ADAP TERBİYE VERDİ BUNU YOK ETMEK İSTEYEREK ELİNİZE GEÇEN NE..BOMBOŞ SİGARA,ALKOL,KUCAK KUCAĞA HER TÜRLÜSÜNDEN NASİBİNİ ALAN Bİ TOPLUM ELDE NE VAR PEKİ BÖYLE OLUNCA NERDE FARKIMIZ BİZİM DİĞER ÜLKELERDEN BAŞARI ORANI GENÇLERİMİZDE ARTTIĞI KADAR AZALIYOR GEÇEN GÜNLER İÇİNDE ESKİYE ORANLA GENÇLERİMİZ ELİMİZDEN BİRBİR KAYIYOR NEDEN ÇAĞDAŞLIK SİZ ŞUNA ÖZEN,YOZLAŞMA DEMİYORSUNUZDA
SORUMSUZ AİLE VE DAHA ÇOCUK AKLI OLAN GENÇLERİMİZ İİYİYİ KÖTÜYÜ NERDEN GELECEĞİNİ BİLE BİLEMEZKEN NASIL OLURDA ONLARI 18 OLDU DİYE ÖZGÜRSÜN ADI ALTINDA BAŞI BOŞ BIRAKIRIZ AZICIK VİCDAN
ÜLKEMİZDE SON 5 YILDA KÖPRÜ ,OTEL VS YERLERDE KAÇ GENCİMİZİ KAYIP ETİK KAÇ GENCİMİZ ESRAR,UYUŞTURUCU VS İLE YOK OLUP GİTTİİ VE HANGİMİZİN DÖNEMİNDE KAPIMIZDA ESRAR AÇIK SEÇİK SATILIP ALKOL YOLDA İÇİLİYORDU AÇOK PAZAR HALİNE GELDİ HERYER..
BAŞARILI GENÇLERİMİZİ BİLE BU PİSLİĞE YİNE KENDİ ARKADAŞ ÇEVRELERİ SÜRÜKLEMİYOR MU?,
ONLARI KALIPLARA SKMAK DEĞİL AMAÇ AMA SAF BENLİKLERİNİ %90 KAYIP EDİYORLAR HER YERDE AYNI
TABİ İLK BİZ ÖĞRETMELİYİZ İİ İNSAN OLMAYI DAHA SONRA KENDİLERİ BİLİR TABİ GÖZETİMİMİZDEN AYIRMAMAK ŞARTIYLA GÜVENENE KADAR TAM

Bayanlar lütfen rica ediyorum, ikili atışmalara girip birbirinizi rencide etmeyin. Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil. Sizin gibi düşünmüyor diye karşıdakine ahlaksız veya gereksiz gerici gibi ithamlarda bulunmak sorunu çözmez.
Tartışalım, kendi fikirlerimizi söyleyelim, karşıt görüşü eleştirelim ama belli çerçeveler içinde olursa birbirimizi üzmemiş oluruz.
Bunun yanında güzel örnekler verenler, bu sorunun nedenine kendince çeşitli sebebleri söyleyenler veya bunu bir sorun olarak görmeyip bunun nedenlerini yazanlara çok teşekkür ediyorum.

Bu yorumu okuyunca bende film koptu!
Evet aramızda bir zeki varmış! A yı veya B yi savunan bizler, meğer boşuna tartışmışız onca şey paylaşmışız.. Sizin kadar "zeki" olamadığımızdan bu konuyla ilgili fikirlerimizi yazdık.
Kimsenin "gereksiz bir konu, gereksiz tartışmalar" demeye hakkı yoktur. O zaman hiç bir konu açılmasın sitede, herkesin görüşü kendine, ne gerek var laf kalabalığına değil mi? Pardon ama böyle düşünüyorsanız neden üyesiniz ve bir çok konuda fikir beyan ediyorsunuz??

Canım arkadaşım benim örneklerimi dikakte almamışsın ki diğer yorumları okuyarak. İyiler var mı var ama kötü örnekler gittikçe artıyor ben birebir gördüklerimden yola çıkarak yazdım eski dönemde başarı oranı yüksek olabilir şuanda belli orandadadır ama oradan örnek verdim 2012/2013 girişliler kopmuş durumda yarısından çoğu hazırlığı geçemiyorlar zor mu zor evet ama devamsızlıktan atılanda çok orada şuan sınavdan kalacak olan kişilerde çok yarısından çoğu yaz okuluna kalacak bunuda akrabam orada ve öğretmeninin dile getirmesinden dolayı belirtiyorum.. Evet kendince normalleştirdiği bana göre ters olan olguları olabilir olamaz mı ? Kendisi ile özelden görüştük o arkadaşım ile yanlış anlaşılmalarımızı dile getirdik zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…