- 6 Eylül 2016
- 411
- 817
- 33
- Konu Sahibi ailedostu1
-
öyle demeyin yaBu adam senden kaçar
gerçekten öyle okadar üzgünm ki bir mesaj mı atmayalım napmalıyım
Valla Canım ben deyim iki konunda da sıkıntı var gerçekten. Bak bu dönemlerde üç beş üç beş derken öyle çok para harcanıyor ki. E sende vaktinde bi fiyat demişsin Ada'm elini ona göre hazırlamış. Belki bu kadar masrafın içinde olmasa bu kadar sorun olmaz ama belli ki Ada'mın eli sıkışmış. E Ada'm parayı ablanın ödemesini de gururuna yedirememiş belli ki. Ne yapsın simdi adamcağız. Biraz daha düşünceli olmalısın gerçekten. Şimdi Ada'm sana başta diğer kuaför içinde veremem para falan dese hep beraber kızalım Ada'ma cimri diye ama şimdi Bu durumda bakınca sen biraz para konusunda sıkıntı çıkartıyorsun. Ve emin ol bu Zaman'da böyle sıkıntı çıkarırsan birde değil iki de değilse bile üçüncüde bu adamın gözüne batar bu durumöyle demeyin ya
Canım bütün gelen yorumları okudum. Bazıları evde yapabilirsin demiş. Bu senin en güzel en özel günün tabiki de en iyisini en güzelini hak ediyorsun. Kaldı ki nerede yaşadığını bilmiyorum ama 100 TL çok çok düşük uygun bir rakam. Yani sen 1000 TL lik bir kuaförden bahsetmiş olsaydın yorumlarım çok çok farklı olacaktı. Parayla saadet olmaz çok doğru . Müstakbel eşinin maddi durumu yok. Hatta cebinde bu kadar parası varsa fakirlik sınırında bir hayat yaşayacaksın anlamı taşıyor. Daha düğünde 100 liranın hesabı yapılıyorsa düğünden sonra zor günler seni bekliyor demektir. Ya sen bunu kabul ederek bilerek evleneceksin. Bir ömür ben bu şekilde giderlerimden kısıtlama yaparak yaşayabilirim diyeceksin. Yada ben bu şekilde hayatımı kısıtlayamam , bu benim hayatım bir ömürde mutsuz olamam diyip bu işten vazgeçeceksin. Ama ben para problemınız varsa evliliği erteleyip birikim yapıp o şekilde evlenmenizin daha sağlıklı olacağını düşüyorum . Çünkü yarın bu konu eve market alışverişi yaparken , fatura öderken üzerinize elbise alırken yada dışar da bir sinemaya gidelim derken karşınıza çıkacak. İyi düşünüp karar verilmesi gereken bir konu...Daha önceki tartışmam soğumamışken üzerine bir daha tartıştık.Bana bir akıl verin ya kafayı yicem.Şimdi benim 2 gün sonra nikahım var.Ve ben bir kuaförle konuştum saç ve makyaj 100 tl dedi.Bugunde ablamla konuştuk onun her zaman gittiği bir yer var.oraya gidelim dedi tamam dedi.(kendisi nişanda yanıumda olamadı şimdi olmak istiyor)nişanlımla konuşunca durumu anlattım.tamam git de orası pahalı bir kuaför benim cebi,mde şu an 500 lira var ben hepsini verememki dedim.ben bütçeyi sen 100 diyince ona göre ayarladım dedi.Başladık biz tartışmaya.Tartışmalarımızın %90 ı para.En özel günelrimizde bile bu konunun konuşlması beni yoruyor.başladık tabi biz tartışmaya.birbirimize girdik ya.bunaldım resmen bir akıl verin lütfen ya
teşekkür ederim düşünceleriniz için.100 tl kuaförümle konuştuğum en uygun fiyatı verdi.Ablamın diyeceği yere gitsek sanırım 300 400 den aşağı çıkmayaız bu da bizi şu durumda sarsar.durumumuz çok iyi değil.ama bu zamana kadar da ne istediysem yaptı.yarın nikahım var ben saatlerdir ağlıyorum.çok mutsuzumCanım bütün gelen yorumları okudum. Bazıları evde yapabilirsin demiş. Bu senin en güzel en özel günün tabiki de en iyisini en güzelini hak ediyorsun. Kaldı ki nerede yaşadığını bilmiyorum ama 100 TL çok çok düşük uygun bir rakam. Yani sen 1000 TL lik bir kuaförden bahsetmiş olsaydın yorumlarım çok çok farklı olacaktı. Parayla saadet olmaz çok doğru . Müstakbel eşinin maddi durumu yok. Hatta cebinde bu kadar parası varsa fakirlik sınırında bir hayat yaşayacaksın anlamı taşıyor. Daha düğünde 100 liranın hesabı yapılıyorsa düğünden sonra zor günler seni bekliyor demektir. Ya sen bunu kabul ederek bilerek evleneceksin. Bir ömür ben bu şekilde giderlerimden kısıtlama yaparak yaşayabilirim diyeceksin. Yada ben bu şekilde hayatımı kısıtlayamam , bu benim hayatım bir ömürde mutsuz olamam diyip bu işten vazgeçeceksin. Ama ben para problemınız varsa evliliği erteleyip birikim yapıp o şekilde evlenmenizin daha sağlıklı olacağını düşüyorum . Çünkü yarın bu konu eve market alışverişi yaparken , fatura öderken üzerinize elbise alırken yada dışar da bir sinemaya gidelim derken karşınıza çıkacak. İyi düşünüp karar verilmesi gereken bir konu...
hala bildiğinizi okuyorsunuz yukarıda o kadar söylenmiş sizeben 2 ay öncesine kadar çalışıyordum.çalıştığım firma maaşları odemeyince ayrılmak zorunda kaldım.Ablamın ödeyebileeğini söyledim.ama bu seferde ben varken olur mu öyle şey diyor.bunu da kabul etmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?