Yeniden 60 kilo! Basaracagim ))

Bir ara öğün de yoğurt var.. onun yerine kahve kuru dut veya kuru üzüm tüketsem olur mu?
Sabah yumurta yerine mantar yiyebilir miyim?
Veya wasa tüketebilir miyim?
Hayvansal gıda tüketmediğim için sorularım fazla olacak maalesef

He bide de sabah limonku suya bal koymadan olur değil mi?
Bir de ben greyfurt suyu içiyorum sabahları daha doğrusu gece 4-6 aralarında sabah kah 9-10 gibi oluyor... Greyfurt suyu da çok güzel kilo verdiriyor devam edebilir miyim?

Vegan oldugunu sik sık unutacagim sanirim ben o yuzden lutfen hatirlat bana... Kuru dut, uzum vs gibi seyler cok seker icerir.. sekersiz bir seyler deneyebilirsin.. kuru kayisi yada hurma olabilir ama max.2 adet...

Mantar seviyorsan mutlaka ye... Ozellikle kahvalti da cok faydali.. wasa tavsiye etmiyorum.. yulaf tuketebiliyorsan soya, badem yada hindistan cevizi sutu ile tuketebilirsin..

He bide de sabah limonku suya bal koymadan olur değil mi?
Bir de ben greyfurt suyu içiyorum sabahları daha doğrusu gece 4-6 aralarında sabah kah 9-10 gibi oluyor... Greyfurt suyu da çok güzel kilo verdiriyor devam edebilir miyim?

Keske bende icebilsem o greyfurt suyunu ama bana yasak ))

Tabi ki greyfurt yada nar suyu icebilirsin.. cok faydali ikisi de..

Bal koymayabilirsin, mide sorunu olanlar olabilir diye o sekilde yazdim ))

Vegan değilim canım
Egzamalarım var ve bana hayvansal bir gıdanın. Dokunduğunu düşünüyorum ama hangisi bilmediğim den hepsini bıraktım. Yaralarım geçince tek tek yemeye başlayacağım..
Tamam kayısı ve hurma alırım inşallah yakın zamanda.. mantar çok severim yumurta da olmayı vs kahvaltom çok boş kalabiliyor..
Yulaf da yerim nerdeyse gün aşırı oluyor bazen bebekden dolayı yemek yetiştiremiyor um ve ya ev de bir şey olmuyor öğle veya akşam Yulaf yiyebiliyorum.. ya da canım çok tatlı istediğin de kakaolu Yulaf lapası yiyorum ..

Çorba ne yapabilirim ya?
Mercimek yok ev de.. Tarhana da et suyu var
Şehriye yapabilirim sadece sanırım.. bura da da pazar gününe kadar felaket hava var dolu yağmur.. alışverişi geç yapabilirim

Keske bende icebilsem o greyfurt suyunu ama bana yasak ))

Tabi ki greyfurt yada nar suyu icebilirsin.. cok faydali ikisi de..

Bal koymayabilirsin, mide sorunu olanlar olabilir diye o sekilde yazdim ))
Bala bayılırım :) petek petek yiyorum da dur demem lazım belki de bal ellerimi bu hale getirdi az sabretmem lazım bir bulsam şu alerjiyi kurtulucam

Dutu egzamaya iyi geldiği için .Yiyorum.. 20 Gr falan günlük.. ona devam edeyim olur mu öxellşkle babam 1 kg aldı doğum da kaynatıp yaralarıma sürüyorum bazen de yiyorum

Dutu egzamaya iyi geldiği için .Yiyorum.. 20 Gr falan günlük.. ona devam edeyim olur mu öxellşkle babam 1 kg aldı doğum da kaynatıp yaralarıma sürüyorum bazen de yiyorum

Ok, dut gunluk tuketebilirsin ama 20 gr'i asmasin lutfen.. bal alerji yapabilir haklisin, annemde de egzama var ama grnelde sinirsel onda ki..

Corba olarak istedigin corbayi icebilirsin, sadece un ve krema koyma.. ve mutlaka taneli olsun. Tarhana da olabilir ama piserken icine bulgur atabilirsin..

Tamam canım

Evet egzama stres den vs bir sürü şeyde. Etkileniyor.. ben de yediklerimden şüphelemdiğim için böyle bir yönetime başladım. Bakalım zaman gösterecek artık :)

Tam benlik olmuş...ellerine sağlik.tum günün raporunu müsait olmadıgımizda en azindan akşam atalım...bu arada surekli tartilma konusunu hiç istemiyorum.siz ne dersiniz kizlar...mesela 15 gunde bir ya da ayda bir uygunmudur

Beni genelde gunluk tartilmak motive ediyor ama siz isterseniz haftalik tartilabilirsiniz ))
Günluk mü ben o strese dayanamam...herhafta tartılırım ama ay sonunda da kilo kaybımızı mutlaka kayıt altına alıriz ..bu arada acayip kilo vermişsin canim..sabrini ve istikrarıni tebrik ediyorum

Merhaba hayırlı olsun güzel başlangıç.
Bende katılmak istiyorum. 4 sayfayı zevkle okudum.
Listeyi ve yazdıklarını çok beğendim.
Müsait oldukça yazarim.
Benim de vermem gereken 10 kilom var. Herşeyden önce yeme stilim çok kötü
Sürekli karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Şeker tuz pek kullanmam ama ekmek yiyorum. Seninle beraber sağlıklı beslemek ve sporu hayatıma yerleştirmek istiyorum. İnşallah hepimiz isteklerimize ulaşırız.

Eveet listeyi de paylasigima gore simdi sirada gunah cikarma kismi var ))

2012 senesinde 89 kilo ile basladigim yolculugu 56 kilo ile sonlandirdim.. o kadar zayiflamistim ki, beni gorenler tanimiyordu.. ben zayiflamistim ama beynim hala sismandi.. magazalara girdigimde once xxxl kiyafet satilan reyonlara gidiyordum.. bedenimin ufaldigini beynim bir turlu kabullenmiyordu.. 2013 kasim ayina kadar kilom 56-62 arasi dolasti durdu.. 2013 kasim ayinda diz kapagimda olusan kayma sebebiyle ameliyat oldum ve hersey ondan sonra basladi.. ameliyat sonrasinda sinir sistemim hasar gordugu icin 2-3 ay yuruyemedim.. tuvalete bile gidemiyordum.. adim atamiyordum.. fizik tedavi gordum her gun.. o donemde 72 kiloya ciktim.. yemek isleri kocama kaldigi icin genelde ya kizartma yapiyordu ya fastfood.. 2.kere ameliyata aldilar beni ve bacagim duzeldi... Sukur ki, o xamandan beri hic ariza cikmadi ))

2015 mart ayina kadar 65-72 arasi kkilom degisti durdu... Mart ayinda safra kesem alindi.. sanirim ameliyatlara pek dayanikli insan degilim cunku cunku sonrasinda engelleyemedigim kilo artislarim oldu ki, bunun en onemlisi 2015 agustos ayinda bir anda hayatimi alt ust eden meme kanseri oldugumu ogrendigimde oldu.. hemen ameliyat oldum.. kemoterapi baslamadan once doktorumun yogun baskisiyla sigarayi biraktim.. ve sigarayi birakinca +10 kilo daha haneme yazildi.. sonrasi kemoterapi ve kemoterapinin verdigi agrilari azaltmak icin vucuduma bastiklari kortizon.. zor bir donem atlattim ama su anda saglikliyim )) sadece o donemde aldigim kilolar ve uzerine eklenen, hic hic sonu gelmeyecekmis gibi surekli artan kilolarim kaldi geriye ))

Devaminda birbirini takip eden bir suru ameliyat oldum... Su an takip hastasiyim ve ilac tedavisi goruyorum.. kilolarimla yuzlesmem zaman aldi.. kendimi odaya kapattim, kendimden nefret ettim.. bir daha sevilmeyecek, herkesin sisko diye bakacagi bir insan olarak gordum kendimi. Hem hastaligim hemde kilolarimdan oturu psikolojik ve psikiyatrik destek aldim.. ama bunlar da kilolarimin artmasina sebep oldu.. beni taniyanlar bilir, pozitif ve surekli cozum ureten insanimdir normalde ama hastalik surecimde gercekten icimdeki o insani kaybettim.. tarti da 3 haneli rakamlari gordugumde artik buna dur demenin vaktinin geldigine karar verdim.. diyete basladim ve 2,5 ayda 15 kilo verdim.. 109,8 kilodan 94,1 kiloya dustum... Tabi bu 3 ay onceydi )) o donemde doktorlarim memede kitle tespit etti yine.. ve bir cok teste tabi tutuldum.. psikolojimi tam toplarken yeniden dagittilar beni )) su anda kac kiloyum bilmiyorum, yarin sabah ogrenecegim.

Bunlari niye yaziyorum? Cunku ben yazdikca zayifliyorum )) size de tavsiyem, yazin icinizi dokun, icten ice sismeyin ))

Yazmaktan yoruldum.. diger ayrintilari, diyet tavsiyelerimi vs yarin itibariyle yazmaya baslayacagim, takipte kalin ))

Sevgiler

Hanımeli yarin yaptıgım hareketlerin sayisinı setini fotograflayip yollarim sana...buraya yazmak uğraştıricak beni canım
Tamam canım hevesle bekliyorum:)
Beni genelde gunluk tartilmak motive ediyor ama siz isterseniz haftalik tartilabilirsiniz ))
Aynen ben de günlük trtılıyorım :)

Hey gidiiiii hey...

Neler neler olmuş öyle.. nasıl dayandın ? Ben doğuma bile girerken titredğm onlarca ameliyat.. Allah'ım ne kadar dayanıklısın..

Sadece su kadarini soyleyeyim, hic oyle tv de gordugumuz gibi degil.. o acilari bir daha yasamak istemiyorum )) ama derdi veren, sabri da dermani da verir derler ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…