Yeniden 60 kilo! Basaracagim ))

Ben de günah çıkarayım bari

Ben de hiç bir entrika yok.. kendimi bildşm bileli hep zayıflamaya çalışıyorum.. çok şişman da değilim ama ben böyle olmak da istemiyorum..
Benimle aynı boyda aynı kiloda arkadaşlarım var kendilerinden çok memnunlar ama bana göre hepimiz şişmanıx..
Benim beynim mi ruhum mınhasta ben de anlamadım..
Ama neyse banane.. ben 58 veya 55 olmak istiyorum.. 65 çok yakışıyor sana diyorlar çoğu kez 64 e kadar inip inip 75 kere tekrar çıktığım için.. 65 halime herkes şahit.. ama ben daha da verip 38 nedeni rahat rahat giymek istiyorum..
En son 90 ile hatta 88.8 idi doğuma girip 3 gün sonrası da yaratıldığı da 81 çıkmıştım.. anında diyete başladım zaten şekersiz hoşaflar 40 gün baş ucumdaydı.. dikiş acım 5. Geçti hemen spora başladım.. 3 ay oldu işte 69.3 gördüm bu sabah çok şükür :)

Ama bu sabah karar verdim ki hızlı kilo vermek değil öenmli olan son 10 kaldı nasılsa gidecek kolay da gidecek ama sonrası da sarkan bir sezeryan karın yan simştler bıngıl bıngıl bacak istemiyorıi.. o yüzden yarın mezura alıp ölçümünü yapıyorum..
Tartı değil haftalık veya aylık mezura ölçüleri daha önemli :)

Sadece su kadarini soyleyeyim, hic oyle tv de gordugumuz gibi degil.. o acilari bir daha yasamak istemiyorum )) ama derdi veren, sabri da dermani da verir derler ))
Aynen Rabb'im kuluna kaldırabileceği yükü verirmiş..
Çoğu konuda böyle bir gözlem yapıyorum da gerçekten Rabb'im bana da kaldırabşleceğim şeyler veriyor.. senin yaşadıklarının zerresine dayanamam..

Sen gene de oyle bir cumle kurma.. insan nelere dayaniyor bilemezsin.. hayat iste ))

Herkese iyi senelerrrrr....
Kendimi ewet ewet derken buldum sayfalari okurken....Tamda aradigim topik dedim.Bundan once uzunca bir gecmisim war benim de k.k sewer hep de anarim.En son bir zayiflaama topiginde bulunmustum hebuz yeni yazmaya baslarken ayarlardan sanirim bikac kere kendi kendimi engelleyip bisuru isler becermisligim war o yuzden kac aydir bakmiyordum.dur dedim yeni den yukluyim duzelmistir ve burdayiim...

Tamamen icinizden ortaniza sikismis biriyim.Bir kizim war aslinda hersey gozumun nuru ile basladi.zaten zayif degil balik etli olmam ile birlikte hamilelik sekeri triodi riskli gebelik vb. Bi dunya sorunla nerdese 27 kg alarak kizimi kucagima aldim....

Ilk aylarda cok daha rahat kilo werdim lakin sonra durdu. Ben yoruldum odurdu.kilo wwrrmeye basladim sekerim dustu o cikti tansiyonum dustu.Saglik fizik hayat goruntu hepsinin arasinda hala 9 aylik gobek gibi duran o yag tabakasi butun enejimi aliyor.

Burayi kesfettigimde daha 19 lu yaslarimdi soz nisan telasi icinde inanilmaz bir sewruwen di.kilo wermeler ewlilik telaslari dogum hazirliklari birbirinden guzel dostluklarim oldu burasi sayesinde. VE en kisa kesmis halim ile iste burdayim....

Hersey kabulum son umudumsunuz
Ayni zman da migren sahibesiyim
Yarin aile hekiminde kan tahlili ordan da norolog randewum war.Seker ve triodi kalestrol de ne alemde onlarida gorup baslamak tam zamanin da olucak benim icin....tabi ki onay alirsam soya senle ugrasamam dersen anlarim yani

Migreni uzun yillar cektim )) sonra doktorum epilepsi ilaci kullandirdi.. yaklasik 2 sene kullandim ama 6-7 yildir agri nedir bilmem.. cok iyi geldi o tedavi bana ))

Kacamak yapmayacak ve kurallara uyacaksan kapimiz hep acik )) kurallara uyamam dersen sadece okursun ara sira yazarsin ama menu paylasmazsin olur biter ))

Hep birlikte basaracagiz!

Sevgiler

Çok geçmiş olsun ve hepsi geçmişinde kalsın inşallah. 2019 sana en basta sağlık, guzellik, mutluluk getirsin.
Takipteyim süper bi anlatım tarzin var. İyi ki denk gelmisim :)

Bende anlatayım kendimi.
Bebekliğimden beri tombulmusum. Ama aşırı değil. Ozamandan beri yemek yemeyi çok sever iştahim çok acıkmış. Hatırlıyorum küçükken sofrada o kadar hızlı yemek yerdim ki, sonrasında karnım ağrırdı. Daha 5.sınıfa gidiyordum, annem bana bi gömlek bildirmişti. Belden daralıp alt tarafı pileli gibi. O gömlek ile karnım felaket çıkmıştı. 2 genç kızın beni birbine göstererek göbeğimi işaret ettiklerini hatırlıyorum.
Benim sorunum bölgesel. Alt karın, kalça, basen bacak kısmına toplanmış durumda kilolarım.
Kendimi bildim bileli diyet yapıyorum. 5 ver 10 al şeklinde :) 2016 haziran da sıkı bir diyetle 59a düşmüştüm. Sonra hamile kaldım ve 85 kilo ile doğuma girdim. Hamilelikte 26 kilo almıştım. Bebegim 22 aylık. Şimdi güncel kilomu tam bilmiyorum 67 civarıyım.
Hedefim önce 57 olmak sonra 53 olmak. Çünkü boyum 1.63. Ve orantısız kilo dağılımı olduğu için bu kiloda kendimi görmek istiyorum.
Spor yapmak istiyorum. Bu kural benim için altın değerinde.
Birde şu durum var ailede diğer kardeşlerim uzun boylu 170 civarı. Ve 58 kilo civaralar. Birtek ben kısayım onlara göre. Onlarla görüşüyoruz elbise kıyafet muhabbeti açılıyor. Kendimi kötü hissediyorum. Kıyafet almak istemiyorum. Bu bedendeki kilomu sevmiyorum.

Merhaba soya
Bugün resmen benim günüm!
Neden biliyor musunuz?
Bu sabah tekrar diyete başladım.
Zamanında seninle beraber aynı diyete girmiştim ve beraber hatirlarsan 89 kilodan 67 kiloya inmiştim
Aradan 6 yıl geçtı ve ben bugün 87.5 kiloyla tekrar diyete başlıyorum.
Kararım yine olduğu gibi kesin!
Seninle beraber diyetin nasıl olduğunu çok iyi biliyorum ve aynı şekilde bir diyet için mental olarak çok hazırım.
Bugün benim günüm demiştim ya hani evet çünkü yazmadan, sorumluluk almadan burası olmadan diyete sadık kalamıyorum diye geldim ki kendime konu açacaktım bir de ne göreyim Sen! Ta taaa
İstedigim kilolari vermiş kadar sevindim ! Çünkü bu gücü senden buluyordum . Eminim mart ayında bu zaten gerçekleşmiş olacak.
Teşekkür ederim bana istemeden de olsa bu sevinci yaşattığın için

günaydın @soya_sosu senı burda gördüğüme çok sevindimmmm oo sen bu işi başarırsın hayatımda tanıdığım en pozotif kadınlardan birisinn ki neler atlattın bu kılolarıda geldikleri gibi göndrirsinnn zten kılo sadece vucdumuzda misafir

benım kilo sıkınıtım yok çok şükürrr artık 3 senedir kıloya değil harekete odaklanıyorum 3 yıldır spor hayatımın bir parcası idi bende geçen ocak 2018 ufak bir kaza geçirince spora ara verdim 6 ay kadar şimdi hazirandan bu yana yürüş ve zumba yapıyorumm gerçi zumbayı bıraktım sadece günlük 10 km yürüyorummm bugun bir salonla görüşcem duruma göre bakıcamm sporsuz bir hayat düşenemiyorum ama bende bu sayfada olacannn

Sen gene de oyle bir cumle kurma.. insan nelere dayaniyor bilemezsin.. hayat iste ))
büyük konuştum haklısın ..

hoş geldiniz kızlar :)
hepimiz anneyiz anlaşılan

22 kilo gitmiş inanamıyorum...harika bir duygudureminim.tamamen değişmişsindir o zaman..öncesinde başarmişsin eminim şimdi de başarican.iyiki sizinleyim .tecrübenizden faydalanmak harika olucak

ben bu sabah spor yapmadan kahvaltı yaptım ya tamamen 15 dk spor yapacağımı unutmuştum..
kahvaltımı 9 da yaptım
1 portakal
15 siyah zeytin
6-7 mantar yağsız kavurdum
3 çeri domates
bir salatalık
işte bu kaar :)
ekmek yok

öğlen brokoli ve tarhana var inşallah
akşam da nohut yemeği

Eski ekip toplaniyor sanirim )))

Her yazilani tek tek okudum.. oncelikle sunu belirteyim, sismanken kendimizi sevmiyoruz ama zayiflayinca guzel olacagiz diye birsey yok... Sadece zayif oldugu icin sizden guzel oldugunu zanneden o etrafinizdaki kadinlar var ya, iste onlar guzel degil sadece zayif ))

Eger zayiflamak istiyorsak mutlaka kendimizi sevmeliyiz.. kasimizi gozumuzu kilomuzu sacimizi vs vs vs... Kendini sevmeyen ve kendi ile barismayan vucuduna depresyon sinyali verir ve vucut bu sinyali alinca yag depolarina sıkı sikıya sarilir.. gunluk 100-200 gram incelecekken haftada 100-200 gr incelmeye baslarsiniz.. kisacasi ne yapin edin ama vucudunuzu ve kendinizi sevin ))

Gelelim bana,
Ben bu sabah 9' da uyandim.. 15 dk kol, bacak ve karin calistirdim.. standart hareketler iste bacagi kaldir indir, yarim mekik vs.. benim kilom biraz fazla oldugundan gunde 3 x 15 dk'lik sporlar ile baslayacagim.. bedenimi su ara spor ve diyete adapte etmem lazim, sonrasinda yogun spor programi dusunuyorum..

Ve bugun sevgili tartimla yuzlestim ama hic hosuma gitmedi )) tarti beni 101 kilo gosterdi.. bu tartinin sucu mu? Hayir... Tabi ki benim sucum ama duzeltemeyecegim bir sey degil...

Eger sadece diyet gozuyle bakarsaniz bu yaptiklarimiza emin olun 3-5 kilo verir sonra geri alirsiniz.. bu yaptigimiz yanlis olan seyleri degistirmekle ilgili.. midemizi copluk gibi kullanmaktan vazgecmekle ilgili.. bu kendimizi sevmemizle ilgili.. lutfen buna dikkat edelim..

Simdi kahvaltimi hazirlamam lazim.. balli sirkeli suyumu ictim ve acim ))

Bu arada ben sirke olarak enginar sirkesi kullaniyorum, karaciger icin daha faydali.. eczaneden almistim.. bilginize ))

Günaydın eski dostluklar ne kadar güzelsiniz. Birbirinize bağlısınız. Bayıldım enerjinize.
Benim bi sorum olacak. Yulaf i kaç kaşık tüketeceğiz.
Ben bugün geç kaldığım için yanıma 4 yemek kaşığı yulaf, 1 su bardağı süt ve 1 küçük muz aldım. Şimdi 4 kaşık az mi yeterli mi.Fazla mi olur. Ya da süt miktarı.
Böyle bi kahvaltı ya da öğle akşam yemeği nasıl olur.

Yulaf 4 kasik simdilik uygundur.. kahvalti yada oglen ogunu olarak tuketebilirsin... Ama aksamlari tavsiye etmiyorum..

karşımda canan karatay var sanki :)))
Ne kadar bilgilisin. Sağlık konusunda Bir derya gibisin maşallah. Herşeyi paylaş bizimle lütfen çok ihtiyacımız var

kızlar meslekleriniz nelerdir?

ben sosyak hizmetler mezunuyum şimdide çocuk gelişimi okuyorum.. anaokulunda müdürlük yapmışlığım da var. ama 2 yıldır falan evdeyim..
kpss vs hiç girmedim şu an eşimle kendi işimizi kurma gibi bir fikrimiz var ama ne olacak çok belirsiz
çocuklarla ilgili şeyler okumayı dinlemeyi vs çok severim :) belki çocuk gelişiimi alanında uzmanlıkda yapabilirim hiç bilmiyorum.. 2019 da epey değişiklik olacak hayatım da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…