• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan bebeğin D vitamini kullanımı, aşırı huzursuzluk..

elifberen20

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2023
11
4
6
36
Herkese merhaba.. Bebeğim henüz 1 aylık, d vitamini kullandığım zaman aşırı kusma, huzursuzluk yaşıyor. Sürekli ayaklarını karnına çekiyor, ağlıyor durmuyor ne yapacağımı şaşırdım. Ocean 400 kullandım, nbl kullandım hepsi aynı. Vermediğim günler bebeğim çok sakin, hiç ağlaması, huzursuzluğu yok ama verdiğim gün başlıyor sorunu. Ne yapmam lazım lütfen yaşayan varsa yardımcı olur musunuz?

Doktora danışman lazım. Eğer değerleri çok düşük değilse, her gün güneşe çıkartmayı teklif et. Düşükse ya da sınırdaysa kabul etmeyebilir ama normal değerlerdeyse enazından bebiş biraz daha büyüyene kadar, güneşe çıkartarak da d vitamini almayı kabul edebilir. Ama kesinlikle bir danış, öyle yap. Eksikliği de bebekleri çok sıkıntıya sokuyor

İyi de d vitamini benim bildiğim 3 aydan sonra kullanılıyordu. Neden hemen verdiniz?

Herkese merhaba.. Bebeğim henüz 1 aylık, d vitamini kullandığım zaman aşırı kusma, huzursuzluk yaşıyor. Sürekli ayaklarını karnına çekiyor, ağlıyor durmuyor ne yapacağımı şaşırdım. Ocean 400 kullandım, nbl kullandım hepsi aynı. Vermediğim günler bebeğim çok sakin, hiç ağlaması, huzursuzluğu yok ama verdiğim gün başlıyor sorunu. Ne yapmam lazım lütfen yaşayan varsa yardımcı olur musunuz?
Venatura kullandım dogdugndan bu güne en temiz iceriklisi

deca-tabs kullanıyoruz biz. içerisinde zeytinyağı da olduğu için kala ve gaz problemlerimize çok katkısı oldu hatta. isterseniz doktorunuza danısın. bizim bebek gazlı olduğu için doktorumuz direkt onu önermişti. ama gaz damlası da kullandık 3 aya kadar 🙄 3.aydan sonra kestim gaz damlasını. deca-tabs’a devam ediyorum

Doktora danışman lazım. Eğer değerleri çok düşük değilse, her gün güneşe çıkartmayı teklif et. Düşükse ya da sınırdaysa kabul etmeyebilir ama normal değerlerdeyse enazından bebiş biraz daha büyüyene kadar, güneşe çıkartarak da d vitamini almayı kabul edebilir. Ama kesinlikle bir danış, öyle yap. Eksikliği de bebekleri çok sıkıntıya sokuyor
Bugün aynısını doktorumla konuştum, şu süreçte güneşe çıkartmayı deneyeceğiz. Eksikliğinde ne gibi sorunlar yaşarım

deca-tabs kullanıyoruz biz. içerisinde zeytinyağı da olduğu için kala ve gaz problemlerimize çok katkısı oldu hatta. isterseniz doktorunuza danısın. bizim bebek gazlı olduğu için doktorumuz direkt onu önermişti. ama gaz damlası da kullandık 3 aya kadar 🙄 3.aydan sonra kestim gaz damlasını. deca-tabs’a devam ediyorum
Çok teşekkür ederim, şuan için d vitamini vermeyi durdurdum. Ama eksikliğinde deneyeceğim söylediğinizi

Şuan için güneşe çıkartmayı deneyeceğiz, eksik geldiği takdirde vitamine devam edeceğiz
Günes ışınları hangi saatte çıkarmak gerek ki ne kadar süre durmalı o konuyu önce öğrenin sonra buna başvurun derim. Çünkü d vitamini vitamin değil hormondr diyor Canan Karatay önemli bir konu bu

Saglik ocaginin verdigi ucretsiz olanlarin cok gaz yaptigini duymustum oyuzden ocean kullanmistim sorun yasamadim ama kusma vs olmasi icerisinde bir maddeye alerjen reaksiyon verme ihtimalini gosteriyor gibi,doktora danisip oyle devam edip etmemeye karar verin bence

Bugün aynısını doktorumla konuştum, şu süreçte güneşe çıkartmayı deneyeceğiz. Eksikliğinde ne gibi sorunlar yaşarım
Eksikliği ile ilgili en büyük sorun bıngıldağın geç kapanması. Bunun dışında yenidogan bebeklerin bacakları çarpık gibi oluyor onlar da d vitamini ile düzeliyor kısaca kemik gelişimi ve sağlamlığı için önemli. Bıngıldakların geç kapanması da erken kapanması da problemlere yol açıyor

Biz de ocean 400 olandan kullanıyoruz günde 3 damla bence bebeğimin kaka yapmasını kolaylaştırıyor çünkü çok gazlı bir çocuk veba konularda epey zorlanıyor

Bencede o da sıkıntı görmezse en güzeli o. Kuzum eksikliğinde dişler geç çıkıyor. Bacaklar parantez bacak denilen dışa doğru bükük oluyor. Yürümelerde bu da zorlaştırıyor. Geç emekleme, geç yürüme gibi şeylere sebep oluyor. Bıngıldak geç kapanıyor… d vitamini kemiklerin gelişimi için gerekli bir şey. Bebekler özellikle çok hızlı büyüme/ gelişme gösterdikleri için eksikliği gelişimini hemen olumsuz etkiliyor… Bu arada şuna dikkat et ama. Birincisi camdan baksın d vitamini alsın gibi bir sey olmuyor. Cam D vitamini almasını engelliyor. Doğrudan güneşe çıkması lazım. Bir de guneş kremi kullan ciltleri cok hassas sıkıntı yaşamasın. Basına da güneş geçmemesi için şapka muhakkak kullan. Guneşten sonra da evde cildini muhakkak nemlendir. Kurumasın. Allah ın izniyle hiçbir şey olmaz

Back
X