- 22 Kasım 2010
- 11.195
- 19.834
- 498
- Konu Sahibi handeac123
-
Tahmin etmiştim kv baskisini. Yoksa yeni doğal mevlut u için bir erkegin bu kadar israrci olacağını sanmam. Doğru yoldasiniz.Evet anesinin baskisi cok buyuk onlarda ona baski yapiyor cocukla ugrasiyorum birde esim ustume geliyor
Walla ben ve bebegım daha5 gunlukken covıt olacagız,Merhaba kizim daha 30gunluken covid oldu 5 gun hastanede yattik bende covid oldum muhtemelen gelen misafirler cocuga ve bana bulastirdi. Zor bir surecti allah bilir olumun kiyisindan donduk Bundan dolayi bundan sonra eve kimse gelmesin mevlutde istemiyorum . Eve gelmek isteyenler var geri ceviriyorum, eşimle surekli kavga ediyoruz o herkesi cagirmak istiyor ayip oldugunu soyluyor. Ben red ediyorum 7 8ayli olana kadar bagisikligi guclenene kadar boyle karar aldim covidden dolayi dogrumu yapiyorum sizce
Şu hallere geleceğini bilse acaba Süleyman çelebi yazar mıydı Mevlid i diye düşündüm. Minicik bebek hastalık dönemi ne alaka misafirler filan. Bunu Kv söylese anlarım da eşiniz demiş bir de. Benim bebeğim 16 ay oldu daha evimize akrabalar arkadaşlar gelemedi bebek görmeye.Merhaba kizim daha 30gunluken covid oldu 5 gun hastanede yattik bende covid oldum muhtemelen gelen misafirler cocuga ve bana bulastirdi. Zor bir surecti allah bilir olumun kiyisindan donduk Bundan dolayi bundan sonra eve kimse gelmesin mevlutde istemiyorum . Eve gelmek isteyenler var geri ceviriyorum, eşimle surekli kavga ediyoruz o herkesi cagirmak istiyor ayip oldugunu soyluyor. Ben red ediyorum 7 8ayli olana kadar bagisikligi guclenene kadar boyle karar aldim covidden dolayi dogrumu yapiyorum sizce
Yaaaa zaten covit olmasa da gelmesinler zaten yaaa bıraksınlar çocuk bir toplarlansin en azından 4 aylık olsun , anne toplarlansin. Bebek dünyaya anne bebeğine alışsın.Merhaba kizim daha 30gunluken covid oldu 5 gun hastanede yattik bende covid oldum muhtemelen gelen misafirler cocuga ve bana bulastirdi. Zor bir surecti allah bilir olumun kiyisindan donduk Bundan dolayi bundan sonra eve kimse gelmesin mevlutde istemiyorum . Eve gelmek isteyenler var geri ceviriyorum, eşimle surekli kavga ediyoruz o herkesi cagirmak istiyor ayip oldugunu soyluyor. Ben red ediyorum 7 8ayli olana kadar bagisikligi guclenene kadar boyle karar aldim covidden dolayi dogrumu yapiyorum sizce
Bilmiyorlar aslında anne ve abla baskısı. Adamın beynini yedikleri için adamda gelip eşine konusuyor :)Erkekler böyle şeyleri biliyor mu ya? Ben hep kadınlar arasında bunlar mevzu olur sanıyordum. Çok şaşırdım.
Bebeğin ve sizin sağlığınız her şeyden önemli. Eşiniz bu düşüncede değilse ne denir bilemedim.
Ben yerinizde olsam oldukça net ve maalesef sert bir cevap verirdim kendisine.
Doğru yapıyorsunuz.Merhaba kizim daha 30gunluken covid oldu 5 gun hastanede yattik bende covid oldum muhtemelen gelen misafirler cocuga ve bana bulastirdi. Zor bir surecti allah bilir olumun kiyisindan donduk Bundan dolayi bundan sonra eve kimse gelmesin mevlutde istemiyorum . Eve gelmek isteyenler var geri ceviriyorum, eşimle surekli kavga ediyoruz o herkesi cagirmak istiyor ayip oldugunu soyluyor. Ben red ediyorum 7 8ayli olana kadar bagisikligi guclenene kadar boyle karar aldim covidden dolayi dogrumu yapiyorum sizce
Akrabalarimiz bebege taki takacaklarmisGelmek isteyenler kimler?
Konu dışı ama yazmak istedim. Özellikle izmir ve ege bölgesinin hayrı bu şekilde oluyordu. İzmir İnönü caddesinde tavuk pilav lokma köfte ekmek dağıtılırdı. Çalışanlar öğle vakti karınlarını doyururdu:) Hafta 2 kesin denk gelir. Mevlüt’te Denizli en üst noktadır, onlar genelde yemekli yapar. Hatta Facebook grupları var “Mevlüt bulma grubu” insanlar da mevlüdümüz var buyurun gelim diye çağırıyor:)Bir arkadaşım lokma dagittirmisti,lokma araçları var ya çocuğun ismini söyleyip,kuran okutulup akşama kadar kalabalığa dağıtılmıştı. Büyük Camilerin onunde güzel oluyor hem her lokma yiyen dua ediyor vs. Ama bu kocanın baskısı anne baskısı belli ki . Ne dersek diyelim o eve gelmesini istiyor,anlamayacaktir
Yeni doğan mevlüdü kaldı mı hala? Hayır yine duası okunur hayrı yapılır istenirse de, bir sürü kişiyi eve toplamak onlara hizmet etmek de ne bileyim…
Bunlardan 40 uçurmayı biz de yaptık ama günümüzde sosyal medyaya atmak için kullanıldığından hiç hoşlanmıyorum. Yani yapılmasın demiyorum gelenekler güzeldir ancak, çocuğa anneye giyim kuşam, ikram, temizlik (Mevlüt sonrası da olacak) derken eziyete dönüşüyor şatafatlı işler. Hayır olsun diye yapılmıyor yani. Yazık günah. Bebek zaten küçük huysuz aç ve uykulu. Bir yaş doğum gününü arkadaşlarla kahvaltı salonunda yapmıştım. Pişman oldum. Çocuğa eziyet.Kalmaz mı ?
artık ona ek diş buğdayı (gerçi bu eskiden de vardı galiba)
40 uçurma
6 ay kınası
daha aklıma gelmeyen yeni yeni şeyler.
Valla paylaşan insanlar var bu saydıklarımı hayretle izliyorum.
çocugunuzla park,avm gezileri yapıp mevlut konusunda titizleniyorsanız yanlış bir tutum, ama gerçekten tüm izoalsyon kurallarına uyuyorsanız haklısınızMerhaba kizim daha 30gunluken covid oldu 5 gun hastanede yattik bende covid oldum muhtemelen gelen misafirler cocuga ve bana bulastirdi. Zor bir surecti allah bilir olumun kiyisindan donduk Bundan dolayi bundan sonra eve kimse gelmesin mevlutde istemiyorum . Eve gelmek isteyenler var geri ceviriyorum, eşimle surekli kavga ediyoruz o herkesi cagirmak istiyor ayip oldugunu soyluyor. Ben red ediyorum 7 8ayli olana kadar bagisikligi guclenene kadar boyle karar aldim covidden dolayi dogrumu yapiyorum sizce
Bunlardan 40 uçurmayı biz de yaptık ama günümüzde sosyal medyaya atmak için kullanıldığından hiç hoşlanmıyorum. Yani yapılmasın demiyorum gelenekler güzeldir ancak, çocuğa anneye giyim kuşam, ikram, temizlik (Mevlüt sonrası da olacak) derken eziyete dönüşüyor şatafatlı işler. Hayır olsun diye yapılmıyor yani. Yazık günah. Bebek zaten küçük huysuz aç ve uykulu. Bir yaş doğum gününü arkadaşlarla kahvaltı salonunda yapmıştım. Pişman oldum. Çocuğa eziyet.
Balkanlarda daha çok o aslında. Diş buğdayı vs bizde yaptık evde 6 7 kişiydik annem ,teyzem vs kendi aramızda yaptık, illa milleti toplamak gerekmiyor. Herşeyini yaptık biz en fazla 6 7 kisi içimizde kalmadı:) imkanı olan ve hoşuna giden yapar. Tanimadiklarimin eve gelmesini bende sevmiyorum,kaynanamın komşusundan banane,gorumcemin iş arkadaşı mesela ay bahane.haklısınız
geçenlerde bir arkadaşım 6 ay kınası yapmış torununa kız bebek
gelinlik giydirmişler , ellerine kına yakılmış v.s.
paylaşmıştı sosyal medyada
kimine normal kimine anormal böyle şeyler.
Kuran okunsun mevlüt v.s. güzel şeyler bunlar ama zamanı değil heleki hastalık varken.
cami de okunması mantıklı
netice de niyet önemli bana göre
Nefret ediyorum şu ayıp olur cümlesinden. Asıl bu zamanda yeni doğan ziyareti ayıp bence. Ben yaptirmayı düşünuyordum normalde ama artan vakalardan dolayı vaz geçtim. Aman ayıp olacak diyerekten bi kac akraba aile ziyaretimize geldiler, sormadan bebegi kucaklarina aldilar, omuzlarina koyup yanak yanaga kaynaşmaya çalıştılar. Asıl bu ayıp bence. Bir de maalesef anlayışlı olmadıkları gibi pisler de. Madem bebek tutacaksın o eve girince önce bir lavaboya gidip el yıkarsın degil mi? O da yok.Merhaba kizim daha 30gunluken covid oldu 5 gun hastanede yattik bende covid oldum muhtemelen gelen misafirler cocuga ve bana bulastirdi. Zor bir surecti allah bilir olumun kiyisindan donduk Bundan dolayi bundan sonra eve kimse gelmesin mevlutde istemiyorum . Eve gelmek isteyenler var geri ceviriyorum, eşimle surekli kavga ediyoruz o herkesi cagirmak istiyor ayip oldugunu soyluyor. Ben red ediyorum 7 8ayli olana kadar bagisikligi guclenene kadar boyle karar aldim covidden dolayi dogrumu yapiyorum sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?