Çocuk Hastalıkları Yenidoğan gaz sıkıntısı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Meryemdss

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
486
214
23
37
Slm arkadaşlar 1 aylık oglumun asırı derecede gazı var ağlayarak ve ıkınarak uyanıyor Bı haftadır ne yapacağımı sasırdım ıkı gundur doktor doktor geziyorum gazı var deyıp kaka yaptırır yolluyorlar bırde ne mama nede emiyor beni dogru durus boyle oldu olalı aguline dıe Bı gaz surubu aldım dunden berı onu verıyorum anlama nöbetleri gene oluyor ıkınarak gaz cıkartıyo sureklı boyle sankı gaz cıkardıkca daha cok oluyo tecrubelı anneler yardımcı olun lutfen...

Kolik buyuk ihtimal.
Buzuki Orhan Kolik sarkilarini acin,youtube da var.
Bnm oglum onlari dinlerken pat put cikarirdi gazini ardinda da kaka yapardi.
Erkek bebekler daha bi gazli oluyor, 5. Ay sonu bitmisti bizde sonra dis basladi
Sabir sabir, bol bol kucaginiza alin

Karnına ılık zeytinyağı ile masaj yap ılık havlu koy. Bacaklarını karnına doğru kıvırıp açarak hareket yaptır. 40 ı çıkıncaya kadar oluyor öyle çığlık çığlığa gaz çıkarmalar filan.
Aynn canım masaj yapıyorum dedıgın gıbı sureklı boyle sankı dünyanın gazı var afedersin az osursa uykuya dalıyo ırkılerek uyanıyo sıkmaya baslıyo kendını

Kolik buyuk ihtimal.
Buzuki Orhan Kolik sarkilarini acin,youtube da var.
Bnm oglum onlari dinlerken pat put cikarirdi gazini ardinda da kaka yapardi.
Erkek bebekler daha bi gazli oluyor, 5. Ay sonu bitmisti bizde sonra dis basladi
Sabir sabir, bol bol kucaginiza alin
Bnde deneyeyim Bı ınsalah ıse yarar ya yavrum kıvrandıkca onunla birlikte bnde aglıyorum istah tan da kesildi dun den berı aynn Bı gecse ne zormuş bu gaz sıkıntısı

Zinko işe yaramıştı bizde kaka yapıyor onunla cünkü kolik bebekler kabızlıkta yasıyor . En önemlisi gececek ,koliğin elle tutulur bir ilacı yok ben kolik hikayelerini okuyup ağlardım . Gün saya saya bitti işte 6ay ne yasadım ben biliyorum ama cok zordu.

Canım maflor dene bi de benim bebeğimin kolik sancısı bunu kullandıktan 3 gün sonra geçmişti bağırsak düzenleyici

Insalah ya bebelac nutri konforu kullanıyorum 2 gr sutum vardı oda sıkıntıdan gıtcek Vala arada emiyor ama cogunlukla mama verıyorum cunku doymuyor onerbılecegın mama varmis pek canım
Her mama her bebeğe iyi gelmiyor özellikle gazlı olunca deneyerek gitmek gerekiyor. Bebelac hala işe yaramamış görünüyor aptamil conformil dene istersen bir de.

Insalah ya bebelac nutri konforu kullanıyorum 2 gr sutum vardı oda sıkıntıdan gıtcek Vala arada emiyor ama cogunlukla mama verıyorum cunku doymuyor onerbılecegın mama varmis pek canım
Bir de bebeği slinge koymayı dene öyle gezdir evde. Temas kur kokunla sakinleştir. Mesela emzirirken de sakinleştirirken de üst kısmın çıplak olsun tenine değsin kucağındayken. Sen ne kadar gergin olursan o da o kadar gergin olur. Evde kv filan varsa postala :KK47:

Bir de bebeği slinge koymayı dene öyle gezdir evde. Temas kur kokunla sakinleştir. Mesela emzirirken de sakinleştirirken de üst kısmın çıplak olsun tenine değsin kucağındayken. Sen ne kadar gergin olursan o da o kadar gergin olur. Evde kv filan varsa postala :KK47:
Tekız evde kucagımda sakınlesıyo bırde aguline dıe şurup aldım onu verıyorum günde 3 kere faydası vardır buyuk ihtimal

Arkadaşlar haziran doğumlu erkek bi bebegim var ilk iki ayı felaket gazlı geçirdik biogaia maflor metsil sabsimplex neredeyse bütün damlaları denedim ise yaramadı diyemem fakat kesin çözüm de değil.ben akşamları uyuyacagi zaman emzirmeden önce bi tutam kimyon ve çok az suyu kaynatıp ilitip bı çay kaşığı verip öyle emzirdim ve emzirdikten sonra dizlerimi dikip oturdum bebeğimi de dizleri dikik vaziyette bi kaç dakika kucağıma oturtup gaz çıkarmasını sağladım en iyi yöntem bu olmuştu tabi ki her bebek aynı yöntemlerle rahatlamayabilir ben sadece fikir vermek istedim herkese sağlıklı huzurlu gazsız gunler

Ahhh Ahh benim oğlum tam 2 buçuk aylık. Dogumdan sonra eve geldik çocuk sürekli uyuyor emmek için kalkıyor herşey tikirinda süper gidiyor. Tam bir hafta sonra feryat figan başladı kesin bişey oldu bu çocuğa dedik hopp hastaneye koştur... Dr muayene etti gazı var dedi ee ne olacak yani dedik sabredeceksiniz dedi. İşte o gün gaz maceramız başladı. Denemedgimiz şey kalmadi. Biogaiga, Sapsimpleks,Nurse harveys, Zinco ve binimum tüm damlalar...Bitkiselgillerden denediklerimiz Kimyon tohumu,Nane,Rezene,Anason,Muskat cevizi ...Masaj yağları, acı elma yagi,badem yağı. ...Arabada gece vakitleri dolasmalar.Yapmadığımız denemedigimiz şey kalmadi. İnsan bi umut belki bu çare olur deyip herşeyi deniyor ama nafile. Herkes bişeyden fayda buldu ama biz hala bulamadık. Psikolojim şu an için pek iyi değil,evin içinde gezdirmekten bel ve omurilik sağlığım yerinde değil. Doktor doktor gezmekten vazgeçtik çünkü hepsi aynı şeyi söylüyor. Ben geçecek diye umitlenmiyorim çünkü umudum kalmadı. Velhasil kelam Allah sabır versin senin ki yine iyiymiş daha kötü örnekleri var diye anlattım.

Ahhh Ahh benim oğlum tam 2 buçuk aylık. Dogumdan sonra eve geldik çocuk sürekli uyuyor emmek için kalkıyor herşey tikirinda süper gidiyor. Tam bir hafta sonra feryat figan başladı kesin bişey oldu bu çocuğa dedik hopp hastaneye koştur... Dr muayene etti gazı var dedi ee ne olacak yani dedik sabredeceksiniz dedi. İşte o gün gaz maceramız başladı. Denemedgimiz şey kalmadi. Biogaiga, Sapsimpleks,Nurse harveys, Zinco ve binimum tüm damlalar...Bitkiselgillerden denediklerimiz Kimyon tohumu,Nane,Rezene,Anason,Muskat cevizi ...Masaj yağları, acı elma yagi,badem yağı. ...Arabada gece vakitleri dolasmalar.Yapmadığımız denemedigimiz şey kalmadi. İnsan bi umut belki bu çare olur deyip herşeyi deniyor ama nafile. Herkes bişeyden fayda buldu ama biz hala bulamadık. Psikolojim şu an için pek iyi değil,evin içinde gezdirmekten bel ve omurilik sağlığım yerinde değil. Doktor doktor gezmekten vazgeçtik çünkü hepsi aynı şeyi söylüyor. Ben geçecek diye umitlenmiyorim çünkü umudum kalmadı. Velhasil kelam Allah sabır versin senin ki yine iyiymiş daha kötü örnekleri var diye anlattım.

Erkek bebeklerin kızlara göre böyle bir sıkıntısı var fakat gerçekten çok büyük sabır işi insan bazen sinir krizlerine giriyor lohusalık dönemi zaten zor birde böyle bişey eklenince daha da zorlaşıyor annelikte burda başlıyor işte inan seni çok iyi anlayabiliyorum ama kendini olabildiğince rahatlatmaya çalış çünkü sütün etkileniyor bu sefer bebekte etkilenip birde ayriyeten strese giriyor bunları anlatıyorum hepsini biliyosun tabiki ama destek olmak istedim emin ol bir aya bir şeyi kalmicak sana agulucak gülücükler aticak he yine herşey düzene girmicek ama onlar sağlıklı olsun bize yeter

Back
X