Aynen Rabb'im kuluna kaldırabileceği yükü verirmiş..Sadece su kadarini soyleyeyim, hic oyle tv de gordugumuz gibi degil.. o acilari bir daha yasamak istemiyorum )) ama derdi veren, sabri da dermani da verir derler ))
Aynen Rabb'im kuluna kaldırabileceği yükü verirmiş..
Çoğu konuda böyle bir gözlem yapıyorum da gerçekten Rabb'im bana da kaldırabşleceğim şeyler veriyor.. senin yaşadıklarının zerresine dayanamam..
Herkese iyi senelerrrrr....
Kendimi ewet ewet derken buldum sayfalari okurken....Tamda aradigim topik dedim.Bundan once uzunca bir gecmisim war benim de k.k sewer hep de anarim.En son bir zayiflaama topiginde bulunmustum hebuz yeni yazmaya baslarken ayarlardan sanirim bikac kere kendi kendimi engelleyip bisuru isler becermisligim war o yuzden kac aydir bakmiyordum.dur dedim yeni den yukluyim duzelmistir ve burdayiim...
Tamamen icinizden ortaniza sikismis biriyim.Bir kizim war aslinda hersey gozumun nuru ile basladi.zaten zayif degil balik etli olmam ile birlikte hamilelik sekeri triodi riskli gebelik vb. Bi dunya sorunla nerdese 27 kg alarak kizimi kucagima aldim....
Ilk aylarda cok daha rahat kilo werdim lakin sonra durdu. Ben yoruldum odurdu.kilo wwrrmeye basladim sekerim dustu o cikti tansiyonum dustu.Saglik fizik hayat goruntu hepsinin arasinda hala 9 aylik gobek gibi duran o yag tabakasi butun enejimi aliyor.
Burayi kesfettigimde daha 19 lu yaslarimdi soz nisan telasi icinde inanilmaz bir sewruwen di.kilo wermeler ewlilik telaslari dogum hazirliklari birbirinden guzel dostluklarim oldu burasi sayesinde. VE en kisa kesmis halim ile iste burdayim....
Hersey kabulum son umudumsunuz
Ayni zman da migren sahibesiyim
Yarin aile hekiminde kan tahlili ordan da norolog randewum war.Seker ve triodi kalestrol de ne alemde onlarida gorup baslamak tam zamanin da olucak benim icin....tabi ki onay alirsam soya senle ugrasamam dersen anlarim yani
Çok geçmiş olsun ve hepsi geçmişinde kalsın inşallah. 2019 sana en basta sağlık, guzellik, mutluluk getirsin.Eveet listeyi de paylasigima gore simdi sirada gunah cikarma kismi var ))
2012 senesinde 89 kilo ile basladigim yolculugu 56 kilo ile sonlandirdim.. o kadar zayiflamistim ki, beni gorenler tanimiyordu.. ben zayiflamistim ama beynim hala sismandi.. magazalara girdigimde once xxxl kiyafet satilan reyonlara gidiyordum.. bedenimin ufaldigini beynim bir turlu kabullenmiyordu.. 2013 kasim ayina kadar kilom 56-62 arasi dolasti durdu.. 2013 kasim ayinda diz kapagimda olusan kayma sebebiyle ameliyat oldum ve hersey ondan sonra basladi.. ameliyat sonrasinda sinir sistemim hasar gordugu icin 2-3 ay yuruyemedim.. tuvalete bile gidemiyordum.. adim atamiyordum.. fizik tedavi gordum her gun.. o donemde 72 kiloya ciktim.. yemek isleri kocama kaldigi icin genelde ya kizartma yapiyordu ya fastfood.. 2.kere ameliyata aldilar beni ve bacagim duzeldi... Sukur ki, o xamandan beri hic ariza cikmadi ))
2015 mart ayina kadar 65-72 arasi kkilom degisti durdu... Mart ayinda safra kesem alindi.. sanirim ameliyatlara pek dayanikli insan degilim cunku cunku sonrasinda engelleyemedigim kilo artislarim oldu ki, bunun en onemlisi 2015 agustos ayinda bir anda hayatimi alt ust eden meme kanseri oldugumu ogrendigimde oldu.. hemen ameliyat oldum.. kemoterapi baslamadan once doktorumun yogun baskisiyla sigarayi biraktim.. ve sigarayi birakinca +10 kilo daha haneme yazildi.. sonrasi kemoterapi ve kemoterapinin verdigi agrilari azaltmak icin vucuduma bastiklari kortizon.. zor bir donem atlattim ama su anda saglikliyim )) sadece o donemde aldigim kilolar ve uzerine eklenen, hic hic sonu gelmeyecekmis gibi surekli artan kilolarim kaldi geriye ))
Devaminda birbirini takip eden bir suru ameliyat oldum... Su an takip hastasiyim ve ilac tedavisi goruyorum.. kilolarimla yuzlesmem zaman aldi.. kendimi odaya kapattim, kendimden nefret ettim.. bir daha sevilmeyecek, herkesin sisko diye bakacagi bir insan olarak gordum kendimi. Hem hastaligim hemde kilolarimdan oturu psikolojik ve psikiyatrik destek aldim.. ama bunlar da kilolarimin artmasina sebep oldu.. beni taniyanlar bilir, pozitif ve surekli cozum ureten insanimdir normalde ama hastalik surecimde gercekten icimdeki o insani kaybettim.. tarti da 3 haneli rakamlari gordugumde artik buna dur demenin vaktinin geldigine karar verdim.. diyete basladim ve 2,5 ayda 15 kilo verdim.. 109,8 kilodan 94,1 kiloya dustum... Tabi bu 3 ay onceydi )) o donemde doktorlarim memede kitle tespit etti yine.. ve bir cok teste tabi tutuldum.. psikolojimi tam toplarken yeniden dagittilar beni )) su anda kac kiloyum bilmiyorum, yarin sabah ogrenecegim.
Bunlari niye yaziyorum? Cunku ben yazdikca zayifliyorum )) size de tavsiyem, yazin icinizi dokun, icten ice sismeyin ))
Yazmaktan yoruldum.. diger ayrintilari, diyet tavsiyelerimi vs yarin itibariyle yazmaya baslayacagim, takipte kalin ))
Sevgiler
Ay ay ay kimleri goruyorum ))
Eskilerden kimse yoktur diye dusunmustum ama sanirim herkes hala burda )) gelip gizli gizli diyet yaparim diyordum ama saklanamadim ahahah
büyük konuştum haklısın ..Sen gene de oyle bir cumle kurma.. insan nelere dayaniyor bilemezsin.. hayat iste ))
Herkese iyi senelerrrrr....
Kendimi ewet ewet derken buldum sayfalari okurken....Tamda aradigim topik dedim.Bundan once uzunca bir gecmisim war benim de k.k sewer hep de anarim.En son bir zayiflaama topiginde bulunmustum hebuz yeni yazmaya baslarken ayarlardan sanirim bikac kere kendi kendimi engelleyip bisuru isler becermisligim war o yuzden kac aydir bakmiyordum.dur dedim yeni den yukluyim duzelmistir ve burdayiim...
Tamamen icinizden ortaniza sikismis biriyim.Bir kizim war aslinda hersey gozumun nuru ile basladi.zaten zayif degil balik etli olmam ile birlikte hamilelik sekeri triodi riskli gebelik vb. Bi dunya sorunla nerdese 27 kg alarak kizimi kucagima aldim....
Ilk aylarda cok daha rahat kilo werdim lakin sonra durdu. Ben yoruldum odurdu.kilo wwrrmeye basladim sekerim dustu o cikti tansiyonum dustu.Saglik fizik hayat goruntu hepsinin arasinda hala 9 aylik gobek gibi duran o yag tabakasi butun enejimi aliyor.
Burayi kesfettigimde daha 19 lu yaslarimdi soz nisan telasi icinde inanilmaz bir sewruwen di.kilo wermeler ewlilik telaslari dogum hazirliklari birbirinden guzel dostluklarim oldu burasi sayesinde. VE en kisa kesmis halim ile iste burdayim....
Hersey kabulum son umudumsunuz
Ayni zman da migren sahibesiyim
Yarin aile hekiminde kan tahlili ordan da norolog randewum war.Seker ve triodi kalestrol de ne alemde onlarida gorup baslamak tam zamanin da olucak benim icin....tabi ki onay alirsam soya senle ugrasamam dersen anlarim yani
Bende anlatayım kendimi.
Bebekliğimden beri tombulmusum. Ama aşırı değil. Ozamandan beri yemek yemeyi çok sever iştahim çok acıkmış. Hatırlıyorum küçükken sofrada o kadar hızlı yemek yerdim ki, sonrasında karnım ağrırdı. Daha 5.sınıfa gidiyordum, annem bana bi gömlek bildirmişti. Belden daralıp alt tarafı pileli gibi. O gömlek ile karnım felaket çıkmıştı. 2 genç kızın beni birbine göstererek göbeğimi işaret ettiklerini hatırlıyorum.
Benim sorunum bölgesel. Alt karın, kalça, basen bacak kısmına toplanmış durumda kilolarım.
Kendimi bildim bileli diyet yapıyorum. 5 ver 10 al şeklinde :) 2016 haziran da sıkı bir diyetle 59a düşmüştüm. Sonra hamile kaldım ve 85 kilo ile doğuma girdim. Hamilelikte 26 kilo almıştım. Bebegim 22 aylık. Şimdi güncel kilomu tam bilmiyorum 67 civarıyım.
Hedefim önce 57 olmak sonra 53 olmak. Çünkü boyum 1.63. Ve orantısız kilo dağılımı olduğu için bu kiloda kendimi görmek istiyorum.
Spor yapmak istiyorum. Bu kural benim için altın değerinde.
Birde şu durum var ailede diğer kardeşlerim uzun boylu 170 civarı. Ve 58 kilo civaralar. Birtek ben kısayım onlara göre. Onlarla görüşüyoruz elbise kıyafet muhabbeti açılıyor. Kendimi kötü hissediyorum. Kıyafet almak istemiyorum. Bu bedendeki kilomu sevmiyorum.
hoş geldiniz kızlar :)Merhaba soya
Bugün resmen benim günüm!
Neden biliyor musunuz?
Bu sabah tekrar diyete başladım.
Zamanında seninle beraber aynı diyete girmiştim ve beraber hatirlarsan 89 kilodan 67 kiloya inmiştim
Aradan 6 yıl geçtı ve ben bugün 87.5 kiloyla tekrar diyete başlıyorum.
Kararım yine olduğu gibi kesin!
Seninle beraber diyetin nasıl olduğunu çok iyi biliyorum ve aynı şekilde bir diyet için mental olarak çok hazırım.
Bugün benim günüm demiştim ya hani evet çünkü yazmadan, sorumluluk almadan burası olmadan diyete sadık kalamıyorum diye geldim ki kendime konu açacaktım bir de ne göreyim Sen! Ta taaa
İstedigim kilolari vermiş kadar sevindim ! Çünkü bu gücü senden buluyordum . Eminim mart ayında bu zaten gerçekleşmiş olacak.
Teşekkür ederim bana istemeden de olsa bu sevinci yaşattığın için
Merhaba soya
Neden biliyor musunuz?
Zamanında seninle beraber aynı diyete girmiştim ve beraber hatirlarsan 89 kilodan 67 kiloya inmiştim
Seninle beraber diyetin nasıl olduğunu çok iyi biliyorum ve aynı şekilde bir diyet için mental olarak çok hazırım.
Bugün benim günüm demiştim ya hani evet çünkü yazmadan, sorumluluk almadan burası olmadan diyete sadık kalamıyorum diye geldim ki kendime konu açacaktım bir de ne göreyim Sen! Ta taaa
İstedigim kilolari vermiş kadar sevindim ! Çünkü bu gücü senden buluyordum . Eminim mart ayında bu zaten gerçekleşmiş olacak.
22 kilo gitmiş inanamıyorum...harika bir duygudureminim.tamamen değişmişsindir o zaman..öncesinde başarmişsin eminim şimdi de başarican.iyiki sizinleyim .tecrübenizden faydalanmak harika olucakMerhaba soya
Neden biliyor musunuz?
Günaydın eski dostluklar ne kadar güzelsiniz. Birbirinize bağlısınız. Bayıldım enerjinize.
Benim bi sorum olacak. Yulaf i kaç kaşık tüketeceğiz.
Ben bugün geç kaldığım için yanıma 4 yemek kaşığı yulaf, 1 su bardağı süt ve 1 küçük muz aldım. Şimdi 4 kaşık az mi yeterli mi.Fazla mi olur. Ya da süt miktarı.
Böyle bi kahvaltı ya da öğle akşam yemeği nasıl olur.
karşımda canan karatay var sanki :)))Eski ekip toplaniyor sanirim )))
Her yazilani tek tek okudum.. oncelikle sunu belirteyim, sismanken kendimizi sevmiyoruz ama zayiflayinca guzel olacagiz diye birsey yok... Sadece zayif oldugu icin sizden guzel oldugunu zanneden o etrafinizdaki kadinlar var ya, iste onlar guzel degil sadece zayif ))
Eger zayiflamak istiyorsak mutlaka kendimizi sevmeliyiz.. kasimizi gozumuzu kilomuzu sacimizi vs vs vs... Kendini sevmeyen ve kendi ile barismayan vucuduna depresyon sinyali verir ve vucut bu sinyali alinca yag depolarina sıkı sikıya sarilir.. gunluk 100-200 gram incelecekken haftada 100-200 gr incelmeye baslarsiniz.. kisacasi ne yapin edin ama vucudunuzu ve kendinizi sevin ))
Gelelim bana,
Ben bu sabah 9' da uyandim.. 15 dk kol, bacak ve karin calistirdim.. standart hareketler iste bacagi kaldir indir, yarim mekik vs.. benim kilom biraz fazla oldugundan gunde 3 x 15 dk'lik sporlar ile baslayacagim.. bedenimi su ara spor ve diyete adapte etmem lazim, sonrasinda yogun spor programi dusunuyorum..
Ve bugun sevgili tartimla yuzlestim ama hic hosuma gitmedi )) tarti beni 101 kilo gosterdi.. bu tartinin sucu mu? Hayir... Tabi ki benim sucum ama duzeltemeyecegim bir sey degil...
Eger sadece diyet gozuyle bakarsaniz bu yaptiklarimiza emin olun 3-5 kilo verir sonra geri alirsiniz.. bu yaptigimiz yanlis olan seyleri degistirmekle ilgili.. midemizi copluk gibi kullanmaktan vazgecmekle ilgili.. bu kendimizi sevmemizle ilgili.. lutfen buna dikkat edelim..
Simdi kahvaltimi hazirlamam lazim.. balli sirkeli suyumu ictim ve acim ))
Bu arada ben sirke olarak enginar sirkesi kullaniyorum, karaciger icin daha faydali.. eczaneden almistim.. bilginize ))
Nasıl canım programın biraz açsana :) ben de spor düzeni kurmaya çalışıyorum belki faydası olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?