Yeniden başlamak istiyorum hayata ama bu defa daha ince...

canım neden veremiyesinki verenlerin senden ne farkı var hiç bence önce sen bu işe olumlu vede ılım bakacaksın önce sen inanacaksın ondan sonrada da çevrendekilere ıspatlayacaksın evet sporsuz diet pek işe yaramıyor canım az da olsa yapmaya çalış bende spor yapmayı sevmiyorum üşeniyorum ama yapıyorum çünkü mecburum en azında yürüyüş yap canım hem yürü hem mağaza falan bak en azından hareket olsun bide kendini sıkma dietteyim modundan çık rahat ol o ibre şimdi 70 gösterir sen azimle devam et bir bakacaksın 68 sonra 65 veeee en sonunda istediğin kilodasın sen azminden bir şeykaybetme inan ki vereceksin ben buna inanıyorum canım senin başaracağına inanıyorum

spor yapmadiginiz sürece coook zor.

sporla birlikte büyük bir diyet yerine yediklerinize dikkat ederek cok daha güzel kilo verebilirsiniz.

esim bunu yaparak 3 ayda 10 kiloya yakin verdi. yemekler normal yemek ve normal porsiyonlarda. az yagli hatta mümkünse yagsiz yapilmasi mümkün yemekler. bol salata.

uzak durduklari ise cikolata tatli ve seker. seker yerine tatlandirici kullandi. tatli yi da kesti dediysem de ara sira haftada bir ufak dilim pasta veya benzeri birsey yedi. asitli iceceklerde coook fazla seker var. en önce onlari kesmek gerek. cola zero iciyor artik. ama isin püf noktasi bol spor yapti. yürüyüs, jogging ve bisiklet.

dedigim gibi isin püf noktasi spor, hareket. yoksa ne yapsaniz care degil. diyet yapayim derken gücsüz kalirsiniz. sonra hadi bastan.

kilolu biri değilim ama kilo alıp vermekten vücudum porsudu resmen..çatlaklar selulitler sarkmalar..hep spor yapmak istedim eve yürüyüş bandı bisiklet aldık,ama onlar bana baktı ben onlara..bir arkadasım sayesinde pilates e başladım haftada 2 gün..eskiden aerobic yapmıştım ama hiç sevmemiştim zaten dediğim gibi spro yapmayı sevmiyordum..gidip yazılıyordum bı yere 2 gün gidyordum..ama pilatese hiç aksatmadan gidiyorum..gitmediğim gün telafi yapıyorum..benim gibi anti-sporcu bir insan spor yapmaya başladı ve daha 1 ay oldu o kadar faydasını gördüm ki..vücudum şekil aldı,daraldı resmen..kaslarım çıkmaya başladı daha 1 ayda hemde!gecen Cuma da power plate e yazıldım,3 gün de ona gidiyorum..eğer zamanım az ama spor yapmak istiyorum diyorsan power plate tam sana göre..10 dk da 1 saat spor yapmış gibi oluyorsun..10dk da pilateste yorulmadigim kadar çok yoruldum..kan ter icinde kaldım 10 dkda..biraz pahalı power plate ama o parayı hak ediyor..şimdi haftanın 5 gunü spor yapıyorum..görenler delimisin sen diyor ama spor sadece zayıflamak için değil..zaten zayıflamak için bir çabam yok..bak sana söyle soyliyim,48 kiloyum deli gibi yerim bir oturusta bir büyük boy pizza yanında da kola,hiç zorlanmam..yemem aynı,kilom aynı ama gecen sene üstüme tamamen yapışan elbisem bol geliyor..arkadasım benden kilolu pilates yapıyor yediklerine dikkat ediyor ve ayda 3 kilo çok rahat veriyor..ve o da çok fazla daraldı..kilo vermek istiyorsan muhakkak spor yapmalısınız..senin yerinde olsam power plate araştırırım..inan çalışan arkadaslarımın cogu öğlen yemek arasında gidip power plate yapıp ise donuyorlar..o kadar kısa bir sür ayırman yetiyor..ilk bakışta pahalı gibi dürüyor ama aslında değil..tavsiye ederim..

yorum yapan herkese çok ama çok teşekkür ederim..

xxyıldızxx: canımın içi kilo problemi yaşayanların sorunları hemen hemen aynı sanırımmafoldumben insanlar hiç kilo almıyacak yada kendi başlarına hiç gelmiyecek gibi konuşuyorlar alsanaalsanasmile sevgili yönünden öyle bi problem yaşamadım ama kendini bilmeyen insanlar tarafından ortam içerisinde kilomun yüzüme vurulmuşluğu çok oldualsanaalsanasmile

zehranur: tatlım benim kilom basen ve bacak bölgemde buyüzden maalesef bi pantolonun baseni ve bacak kısmını tam olsa belim çok bol geliyor buda potluk olmasına sebeb oluyomafoldumben

kar: canım benim evet herşey kafada bitiyo.. ama sanırım devamlı al verlerden sonra bi yorgunluk oluştu oyüzden butaya yazma ihtiyacı duydum iikide yazmışım önerileriniz yeni şeyler öğrenmeme sebeb oluyo

Doudou: bazen çaresiz kalındığında sakızdanda medet umulur lahanadanda neyazıkki yaşamadan bilemezsiniz ama umarım yaşamazsınızda

beren2008: çooook teşekkür ederim hayatım.. buyazıyı yazdıktan sonra yavaş yavaş spor yapmaya başladım bile ama tabi kendi çapımda umarım dediğin gibi ibrede 65 ide görürüm 50 yi de kaydirigubbakcemile2

bonibon cekhu: herkes spor yap demiş çok güzel demiş ama işyerinde 9 saat çalışıyorum genelde ordan 9 saat içinde şirketten ayrılma gibi bi lüksüm yok eve gelmem 8.30 9 desek o saatte yürüyüş yapamam spor salonuna gidemiyorum çünkü nefes darlığı problemim var kapalı yerlerde yada yorucu şekilde spor yapamıyorum hatta bazen sadece yürümek bile sorun oluyo nefes darlığım yüzünden spor konusunda problemim var.. ama tabi kondisyon gereken sporlar yapamasamda üşenmeyip beni yormayacak hareketler yapmalıyım işte ama sanki terlemeden yapılan hareketler işe yaramıyormuş gibi geliyo ve canım istemio üşeniyorum

nekadar işe yarar bilmem ama şuan yapabildiklerim kısa mesafe yürümek vee evde boş olduğumda hareketler yapmak kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
diyetisyene çok gittim demişsiniz ama ancak doğru düzgün bir diyetisyen ve sizi motive edecek bir psikolog ile bu işi başarabilirsiniz. 12 - 13 kilo çok değil, 3 ayda verilir ama motive olursanız. sizde artık diyet yapmaya karşı psikolojik bir direnç oluşmuş. sanırım her diyet döneminde kendinizi "mahrum bırakılmış", belki de "cezalandırılmış" hissediyorsunuz. bu da diyetinizi baltalıyor. başarmak için önce inanmak ve gönüllü olmak gerekiyor. biliyorum siz zayıflamak istiyorsunuz ama bir tarafınız da yiyeceklerden mahrum kalmak, zorla spor yapmak, yeniden başarısızlığa uğramak istemiyor. işte şu anda kontrol bu isteksiz tarafınızda. başaramamanızın en büyük nedeni bu.
ben bir dönem bilumia nevroza hastasıydım (yedikten sonra kusma hastalığı). bu iletten de, şişmanlıktan da diyetisyenim sayesinde kurtuldum. maalesef kendisi genç yaşta vefat etti, yoksa size kesinlikle tavsiye ederdim. ama isterseniz bir arkadaşımın geçen sene gidip de çok memnun kaldığı başka bir diyetisyen tavsiye edebilirim.
spora vaktim yok diyorsunuz. o sıkıcı hareketleri yapmak bana da çok zor gelirdi. onun yerine sporu hayatınızın parçası haline getirin. işe giderken ve gelirken bir durak önce inin mesela, 10 dakika yürüyün. ısrarla merdivenleri kullanın. dişinizi fırçalarken tek ayağınızın üzerinde durun. eve gelince toz alın, müzik açıp 10 - 15 dakika dans edin. ya da dışarı çıkıp bir kaç vitrin bakının. hafta sonları bir saat gezintiye çıkın. ama mutlaka hareket edin. spor demek illa ki mekik çekmek, bisiklet çevirmek değil. edebildiğiniz kadar hareket edin. ilk bir hafta on gün zor gelebilir, ama zayıfladığınızı, işe yaradığını görünce motive olursunuz, isteyerek yapmaya başlarsınız. işe başlamak için motive olmayı beklemeyin, çünkü sanıldığının aksine motivasyon böyle şeylerde başladıktan sonra ortaya çıkar.
saydığınız diğer yöntemler, lahana kapsülüydü şuydu buydu pazarlama stratejisinden öte birşey değil. boşuna paranızı, umudunuzu, enerjinizi bunlarla tüketmeyin. bu çok büyük bir pazar, herkes payına düşeni kapmak istiyor. doyurur şişmanlatmaz diye satılan ürünler bile kandırmaca, hepsi ekmekten daha kalorili krakerleri diyet diye yiyoruz.
başarılar dilerim

nekadar güzel anlatmışsınız.. evet işte aynen böle durumum.. işe yaramaz diye korkuyorum ya verirsem ama yağ yerine kas kaybı olursa diyede korkuyorum bilmiyorumkismile diyetisyene gidememe sebebim dediğim gibi 9 saat çalışıyorum ve pazar izinliyim bide daha önceki diyetisyenin yoğurt salata yedirtmesi falanohaoldumsmile
kendi kendime ve tabi beni anlayan kişilerin yardımıyla aşmayı umuyorum olumunekankayizsmile

bu arada sizide tebrik ederim başarınızdan ötürüvereliniortak

canım benim de vermem gereken 10 kilom var mesela :)

boyum uzun değil ama iri kemikliyim 1 kilo bile alsam hemen farkediyor iri görünüyorum.

bilinçaltında da bu olayı çözmelisin ve mutlaka iyi bir diyetisyen eşliğinde kilo vermeye başlamalısın.

bir spor salonuna da yazılabilirsin oradaki hocalar sayesinde daha rahat spor yapabilirsin eğer vakit sıkıntın varsa haftasonları veya akşam saatlerine denk getirirsin

zaten uzmanlar haftada 1 ya da 1.5 kilo vermenin sağlığa zararlı olmadığını söylüyorlar yani 20 kiloyu 4-5 ayda rahatlıkla verebilirsin

Kadınların ortak sorunu bu fazla kilolar. Bende de var biraz fazlalık. Şundan eminim ki eğer azmeder ve gerçekten istersen başarırsın. Sağlığını kaybetme yeter.

tekrar merhaba,
kas kaybetmenizin sebebi beslenme şekliniz olabilir. örneğin diyet sırasında yeterince protein almıyorsanız bu da kas kaybına neden olabilir. diyetle beraber yapılan sporun amacı spor sırasında yakılan kaloriler olmaktan çok metabolizmanın yavaşlamasını önlemektir (hatta hızlandırmaktır). çünkü zaten yapacağınız sporla harcayacağınız kalori 150 - 200 kalorinin üstüne çıkmaz ki bu da sadece bir paket diyet bisküvi eder, bu miktarla zayıflanmaz.

salata yoğurt yediren diyetisyene ben olsam ben de güvenmezdim.

benim diyet yaptığım dönemden öğrendiğim bir kaç püf noktasını paylaşmak isterim :
- sabah kalkar kalmaz 2 bardak su içmeli (sindirim sistemini harekete geçiriyor)
- ara öğünler kesinlikle atlanmamalı. aksi takdirde vücut kalori kaybından dolayı savunmaya geçer ve yağ depolamaya başlar. ara öğünler hem metabolizmanızın hızının düşmesini önler hem de ana öğünde yemeğe saldırmanızı engeller. bir elma ya da üç adet diyet kraker kar etmeye çalışırken fazlasıyla zarar edersiniz.
- öğlen ızgara et, akşam sebze yemeği tercih edilmeli. (haşlama süzme değil, bildiğiniz etsiz sebze yemeği)
- her gün mutlaka iki su bardağı diyet yoğurt yenmeli (bu iki madde dengeli beslenme için ve kas kaybı gibi sorunların önüne geçilmesi için çok önemli)
- hergün en az yarım saat hafif tempolu spor yapılmalı (yine metabolizma yavaşlamasını ve sarkmaları engellemek için)
- bir öğünde diyeti bozduysanız kesinlikle bunu sonraki öğünlerde telafi etmeye çalışmamalı
- 15 günde bir öğün canınızın istediği herhangi birşey yenmeli ki nefsinizi tatmin edebilesiniz.
- yatmadan en az 2 saat önce meyve dahil yeme içmeye son verilmeli.
- çabuk zayıflamak isteğiyle diyet listesinde yazandan daha az yenmemeli. bu hem sabrınızın taşmasına ve diyeti bozmanıza neden olur hem de sağlıksız beslenmiş olursunuz.

canım iste zaman problemin varsa power pilate 10 dk 15 dk süren bir şey..arkadaslarım öğlen aralarında gidiyorlar..tek calisiyosun yanında egitmeninle..kapalı ama nefes darlığı çekeceğini sanmıyorum..zaten tek calistigin için hareketleri de dilediğin gibi yapabiliyorsun..dediğim gibi spor salonlarına göre pahalı ama kısa sürede çok faydasını gördüğün için çok etkili..bı öğlen arasında git deneme yap,denemesi ücretsiz..eğer beğenirsen yazılırsın..kollarımı ve bacaklarımı görsen kas oldu :) dün erkek arkadasım bile şaşırdı :) ben mesela 15 seans a 300tl verdim haftada 3 gün gidiyorum..izmir de aşağı yukarı 15 seans fiyatı böyle..ama spor salonuna verdigim paradan çok daha fazla hak ediyor..

tatlım benim kilom basen ve bacak bölgemde buyüzden maalesef bi pantolonun baseni ve bacak kısmını tam olsa belim çok bol geliyor buda potluk olmasına sebeb oluyo

O zaman aldigin elbiseleri pantolonlari bluzlari tisörtleri artik ne aldiysan,bedenine uygun hale getir.Elindende gelmiyorsa elinden gelir hale gel yani ögren inan cok kolayliklar göreceksin .O magazalardan aldigin kiyafetleride dikenler var ,onlarda insan sorunumuz kendimize uygun hale getirememek ,hersey kalip halinde kesiliyor dikiyorlar ,bu kaliplara uymayanlarda sanki sirf oymus gibi ümitsizlige düsüyor.Halbuki bircok kiside bu sorun var onlar aldiklari kiyafetlerin üzerinde az oynama yaparak kendilerine yakisir hale getiriyorlar.

Birde problem bölgelerini zayiflatacak yöntemler var onlara bi baksan belki sana uygun olani bulursun canim benim,Allah sana kolaylik versin...

canım önce kendine inan bence üşeniyorum deme yapıcam zayıflıcam de
herşey insanın beyninde bitiyo bi kitap vardı tek şişman beynimiz diye onu bi oku derim ben
istersen verirsin bence ama sağlıklı bi şekilde ver ki dönmesin bi daha o kilolar
umarım istediğin gibi olur herşey
allah kolaylık versin

aynı sorunları çogumuz yaşıyoruz ..... okuyun belki faydamız dokunur ...a.s.http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...8-montignac-diyetini-beraber-yapalim-215.html

canim benim fazla kafana takma diyecegim ama ne fayda diyeceksin. bak ben de kiloluydum yani bunyem musait ya seytanin olmak istemem ben kirmizi biber hapi var ya ondan kullandim, tamam kabul ediyorum sagliksiz belki ama biraktim dada kilo almadim bak anlatiyim heleki 3 ayin varmis . ben gectigimiz haziranda turyeye dondugumde annem beni taniyamadi cok kilo almistim cunki ogrenci yemeklerini bilirsin v.s inanki tek pantolonumla gezmeye baslamistim o bile dar oluyordu, sonra bir gun aktarlardan o hapi aldim birde ben su hic icmezdim ama gunde 2 lt su ictim terletti toksinleri attim dr da sordum zararli mi diye inanki bitkisel dedi zarari yok ic dedi. sonracigima baktim bende ne selulit kaldi ne de gobek 1 ayda bile fark ettim bunu, ve ben cok tatli yiyen insanken yine yiyordum ama 3-4 cataldan sonra istemiyordum. he birde yememe istegi uyandigirio sende , ama sen ye onuda eritiyor, zaten hareket edilmeyen bolgelerde ise cok yariyor benden sonra annem kullandi arkadasim 100 kiloydu kiz bunalima girmisti o da kullandi valla simdi hepsi ben kadarlar. bu arada 1 ay duzenli kahvaltidan sonra ictim 1 ay sonra 3 gunde bir yada 2 gunde bir aldim ise yaradi. sonra biraktim 3 ay kilo almadim su ictim bol bol bisicik olmadi yine bulsam alicam o ilactan formda tutar hic dilse yaf,

canım öncelikle kendine güven sorunu yaşıyosun. bu güveni kazanmak için bi psikologtan yardım alman gerektiğini düşünüyorum.

her zayıf insan güzel, çekici, alımlı değildir. toplum tarafından sevilmeyen hoş karşılanmayan ne kadar 0 beden hatun var piyasada. ama sen bi davete sırf biraz fazla kilon olduğu için gitmezsen kimse senin değerini farkedemez. kendini toplumdan soyutlama. iyi traflarını ortaya çıkar. belki çok güzel konuşuyosundur, kültürlü birisindir, güzel esprilerin vardır, neden bu özelliklerin kilolu olduğun için bastırılsın ki? ya da yüzün çok güzeldir mesela, neden kilolu olduğun için bu yönünü ortaya çıkarmıyorsun ki?

kendini sevmeyi öğren başta. kilolarınla barış. insanlar "ay göbeğin çıkmış" dediklerinde "biliyorum evet" de, sana kötü bi şey söylediklerinde üzülme. takma. hatta istiyorsn sende onların kötü yönlerini yüzlerine vur :))

iyi b ir rejim programı izle. bol bol spor yap. şok diyetlerle de vücudunu yıpratma :)

bu süreçte sana başarılar diliyorum :)

Ilk once etrafindaki negatif seyleri kendinden uzak tut şu seninle dalga gecen dingileri!!mesela destek olmayacak dalgaya alacaklarsa gereksiz insanlardir!
Kilolarini yavas verirsen fazlasila geri almasan sagliksiz ve hizli kilo verildigi için tekrar aliniyo birde kendinle barisik il canim kilolusun diye susunden pusunden vazgecme bende senin gibi kilo aldim ve bir baktim 51 kilodan 68 olmusum hemen rejime koyuldum ve kilolarimi verdim morelini bizmadan sakin yavas ve saglikli kilo vermeye bak kimseyide takma kafana canim Allah yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…