Yenidoğan bebeğimle yolculuk?

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Arkadaşlar 15 gün önce sezeryan doğum yaptım. Uykumuz düzensiz. Sütümüz bir gün haddinden fazla var, bir gün az. Yani her şeyimiz düzensiz. Yaklaşık 10 gün sonra memlekete yolculuk yapmamız şart. Çok düşünüyorum benim için otobüste çocuk emzirmek büyük sıkıntı. Kaldı ki sütüm olacak mı bilmiyorum yarın ne olacağım hiç belli değil. Dün çok iyiyken bugün resmen sütüm kesilmiş gibi bir türlü düzene giremedi. Yolculuk 6-7 saat. Yalnızca yolculukta mama vermeyi düşünüyorum. Lohusa iken evimden çıkmamam gerektiğini düşünebilirsiniz ama şart olmasa inanın ben de düşünmezdim. Benim durumuma düşen tecrübeli anneler olmuştur diye düşünüyorum. Sizler neler yaptınız? Bebeğime bir seferliğe mahsus mama versem olur mu?
Kafama bir sürü şey takılıyor. Yol uzun. Bebeği herkesin içinde emzirmeye utanırım. Hadi diyelim örtü vs kapattık emzirdik zaten arka koltuk seçeceğim. Ama ya süt olmazsa? Ya çocuk doymazsa? Her ihtimale karşı yanıma mama alsam gerektiği durumda versem kötü mü yapmış olurum? Hiç içime sinmiyor ne yapmalıyım sizce?

Zorunlu durumda mama verilebilir. Yada sütun çok olduğu gün sağsanız nasıl olur bilemedim ki
Ya sağmaya da korkar oldum. Nedense sütümü sağınca resmen kesiliyor o gün bebeğim aç kalıyor. Sağabildiğim süt de en fazla 60 cc

Tabiki de mama verebilirsin . Eğer dediğin gibi sütün olmazsa kan şekeri bile düşer bebeğinin açlıktan . Riske Atma yanına al mama . Zaten 2 saatte bi beslersin. Emzirirsin baktın doymuyor ağlıyor mama verirsin .

Ya sağmaya da korkar oldum. Nedense sütümü sağınca resmen kesiliyor o gün bebeğim aç kalıyor. Sağabildiğim süt de en fazla 60 cc

Zaten 10-15 günlük bir bebek 30cc, en fazla 60 cc icer. Ilk 6 haftada sagma önerilmiyor, dogru. Sütün azalmasina yol acabildigini söylüyorlar.

Bence kesinlikle mama götür. Süt yetip, yetmeyecegine düsünürsen, zaten stressten dolayi sütün kesilir. Mama'yi cantana at. Hic degilse icin rahat olur. Ve eger ihtiyacin olursa yine stress yapma, en önemlisi bebegin doymasi zaten.

Bebek emdikçe sut artar o yüzden sağınca azalıyor gibi gelir birde o gün yediğimiz içtiğiniz etki ediyor olabilir bol bol emzirin bol bol su için dereotu kuru incir tüketim sütünüz artar insallah

Mama da verirsin emzirirsin de

Yalnız şimdi evde süt yokken ne yapıyorsun

O zaman mama vermiyor musun

Gitmem lazım diyorsun da ayındaki kontrolü atlama

İlk aydaki kilo boy baş çevresi ölçümü vs önemli

Allah analı-babalı büyütsün.Şimdiden hayırlı yolculuklar.Öncelikle stres yapmayın çünkü bu stres sİzden bebeğinize geçiyor .

15 günlük bebek için 60 cc süt yeterli zaten .Sütünüzün yetmediğini düşünmeyin lütfen.Pompalar hiçbir zaman gerçek bir bebek kadar kuvvetli değildir yani pompada çıkan 60 cc den fazla sütünüz olduğunu düşünüyorum.Bebeğiniz daha çok küçük zamanla sütünüz onun ihtiyacı olan kadar gelecektir.Bir kere mama vermekle bir şey olacağını sanmıyorum ama bence gerek yok.Bir örtü ile üzerini kapatıp emzirebilirsiniz arabada.Sütünüzün tam olarak gelmesi 40 günü bulabilir benim öyle olmuştu.Buna rağmen çok az mama verdim sadece ilk günlerde onu da içmemişti bebeğim.Böyle kıyaslama yapmayı sevmiyorum ama durumu anlayın diye yazıyorum.Bir de size bir tavsiye internetten Tomris'in emzirme notlarını bulup okuyun çok faydası olur.
Bir de çok su için süt için gerekli en önemli şey

Sütün var mama vermeye gerek yok istediğin anda da emzirebilirsin emzirme örtüsü alip ,otobüs değilde uçak tercih etsen daha kolay olmaz mı?

Gidersin hiç endişe etme yanına ufak bir termos al içine sıcak su koy mama vermen gerekirse hazırlarsın. Tavsiyem bol bol emzir ben otobüste emzirdim örtü ile hiç zorluk çekmedim

Ben 38 günlük lohusayken çıkmıştım yola 11 saat. Ben sadece emzirdim. Emzirme için en rahat koltuk bence otobüsün arka kapısının on tarafındaki koltuklar anlatabildim mi bilmiyorum ama :) arkası kapı olduğu için hemen arkanda insanlar yok yanında da eşin oturacaksa sol tarafı da kamufle edebilir :) ben çok rahat etmiştim. Emzirme onluguyle yada ortuluysen şalinla üzerini ortersin. Yanına bi mama termos içine kaynatilmis su alırsın. Mama yanında hazır olsun. İhtiyaç duyarsan sütün kesilirse onu verirsin. Ya bide biz şunu yapıyoruz. Oto koltuğunu alıyoruz yanımıza uyuduğu zaman oto koltuğuna koyup otobüs emniyet kemeriyle sabitliyoruz :) eşim de boş bi koltuga geçiyor geniş uyanana kadar :) umarım yardımcı olabilmisimdir

Mama da verirsin emzirirsin de

Yalnız şimdi evde süt yokken ne yapıyorsun

O zaman mama vermiyor musun

Gitmem lazım diyorsun da ayındaki kontrolü atlama

İlk aydaki kilo boy baş çevresi ölçümü vs önemli
Çok şükür mamaya mecbur kalacak kadar sütsüz kalmadık daha. Sadece hastanede ilk gün mama verdim 2 şırınga. Daha önüm dışında mama almadık. Ama kıt kanaat yetiyor bazen sütüm. Bazen yarım doyuyor gibi geliyor. Bariz sütüm azaldığı oluyor. Özellikle dün gece sütüm gelmedi gece helak olduk damla damla süt geldi doymadı yavrum. Karışık çay içtim tatlı yedim de öyle düzeldi sabahına. Çok dengesiz süt durumu. Henüz tamamen kesilmedi ama her an kesilebilir gibi. Tamamen kesilmediği sürece de mama vermem

Sütün var mama vermeye gerek yok istediğin anda da emzirebilirsin emzirme örtüsü alip ,otobüs değilde uçak tercih etsen daha kolay olmaz mı?
Biraz kafamda netleştirdim durumu. Sütüm olursa mama vermeyeceğim ama sütün olmama ve yetmeme ihtimaline karşı mama bulunduracağım yanımda. Mecbur kalırsam mama veririm. Yoksa dediğin gibi zaten arka koltuk seçeceğim örtüyle emziririm.
Uçakla gidebilmeyi çok isterdim ama yeni doğum yaptım bir sürü masrafımız oldu ve olacak. Çocuk için kısmamız lazım. Bütçemiz sıkışık biraz. Yolculuk işi de aniden çıktı daha önceden planlı olsaydı erken ayarlardım bileti uygun olurdu. Ama şimdi biletler çok uçuk...

Bence sart olan senin ve bebegin sagligi. Yolculuk bebek veya senin icin tibbi bir gereklilikten kaynaklanmiyorsa yola cikmayin ya kirkiniz ciksin.

Emzirme önlüğü değil de emzirme pançosu al canım önlük pek güvenli gelmiyor bana o yüzden ben de panço düşünüyorum Banndu Emzirme Pançosu sitesi de var bir bak istersen onunla daha rahat edersin. Zaten normal bir insan gözünü dikip emziren bir kadına bakmaz diye düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…