- 25 Ağustos 2014
- 21.142
- 50.642
- 798
- Konu Sahibi masaldenizindekucuksal
-
o kayinvalide olacak vicdansiz dusunememis mi herkes bunu yasayabilir? kendi tek kez evlendi diye bu onun kisisel basarisi mi? igrenc insanlar..BEN NİŞANLANDIM AYRILDIM. ASLINDA NİKAHLANDIM (EŞİM SUBAYDI TAYİN MESELESİNDEN DOLAYI ÖNCE NİKAH KIYDIK) DÜĞÜNÜME BİR HAFTA KALA AYRILDIM.
SONRA TEK CELSEDE BOŞANDIM. EVLİLİK OLMADIĞI İÇİN.
ŞİMDİ 5 YILLIK EVLİYİM. EŞİMİN BAŞINDAN HİÇ BUNA BENZER Bİ OLAY GEÇMEMİŞ. EN BAŞINDAN SÖYLEDİM NE OLURSA OLSUN BEN EVLENDİM BOŞANDIM NİKAH DA DA OLSA DEDİM. HERŞEYİNLE KABULÜMSÜN SENİ SEVİYORUM DEDİ.
EVLENDİK. EVLENDİĞİMİZ GÜN K.VALİDEM BENİM EVLENDİĞİMİ YÜZÜME VURDU. EŞİM ANNESİNİN AĞZINI KAPATTI BENİM EŞİMLE BÖYLE KONUŞAMAZSIN SEN HADDİNİ BİL DEDİ.
O AN BİTTİ BENİM İÇİN K.VALİDE. ÖLEMESİN İNŞALLAH DEDİM. RABBİMDEN SADECE BUNU İSTİYORUM ONUNLA İLGİLİ. ÖLEMESİN...
ÖZÜR DİLEDİ NELER NELER... AMA AFFETMEDİM AFFETMEM. YARALI YERİME TUZ BASTI ÇÜNKÜ. AMA ALLAH VAR EŞİM YÜZÜME VURMADI HİÇ. HERKESİNBAŞINA GELEBİLİR OĞLUM, TEYZEN 3. KEZ EVLENDİ NE VAR Kİ BUNDA DİYEN KAYINVALİDEMDİ OYSA. AMA AFFETMEDİM.A FFEDİLMİYOR. BENİM EŞİM GİBİSİ DE ZOR BULUNUR. ALLAHI VAR HİÇ ÜZMEDİ BENİ O KONUDA RENCİDE ETMEDİ... ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN KOCACIĞIMDAN. HERŞEYİM BEN. AYAKLARINI ÖPSEM YETMEZ. KURBAN OLURUM HERŞEYİM... RABBİM SANA DA DÜZGÜN BİR İNSAN ÇIKARIR YENİDEN AŞIK OLUR, SEVER BİR DE EVLAT SAHİBİ OLURSUN İNŞALLAH CANIM.
o kayinvalide olacak vicdansiz dusunememis mi herkes bunu yasayabilir? kendi tek kez evlendi diye bu onun kisisel basarisi mi? igrenc insanlar..
bos ver, sen yine de beddua etme, Allah a havale et, O goruyor nasilsa.. hem esin de cok sukur yanindaymis, aldirma ve unut gitsin, kimbilir nasil bi sevaba girersin..CANIM NELER GEÇİYOR UNUTULUYOR EVLİLİKTE AMA BEN UNUTMADIM ASLA. UNUTAMAM DA. TEK BİR SÖZÜM VAR ONA. ÖLEMESİN.. CANINI VEREMESİN...
Benim annem daha önce evli olduğunu ben 18 yaşımdayken söyledi bana. Ben de gayet normal karşıladım.iyi geceler bayanlar...
uzun suredir aktif degildim... acıkcası moral olarak da pek iyi degilim... cok calkantılı bi ruh halindeyim... evet, boşandım... hic bi pişmanlıgım yok, ama sanırım boanma sonrası travmasını yasıyorum... her gun baska bi dusunce kemiriyo beynimi... aklımda evlilik filan yok, yanlıs anlasılmasın... ama bazen de umi ediyorum, hani o yasayamadıgım heyecanları belki yasayabilirim bi gun diye... sonra da kendim kızıyorum, artk bekar bi genc kız degilsin, ne sıfırdan yasaması diyorum... ve cok uzuluyorum... daha genc kızlıktan evlilige gecişi algılayamadan, bosanmıs bi insan oldum cıktım... ve size sacma gelebilir ama lütfen rencide edici seyler cıkmasın, zaten iyi degilim... diyorum ki içimden, ya evlenirsem de Allah korusun husran olursa? veya evlendigim kişi ilk evliliğimi basıma kakarsa?veya bi evladım olsa ona ne zaman nasıl söylerim önceden evli oldugumu? bu bi ayıp degil eet... ne bileym, cok yıpratıyor beni bunlar... sizlerden, ozellikle yasamıs olanlardan fikir rica ediyorum... ikinci kez evlenenler neler yasadı, bi erkekle BİR olabilmek gercekten mumkun mu? ne bileyim, aynı heyecanlar yasanır mı bi daha, yoksa ben hakkımı kayıp mı ettim? lütfen bir şeyler karalayın... sevgiler
edit: KAKINÇ yerine kakıç yazmışım, afedersiniz
ben de sunu merak ediyorum; kadin belki uygun yasa gelmesini bekliyo cocugunun, ama o vakit gelmemis, densizin biri cikip ondan once soylerse nasil olur, cocugun psikolojisi, annesine guvenmemesi filan olabilir mi? cok zor isler..Benim annem daha önce evli olduğunu ben 18 yaşımdayken söyledi bana. Ben de gayet normal karşıladım.
ben de sunu merak ediyorum; kadin belki uygun yasa gelmesini bekliyo cocugunun, ama o vakit gelmemis, densizin biri cikip ondan once soylerse nasil olur, cocugun psikolojisi, annesine guvenmemesi filan olabilir mi? cok zor isler..
Annesi daha önce ona "ben hiç evlenmedim, bu ilk" dediyse tabi ki annem neden bana yalan söyledi diye şok geçirir.
Ama annesi böyle bir şey demediyse tepki verilecek bir şey değil diye düşünüyorum.
Bizler büyütüyoruz biraz da. Ne var yani daha önce evlendiyse.
Sanki kalkıp biri "annen eskiden birini öldürdü, 10 sene hapiste yattı" diyor. Ya da "annen eskiden kötü yoldaydı" diyor.
Büyütmeyelim lütfen. Altı üstü evlenmiş sonra da boşanmış ne var bunda?
ite kaka cevap verilecek bi durum da yok, buyuttugum de
insan bu psikolojideyken aklina binbir sey geliyor ve tecrubelerden faydalanmak istiyor, hatta bazilari cocuk etkilenmesin diye en basit seyleri bile psikolog yardimiyla anlatiyor..
bosanmak bi ayip degil, ben bosanmis insan gorsem yalnizca uzulurum yasadiklarina, oyle asagilama yada acima olmaz..
ama cevredeki herkes boyle degil ve ne yazik ki insanlar da onemli boyle durumlarda, dunyayi dar eden de var huzur veren de.. sadece bizim dusuncelerimiz yetmiyor.. dis dunya gercegi var, yasamak durumunda oldugumuz..
bu adam bosanmis olmuyo bu durumda, ifadende yanlislik olmusPeki bayanlar kadın da evlenmiş boşanmış erkek de birbirlerini seviyorlar ve ikisi de birbirlerinin ikinci şansı olduklarını düşünüyorlar erkek hala eski karısından ayrılmamış daha doğrusu ayrılamamış öyle bi kadına para odemek istemediği için davayı açamıyor diyim erkeğin bir de çocuğu var ama annesinde bu durumda ne yapmalı kız ?
Bunlar heeeeep kandırmacaPeki bayanlar kadın da evlenmiş boşanmış erkek de birbirlerini seviyorlar ve ikisi de birbirlerinin ikinci şansı olduklarını düşünüyorlar erkek hala eski karısından ayrılmamış daha doğrusu ayrılamamış öyle bi kadına para odemek istemediği için davayı açamıyor diyim erkeğin bir de çocuğu var ama annesinde bu durumda ne yapmalı kız ?
Peki bayanlar kadın da evlenmiş boşanmış erkek de birbirlerini seviyorlar ve ikisi de birbirlerinin ikinci şansı olduklarını düşünüyorlar erkek hala eski karısından ayrılmamış daha doğrusu ayrılamamış öyle bi kadına para odemek istemediği için davayı açamıyor diyim erkeğin bir de çocuğu var ama annesinde bu durumda ne yapmalı kız ?
demek herkes ayni endiseleri yasiyo baslarda saftcim.. mesajin bi rahatlik hissi verdi Allah a sukur.. cok sagol..ben de 2 aylık evliyken boşandım. başta senin yaşadığın bu şeylerin hepsini yaşadım. üzerinden 2 yıl geçti. şimdi umrumda bile değil. çocuğuma konu açılırsa söylerim ilerde. nolacak ki? ayıplanacak bir şey yok. keyfimizden boşanmadık sonuçta. hm ikinci eş konusuna da gelince, başına kakacağını hissettiğin an uzaklaşabilirsin. evet kötü şeyler yaşadık ama emin ol şimdi o kadar iyi ayırt edebiliyorum ki insanları. biz birçok kişide olmayan bir şeye sahip olduk. neyle mutlu olduğumuzu, neyden mutsuz olduğumuzu öğrendik acı şekilde de olsa. o yüzden şimdi iyi bir eşte ne olması gerektiğini biliyoruz. ne olmaması gerektiğini de.
ve o doğru kişi karşına çıktığında emin ol baştan yaşarsn her şeyi. bana talipler çıktı. gelinlik bile giyeceğimi söyledim. tamam her şeyini yaparız dediler. he sonra olmadı o işler ama işte şimdi sıradaki taliplerimi bekliyorumhiiiç moral bozma yaniiii. kendini geliştir bu süreçte. kafan yoğun olursa daha kolay atlatırsın :)
aynen..Bunlar heeeeep kandırmaca
Adam olsun boşansın gelsin
"Öyle bir kadın" ne demek? Eğer bir erkek çocuğunun annesinden, kendisine kaç sene karılık yapmış kadından böyle bahsediyorsa o adam benim gözümde 5 para etmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?