• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden Kilo Vermek ve Sağlıklı Olmak İstiyorum

Bu arada kilo stabil. Tempolu yürüyüş ve fiziksel aktivitelere gün aşırı devam. Kalori kontrolü ve arada verdiğim tüyolara devam. Artık her gün paylaşımı tercih etmiyorum. Arada bir paylaşımla ve verdiğim kilolarla ve gerektiğinde bilgi paylaşımı ile topiğimi devam ettireceğiz. Şimdilik sevgili günlükcüğümle kararımız böyle. :KK19:

Bu arada kilo stabil. Tempolu yürüyüş ve fiziksel aktivitelere gün aşırı devam. Kalori kontrolü ve arada verdiğim tüyolara devam. Artık her gün paylaşımı tercih etmiyorum. Arada bir paylaşımla ve verdiğim kilolarla ve gerektiğinde bilgi paylaşımı ile topiğimi devam ettireceğiz. Şimdilik sevgili günlükcüğümle kararımız böyle. :KK19:
Merhabalar,

Gunlugunuzu zevkle okudum ve kendimden cok sey gordum. Ben de yillarimi kilo vermeye calismakla gecirdim - surekli kilo verip aldim ve neticede istedigim kiloya hicbir zaman ulasamadim. Surekli kilo alip vermekten genc yasta vucudumda sarkmalar, selulitler oldu. En son pandemi doneminde 10 kilo aldim ve Nisan ayindan beri vermeye calisiyorum. Aslinda 20 kilo vererek hedefim olan 50 kiloya ulasmak istiyordum ancak malesef kac aydir ancak 4 kilo verebildim.

Cocuklugumdan beri o kadar cok diyet yaptim ve bu konuyu arastirdim ki isin uzmani oldum diyebilirim. 4 farkli diyetisyene gitmisligim de var, tabii hepsine yuklu paralar doktum. Ancak is iradede bitiyor ve ben bir turlu kendimi kontrol edemiyorum. 3-4 hafta iyi gidiyorum kilo veriyorum, rakam oynamamaya baslayinca motivasyonum gidiyor ve tekrar geri aliyorum. Ya da kilo versem bile hemen istahim artiyor/simariyorum ve kilolari geri aliyorum - emeklerim bosa gidiyor. Psikolojik olarak tukenmis vaziyetteyim. Tarti yine zerre oynamiyor ve su an buzdolabindaki her seyi yemek istiyorum.

Moralim bozuk sekilde forumda gezinirken bu basliga rastladim. Gunlugunuz bana ilham verdi, simdi yemek yemek yerine bir yuruyuse cikacagim. Cok tesekkur ederim. Herkese basarilar diliyorum. :KK36:

Merhabalar,

Gunlugunuzu zevkle okudum ve kendimden cok sey gordum. Ben de yillarimi kilo vermeye calismakla gecirdim - surekli kilo verip aldim ve neticede istedigim kiloya hicbir zaman ulasamadim. Surekli kilo alip vermekten genc yasta vucudumda sarkmalar, selulitler oldu. En son pandemi doneminde 10 kilo aldim ve Nisan ayindan beri vermeye calisiyorum. Aslinda 20 kilo vererek hedefim olan 50 kiloya ulasmak istiyordum ancak malesef kac aydir ancak 4 kilo verebildim.

Cocuklugumdan beri o kadar cok diyet yaptim ve bu konuyu arastirdim ki isin uzmani oldum diyebilirim. 4 farkli diyetisyene gitmisligim de var, tabii hepsine yuklu paralar doktum. Ancak is iradede bitiyor ve ben bir turlu kendimi kontrol edemiyorum. 3-4 hafta iyi gidiyorum kilo veriyorum, rakam oynamamaya baslayinca motivasyonum gidiyor ve tekrar geri aliyorum. Ya da kilo versem bile hemen istahim artiyor/simariyorum ve kilolari geri aliyorum - emeklerim bosa gidiyor. Psikolojik olarak tukenmis vaziyetteyim. Tarti yine zerre oynamiyor ve su an buzdolabindaki her seyi yemek istiyorum.

Moralim bozuk sekilde forumda gezinirken bu basliga rastladim. Gunlugunuz bana ilham verdi, simdi yemek yemek yerine bir yuruyuse cikacagim. Cok tesekkur ederim. Herkese basarilar diliyorum. :KK36:
Günlüğümden ilham almanıza çok sevindim. Kilo verme başarısının bir ilhamla devamında kararlılık azim ve süreklilik ile gerçekleştiğini artık bilimsel olarak da tecrubelerimizle de biliyoruz. Yeniden ilk adımı atmanizda minicik bir ilham kaynağı olabilmek bile çok güzel. Ben de size başarılar ve kolaylıklar diliyorum içtenlikle. Sevgilerimle :KK68:

Malesef dun sabah yine tartinin oynamadigini gorunce yine diyeti bozdum, evde ne bulduysam yedim. Artik bu isi tek basima yapamayacigimi anladim. Sanirim yutulabilir mide balonu yaptiricam, onu arastirmaya basladim. :olamaz:

- 200 gr ı yazmayı unutmuşum yahu. Önemli elbette. - 200 lerle geldik bu günlere şükürler olsun :KK68:

Ve - 300 gr ile bugün 79 u yakaladım. :nazar::KK76::nazar: Artık yaz meyvelerini gram hesabı yapmadan yiyorum. Hatta ölçülü miktarda çekirdek ve dondurma bile tüketiyorum. Çünkü haşimato nedeniyle selenyuma ihtiyacım var. Ve yaz keyfi benim için sağlık, meyve ve dondurma demeeek :KK68:. Ve (bu ve en önemlisi) artık kilo kaybının fazla olması sarkma ve bozulmalara yol açmasın diye istikrarlı ama yavaş ve alıştıra alıştıra devam etmeli. Tabii ki kilo koruma uygulayarak, yürüyüşler ve fiziksel aktivitelere devamla. Devam eden bu süreçte kilo vermeye de sağlıklı beslenmeye de devam. :21:

Sahi unutmadan ; bu sürecin artık bilinçli olarak istikrarlı ama yavaş devam etmesi vücudun yeni kilo ve metabolik düzene alışması için ve kilo verme süreci bittiğinde yeniden kilo alma çabasına girmemesi için de çok çok çok önemlidir. Ne demek istediğimi haşimatolu, yüksek insülin dirençli olanlar ve bu konularda bilimsel eğitimli arkadaşlar daha iyi anlarlar. :KK51:

Günaydın. 😍
5 ayda -14 kg çok güzel. Ben de 10 aydır kilolarımla ugrasiyorum. Rahatsızlığıma rağmen, 9 ayda 32 kg verdim. 1 aydır da sakatlık yüzünden yatıyorum, mecburi korumaya geçtim. Bir yandan da iyi oluyor, vücut bu kiloya alışıyor...😊

Sevgili Günlüğümle şimdilik bu şekilde yola devam :KK19: Ve bir fırsat bulduğumda plato evresinde ve çeşitli nedenlerle kilo vermenin tıkanıp kaldığı zamanlarda haftalık kalori düzenleme konusunda diyetisyen arkadaşımın danışmanlarına uyguladığı bilgiyi paylaşacağım. Daha önceden de bildiğim ve paylaştığım bir konuydu ama biraz daha sistematiksel ve disiplinize edilmiş şekli olacak :KK66:

Günaydın. 😍
5 ayda -14 kg çok güzel. Ben de 10 aydır kilolarımla ugrasiyorum. Rahatsızlığıma rağmen, 9 ayda 32 kg verdim. 1 aydır da sakatlık yüzünden yatıyorum, mecburi korumaya geçtim. Bir yandan da iyi oluyor, vücut bu kiloya alışıyor...😊
Tebrik ederim sizi. Rahatsızlığınız için çok geçmiş olsun tabi. Ama çok hızlı gitmemeniz ve kilo korumaya geçmeniz normalde de gereklidir. Hep belirttiğim gibi yaş da gençse hızlı kilo vermek kolaydır ama verilen kiloları hızla geri almak da kaçınılmaz sonuçtur. Kilo koruma ile yeni kilonuzda sabit kalın ve iyileşip ayağa kalkınca daha yavaş ve istikrarlı bir şekilde devam edin derim. Sevgilerimle :KK68:

Tebrik ederim sizi. Rahatsızlığınız için çok geçmiş olsun tabi. Ama çok hızlı gitmemeniz ve kilo korumaya geçmeniz normalde de gereklidir. Hep belirttiğim gibi yaş da gençse hızlı kilo vermek kolaydır ama verilen kiloları hızla geri almak da kaçınılmaz sonuçtur. Kilo koruma ile yeni kilonuzda sabit kalın ve iyileşip ayağa kalkınca daha yavaş ve istikrarlı bir şekilde devam edin derim. Sevgilerimle :KK68:
Kilomu hızlı vermedim. Ayda ortalama 3.5 kg civari...Tamamen dengeli ve temiz beslenme+bol bol yürüyüş.
Yaşım 54.
Siz de hedefinize sağlıkla ulaşın inşallah. 😊

Kilomu hızlı vermedim. Ayda ortalama 3.5 kg civari...Tamamen dengeli ve temiz beslenme+bol bol yürüyüş.
Yaşım 54.
Siz de hedefinize sağlıkla ulaşın inşallah. 😊
Sizin hızlı verdiğinizi düşünerek söylemedim aslında , o kısmı genel bir ifade idi, devamı da doğru olanı dile getirmek ve kilo koruma ile ara vermiş olmanızın aslında size de faydalı bir süreç olduğunu belirtmek adınaydı . Zaten siz de gayet sağlıklı bir şekilde kilo vermişsiniz önemli olan bu. Bu süreci kilonuzu koruyarak geçirdiğinizde devamında yine başarılı olacağınız gibi metabolizmanız yeni sisteme daha kolay adapte olacak, ille de eski kilolara dönme çabasında olmayacak. Tekrar tebrik ederim ve şifalar dilerim :KK19:

Tatlım nerelerdesin :KK68:
Buradayııımmm :KK68: . Canım bayram molasından çıkamadım ben. Meyveydi dondurmaydı derken sıkı tutamıyorum bu sıcaklarda. Kalori ve fiziksel aktivitelere dikkat etmem de kilomu sabit tutuyor sadece. Normalde içinde bulunduğum durumda da sağlıklı insan kilo verir ama biliyorsun benim kronikler çok sıkı disiplin istiyor. Özetle şimdilik molaya devam. Yaş da olunca 15 kg dan sonra yüzüm değişmeye başlamıştı o nedenle de iyice kanıksasın bu kiloyu vücut. Yine devam edeceğim. Vefalı arkadaşım benim, çok teşekkür ederim. Çok değerlisin :KK19:. Sende durumlar nasıl şekercim. İyi misin? Devam mı kilo vermeye?

Ben de biraz moladaydimmm.dikkat etmekte zorlandim ama evime döndüm artık.onumuzdeki hafta duzenime ve sağlıklı beslenmeye devam edicem.sen de çok değerlisin çok optum :KK60: :KK200:

Bu aralar durup durup gr gr verir gibi yapıyorum. Ülke gündeminden dolayı sevinerek paylaşımlar yapamıyoruz hiç bir konuda malum ki 😔. Bu nedenle toplam - 500 gr olmuş ve ben yazmamışım. Şimdi yazıp düzenleyeyim sessizce..

Son düzenleme:
Vee bugün - 500 gr ile 78 kg olduğumu farkettim. :21: . Eskisi kadar disiplinize edemiyorum ve yaz sıcakları nedeniyle kaloriyi de pek düşük tutamıyorum. Elbette kontrollüyüm ama çok katı değilim. Sanırım sıcaklar geçene dek de böyle olacak. Buna rağmen gr gr olsa da incelemek güzel.. İnşAllah sağlıkla ve güzellikle incelmeye devam :dua:

Selam Sevgili Diyet Günlükçüğüm :KK19:

Yaz döneminde sıkı bir diyet ve kilo kaybını hedeflemediğimi, sadece kalori sabitleyerek, gün aşırı hatta bazen üç günde bir uzun yürüyüşler ile sağlıklı bir şekilde disiplini korumayı hedeflediğimi, kilo kaybını da asgariye indirdiğimi belirtmiştim.

Şu an aynı şekilde devam ediyorum. Disiplinim kilo almamaya odaklı olduğu halde arada giden kilolar elbette ki mutlu ediyor beni. Örneğin bugün - 400 gr daha gitmiş olduğunu görüp sevindirik oldum :21:

Yazı bu şekilde geçirip, yazın tadını stressiz bir şekilde çıkarmayı ve kısmetse sonbahar gibi yeniden kilo vermeye yönelik planlamalar yapmayı düşünüyorum.

Böylece hem vücut direncini kuvvetlendirmek,kışa dirençli girmek, hem de yaz aylarını stressiz yaşamak, psikolojik olarak rahatlamak, aynı zamanda fazla kilo kaybından dolayı kolajen doku kaybına ve sarkma ve kırışmalara yol açmamak yani dokuların toparlanmasına da zaman tanımış olmak ve tabii ki diyet direncini metabolizmaya unutturmak gibi bir çok amaçlarım var ve bu konularda başarılı olduğumu da görüyorum açıkcası :KK39:

Selamm Sevgili Günlükçüğüm ve arada uğrayıp yoklayan Sevgili eş, dost, arkadaş :KK68:

İki ileri bir geri şeklinde kilo koruma ve minnakça da kilo verme programım devam ediyor. Biraz önce - 600 gr ı da sildim şükürler olsun :dua:.

Bir süre sonra yine bir gün molasının ardından disiplini ele almayı düşünüyorum. Şu an böyle aheste kürek çekmeye devam diyorum :nazar:

Back
X