Yeniden 60 kilo! Basaracagim ))

soya_sosu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2012
3.436
5.086
248
Merhaba,

2012 senesinde 5 ayda 33 kilo vererek yeni bir ben olusturmustum bu sitede ))
Benimle birlikte diyet yapan arkadaslarim vardi.. kurallarim basit ama katiydi ve affi yoktu... Yine basit ama affi olmayan o kati diyetime donecegim...
2 ocak itibari ile günbegün yedigimi-ictigimi ve yaptigim sporlari yazacagim.. diyetimi tek basima yapacagim, grup istemiyorum.. eger benim sartlarimla diyet yapacaksaniz gelin, yoksa motivasyonumu yitirmeme sebep olursunuz..
Kilo vermem sagligim icin cok ama cok onemli o yuzden bu konuda taviz veremem, lutfen yazdiklarima anlayis gosterin ))

Tum ayrintilari 2 ocak itibari ile yazmaya baslayacagim, vazgecmemek icin kendi topikimi acayim dedim ))

Herkese sevgiler ve mutlu yillar

soya selamlar.. o dönemde ben de sıkı diyet yapıyordum. ve ben de 82 kilodan 59 kiloya kadr inmiştim.
sana da bir selam atmıştım
takip de ederdim seni. tabi evlendim çoluk çocuk falan derken tekrar tospik oldum. ha bünye müsait yemeyi de sevince kaçınılmaz son. neyse efendim 78,5 kilo ile başladım 3 ay önce. şu an 63,5 kiloyum. boyum 168 kilom kurtarıyor.
yine yaparsın sen de eminim. çünkü bu işi ciddiye alınca tıkır tıkır gidiyor kilolar. başarılar dilerim.

Teşekkürler canim )) diyet maratonunda sana basarilar dilerim.. azmedince yapilmayacak bir sey yok ))

Merhaba
Önceki konularını biraz okudum soya:)
Benim de senin gibi beni takip edecek birine ihtiyacım var.. öncelikle çok sık tükettiğim bir kaç yiyeceğin neden yasak olduğunu sorabilir miyim?
Ayrıca bu sayfan da da sana katılabilir miyim bu ilk soru olmalıydı:)
Ben de her zaman senin gibi katı kurallı sayfa açmak şstneiştim ama bayanlara laf yetiştiremeyecepimden hiç girişmedim:)
Öncelşkle zeytin ve pekmez neden yasak ?
Yulaf yerken pekmez kullanıyorım da..
Zeytin de çok severim.. sormak istedim :)

Diğer ayrontı.. emziren bir anneyim 12 kilo kemdim verdim 10 kaldı.. yavaş yavaş sıkılaşarak vermek istiyorum.. sence seninle devam edebilir miyim ?

Selam ))
Tebrik ederim verdigin kilolardan oturu ))
Zeytin cok fazla tuz icerdigi icin yasak.. bizim yaptigimiz diyeti takip ettiysen, tuz olabildigince az, baharati cok kullaniyorduk.. ama asla sabit kalmayi sevmeyen bir insan oldugumdan, bu sefer diyetimde zeytin olacak.. ama az tuzlu olmak kaydiyla ))

Pekmez, gereksiz seker iceriyor.. o yuzden yasakliydi, hala yasakli olacak sanirim )) ama sen emziren annesin, o yuzden sabahlari 1 tatli kasigi tuketmen faydali olacaktir diye dusunuyorum..

Benle birlikte diyet yapabilirsin ama ciddi sekilde uyarmak isterim ki, en ufak kacamaga izin vermem ve tepkilerim cok sert olur... Gecmis donemlerde bayaa tartismali bir grubumuz olmustu bu yuzden.. cunku sen diyeti bozar kacamak yaparsan, bu benimde motivasyonumu bozuyor.. o yuzden iyi dusun oyle katil ))

Sevgiler

Merhaba kararlı olmanız beni daha da motive etti...ben de sizinle bu serüvene varım.yalnız çok yoğun bir işim var...ama elimden geldiği sürece mutlaka ama mutlaka bildirimde bulunurum.mayıs 1 e kadar 14 kilo vermek istiyorum.önümde 4 ay var yaklaşık ayda 3.5 kilo vermek gerekli.68 civarındayım şu an.haftada 3 gün yürüyüş 3 gün de bölgesel calışmayı planladım.benim diyetimde un ve şeker iceren hiç bir gıda yok.bol bitki cayı var.sizin kurallarınız nedir.birlikte devam edersek sevinirim.simdilik hoşcakalın

İnşallah canım beraber olalım :) senin kararlılığın benle de motive eder ben de bunu istiyorum çünkü kaçamak yapmayan biri :) şu an günlük kalorimi geçmeden iki avuç çekirdek yiyprım günler sonra ilk kaçamağım oldu o da yarım seninle başlayacağım için :)
Tuzu da suya ıslatıp yeriz :)
Peki peynir ne olacak ? Benim peynirimi köyden yapıyorlar yağlı.. dışarıdan almak çok masraflooluyor bana..?
Tuz ben de hiç kullanmıyorum dediğin gibi tuz istediğim şeylere peynir veya baharat koyuyorum

Merhaba,
Listeyi bu aksama yetistirmeye calisacagim.. yasaklilar ve mutlaka uyulmasi gereken kurallar olacak... Umuyorum hep birlikte kilolarimizdan kurtulacagiz, fakat dedigim gibi kacamaklara asla izin yok ))

Sevgiler

Peynir olarak sadece lor peyniri kullaniyoruz.. diger peynirler gereksiz kalori.. lor peynirini ise istedigin kadar yiyebilirsin.. gercekten zayiflamana yardimci oldugunu goreceksin ))

Evet akşama liste yetisirse sevinirim..ona gore yarın eksiklerim varsa tamamlarim.kuralları da merak ediyorum.

Peynir olarak sadece lor peyniri kullaniyoruz.. diger peynirler gereksiz kalori.. lor peynirini ise istedigin kadar yiyebilirsin.. gercekten zayiflamana yardimci oldugunu goreceksin ))
Tamam canım sorun olmaz şu an da ben hayvansal hiç bir gıda tüketmiyorum. Egzama ile başım dertte maşesef.. uzun bir süre tüketmeyip sonra yavaş yavaş tek tek yemeye başlayacağım ki bana neyin dokunduğunu bulabileyim

Evet akşama liste yetisirse sevinirim..ona gore yarın eksiklerim varsa tamamlarim.kuralları da merak ediyorum.
Merhaba :) tanışalım aynı gruba dahil olduk :)
Ben 3 aylık yeni anneyim :)
Son 10 kilom kaldı ancak şu an en çok önemsediği m bölgesel sıkılaşma.. kilo gidiyor ama simit ve göbek duruyor maalesef

Merhaba :) tanışalım aynı gruba dahil olduk :)
Ben 3 aylık yeni anneyim :)
Son 10 kilom kaldı ancak şu an en çok önemsediği m bölgesel sıkılaşma.. kilo gidiyor ama simit ve göbek duruyor maalesef
Merhaba...ben de 2 çocuk annesiyim.13-14 kilo vermek istiyorum.bende de maalesef bölgesel problem var canım.bacaklarimda toplaniyor kilolarhaftada 3 gün bacak eritme hareketleriyle diyetimi destekliycem inşallah.inanılmaz kararlıyım.çünkü ben hiç bir zaman 55 in üzerinde bir kadın olmadim.eski halime dönücem.kilodan nefret eden bir kadinim.bu aralar kendime de o derece öfkeliyim

Aynen ben de kilodan nefret ederşm.. kendimi hiç sevmşyorımbu şekil de şişman olmak bana göre değil beni mutlu etmiyor.. 2019 da mükemmel olmalıyım :) artık bitsin şu kilo derdi istiyorum.. doğumdan çıktığım an başladım diyete 5. Gün spora başladım hala devam doğumda 10 gitti 12 de ben verdim kaldı 10 :) 69 kiloyum 55-58 civarı korumaya geçmeyi hedefliyorum:)
Ben de sadece iç bacak için çalışıyorum daha göbek için kafama göre bir hareket bulamafom ama her gün squat ve jumping Jack yapıyorum.. ve en az 15 fk yürüme...
Leslie bilir misin yeni video attılar ora da nick vardı yeni 2019 Challeenge başlattı her gün yürüyüş ekleyecekler sanırım ya da hafta da bir onu takip ediyorum

Leslie biliyorum ama benim kendime göre bir programim var onunla cok incelmistim.squat da var icinde...herşey güzel olucak canım insallah

Selam ))

Diyet listemiz ve yasaklilarimiz asagidaki gibidir, lutfen baslayip 2 gun sonra birakmayalim..
Bu listedeki yiyecekler cok/az demeyin, cunku 2012 de yaptigim diyette de bu tarz beslenerek 5 ayda 33 kilo verdim.. buyrun listemize ))

Sabah ac karnina,

* 10 damla limon - ilik su - 1 cay kasigi cicek bali veya
* 1 yk elma sirkesi - ilik su - 1 cay kasigi cicek bali

Kahvalti;

2 yumurta (az tereyag ile omlet veya haslanmis yumurta -uzerine az zyagi gezdirilebilir) bol baharatli kullanabilirsiniz, tuz cok az kullanin
bol yesillik, domates, salatalik
2 ceviz veya 10 badem yada findik (cig, kavrulmamis)
az tuzlu zeytin 10-15 tane
1 yemek kasigi lor peyniri (icine baharat ekleyebilir, corek otu koyabilirsiniz

not: kahvalti da ekmek yemek isteyenler asla zeytin yemeyecek! ekmek tercih edenler sadece 1 dilim tam bugday ya da cavdar ekmegi tuketecek!

Ara1 meyve

Oglen,
* 7-8 kasik sebze yemegi - yogurt/salata - corba veya
* İzgara/haslama et/balik/tavuk - salata - corba veya
* yarim Simit - ayran veya
* Salata - ayran - corba (salataniza et/balik/tavuk/peynir yada kepekli haslanmis makarna ekleyebilirsiniz) veya
* 7-8 kasik bakliyat yemegi - salata/yogurt - corba

ara ogun;
salatalik ve havuc dilimlenip bol limonla yenecek

ara ogun;
1 kase yogurt (icine maydanoz/dereotu/nane/salatalik veya baharat ekleyebilirsiniz)

Aksam ve Oglen menusunde yediklerinizden farkli bir secenek secin..Ornegin, oglen simit ayran tercih ettiyseniz aksam mutlaka sebze yemegi tercih edin aksi takdirde bagirsak problemi yasarsiniz... Diyette en cok yasanan problemlerden biride kabizliktir, bundan kurtulmanin en kolay yolu daha fazla sebze tuketmekten gecer tabi eger kroniklesmis bir probleminiz yoksa...Bu arada oglen menusunde belirttigim simit menusunde tuketilemez. Aksam daha cok sulu gidalar tercih edilmeli ve hafif yemekler yemeliyiz... Cunku metabolizmamiz aksamlari yavaslar ve yediklerimizi depolar, eger kilo vermek istiyorsak sabahlari kahvaltimizi mutlaka yapmaliyiz, ara ogunlerimizi atlamamaliyiz ve aksamlari saat en gec 19:00 da aksam yemegimizi yemis olmaliyiz...

Aksam ara,

Aksamlari saat 21:30 da 1 yesil elma ile bir fincan yesil cat icmenizi oneririm, cok iyi bir odem aticidir… Bir hafta deneyin farkedeceksiniz zaten...Sislikleriniz gidecek, daha hafiflemis uyanacaksiniz... Eger cok acikirsaniz gece tarcinli sut icebilirsiniz..

her yemekte bir kase corba icebilirsiniz, corbalarinizin unlu, kremali olmamasi sart... Ve mutlaka taneli corba olmasi lazim... Ornegin suzme mercimek corbasi yapiyorsunuz, icine sehriye yada bulgur atin... Corbayi icmenizi degil yemenizi istiyorum...Burdaki amacim size yemegi uzun surede yedirmek... Gerekirse yemek yerken tatli kasigi ve catali kullanin ve her lokmadan sonra elinizden birakin... Ama yavas yemek yemegi kendinize mutlaka ogretin... Sofradan en son siz kalkin ama en az siz yemis olun, bu en onemli kuraliniz.. Tabaginiz koyu renkli olsun, eger koyu renk tabaginiz yoksa gidip bir tane edinin...

Ve yasaklardan bahsedelim biraz ))Her turlu asitli icecek, meyvesuyu, cikolata, biskuvi, kek, borek ve benzeri, zeytin turleri, pirinc ve pirincle yapilan yemekler, patates ve patatesle yapilan yemekler, hamburger, pizza vb, cips, alkollu icecekler, yagli etler, yagli peynirler, pekmez, sanayag vb, ve kacamak olarak adlandirdigimiz hersey yasakli... Su anda aklima gelmeyen seyler vardir sanirim,eger bir seyden emin degilseniz lutfen once sorun, bilgi alin!

Tuzu mumkun oldugunca azaltin, hatta mumkunse tuketmeyin... Sofraniza tuz koyuyorsaniz kaldirin, yemeklerinizi bir cay kasigi tuz ile pisirmeyi aliskanlik haline getirin... Sekeri unutun !!!Yemeklerinizi 1 yk zeytinyagi ile pisirin, salataniza bir yk kasigi zeytinyagi ekleyin, tuz koymayin... Salatayi tuzsuz yiyemem diyorsaniz lor peyniri ekleyin seveceksiniz ))

Ve su, gunde 2-2,5 litrenin uzerine cikmayin... Fazlasi bobreklerinize zarar verir... Fazla su sizi zayiflatmaz, bu tamamen zirvaliktir boyle seylere inanmayin... İctiginiz suyu zaten geri atiyorsunuz nasil zayiflatabilir ki? Ama fazla su ictiginizde bobreklerinizdeki yararli mineralleri de atiyor ve bobreginize zarar veriyorsunuz

Spor konusuna gelince;Haftada en az 3 kere 45 dakika spor yapmalısınız… İlk başlarda bunu günlük 15 X 3 şeklinde yapabilirsiniz…Özellikle sabah eerken vakitlerde yaptığınız spor metabolizmanızın hızlanmasına etki edecektir. Bu sebepten sabahkalktığınızda 50 kere zıplamanız bile sizin için çok etkili bir zayıflama aracı olacaktır.İlk haftalarda sporunuzu sabah 15 dakika; öğlen 15 dakika, akşam 15 dakika olarak yapın (zor gelmiyorsa tek seferde 45 dakika yapabilirsiniz, ben tembel olduğum için bu şekilde yapmıştım başlarda :))Haftanın 3 günü spor yapmanız çok önemli, aksi takdirde zayıflarsınız ama vücudunuz inanılmaz derecede sarka ve daha sonra bu sarkmaları toplamak için sadece estetik operasyon yaptırmanız gerekir.. Daha sonra spor yaparak toplamanız mümkün olmaz! O yüzden baştan sporla başlamak en iyisi :)Sabah sporunu atlamamanızı tavsiye ederim, özelliklede fazla kilosu olan ve bir an önce kilolarından kurtulmak isteyenler mutlaka sabah 15 dakika spor yapıp sonra kahvaltı yapsınlar !daha sonra gün içinde spor yapacaksanız, yemekten en az 1 saat sonra yapmanızı tavsiye ederim… aç karnına spor yapmayın (sabah hariç) ve tok karnına da yapmayın (yemekten 1 saat sonra yapın) spordan sonra mutlaka karbonhidrat alın (bir meyve yada süt veya yeşilçay/sade nescafe) bu yağ yakımınıza devam etmenizi sağlar…Sporu günde 1 saatten fazla asla yapmayın! 1 saatten fazla yapılan sporda vücut depresyon sinyalleri salgılar ve kilo vermeniz durur, vücudunuz yağ depolamaya başlar.. 1 saat spor yeterlidir… Zaten siz sporu bitirdikten sonravücudunuz devam eden 30 dakika boyunca yağ yakmaya devam edecek merak etmeyin :)Şimdilik bu kadar, merak ettiğiniz herhangi bir şey olursa lutfen sorun..

Sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…