yeni tartışma!

Hiç farketmez ki ha düğün ha nişan kına nikah bunların hepsini erkek tarafı öder.
Bak mesela benim eşimde bende öğrenciyiz yani maddi kaynağımız aileler oldu eşim kendi parasını kazanmamasına rağmen bana hiç bir zaman para mevzusunu yansıtmaz kendi bir şekilde halletmeye çalışır.
Kİ siz daha nişanlısınız emin ol evlenince maddi sıkıntılar çoğalıyor ve bu bir çok çiftin en büyük tartışma nedeni daha şimdiden böyleyse evlenince daha kötü olur emin ol

Adam 500 liram var demis naapsin? kendiniz yaptirin sacinizi makyajinizi, elinizi cebinize atin biraz

gerçekten öyle okadar üzgünm ki bir mesaj mı atmayalım napmalıyım

Öncelikle mesaj atmadan şu para mevzularını iyice kafanızda oturtun. Dün sabah halı için hatanızı anladınız, akşamında saç için, yani düğün demek masraf demek, çıkan her masrafta tek tek nişanlınızın kalbini kırıp sonra pişman mı olacaksınız?
Eğitimli, çalışma hayatı da olmuş bir insansınız. Birazcık daha anlayışlı olamaz mıssınız? Evet geleneklerde gelinin yanında gelen insanların da saçı damat tarafından ödeniyor, nişanlınızı da mahçup duruma düşürmeden kendi birikmişinizden falan bir para ayarlayamaz mısınız?
Düğüne ne kadar kaldı? Kesinlikle iş bulun. Geçmiş iş yerinizde içerde kalan maaşlarınız için dava falan açtınız mı? Haklarınızdan vazgeçmeyin. Ve dediğim gibi iş olayına da asılın.

öyle demeyin ya
Valla Canım ben deyim iki konunda da sıkıntı var gerçekten. Bak bu dönemlerde üç beş üç beş derken öyle çok para harcanıyor ki. E sende vaktinde bi fiyat demişsin Ada'm elini ona göre hazırlamış. Belki bu kadar masrafın içinde olmasa bu kadar sorun olmaz ama belli ki Ada'mın eli sıkışmış. E Ada'm parayı ablanın ödemesini de gururuna yedirememiş belli ki. Ne yapsın simdi adamcağız. Biraz daha düşünceli olmalısın gerçekten. Şimdi Ada'm sana başta diğer kuaför içinde veremem para falan dese hep beraber kızalım Ada'ma cimri diye ama şimdi Bu durumda bakınca sen biraz para konusunda sıkıntı çıkartıyorsun. Ve emin ol bu Zaman'da böyle sıkıntı çıkarırsan birde değil iki de değilse bile üçüncüde bu adamın gözüne batar bu durum

birlikte ödeyin yada siz madem pahalı yer istiyosunuz tek başınıza ödeyin. evlilik böyle bişey birbirinizi idare edeceksiniz. eşinizin parası yoksa ezmeyeceksniz. fedakarlık yapacaksınız.

Bu kadar tartışmaya gerek yok.
Adam olmayanı söylemiş.
Anlaştıgınız kuaförünüze gidin tabikide.
Alt tarafı nikah. cok pahalı yere gitmek cok gereksiz(düğün daha sonrasında yapılıyorsa eğer)

100 TL ne kadar uygunmuş ben de olsam kesinlikle uygun yerde yaptırırdım sonuçta hepsi aynı şeyi yapıyor. Nişanlınızda ona göre bütçe hazırlamış sonuçta evlenirken maalesef adım atmak para 100 vereceği yerde neden 500 versin aradaki paraya da ihtiyacınız olacak. Bence uzatmayın 100 TL yapan yere gidip yaptırın durumu yoksa saygı duymak lazım bazen her şey istediğimiz gibi olmayabiliyor maalesef...

ben önce bir sıfır eksik yazdınız sandım..gelin başı ve makyaj 100 tl çok uygun değil mi? ben boya kesim yaptırıyorum 150 den aşağı çıkmıyorum üstelik istanbul da falan değil yani..
emin misiniz bu fiyattan öncelikle?
sonra da madem kendi kuaförünüzü ayarladınız oraya gidin yeni bir yer ayarlamaya gerek yok.ablanıza da böyle söyleyin.

yani düğün değil demişsin. ben nikahımda saçıma kırık fön çektirdim 15 tl ye. makyajımı da arkadaşım yaptı zaten yarım saatlik bişey bu. paramı da kendim ödedim . düğün olsa hadi yine anlıycam ama bu kdrına da gerek yok bence ya

Adam niye senin saçını başını ödeyecek ki? Bu bir...
İkincisi de adamın parası yoksa yoktur yani çalsın mı? Bet mi yapsın?
Kadın erkek eşitliği diye bağırıp, ben evlendim veya evleneceğim her haltımı erkek karşılasın diye bir kafa nasıl yaşanır?
Kaç yaşında insansın, saçını da sen yaptır, olmadı seni doğuran ana baba yaptırsın. Parası olmayan adamın üstüne bu kadar gelinmez ki!

Canım bütün gelen yorumları okudum. Bazıları evde yapabilirsin demiş. Bu senin en güzel en özel günün tabiki de en iyisini en güzelini hak ediyorsun. Kaldı ki nerede yaşadığını bilmiyorum ama 100 TL çok çok düşük uygun bir rakam. Yani sen 1000 TL lik bir kuaförden bahsetmiş olsaydın yorumlarım çok çok farklı olacaktı. Parayla saadet olmaz çok doğru . Müstakbel eşinin maddi durumu yok. Hatta cebinde bu kadar parası varsa fakirlik sınırında bir hayat yaşayacaksın anlamı taşıyor. Daha düğünde 100 liranın hesabı yapılıyorsa düğünden sonra zor günler seni bekliyor demektir. Ya sen bunu kabul ederek bilerek evleneceksin. Bir ömür ben bu şekilde giderlerimden kısıtlama yaparak yaşayabilirim diyeceksin. Yada ben bu şekilde hayatımı kısıtlayamam , bu benim hayatım bir ömürde mutsuz olamam diyip bu işten vazgeçeceksin. Ama ben para problemınız varsa evliliği erteleyip birikim yapıp o şekilde evlenmenizin daha sağlıklı olacağını düşüyorum . Çünkü yarın bu konu eve market alışverişi yaparken , fatura öderken üzerinize elbise alırken yada dışar da bir sinemaya gidelim derken karşınıza çıkacak. İyi düşünüp karar verilmesi gereken bir konu...

teşekkür ederim düşünceleriniz için.100 tl kuaförümle konuştuğum en uygun fiyatı verdi.Ablamın diyeceği yere gitsek sanırım 300 400 den aşağı çıkmayaız bu da bizi şu durumda sarsar.durumumuz çok iyi değil.ama bu zamana kadar da ne istediysem yaptı.yarın nikahım var ben saatlerdir ağlıyorum.çok mutsuzum

para mevzuları önemli mevzulardır. önce ne konuşulduysa onun dışına çok çıkılmamalı bence çünkü karşıda ki insan kendini ona göre ayarlıyor. sen 100 liralık ayakkabı beğendiysen 250 liralık diğer ayakkabıyı gördüğünde hemen alabilir misin ... biraz matematik problemi gibi oldu ama idare edin işte

hala bildiğinizi okuyorsunuz yukarıda o kadar söylenmiş size
artı düğününüz olacak değil mi ben olsam kendim yaparım saçımı makyajımı
ne kadar abarttınız

Son düzenleme:
ablamla konuşup orayı iptal ettirdiğimi söyledim.bu sefer kafana göre iş yapıyosun beni ablana karşı mahçup ettin diye bidaha tartıştık.ben napim böyle ya napim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…