- 19 Temmuz 2013
- 304
- 38
- 98
- Konu Sahibi peaceintheworld
-
Bunu ben de çok merak ediyorum kaç gündür dişim ağrıyor gitmedim :26:[/QUOT
aynen bende çok merak ediyorum benimde gitmem gerekiyor.
herzamanki gibi kızlar diş yaptırıcaksan belli bir kesintisi var şu artık ücretli olucağını nerden çıkardılar bir bilsem
göz ve dişe bakmıyor dediler gitsek sigortadan yararlanabiliyor muyuz yani
yahu kim dedi kulaktan dolma şeyler onlar kaynanam diş yaptırdı bugün taktırıyor tanesine 9tl para alıyolarmış emekli kendisi
Tutmayın beni hemen randevu alıcam
hayır benim demek istediğim şey şu tam anlamıyla aslında ! yılbaşından önce diş ve göz muaynesi ücretlidir dendi .
Benim yaşım 19 ben babamdan yararlanıyorum babam ssk dan emekli dişlerimi temizleticem randevuda aldım fakat ücretlimi onu öğrenmek istiyorum .Babamdan bakındığım için sorun olurmu yaşım 18i geçtiği için.
hayır benim demek istediğim şey şu tam anlamıyla aslında ! yılbaşından önce diş ve göz muaynesi ücretlidir dendi .
Benim yaşım 19 ben babamdan yararlanıyorum babam ssk dan emekli dişlerimi temizleticem randevuda aldım fakat ücretlimi onu öğrenmek istiyorum .Babamdan bakındığım için sorun olurmu yaşım 18i geçtiği için.
Verdiğiniz cevaplardan dolayı çok teşekkur ederim gerçekten merak ediyodum bende biraz interntten araştırdım böyle bir şey yokmuş tamamen vatandaşların uydurması :)Kimisi 18 yaşından sonra babanın ssk sından yararlanamıyosun diyor kimisi ocak ayından sonra ücretli diyor benimde kafam karışmıştı :)
o erkekler için geçerli canım onlar da her yıl çalışmadıklarını okuduklarını ispatlamak için bir belge alıyorlar bununla yararlanmaya devam edebiliyorlar
dövlet bize kıyak geçmiş
Verdiğiniz cevaplardan dolayı çok teşekkur ederim gerçekten merak ediyodum bende biraz interntten araştırdım böyle bir şey yokmuş tamamen vatandaşların uydurması :)Kimisi 18 yaşından sonra babanın ssk sından yararlanamıyosun diyor kimisi ocak ayından sonra ücretli diyor benimde kafam karışmıştı :)
sen 2000 oncesi dogdugundan oturu kazanılmıs haklar geri verildi ve eski kız diye geciyorsun, evlenmedigin surece yararlanabilirsin.
yine de sigortandan emin olamıyorsan sgk nın danısma hattını arayıp ogrenebilirsin. sistemde düşmüs gozukuyorsan da babanla beraber tekrar basvurup yenileyebilirsiniz.
ama dis hakkında bilgim yok malesef
2000 sonrası doğanlarda nasıl oluyor?
okuyorsa 25 e kadar, degil ise erkeklerle eşit haklara sahip olmalı diyorlar, resit olana kadar sigortalı.
mesela benim de hakkım gitmisti ama sonra kazanılmış haklar denildi, daha eski dogumlu olanlarınki devam ettirildi.
sosyal devlet anlayısına gore hakların yukseltilmesi arttırılması gerekiyorken, eşitlik olsun diye azaltmaya gidiyorlar.
iyi mi kötü mü bilemedim şu an ama erkeklere de haksızlık oluyor gibi tabi bi de şu var her yerde kızlar okumuyor çalışmıyor bunu Türkiyede uygulamak bu yönden mantıksız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?