- 8 Kasım 2014
- 4.867
- 10.586
- 408
bana şu cümleyi kurduktan sonra bidaha çocuğumun yanına yaklaşabilecek insan da daha doğmadı.Eltim demezmi bana bu cocu sevdirmicej adam daha dogmadi.
Bakın siz de beni bilmeden yargılıyorsunuz. Vakaların bu kadar artmasının sebebi yazdığım şeyler + daha fazlası. Aynı apartmanı paylaşıyorlar, akrabalar, pasif bir eş, (ki konu sahibi gelip gitme yok diyor ama kardeşler görüşebilir) inatlaşan iki elti var. Burada sorun bebek değil bence eltinin eve girip çıkması bunu önlemenin en kolay bahanesi de bebek. Ben bunu düşünerek yaptım yorumumu. Siz beni eleştirmek yerine konu sahibine bu durumu nasıl çözebileceğiyle ilgili yardımcı olun. Bu arada burada okuduğum en mantıklı yorum kesin ve net bir şekilde ifade etmesi gerektiğini söyleyen üyedir. Sadece etliye değil tüm geleceklere.Ama koşullar etkiye bunu yapamayacağını gösteriyor ki çıkış yolu bulamayıp burada konu açmış. Yoksa burada yorumların çoğu aklından geçmiştir.İnsanları yargılamak çok kolay dimi. Benim annem koronadan günlerce yoğun bakımda yattı. O hastaneden haber bile alamadık. Aylarca evden çıkmadık. İşe başladım maskemi bir saniye indirmedim. Ve siz bunları bilmeden bol keseden yorum yapıyorsunuz. Yakınımdaki kaç kişi koronadan vefat ettiğini de söyleyeyim mi yoksa hala inanmadınız mı? Gerçi sizi inandırmaya gerek bile yok. Belki başkaları okur da onlara bilgi sahibi olur
Duyar kasanlar için söylediğim bir söz. Dışarıya çıkmıyorum malum durumumdan dolayı hastane işim için ve bazen iş yerine uğramam gerekiyor o zaman görüyorum arabayla geçerken çoluk çocuk cümbür cemaat parklara sokaklara iniyorlar, AVM’lerin önleri araba kaynıyor.Bunu avm gezenle tatile gidenle bagdastirmayin.
+1 kesinlikle bu cevap verilmelieltide ki özgüvene bak
korona donemini gectim bir anne cocugum daha kucuk veya buyuk dokundurmuyorum dediginde bile dokunulmamalı
ne munasebet yani anne istemiyorken cocugun yanina inatla gidip birde bu tarz kelimeler kullanmak.
almayin bir daha iceri hatta geldiklerinde kapiyi acip bu eve ben istemeden gelecek birde bana inat cocugumu kucaklayacak adam daha anasindan dogmadi diyip çarpin kapiyi suratina
Hiç sevmem sulu insanMerhaba arkadadaslar 1 ay once dogum yaptim hastaneye ziyaretci falan zaten kabul edilmedi sadece refakatci oda annem ve esim . Sonrasinda eve ciktik sezeryan oldugum icin annem yanimda kaldi bir sure. Sagolsun konu komsu arkadaslarimiz telefonla tebrik etti. Koronadan sebep gelmek istemediklerini soyledi. Bende zatrn oyle dusunuyordum. Ama malesef ayni binada oturdugum eltim ve cocuklari durmadan cocugu sevmek kucaklarina almak istiyorlar. Esimle konusmustik cocuk kucaga alinmicak opulmicekti. Ilk sefer kaynim tek geldi ben izin vermedim esimde ses cikarmadi. 2 gun sonra coluk cocuk geldiler ve eltim ben mutfakyayken cocugu kucaklayiverdi. Esimde hic bisi demedi. Bi ara esim telefonla konusmak icin balkona cikri bendecocugu emzirmek icin odasina gittim Eltim demezmi bana bu cocu sevdirmicej adam daha dogmadi. Sevmek isteyen benle gelsin. Ben toparlanip yanlarina gidene kadar da kalkip gittiler. Ve ben deliye dondum. Zaten aramiz bozuktu cocuk bahanesiyle yine yanasmaya basladi ama bana degil esime. Ona baska bana baska davraniyor. Tek gorsun selam vermez esim varken hal hatir sorar. Deliricem ogunden beri .Esimede soyledim hadi canim oylemi dedi dedi. Baska hic bisi demedi. Simdi onada tavir yapiyorum. Nasi uzak tutucam bunlari. Aramiz bozuk die benim sevdirmedimi soylicek eminim. Soylerse soylesin ama ben esimin mudahale etmesini beklerdim. Ona daha cok kizginimmm
Çözümü olan banada yazsın. Benimde kv aynı halt. Daha oğlum 3 günlükken salonda havada severken yakaladım, çocuk kusmaya başladı her bebek kusar dedi suçunu bile bile. Haftada 1 geliyor, kırkımız yeni çıktı. Ama gelecek diye daha gelmeden strese başlıyorum. Oğlan meme tutmuyor diye ilk 15 günümü zehir etti. Sağıp verdiğim sütüme buda hazır demeler, bilmem kime anlattım o da meme tutmaz dedi demeler, beni ağlatana kadar susmadı hiç. Susup oturmadım cevabını çok sert şekildede verdim ama laftan anlamadığı için onuda anlamadı. Oğlum rahatsızlandı el kadar bebek kaç gün hastanede kaldık. Eve çıktık ertesi gün damladı, arkamı dönmeye gelmedi bi baktım uyuyan çocuk kucağında.. Eşimle aram açılmasın diye ses etmiyorum ama geldiler banada. Bilmiyorum ne olacak.. Sizin elti olduğu için daha kolay işiniz, sevmiyorum gelmesin der kestirip atarsın. Bu güya babaanne gelmesin de denmiyor maalesef.
Zaten eltine ileride işin düşer şimdi müsaade et gibi bir şey yazmış olmanızdan anlamam gerekirdi sizi de yazmış bulundum bir kez, ah bu ben bazen iflah olmaz bir mantıksızım.Aynı apartmanı paylaşıyorlar sanırım ve muhtemelen çocuk doğmadan öncede girip çıkıyorlardır. Bende hamileyim yeğenim geldi okulada gidiyor anne babasıyla uzak durdum ama yeğenimi dayanamayıp sarılıp öptüm.
Bu arada eminim çoğunuz korona falan dinlemeyip Avm avm market market geziyorsunuzdur. Hatta mis gibi yaz tatilinizi de yapmışsınızdır ve hatta arkadaşlarınızla ev gezmelerine de son hız devam etmişsinizdir ve hatta hatta bayramlarda memleketlerinize gidip kapı kapı bayram gezmesi de yapmışsınızdır. Sizin mantığınız başkalarını eleştirecek kadar, uygulamada mantık tanımazsınız.
+bir dipnot; çocuk planımı erteledim, hamile kalmaktan korkuyorum tam da bebeğimi koruyamama sebebinden. Lütfen en çok dikkat eden ödülünü bana verin. Uygulamamda mantıksızlık yoksa tabi size göre hala.Zaten eltine ileride işin düşer şimdi müsaade et gibi bir şey yazmış olmanızdan anlamam gerekirdi sizi de yazmış bulundum bir kez, ah bu ben bazen iflah olmaz bir mantıksızım.
Siz öpün yeğeninizi ben 8 aydır aynı mahalledeki yapayalnız yaşayan annemin evine sayılı girdim, annemi hiç öpüp koklamadım. 60 yaşında kadınla daha dün telefonda ağlaştık kokunu özledim diye. İçiniz rahat edecekse söyleyeyim avmye en son Şubat sonu ayak bastım, bu yaz için 4 uçak biletimiz vardı çok komik bir rakam geri alarak iptal ettik resmen yaktık diyorum başka bir şey değil. Ayağım suya girmedi, daha dışarıda bir kahve içmedim. Zaten kapı kapı gezilen memlekete gitmek bizim için çok uzak bir kültür, kuşaklardır ailelerimiz bulunduğumuz şehirde. Eşim bu aktivitelerin çoğundan daha riskli bir iş ortamında olduğundan kendimi olabildiğince sakındım, korona oldum ama mecburiyetten girilen bir kamu binasında eşimin gözlerinden virüs aldığını düşünüyorum. İçim ve vicdanım öyle rahat ki hiç yeğen, kuzen, annem, konu komşuyla iç içe olmadığımız için, dışarıda fink atmadığımız için elhamdülillah kimseye bulaştırmadan eşim ve ben bu süreci geçirdik. Bugün 22. Günüm ve benim için 8 aydır yaşadığım rutinden başka bir şey olmayacak bu kış da. Yine hiçbir yere gitmeden devam edeceğim hayatıma. Size bu kadar açıklamayı da belki utanırsınız yazdıklarınızdan diye yapıyorum.
Birine ileride işim düşer diye kurallarımdan, korkularımdan ödün vermeyi bana hiçbir felaket öğretmez, mizacıma ters. İnsana insan gerekir ama sizin kastettiğiniz şekil çıkar ilişkisi gibi bir şeye dönüyor.etacarinea çok güzel süreci yapılmaması gereken her şeye harfiyen uyup bir şekilde atlatmışsınız. Bu süreç size şunları öğretememiş kaos yaratmamayı, birbirine düşürmemeyi, düşmanlık beslememeyi. Ne demişler insanın insana ihtiyacı vardır.
Burada size uymayan yorumu eleştirmek yerine uyan yorumları destekleyip konu sahibine çözüm üretin hem konuyu kaynatmaz hem de kendi vaktinizi harcamamış olursunuz.
Ona söylediğim lafları başkasına söylesem gider aylarca gelmezdi. Ama nafile, arsız üstelik. Bişeyi yapma söyleme diyosun o inadına yapar gibi daha çok söylüyor. Zaten son gittiğimiz doktor kimse gelmesin yaklaşmasın dedi. Eşimde annemden kıskanıyorsun dedi geçen gün sürekli ona sitem etmemden sıkıldı haliyle onuda anlıyorum. Kadın laftan anlamıyor ki..Ooo hastaneden çıkmış uyuyan çocuğu kucağına alan kadının oğlu nerede
Bağırın çağırın haklı iken susmayın kv diye
Valla anneanne babaanne fark etmez, bu virüste bebekli eve kimse girmez
Hadi onu geçtim dokunulmaz
Hayır deyin gerekirse kavga da çıkar da eşinize söyleyin bu bebeği korumak bizim görevimiz diye tatlı tatlı anlatın
Kv geleceğim dediğinde de sağlık ocağından aradılar uyarmak için eve kimse gelmesin dediler, virüs arttı diyeceksin
Bende virüs yok ben yabancı değilim diyecek, anne baba bebek olacak dediler deyip sağlık bakanına cumhurbaşkanına referans göstereceksin
Ona söylediğim lafları başkasına söylesem gider aylarca gelmezdi. Ama nafile, arsız üstelik. Bişeyi yapma söyleme diyosun o inadına yapar gibi daha çok söylüyor. Zaten son gittiğimiz doktor kimse gelmesin yaklaşmasın dedi. Eşimde annemden kıskanıyorsun dedi geçen gün sürekli ona sitem etmemden sıkıldı haliyle onuda anlıyorum. Kadın laftan anlamıyor ki..
Siz bebeğinizi soluklanmak için eltinize bırakıp gidersiniz demek. Hmm biz de inandık bunaSiz istemedikçe onlar isteyecekler aranızda bir inatlaşma başlayacak. Boşuna çanınız sıkılacak değişen bir şey olmayacak. Hem bırakıp sevsinler kucaklasınlar belki bebeğiniz ilerleyen zamanlar da sizi zorlayacak o zaman yardıma ihtiyaç duyacaksınız birazcık soluklanmak isteyeceksiniz bir ricanıza karşılık verirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?