Yeniden başlamak, tavsiyeler.

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.835
17.406
498
Merhaba arkadaslar.
Sizlerin tavsiyelerine ihtiyacim var :)
Hayatimi değiştirdim ve degistirmeye devam ediyorum Allaha şükür.
Universiteye basladim tekrardan, cok iyi bir is yeri var kariyer yapma imkani fazlaca, oraya başvurdum olumlu bir dönüş bekliyor gibiyim. Oyle olursa okul ve isi idare edecegim biraz yorucu olur ama hallederim sanirim :)
Simdi soyle ki benim ingilizcem var ama tam anlamiyla ingilizce olarak kendimi ifade edemiyorum düşünüp aklimdan cevirip o sekilde cevap veriyorum:)
Bu ingilizceyi ilerletmem lazım kursa gideceğim yaz aylarinda simdi gec kalmisim ama siz ne tavsiye edersiniz o zamana kadar?
Bir diger husus kitap okuma, cok kitap okurum. Polisiye bilimkurgu türü okurum genelde ama ben bana bir seyler katacak kitaplar okumak ıstiyorum bu konuda da onerilerinizi istiyorum.
Kendimi gelistirmek adina her turlu oneri dusunce ve destege ihtiyacım var yani:) bekliyorum :)

Ehliyetin var mi bilmiyorum yoksa ehliyet kursuna yazilabilirsin ingilizce kursunu cok iyi dusunmussun zumbaya gidebilirsin cok eglenceli oluyor dans ve spor :) simdilik aklima gelenler bunlar :)

Ehliyetin var mi bilmiyorum yoksa ehliyet kursuna yazilabilirsin ingilizce kursunu cok iyi dusunmussun zumbaya gidebilirsin cok eglenceli oluyor dans ve spor :) simdilik aklima gelenler bunlar :)
Ehliyetim yok hic ilgim olmadigindan aklima da gelmemisti cok iyi bir yere degindiniz, cok tesekkur ederim :)

Kitap okumayi seviyormussunuz,ingilizce kitaplar okuyabilirsiniz. Kisisel gelisim tarzi kitaplari ben pek sevmem,bir sey kattigina inanmam ama saglam yazarlardan tarih okuyabilirsiniz. Bir Halil İnalcik,bir İlber Ortayli gibi. İnanin insana cok sey katiyor.
Ben kermeslere takiliyorum bu ara. Bir ilkogretim okuluna kutuphane olusturmak icin duzenlenecek bulundugum sehirde. Kitap bagislari topluyorum mesela. Sivil toplum kuruluslarinda gonullu calisabilirsiniz mesela benim gibi. Derneklere uye olabilirsiniz. Yapilacak sey cok ;)

Yuzme kurslari,tenis kurslari,halk oyunlari kurslari da var. Duzgun insanlarla karsilasirsiniz oralarda.

ingilizce kursu kesinlikle konuşma ağırlıklı olmalı.grammer ihtiyacımız yok çünkü.önemli olan akıcı bir şekilde konuşabilmek.bir de ingilizce kursuna yazılmadan şunu sorun hocalar yabancı mı?native speaker olmaları gerçekten çok etkiliyor.kitap bence ingilizce okumalısınız ve tabi ki film yine ingilizce olmalı.iş hayatında maalesef lisede ,ünvde öğretildiği gibi masa başında present tense perfect tense fln aranmıyor :stop:bir de çalışacağınız bölümle ilgili kelimelere odaklanmanızı öneririm.teknik terimlere yani alanınızla ilgili.

Merhaba arkadaslar.
Sizlerin tavsiyelerine ihtiyacim var :)
Hayatimi değiştirdim ve degistirmeye devam ediyorum Allaha şükür.
Universiteye basladim tekrardan, cok iyi bir is yeri var kariyer yapma imkani fazlaca, oraya başvurdum olumlu bir dönüş bekliyor gibiyim. Oyle olursa okul ve isi idare edecegim biraz yorucu olur ama hallederim sanirim :)
Simdi soyle ki benim ingilizcem var ama tam anlamiyla ingilizce olarak kendimi ifade edemiyorum düşünüp aklimdan cevirip o sekilde cevap veriyorum:)
Bu ingilizceyi ilerletmem lazım kursa gideceğim yaz aylarinda simdi gec kalmisim ama siz ne tavsiye edersiniz o zamana kadar?
Bir diger husus kitap okuma, cok kitap okurum. Polisiye bilimkurgu türü okurum genelde ama ben bana bir seyler katacak kitaplar okumak ıstiyorum bu konuda da onerilerinizi istiyorum.
Kendimi gelistirmek adina her turlu oneri dusunce ve destege ihtiyacım var yani:) bekliyorum :)

Kitap kulübümüze gelin bence, çok güzel tavsiyeler oluyor orda, birçok kitapla tanışıyorsunuz öyle ya da böyle :)

İngilizce kursu için neden geç kaldınız onu anlamadım, kurslar başladı ondan mı? Yaza kadar çok yol katedersiniz, mutlaka kursa yazılın. Pratik yapmak için ise sitelere üye olup yabancılarla konuşun. Bu yazı dilinizi geliştirir. İngilizce altyazılı dizi, film izleyin ve seviyeniz yükselince ingiliz kitap okumaya yönelin. Bunlar aklıma gelenler :)

Back
X