Yeni tanıştığım kişinin boşanma sebebi

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.784
388
45
Biriyle tanıştım.

Boşanmış. Konu oraya geldi sohbet ederken. Özel değilse neden ayrıldınız dedim. 14 yıllık bir evlilikmiş.Anlattığı şey boşanmaya nasıl neden olabilir kafama pek yatmadı görüşlerinizi almak istedim belki benzer bişi yaşayan vardır

Anlattığına göre eşinin babası borç yapmış ticaret yaparken sonra tefecilere kadar düşmüş...Damadına yani buna bahsetmiş, bu yardım teklifinde bulunmuş...Borçlar çokmuş, bu sürekli kayınpederine çek yazıyormuş o da ödüyormuş...15 bin, 20bin şeklinde bisürü çek...Ama kayınpederi parayı hep damadına geri ödüyormuş...Sonra bu süreçte adam ölmüş ve borçlar buna kalmış...Tabi evinin düzeni bozulmuş çünkü artık bütün para bu borçları ödemeye gidiyormuş...kendinin de dükkanı varmış ama kazandıgı parayla hep borc odediği için, dükkana yeni mal alamaz hale gelmiş...Bu süreçte karısı depresyona girmiş...

Neden dedim? Herhalde kendini suclu sorumlu hissettiği için dedi...Ben babanın borcları yuzunden diye hiçbi laf etmedim hatta ima bile etmedim sıkıntıyı dedi...Herhalde bundandır depresyonu demesi cok acayip geldi bana..Yani eşinle konusmadın mı diyorum, hep yatıyordu diyor, konusuyordum da duzenimiz bozuldu diyor...Tamam da ödemişsin ölmemişsiniz sonucta başka iş kurmuş ve o iş iyi gitmiş borçlar bitince...Neden boşandınız o zaman dedim...Düzen bozulmustu huzur kalmamıştı diyor ..Karısı istemiş boşanmayı 4 yıl olmuş..şimdi de başkasıyla tanışmış evlenecekmiş kadın

Gerçekten çözemedim belki de ben anlamadım

Evet belli ki cidden düzen bozulmuş. Tabii anlattiklarinda sakladığı yoksa. Zor yani başkasının borcunu ödemek. Kadının babası ölmüş, üstüne maddi sıkıntı çekmiş ve bu da babası yüzünden. Kolay değil. Peki psikolojik tedavi görmesi için bu adam bir şeyler yapmış mi? Önemli olan o.

Evet belli ki cidden düzen bozulmuş. Tabii anlattiklarinda sakladığı yoksa. Zor yani başkasının borcunu ödemek. Kadının babası ölmüş, üstüne maddi sıkıntı çekmiş ve bu da babası yüzünden. Kolay değil. Peki psikolojik tedavi görmesi için bu adam bir şeyler yapmış mi? Önemli olan o.

Hayır anlamadıgım ben ima bile etmedim diyor borcu sessizce odedim diyor...madem bu kadar iyi bir eş kadın niye bosanıyor ki...aksine vefa duyması lazım değil mi

Hayır anlamadıgım ben ima bile etmedim diyor borcu sessizce odedim diyor...madem bu kadar iyi bir eş kadın niye bosanıyor ki...aksine vefa duyması lazım değil mi
Eğer kadın cidden cokmusse, boşanıp adama iyilik yaptığını bile düşünmüş olabilir. Önemli olan psikolojik destek alıp almadığı. Adamın bunu sağlayıp sağlamadığı. Yüzüne vurmamistir belki ama aynı evde maddi zorluk yaşarken kadin bilmiyor mu babasının burcunun ödendiğini?

Kendisi melek melek hiçbir şey söylememişken, karısı depresyona giriyor ve boşanıyor sonra da başka biriyle evlenme yoluna giriyor. Gidiş bu.
Şahsi fikrim şu, hiç mantıklı değil. Yanında 'babasının ölümü' yüzünden de olsa, kötü gününde yardım etmiş, yetmemiş ağzını açıp tek kelime etmemiş adamı, bizim toplumun kadını bırakmaz. Dayak yiyen, aldatılan kadın dahi çoğu zaman susup sineye çekiyor. Düşün yani.
Huzur niye bozulmuş? Karısı depresyona girdi diye mi? Demek ki ona destek değil köstek olmuş ki kadın kaçmış belli ki.
Bilmiyorum, ben insana olan inancımı yitirdim ondan üslubum sert gelebilir. İyice ölçüp tartın öyle kararınızı verin.

Eğer kadın cidden cokmusse, boşanıp adama iyilik yaptığını bile düşünmüş olabilir. Önemli olan psikolojik destek alıp almadığı. Adamın bunu sağlayıp sağlamadığı. Yüzüne vurmamistir belki ama aynı evde maddi zorluk yaşarken kadin bilmiyor mu babasının burcunun ödendiğini?

Biliyor tabi...psikolojik destek almış ilaç vs...bi de tüp bebek yapmışlar cok istedi diye ona da para harcamıştık diyor...babası oldugunde hamileymiş kadın

Biliyor tabi...psikolojik destek almış ilaç vs...bi de tüp bebek yapmışlar cok istedi diye ona da para harcamıştık diyor...babası oldugunde hamileymiş kadın
Oo tedavinin parasının lafını ediyorsa bu adam sıkıntılı.

Kendisi melek melek hiçbir şey söylememişken, karısı depresyona giriyor ve boşanıyor sonra da başka biriyle evlenme yoluna giriyor. Gidiş bu.
Şahsi fikrim şu, hiç mantıklı değil. Yanında 'babasının ölümü' yüzünden de olsa, kötü gününde yardım etmiş, yetmemiş ağzını açıp tek kelime etmemiş adamı, bizim toplumun kadını bırakmaz. Dayak yiyen, aldatılan kadın dahi çoğu zaman susup sineye çekiyor. Düşün yani.
Huzur niye bozulmuş? Karısı depresyona girdi diye mi? Demek ki ona destek değil köstek olmuş ki kadın kaçmış belli ki.
Bilmiyorum, ben insana olan inancımı yitirdim ondan üslubum sert gelebilir. İyice ölçüp tartın öyle kararınızı verin.

Ben de bunu sordum yani aynen...madem of demeden borcları odedin doğal olarak maddi düzen bozulacak...neden suclu hissedip depresyona girsin? Ben ondan girdi diye düşünüyorum diyor...insan karısının neden depresyon yasadıgını net olarak bilmez mi??

Hadi diyelim kadın lohusa depresyonu falan geçirdi...Duzelince en azından barısmak için adım atar bu kadar iyi bi adama yani babasının tum borclarını odemiş....Ama kadın şimdi baskasıyla evleniyormuş

Bu olaya direkt kadın vicdan yaptı, depresyona girdi, boşanmak istedi diye genel başlıklar halinde bakmayın.
Maddi olarak çok yıprandılar, aralarında konuşulmasa bile borçlardan sebep hep bir uzaklık ve negatif enerji oldu, kadında bir bıkkınlık, yılmışlık oldu gibi bakın. O zaman kadının evliliği için çabalamak istememesini, enerjisi kalmamasını belki biraz anlayabiliriz.

Ama diğer yandan, adam karısına bu borç meselesi yüzünden bir sürü baskı yapmışsa bile, bunu gelip size anlatmazdı. Dehşet ayıp bir şey çünkü. Hani adamın borcu değil ama sonuçta karısının da bir suçu yok. Tamamen talihsiz bir durum. Bunun acısını karısına yüklenerek çıkarmış da olabilir. İşin iç yüzünü adamı biraz daha tanıdıkça anlarsınız belki.

Bu olaya direkt kadın vicdan yaptı, depresyona girdi, boşanmak istedi diye genel başlıklar halinde bakmayın.
Maddi olarak çok yıprandılar, aralarında konuşulmasa bile borçlardan sebep hep bir uzaklık ve negatif enerji oldu, kadında bir bıkkınlık, yılmışlık oldu gibi bakın. O zaman kadının evliliği için çabalamak istememesini, enerjisi kalmamasını belki biraz anlayabiliriz.

Ama diğer yandan, adam karısına bu borç meselesi yüzünden bir sürü baskı yapmışsa bile, bunu gelip size anlatmazdı. Dehşet ayıp bir şey çünkü. Hani adamın borcu değil ama sonuçta karısının da bir suçu yok. Tamamen talihsiz bir durum. Bunun acısını karısına yüklenerek çıkarmış da olabilir. İşin iç yüzünü adamı biraz daha tanıdıkça anlarsınız belki.

Acısını cıkarmak surda dursun ima bile etmedim diyor

Ben de bunu sordum yani aynen...madem of demeden borcları odedin doğal olarak maddi düzen bozulacak...neden suclu hissedip depresyona girsin? Ben ondan girdi diye düşünüyorum diyor...insan karısının neden depresyon yasadıgını net olarak bilmez mi??

Hadi diyelim kadın lohusa depresyonu falan geçirdi...Duzelince en azından barısmak için adım atar bu kadar iyi bi adama yani babasının tum borclarını odemiş....Ama kadın şimdi baskasıyla evleniyormuş
Tabi canım. Bu kadar iyi adamı çat diye bırak sonra git başkasını bul.
Karşındaki daha neden depresyona girdiğini bilmiyor. Sormamış bile, kadın yapayalnız.
Dediği gibi olsaydı bırakmak bir kenara dursun, insan kendine der ki"çok iyi adam, zorlanmasın ben de bir işe gireyim beraber kalkarız bunun altından" diye.
Yok yani, kendisini kanatsız melek tanıtıyor ancak bazı noktalar eksik ve mantık dışı.

O görünüyormuş borçlu ona devretmiş cunku..ticaretten cok anlamıyorum ama borcu odemeye yardım ederken borcları ona devretmiş..çekten bahsetti ben de anlamadım

valla bana belki de mal kaçırmak için falan boşanmışlardır gibi geldi ama neticede kadın da başkası ile evleniyormuş. tuhaf bir durum.

kadın, eğer o borç dönemine dek yaşam standartları yüksekse, sonrasında o düzen bozulduğu için de depresyona girmiş olabilir.

ben çevremde çok gördüm maddi olarak düşüşe geçince depresyona giren ve böyle şeyler yaşayan.

yine de irdelemekte fayda var.

Acısını cıkarmak surda dursun ima bile etmedim diyor
İşte onu diyorum, tam tersi kadını depresyona sokacak kadar yüklendiyse de zaten bunu gelip size itiraf etmezdi.
Ha dediği gibi de olabilir ama bunu anlamak için gerçekten iyi gözlemleyip, tanımanız lazım.

Tabi canım. Bu kadar iyi adamı çat diye bırak sonra git başkasını bul.
Karşındaki daha neden depresyona girdiğini bilmiyor. Sormamış bile, kadın yapayalnız.
Dediği gibi olsaydı bırakmak bir kenara dursun, insan kendine der ki"çok iyi adam, zorlanmasın ben de bir işe gireyim beraber kalkarız bunun altından" diye.
Yok yani, kendisini kanatsız melek tanıtıyor ancak bazı noktalar eksik ve mantık dışı.

Lohusa depresyonu falanmıydı ki
Ama herhalde borctan dolayı depresyona girdi demesi, ben oyle dusundum demesi cok ilginç...ne demek ben oyle dusundum

Bazı yerler mantık süzgecinden geçmiyor.
Yıllarca borç ödemek, omuzlara binen yük evlilikte ağız tadı bırakmamış da olabilir. Ama ben asla tek tarafın lafına inanmam.

Kadına soramazsınız tabi ama evlilik için acele etmeyin. Tanıdıkça anlarsınız karakterini..

hayret aldatıldığı için boşanmamış son zaman bu iftira rekor kırıyor boşanmış erkeklerde

bence adamın anlattığı tamamiyle doğru

Aynen o da doğru...
Ama acıklamalarında mantık yok..
Kadın depresyonda ve babamın borcunu odedin duzen bozuldu diye bosanıyor...Adam da herhalde bundandı diyor bana...zaten hep yatıyordu diyor..
Mantıklı mı

Back
X