• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden Kilo Vermek ve Sağlıklı Olmak İstiyorum

Bahar aylarında depreşen kronikler im, onları sindirmek için aldığım ilaçlar, ilaçlardan etkilenen metabolizmam, metabolizmamdan etkilenen inatçı ödemler, tüm bunların da yanı sıra kuvvetli bir diyet direnci oluşması sonucu ara verdiğimden beri uğraşıyorum. En son düştüğüm kilonun altına inerek de bugün itibariyle paylaşımlarıma minik minik başlıyorum Hoppa. Önce şu _200 gr ı da tablodan düşüp geleyim, anlatıcaklarım var.

Kuvvetli Diyet Direnci nedir? Baştan beri normalde yavaş bir metabolizmaya sahip olduğumdan buna menopoz + haşimato + yüksek insülin direnci ve rahatsızlıklar nedeni ile uygulanan kortizonlar sonucu kilo vermenin yavaş olduğundan ve zaman zaman metabolizmanın kendini korumaya alarak kilo vermeye direnç geliştirdiğinden bahsediyorum. Bu direnc diyetlerde normaldir. Öğünlerin yerini, saatini değiştirerek kaloriyi minik minik indirip yükselterek, haftada bir serbest gün molası uygulayarak vs vs bu direnci kırıp bir kaç gün durağanlıktan sonra yeniden kilo vermeye başlamanın bilimsel çözümlerinden bahsediyordum :KK51:

Fakaaattt benim gibi kronik nedenleri olan ve büyük miktarlarda kilo vermeye çalışan yavaş metabolizmalı!!! İnsanlarda belli bir kilonun altına indiğinizde bu yeni kilo beş - on yıl önceki kilonuzsa ve bu kiloda bir dört beş sene yaşamışsanız bu kilo metabolik hafızanızın bir nevi sağlıklı kilo kaydıdır!!! Bu kiloya indiğinizde beyin, hormonal sistem, metabolik hafızanız bu kiloyu sağlıklı seyirdeki kilo olarak algılandığından bu kiloda kalmak için, daha fazla kilo vermemek için sizinle adeta savaşır. Bazılarında iki hafta bazılarında iki aya yakın süren bu çok ciddi yüksek diyet direncini kırmak açıkcası diğer minik dirençleri kırmaktan çok daha zordur, ciddi bir bilgi, tecrübe ve çok ciddi bir sabır gerektirir. İşte ben rahatsızlıklarım nedeniyle ara verdiğimde aynı zamanda bu yüksek dirence de takıldım ve dün itibariyle bu dirençten inşAllah kurtulduğumu düşünüyorum :KK39:

Neyse çok uzatmadan ve işin tıbbi ve biyolojik prosedürlerine girmeden çok kısaca bu süreçte neler yaptığımdan bahsedeyim = 1_Öncelikle molaları kaldırdım çünkü bu süreçte çok kolay kilo kazanımı da söz konusudur 2_Kaloriyi bu dönemde azaltmak hatadır çünkü kalori azaldıkça az enerji geldiğini algılayan metabolizma daha da yavaşlar 3_ Kalorimi yine 950 _1000 arası tuttum 4_ Bu dönemde barsak hareketleri süper yavaşladığından barsak çalıştıran gıdaları ve suyu artırmak önemli 5_Ödemler de aynı oranda arttığından ödem atıcı çay ve bitkileri rutinleştirdim ve çoğalttım 6_ Yüksek lisanslı başarılı bir diyetisyen arkadaşıma yeni bilgiler olup olmadığını sordum ve bana hemen proteini artırmamı söyledi. Proteinli öğünler oluşturdum. 7_Yürüyüş aktivitemi süresini de artırarak sıklaştırdım 8_ Vee Yine yeni ve çok önemli bir bilgi = Alıştığın gıdaların dışına çıkmak! Örneğin rutin kahvaltıya gün aşırı ara verip az yulaflı süt yemek gibi. Arada bir plansız bir şekilde öğlen ya da akşam yemeğini kaldırıp sütlü yulaf yemek gibi (tabii ki yulafın da yüksek kalorisini unutmadan ve hesaplayarak ölçülü bir şekilde) hepsini yapıp bu sonuncuyu uyguladığımda puzzle gibi çözüme ulaştı durum. Bu değişikliğin bu kadar etkili olacağını beklemiyordum doğrusu. Şükürler olsun :dua:

Ve bu kadar zamanda bir gram bile vermediğiniz halde sinirinizi bozmadan azimle ve çok büyük bir sabırla devam etmeniz gerekiyor. Bir gün direncin kırıldığını görmek için sabırla devam etmek gerekiyor. Hesapladığımda gerçekten de 10 _12 yıl kadar önce tam da bu kiloda olduğumu ve 4_5 yıl bu kiloda kaldığımı gülümseyerek hatırlıyorum. Benim durumumda bir çok kişinin su içsem kilo alıyorum, mümkün değil gram gitmiyor diyerek büyük bir hata ile diyetten vazgeçtikleri ve diyetisyenlerin bu süreçte bir çok danışanını" kilo verdiremiyor "suçlaması ile kaybettikleri dönemdir bu yüksek direnç, inatçı diyet direnci dönemi

Seviyorum diyet güncemi :KK19:. Kendi bilimsel ve mesleki bilgilerime, literatüre giren yeni bilgileri de katarak kendimde uygulayıp burada kilo kaybını kaydetmek ve sayfalar arasına zaman zaman bilgiler serpiştirmek keyifli oluyor doğrusu. Umarım okuyanlara da faydalı oluyordur.

Bu arada yukarıda bahsettiğim kahvaltı ya da yemek yerine sütlü yulaf sadece bir örnekti. Amaç ciddi ve alışkın olunmayan bir gıda değişimiydi. Ben normalde yulaf filan tüketmediğim için kahvaltı yerine onu örnek verdim. Bir diğeri için yoğurda avokado doğrayıp yemek de olur, kahvaltı yerine hiç denenmemiş bir gıdanın çorbası da olur. Alışılan tarzın ve beslenmenin aniden dışına çıkmaktı söylemek istediğim. Bu düzeltmeyi ve vurguyu yapmam gerekti :KK39:

Dün yazamadım toplam kalorimi 900_980 arası tutmaya devam ediyorum :kk77: . Kilo stabil. Yürüyüş günüm yarın. Bu arada diyette sıfır yağ tüketimi de kilo vermeyi zorlaştırıp beslenmeyi sağlıksız hale getiriyor bilindiği gibi. Bu yüzden dün omletime 2 çay kaşığı tereyağı da ilave ettim. Genelde zeytinyağı kullanırım yemeklerde. Arada böyle tereyağını ile yağ dönüşümünü de unutmamak lazım tabii ki Hoppa

_ 200 gr ile güne ve günlüğüme merhaba :nazar: :KK76: . 70 lere yaklaşıyor olmak farklı bir heyecan ve doping etkisi veriyor bana. İnşAllah devamı da sağlıklı ve kolay olsun :dua:

:KK68:ve nihayet _300 gram ile yıllardan sonra yeniden yetmişli rakamlara indim. Şükürler olsun Allah'ım :dua:.

Sevgili Günlükcüğüm. Gün itibariyle kilo stabil. Bu aralar yine yediklerimi çeşitlendirmeye gayret ediyorum. Günlük kalorimi 930 _970 arası tutuyorum bu ara. Bugün yine 6000 adımdan fazla yürüdüm :KK49:.. Sağlıkla devam :KK39:

Durumlar aynı. Bugün yine 940 kalori + 6000 adım yürüyüş ve bol su ile yola devam Hoppa

Selam sevgili günlükcüğüm :KK68: Son yazdığımdan beri diyette değil bir çeşit kilo koruma programındayım bazı bana özel nedenlerle. Daha verilecek kilolar elbetteki var ama bunu daha yavaş ve zamana yayarak yapacağım sanırım. Sağlık durumum da özel hayatım da bunu gerektirdi. :KK39:

Back
X