Yenidogan mevlüt yapmak ve misafir istemiyorum eşim israr ediyor ne yapmaliyim

Walla ben ve bebegım daha5 gunlukken covıt olacagız,
Hastanede yatacagız,ölümün kıyısından döneceğiz, degıl 8 aylık olana kadar ben ıkı yasına kadsr kımseyı almazıdm
Benden önce eşim almazdı
Covit olmadıgım halde hamıleyken bıle neredeyse cam fanusa koyacaktı neredeyse
Bide covit olsam düşünemiyorum

Şu hallere geleceğini bilse acaba Süleyman çelebi yazar mıydı Mevlid i diye düşündüm. Minicik bebek hastalık dönemi ne alaka misafirler filan. Bunu Kv söylese anlarım da eşiniz demiş bir de. Benim bebeğim 16 ay oldu daha evimize akrabalar arkadaşlar gelemedi bebek görmeye.

Ay millet kafayi yemiş. Gosteris butun mesele Baska dertleri yok. Kayinvalide akrabaya gosteris yapmazsa ölecek, yapma da ölsün hasedinden. Ben yapmadım, boyle seylere karsi o kadar katiyim ki, farz falan oldugunu sanan asiri gelenekci kaynanam teklif bile edemedi, konusu gecmedi. Cunku kocam arkamda. Dinde de yeri yok ki. Ne alaka yani. Gayet dindar olan annem , bunden 30 sene once hicbir cocuguna yapmamış. Gosterisci tipler yapsin anca

Bir arkadaşım lokma dagittirmisti,lokma araçları var ya çocuğun ismini söyleyip,kuran okutulup akşama kadar kalabalığa dağıtılmıştı. Büyük Camilerin onunde güzel oluyor hem her lokma yiyen dua ediyor vs. Ama bu kocanın baskısı anne baskısı belli ki . Ne dersek diyelim o eve gelmesini istiyor,anlamayacaktir

Yaaaa zaten covit olmasa da gelmesinler zaten yaaa bıraksınlar çocuk bir toplarlansin en azından 4 aylık olsun , anne toplarlansin. Bebek dünyaya anne bebeğine alışsın.

Ben yapmadım evde mevlüt hiç de pişman değilim, onun yerine adağımızı adayıp kestik, durumu olmayan bir kaç insana yardım ettik. Akrabalarım pilav yemedi de kışın kömür alamayan insanlar ısınmış oldu. Hele ki bu dönemde mevlüdü geçin misafir bile kabul etmemeliydiniz, daha çok küçük bebeğiniz çok geçmiş olsun bu arada.

Bilmiyorlar aslında anne ve abla baskısı. Adamın beynini yedikleri için adamda gelip eşine konusuyor :)

Doğru yapıyorsunuz.
Şu erkekler de neden kadın işlerine karışırlar ki anlamıyorum. Sanki mevlüdü kendisi okuyacak,misafiri kendisi ağırlayacakmış gibi. Her işin içine girmeye pek meraklılar.

Konu dışı ama yazmak istedim. Özellikle izmir ve ege bölgesinin hayrı bu şekilde oluyordu. İzmir İnönü caddesinde tavuk pilav lokma köfte ekmek dağıtılırdı. Çalışanlar öğle vakti karınlarını doyururdu:) Hafta 2 kesin denk gelir. Mevlüt’te Denizli en üst noktadır, onlar genelde yemekli yapar. Hatta Facebook grupları var “Mevlüt bulma grubu” insanlar da mevlüdümüz var buyurun gelim diye çağırıyor:)

Yeni doğan mevlüdü kaldı mı hala? Hayır yine duası okunur hayrı yapılır istenirse de, bir sürü kişiyi eve toplamak onlara hizmet etmek de ne bileyim…

Kalmaz mı ?
artık ona ek diş buğdayı (gerçi bu eskiden de vardı galiba)
40 uçurma
6 ay kınası

daha aklıma gelmeyen yeni yeni şeyler.

Valla paylaşan insanlar var bu saydıklarımı hayretle izliyorum.

Kalmaz mı ?
artık ona ek diş buğdayı (gerçi bu eskiden de vardı galiba)
40 uçurma
6 ay kınası

daha aklıma gelmeyen yeni yeni şeyler.

Valla paylaşan insanlar var bu saydıklarımı hayretle izliyorum.
Bunlardan 40 uçurmayı biz de yaptık ama günümüzde sosyal medyaya atmak için kullanıldığından hiç hoşlanmıyorum. Yani yapılmasın demiyorum gelenekler güzeldir ancak, çocuğa anneye giyim kuşam, ikram, temizlik (Mevlüt sonrası da olacak) derken eziyete dönüşüyor şatafatlı işler. Hayır olsun diye yapılmıyor yani. Yazık günah. Bebek zaten küçük huysuz aç ve uykulu. Bir yaş doğum gününü arkadaşlarla kahvaltı salonunda yapmıştım. Pişman oldum. Çocuğa eziyet.

çocugunuzla park,avm gezileri yapıp mevlut konusunda titizleniyorsanız yanlış bir tutum, ama gerçekten tüm izoalsyon kurallarına uyuyorsanız haklısınız

haklısınız

geçenlerde bir arkadaşım 6 ay kınası yapmış torununa kız bebek
gelinlik giydirmişler , ellerine kına yakılmış v.s.
paylaşmıştı sosyal medyada

kimine normal kimine anormal böyle şeyler.

Kuran okunsun mevlüt v.s. güzel şeyler bunlar ama zamanı değil heleki hastalık varken.

cami de okunması mantıklı

netice de niyet önemli bana göre

Balkanlarda daha çok o aslında. Diş buğdayı vs bizde yaptık evde 6 7 kişiydik annem ,teyzem vs kendi aramızda yaptık, illa milleti toplamak gerekmiyor. Herşeyini yaptık biz en fazla 6 7 kisi içimizde kalmadı:) imkanı olan ve hoşuna giden yapar. Tanimadiklarimin eve gelmesini bende sevmiyorum,kaynanamın komşusundan banane,gorumcemin iş arkadaşı mesela ay bahane.

Hic yaptirmadim karsi taraf kavga kiyamet kendi evin olmazsa baska yer olmazsa ora illa mevlut dedi .bende benim dna mda mevlutt yokk dedim oyle kaldi .dik durun hastalik var. Durumu olmayana ihtiyaç sahibine veririm o masrafi daha sevap bana göre ..

Nefret ediyorum şu ayıp olur cümlesinden. Asıl bu zamanda yeni doğan ziyareti ayıp bence. Ben yaptirmayı düşünuyordum normalde ama artan vakalardan dolayı vaz geçtim. Aman ayıp olacak diyerekten bi kac akraba aile ziyaretimize geldiler, sormadan bebegi kucaklarina aldilar, omuzlarina koyup yanak yanaga kaynaşmaya çalıştılar. Asıl bu ayıp bence. Bir de maalesef anlayışlı olmadıkları gibi pisler de. Madem bebek tutacaksın o eve girince önce bir lavaboya gidip el yıkarsın degil mi? O da yok.

Siz haklısınız
Eşiniz erkek olarak bebek mevludü misafir gelmesi olayına bu kadar hakim mi kaynana mı dolduruyor ki? Şahsen ben benimkinin böyle birşeyden çok haberi olduğunu bile sanmıyorum da.
Gelmek isteyene 30 günlükken covid geçirip hastanede yattığı için bağışıklığı çok düşük doktorumuz 6 aylık olana kadar daha izole yaşamamızı tavsiye ediyor. 6. Aydan sonra beklerim diyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…