Yenidogan mevlüt yapmak ve misafir istemiyorum eşim israr ediyor ne yapmaliyim

Fahrettin koca tv çıkıp yeni doğan mevlid kutlamalarına kovit bitene kadar yasak dese bu mevlütçüler de rahatlasa.
Bir baba evladını yeni dogum yapmış çocuğunun annesini elaleme nasıl değişir anlamıyorum.
Kendi gitsin yapsın mevlidi altınları ona taksınlar öfff yaa

Malesef akrabalara cok ayip olur diyip duruyor bende diyorum sagliktan onemlimi olumden donduk diyorum anlatilmiyor bu erkeklere

Esim hakim olma sebebi onun akrablari taki takilacagindan ve annesi baski yapmasi hastanede yatigimiz masraflar takilar kadar vardir bunu anlamiyor malesef. Ben kendi akrabalarimada soyledim zaten gelmeyin diye ama ama o illa gelecek diyor

Malesef akrabalara cok ayip olur diyip duruyor bende diyorum sagliktan onemlimi olumden donduk diyorum anlatilmiyor bu erkeklere
Hayır ,hadi eşinizle annesinde akıl yok akrabalarda da yok !!! Eşimin kuzeninin bebeği oldu 2 aylık daha görmeye falan gitmedik altı aylık olsun öyle görür ,hediyesini veririz. Sanki millet çocuğunu sokakta buluyor. Size sabır diliyorum .

Evet anesinin baskisi cok buyuk onlarda ona baski yapiyor cocukla ugrasiyorum birde esim ustume geliyor
Biz bebekle gidiyoruz, kendi kendinize yapın mevludu de. Arkadaş, ölümden dönmüşsünüz ama hala elalem derdindeler...
Çok geçmiş olsun. Eşiniz de sizi düşünsün, anasına takilmasin çok.
Ayiplayan da ayiplasin, küsen de kussun. Küçücük cocugu görüp ne yapacaklar hiçbir zaman anlamadım. Ben 6 aylık olacak hala kimseyi kabul etmedim.

Malesef yok daha hastanede kucagina aldi akrabalari sevdiler eve geldik yol gecen hani oldu öyle kovid kaptik zaten misafirlerin bitanesi koronaymis hepimize bulaşti. Dogrusu bu bencede herkes cahil karsi tarafin yerini kimse koymuyor

Evet, çok doğru yapıyorsunuz. Kulaklarınızı tıkayıp devam edin. Canınız söz konusuyken kime ayıp olacaksa olsun.

Malesef yok daha hastanede kucagina aldi akrabalari sevdiler eve geldik yol gecen hani oldu öyle kovid kaptik zaten misafirlerin bitanesi koronaymis hepimize bulaşti. Dogrusu bu bencede herkes cahil karsi tarafin yerini kimse koymuyor
Siz doğru yoldasınız . Ben olsam bu sulaleden kimseye göstermem o derece sinir oldum şu an ...

Ya yemin ederim cahil geldik cahil gidicez. Lan hasta hasta ne işin var küçücük çocuğun evinde??? Ay böyle insanları görünce nefret ediyorum gelenek görenek adı ile dayatılan şeylerden....
Eşim de bayramda gidelim altınlar için muhabbeti yaptı bana. Dedim ne altını? Hepsi geldi kaldı ki, o kadar yolu çekemem. Emzirirken paldır küldür odaya daliyor millet. Akrabası da çok, kimde ne var bilmiyorum. Kusura bakmasın kimse, gönül koyarsa da koysun. Gidemem çok istiyorsa, annen, annem çıkar gelir dedim ki doğumunda 53 gün kaldı ikisi de yanımda. Cehennem azabı gibi

Ben daha 2 aylık hamile iken mevlit için sebil, kadahler vs tarzı şeyler aldım. Bizim buralarda bebek görme var. Herkes tek tek gelip beni yoracağına komple aradan çıksın diye yapacaktım. Ama covid arttı. 2 senedir covid olmayan biz, doğum iznine ayrıldım evde oturmaya başladım ve eşim covid oldu. Bana da bulaşmıştır büyük ihtimal. Ateşi var diye buz küpleri ile masaj yaptım sarıldım öptüm. Meğer covidmiş. Arkaşadaşıma bebek görmeye gidecektik ertelediler benim karantinam bitene kadar ama yine de kabul etmedim gelmiyorum dedim. Ve mevlüt te yapmayacağım. Gelmek isteyenleride kabul etmeyeceğim.

Esim hakim olma sebebi onun akrablari taki takilacagindan ve annesi baski yapmasi hastanede yatigimiz masraflar takilar kadar vardir bunu anlamiyor malesef. Ben kendi akrabalarimada soyledim zaten gelmeyin diye ama ama o illa gelecek diyor
Ay altının gramı olmuş 1000 TL eşinizi hayalkırıklığına uğratıcam ama eskidenmiş o her bebeğe bi çeyrek. Hayret bişi, gelecek 5-10 kuruş için yine bebeği riske atıyor

Kesin akikasini, yapin/yaptirin pilavini. Okutun Kuranini mevlidini camide hem beylere hem hanimlara. Cikista da ayran ve etli pilav dagitilsin. Afiyet olsun bitsin gitsin. Bebek ve siz gitmeyin tabi ki
Dunya umrumda degil. Ben ikizlerimi yogun bakimda 26 gun bekledim kucagima almaya, karnimda iken covid olmayayim diye kizimi uzaktan egitime devam ettirdim, esim odamiza doneli 1 ay oldu, adam 1,5 yildir evde bile maskeliydi. Evime giren anami 4 gun karantinaya aldim.
Prensip olarak bedelini odeyemeyecegim riskler almam, ortalik duzelir biz de mevlutse mevlut, sunnetse sunnet yapariz insallah

Eşinizin ve kayinvalidenizin derdi hayır yapmak değil, para toplamak. O yuzden bizim camide okutun mevludu tavsiyelerimiz işe yaramaz. Gecen sene bir dugunde gelin damat maketi konmuştu takilar ona takilmisti. Gelinle damat kendini öpturmemisti. Olmadi katinvalidenizin evinde bi mevlut duzenlensin esiniz alsin eline oyuncak bir bebek. Dolandirsin kucaktan kucaga toplasin takilari. Baska fikir gelmiyor aklim

Bebeğim 8 aylık oldu.ne mevlut ne bebek görmesi hiç bisey yapmadık sadece yakin bi kaç akraba geldi onlarda kendilerini koruyan tiplerdi.bazilari hediyelerini kapidan bıraktılar. Halende mevlut,diş buğdayı v.s yapmayi düşünmüyorum. Bizde kovit atlattik ama gelen gidenden değil eşimin iş yerinden geldi maalesef .iş mecburiyet ama diğer keyfi durumlar ertelenmeli diye düşünüyorum. Ben bu konuda çok nettim hatta ilk zaman k.v biraz konuşacak gibi oldu kirkimiz çıkana kadar kimse gelmeyecek dedim kovit bi yana insan ilk zamanlar bebekle bocalıyor yorgun oluyor bi aşamadık milletçe şu durumları. Tavrinizda net olun söz konusu bebeginizin sağlığı

Ben henüz doğmamış bebeğim için bile bunu sürekli dile getiriyorum. Milletin umrunda olmaz üzülen ben olurum. Mevlüt için şimdiden kayınvalidemle konuştum (onlar da pek evden çıkmaz) kendi aramızda duasını okuturuz, kimseyi çağırmayız diye.

Instagramda muzisyenanne var belki biliyorsunuzdur. Oglu daha birkac aylikken disaridan kaptigi bir virus sebebiyle kalp nakli olmak zorunda kaldi. Siz haklisiniz. Elalem cocugu gorsun diye riske atmak istememeniz normal. Zaten 5 gun hastanede yatmis cocuk. Ben de aynisini yapardim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…