- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Ne demek ödüyordu zaten? Hayir kurumumu bu adam? Hiç kimse boş yere sürekli borç vermez. Yada kara para akliyorlardi.
Yoksa bu devirde çekte olmaz, borç vermekte. Bu adamin her dediği yalan bence. O kadinin depresyona girdiğine inanmiyorum bide.
Mesela birine borcu var ya kp'in...borçlu kısmına damadını yazarak ödeme yapılıyormuş çek yazarak...
Ben de dedim ki e tmm yardım ettin 1 verdin 2 verdin sürekli nasıl verdin dedim? Biyerde patlar demedin mi dedim? Odüyordu bana zaten dedi sonra, sorun olmuyordu sürekli geri odemesi yapılıyordu dedi...
Ama kp ölünce üzerinde kalmış çekler...
Ben anlamadım bu çek işinden anlayan muhasebeci bi arkadaş yok mu buralarda?
şimdi ben size çek yazıyorum. 01.02.2020 vadeli. bu çeki size veriyorum. sizin de x kişisine borcunuz var ve borcunuza karşılık olarak benden aldığınız bu çeki veriyorsunuz. 01.02.2020 tarihi geldiğinde siz parayı bana veriyorsunuz, ben de bankaya yatırıyorum. x kişisi de gidip çeki tahsil ediyor. sizin bu işten çıkarınız borcunuza vade yaratmak. x kişisi sizden hemen para istiyor ama sizde o para yok. diyorsunuz ki al sana çek. aradaki 20 günde de bi yerden parayı bulup bana veriyorsunuz. yani borcu erteleyerek kendinize para kazanma zamanı yaratıyorsunuz.
bu şekilde devam ediyor.
sonra yine ben size ileri tarihli bir çek veriyorum. atıyorum 01.05.2020. siz bu arada vefat ediyorsunuz. çekin vadesi geldiğinde de borçlu kişi çeki yazan kişi yani ben oluyorum. bu durumda benim bir şekilde çeki ödemem gerekiyor. ve bu şekilde belki 10 tane çekim var piyasada ve hepsini ben yazdığım için borçlu benim. siz de vefat ettiniz, bana ödeme yapamıyorsunuz. ben de mecburen vadesi geldikçe ödüyorum.
mantık bu. dediğim gibi bu olağan bişey. yani adamın anlattığında ticaret mantığı ile bakarsak bir yanlış yok. ama diğer durumlar ne kadar doğrudur bilemeyiz.
Zaten hep yatıyordu ne yaAynen o da doğru...
Ama acıklamalarında mantık yok..
Kadın depresyonda ve babamın borcunu odedin duzen bozuldu diye bosanıyor...Adam da herhalde bundandı diyor bana...zaten hep yatıyordu diyor..
Mantıklı mı
Keyfinden olsa 14 yıl beklemez diye düşünüyor insan...Nedense bu sitede boşanmış erkeklere karşı ciddi bir önyargı var ve kadın kolayca boşanmaz gibi bir sabit bir yargı.. hayat bu forumda okuduğunuz 3-5 pasif zayıf kadından ibaret değil hanımlar nice rahatına düşkün gereksiz yere boşanmaya kalkan kadın var dışarıda o yüzden yok kadın kolay boşanmaz yok kesin adam bişeyler etti diye önyargılı yaklaşmamak lazım.
OlabilirBiriyle tanıştım.
Boşanmış. Konu oraya geldi sohbet ederken. Özel değilse neden ayrıldınız dedim. 14 yıllık bir evlilikmiş.Anlattığı şey boşanmaya nasıl neden olabilir kafama pek yatmadı görüşlerinizi almak istedim belki benzer bişi yaşayan vardır
Anlattığına göre eşinin babası borç yapmış ticaret yaparken sonra tefecilere kadar düşmüş...Damadına yani buna bahsetmiş, bu yardım teklifinde bulunmuş...Borçlar çokmuş, bu sürekli kayınpederine çek yazıyormuş o da ödüyormuş...15 bin, 20bin şeklinde bisürü çek...Ama kayınpederi parayı hep damadına geri ödüyormuş...Sonra bu süreçte adam ölmüş ve borçlar buna kalmış...Tabi evinin düzeni bozulmuş çünkü artık bütün para bu borçları ödemeye gidiyormuş...kendinin de dükkanı varmış ama kazandıgı parayla hep borc odediği için, dükkana yeni mal alamaz hale gelmiş...Bu süreçte karısı depresyona girmiş...
Neden dedim? Herhalde kendini suclu sorumlu hissettiği için dedi...Ben babanın borcları yuzunden diye hiçbi laf etmedim hatta ima bile etmedim sıkıntıyı dedi...Herhalde bundandır depresyonu demesi cok acayip geldi bana..Yani eşinle konusmadın mı diyorum, hep yatıyordu diyor, konusuyordum da duzenimiz bozuldu diyor...Tamam da ödemişsin ölmemişsiniz sonucta başka iş kurmuş ve o iş iyi gitmiş borçlar bitince...Neden boşandınız o zaman dedim...Düzen bozulmustu huzur kalmamıştı diyor ..Karısı istemiş boşanmayı 4 yıl olmuş..şimdi de başkasıyla tanışmış evlenecekmiş kadın
Gerçekten çözemedim belki de ben anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?