Yeni Yasalarla İlgili Bir Sorun (Önemli)

peaceintheworld

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
304
38
98
Herkese iyi akşamlar benim sizlere sormak istediğim bir şey var.Benim diş polikinliğine gitmem lazım özel falan değil devletinkine fakat ücret alıyorlarmı bu arada ben babamdan yararlanıyorum babam ssk dan emekli.

herzamanki gibi kızlar diş yaptırıcaksan belli bir kesintisi var şu artık ücretli olucağını nerden çıkardılar bir bilsem

Su an gidilebiliyor.ben gecen hafta dolgu yaptirdim..yasa daha isleme girmedi..ama cok yogunluk var numara almak biraz zor oluyo haliyle..

hayır benim demek istediğim şey şu tam anlamıyla aslında ! yılbaşından önce diş ve göz muaynesi ücretlidir dendi .
Benim yaşım 19 ben babamdan yararlanıyorum babam ssk dan emekli dişlerimi temizleticem randevuda aldım fakat ücretlimi onu öğrenmek istiyorum .Babamdan bakındığım için sorun olurmu yaşım 18i geçtiği için.

Son düzenleme:

bayanlar evlenene kadar babasından bakılır merak etme canım ücretli olanlarda özeller devlet hastaneleri ücretsiz canım

kızlar evlenene kadar babalarının üstünden bakılır

Verdiğiniz cevaplardan dolayı çok teşekkur ederim gerçekten merak ediyodum bende biraz interntten araştırdım böyle bir şey yokmuş tamamen vatandaşların uydurması :)Kimisi 18 yaşından sonra babanın ssk sından yararlanamıyosun diyor kimisi ocak ayından sonra ücretli diyor benimde kafam karışmıştı :)

Son düzenleme:

o erkekler için geçerli canım onlar da her yıl çalışmadıklarını okuduklarını ispatlamak için bir belge alıyorlar bununla yararlanmaya devam edebiliyorlar

dövlet bize kıyak geçmiş

sen 2000 oncesi dogdugundan oturu kazanılmıs haklar geri verildi ve eski kız diye geciyorsun, evlenmedigin surece yararlanabilirsin.
yine de sigortandan emin olamıyorsan sgk nın danısma hattını arayıp ogrenebilirsin. sistemde düşmüs gozukuyorsan da babanla beraber tekrar basvurup yenileyebilirsiniz.
ama dis hakkında bilgim yok malesef

2000 sonrası doğanlarda nasıl oluyor?

2000 sonrası doğanlarda nasıl oluyor?

okuyorsa 25 e kadar, degil ise erkeklerle eşit haklara sahip olmalı diyorlar, resit olana kadar sigortalı.
mesela benim de hakkım gitmisti ama sonra kazanılmış haklar denildi, daha eski dogumlu olanlarınki devam ettirildi.

sosyal devlet anlayısına gore hakların yukseltilmesi arttırılması gerekiyorken, eşitlik olsun diye azaltmaya gidiyorlar.

iyi mi kötü mü bilemedim şu an ama erkeklere de haksızlık oluyor gibi tabi bi de şu var her yerde kızlar okumuyor çalışmıyor bunu Türkiyede uygulamak bu yönden mantıksız

iyi mi kötü mü bilemedim şu an ama erkeklere de haksızlık oluyor gibi tabi bi de şu var her yerde kızlar okumuyor çalışmıyor bunu Türkiyede uygulamak bu yönden mantıksız

yahu evlenene kadar diye belirtilmesinin bir nedeni var zaten.
işe girince sigorta oluyor. işsizlik suresince zaten paran yok bir de saglık icin para ver... sacmalık.
o yuzden ister 18de bitsin, ister okuyor ol 25de bitsin, isterse hic olmasın...
baba ana uzerinden degil, saglık direkt vatandaslık hakkı olmalı bence.
neyse baska yanıtlar falan da gelirse cevap vermeden duramam. konu siyaset bolumune dönüyor. uyarı almadan susayım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…