Yenidogan bebegimi koruyamiyorum

Bakın siz de beni bilmeden yargılıyorsunuz. Vakaların bu kadar artmasının sebebi yazdığım şeyler + daha fazlası. Aynı apartmanı paylaşıyorlar, akrabalar, pasif bir eş, (ki konu sahibi gelip gitme yok diyor ama kardeşler görüşebilir) inatlaşan iki elti var. Burada sorun bebek değil bence eltinin eve girip çıkması bunu önlemenin en kolay bahanesi de bebek. Ben bunu düşünerek yaptım yorumumu. Siz beni eleştirmek yerine konu sahibine bu durumu nasıl çözebileceğiyle ilgili yardımcı olun. Bu arada burada okuduğum en mantıklı yorum kesin ve net bir şekilde ifade etmesi gerektiğini söyleyen üyedir. Sadece etliye değil tüm geleceklere.Ama koşullar etkiye bunu yapamayacağını gösteriyor ki çıkış yolu bulamayıp burada konu açmış. Yoksa burada yorumların çoğu aklından geçmiştir.

Bunu avm gezenle tatile gidenle bagdastirmayin.
Duyar kasanlar için söylediğim bir söz. Dışarıya çıkmıyorum malum durumumdan dolayı hastane işim için ve bazen iş yerine uğramam gerekiyor o zaman görüyorum arabayla geçerken çoluk çocuk cümbür cemaat parklara sokaklara iniyorlar, AVM’lerin önleri araba kaynıyor.

Korona varken el kadar bebeği ne öpmesi ne dokunması onu geçtim aynı eve gelmesi ! Koronayı söyleyin kendilerine,hani şu tüm dünyayı etkisi altına almış çok çabuk bulaşan,sağlık bakanının çıkıp ev ziyareti yapmayın diye diye bas bas bağırdığı şey varya..! Ne bencil insanlar bunlar ya

Bu eltiye acayip sinir oldum, çok istiyorsa kendi çocuklarını sevsin hayret bişey çocuğu sevdirmeyecek adam daha doğmamış mış bak hele bakdokuz ay ben degil sen taşıdın zaten elticim de

+1 kesinlikle bu cevap verilmeli

Çözümü olan banada yazsın. Benimde kv aynı halt. Daha oğlum 3 günlükken salonda havada severken yakaladım, çocuk kusmaya başladı her bebek kusar dedi suçunu bile bile. Haftada 1 geliyor, kırkımız yeni çıktı. Ama gelecek diye daha gelmeden strese başlıyorum. Oğlan meme tutmuyor diye ilk 15 günümü zehir etti. Sağıp verdiğim sütüme buda hazır demeler, bilmem kime anlattım o da meme tutmaz dedi demeler, beni ağlatana kadar susmadı hiç. Susup oturmadım cevabını çok sert şekildede verdim ama laftan anlamadığı için onuda anlamadı. Oğlum rahatsızlandı el kadar bebek kaç gün hastanede kaldık. Eve çıktık ertesi gün damladı, arkamı dönmeye gelmedi bi baktım uyuyan çocuk kucağında.. Eşimle aram açılmasın diye ses etmiyorum ama geldiler banada. Bilmiyorum ne olacak.. Sizin elti olduğu için daha kolay işiniz, sevmiyorum gelmesin der kestirip atarsın. Bu güya babaanne gelmesin de denmiyor maalesef.

Hiç sevmem sulu insan

Ooo hastaneden çıkmış uyuyan çocuğu kucağına alan kadının oğlu nerede

Bağırın çağırın haklı iken susmayın kv diye

Valla anneanne babaanne fark etmez, bu virüste bebekli eve kimse girmez

Hadi onu geçtim dokunulmaz

Hayır deyin gerekirse kavga da çıkar da eşinize söyleyin bu bebeği korumak bizim görevimiz diye tatlı tatlı anlatın

Kv geleceğim dediğinde de sağlık ocağından aradılar uyarmak için eve kimse gelmesin dediler, virüs arttı diyeceksin

Bende virüs yok ben yabancı değilim diyecek, anne baba bebek olacak dediler deyip sağlık bakanına cumhurbaşkanına referans göstereceksin

Güzellikle söylemekten anlamıyorsa gerekirse tersleyerek ifade edin. Hatta kapıyı açmayın. Eşinizin pasifliğine de pes doğrusu.

Benim kardeşim de 10 gün sonra doğum yapacak. Ailemle karşılıklı dairelerde oturuyorlar. Aylardır görüntülü görüşme harici fiziken yüzlerini görmedim. Ortalık sakinleşene dek de yanlarına gitmeyeceğim. Yine aynı sistem görüşmeye devam edeceğim. Çünkü ben evden çalışıp hiç dışarı çıkmasam da eşim işe gidip geliyor. Bişey taşırız da vebalini alırız diye ödümüz kopuyor. Doğum sonrası için de herkese haber verildi kimse kabul edilmeyecek diye.

Demem o ki anlayışsız insanlara ters tepki verin gitsin. Gerekirse lohusalığınızı bahane edersiniz. Küsen de küssün. Umursamayın. Henüz bir çocuğum olamadı ama olsaydı ben de kaplan misali saldırırdım korumak amaçlı.

Top ayağına gelmiş vurmamışsın
Elti bu çocuğu sevdirmyecek insan daha doğmadı dediğinde "doğdu doğdu da bazıları bakarkör işte algılayamıyor" diyip alacaktın çocuğunu kesecektin iletişimi
Kocan avukatın değil ki senin yerine konuşsun laf soksun
Kendi işini kendin halledeceksin

Zaten eltine ileride işin düşer şimdi müsaade et gibi bir şey yazmış olmanızdan anlamam gerekirdi sizi de yazmış bulundum bir kez, ah bu ben bazen iflah olmaz bir mantıksızım.
Siz öpün yeğeninizi ben 8 aydır aynı mahalledeki yapayalnız yaşayan annemin evine sayılı girdim, annemi hiç öpüp koklamadım. 60 yaşında kadınla daha dün telefonda ağlaştık kokunu özledim diye. İçiniz rahat edecekse söyleyeyim avmye en son Şubat sonu ayak bastım, bu yaz için 4 uçak biletimiz vardı çok komik bir rakam geri alarak iptal ettik resmen yaktık diyorum başka bir şey değil. Ayağım suya girmedi, daha dışarıda bir kahve içmedim. Zaten kapı kapı gezilen memlekete gitmek bizim için çok uzak bir kültür, kuşaklardır ailelerimiz bulunduğumuz şehirde. Eşim bu aktivitelerin çoğundan daha riskli bir iş ortamında olduğundan kendimi olabildiğince sakındım, korona oldum ama mecburiyetten girilen bir kamu binasında eşimin gözlerinden virüs aldığını düşünüyorum. İçim ve vicdanım öyle rahat ki hiç yeğen, kuzen, annem, konu komşuyla iç içe olmadığımız için, dışarıda fink atmadığımız için elhamdülillah kimseye bulaştırmadan eşim ve ben bu süreci geçirdik. Bugün 22. Günüm ve benim için 8 aydır yaşadığım rutinden başka bir şey olmayacak bu kış da. Yine hiçbir yere gitmeden devam edeceğim hayatıma. Size bu kadar açıklamayı da belki utanırsınız yazdıklarınızdan diye yapıyorum.

+bir dipnot; çocuk planımı erteledim, hamile kalmaktan korkuyorum tam da bebeğimi koruyamama sebebinden. Lütfen en çok dikkat eden ödülünü bana verin. Uygulamamda mantıksızlık yoksa tabi size göre hala.

etacarinea çok güzel süreci yapılmaması gereken her şeye harfiyen uyup bir şekilde atlatmışsınız. Bu süreç size şunları öğretememiş kaos yaratmamayı, birbirine düşürmemeyi, düşmanlık beslememeyi. Ne demişler insanın insana ihtiyacı vardır.
Burada size uymayan yorumu eleştirmek yerine uyan yorumları destekleyip konu sahibine çözüm üretin hem konuyu kaynatmaz hem de kendi vaktinizi harcamamış olursunuz.

Birine ileride işim düşer diye kurallarımdan, korkularımdan ödün vermeyi bana hiçbir felaket öğretmez, mizacıma ters. İnsana insan gerekir ama sizin kastettiğiniz şekil çıkar ilişkisi gibi bir şeye dönüyor.
Burası da forum, fikirler tartışır burada belirli kurallar çerçevesinde. Hepimiz burada fikir beyan ediyoruz konuyla alakalı şekilde. Bize uyanlar beğeniyoruz uymayana ama bu böyle degil diye itiraz ediyoruz. Koskocaman kadınlarız hepimiz bunu bir çok konuda yapabiliyoruz. Hep kendi fikirlerimizin üzerinden devam etsek değil forum dünya çok sıkıcı bir yer olur, insanlar da hiç gelişmez.

Ona söylediğim lafları başkasına söylesem gider aylarca gelmezdi. Ama nafile, arsız üstelik. Bişeyi yapma söyleme diyosun o inadına yapar gibi daha çok söylüyor. Zaten son gittiğimiz doktor kimse gelmesin yaklaşmasın dedi. Eşimde annemden kıskanıyorsun dedi geçen gün sürekli ona sitem etmemden sıkıldı haliyle onuda anlıyorum. Kadın laftan anlamıyor ki..

sabırlı kadınmışsın

eşim doktor bunu demişken annemden kıskanıyorsun diyecek

anasıyla yaşardı herhalde

laftan anlamayan kvleri bana gönderin diteceğim artık

bir cinnete bakar

toplarım apartmanı gerekirse kapıya

ilk cümlem ne laf anlamaz kadınsın

el kadar bebeğe senin yüzünden bir şey olursa iki elim yakanda olur diye başlar

ağzıma geleni sayarım

ya gider ya karakolluk oluruz

neyse siz sakinliğinizi koruyun tekrar tekrar eşinize de annesine de anlatın

covid 19 haberlerinden her gün bir iki tane sürekli watsaptan atın

ama cidden cici gelin olmayın bu kötü gelin desinler, alemin gelmiş geçmiş en kötü gelini olayım ama çocuğum sağlıklı olsun

Siz bebeğinizi soluklanmak için eltinize bırakıp gidersiniz demek. Hmm biz de inandık buna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…