yer döşemesi hakkında yardım!!!

Neysesakinim

... Erdenay Ata... Cennet seninle olsun
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
10.762
11.404
498
38
Dünya köylüsü
Merhaba Hanımlar,

Sizlere bir konuda bir kaç şey danışmak istiyorum.
Bir eve taşınacağım odaları daha önce laminat parke yapılmış.
Küçük bir odası var. Çocuk odası olarak kullanılacak tarzda. Bu odanın tabanı eski taş tabanı var.
Öncelikle halıfleks döşeteyim dedim temizliği zor olur düşüncesi ile vazgeçtim.
Sonrasında parke yaptıralım dedim.
Yol üzerinde bir yere uğradım cumartesi fiyatlara çeşitlere baktım.
İlgilenen kız çok küçük bir oda ise marley döşeyelim dedi.
Eski marleylerden mi dedim hayır hayır dedi.

Yeni nesil bunlar dedi görünüşü yüzeyi aynı laminat gibi hatta renkleri aynı çok profesyonel biri değilse anlayamaz bile dedi kullanımı şöyle iyidir böyle iyidir dedi...

Fakat benim kafam karıştı. Arada iki kat kadar fark var yani marley denilen yeni nesil pvc daha ucuz daha kullanışlı olduğunu savundu durdu kız bende kararsız kaldım.

Evinde kullandığını muşamba tarzı olmadığını parça parça döşeneceğini söyledi. Isı olayında bile laminat parkeden daha olumlu olduğunu söyledi...

Evinde kullanan var mı acaba?

Memnun musunuz??

Olumlu olumsuz yönleri hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Eğer çocuk için kullanacaksanız odayı hali kaplatmayın. İlerde alerjik astıma sebep olabiliyor.

Yeni nesil marley hiç duymadım. Ser floor gibi bişey mi acaba? Eğer öyleyse tavsiye ederim. Evimin ıslak zeminlerinde fayans vardı, üstünü ser floor ile kaplattım. Diğer muşambalar gibi değil, daha kalın ve yırtılmıyor. Odalarda laminat parke var şimdi düşünüyorum acaba onları da mı kaplatsam diye. Isı yalıtımı süper, temizlemesi çok kolay. Her türlü deseni var ve gerçekten laminat gibi görünebiliyor. Çoğu insan anlamıyor ser floor olduğunu. Hem de fiyat uygun.

evet aynen anlatmak istediğimi anlamışsınız çok teşekkür ederim cevabınız için...

baktığım yer sefloor mağazası idi.
fakat tek parça gelmeyeceğini tek parça ürünlerinin de olduğunu ama laminat gibi karo şeklinde gelip döşeme yapacaklarını söylediler. kalın yırtılmaz çizilmez dediler. her türlü desen var evet ..... kararsız kaldım işte biraz daha ucuz diye temizlemesi kullanımız zor bir ürüne düşmek istemiyorum.

ilginiz için teşekkür ederim.

Bu konuda bilgim yok ama PVCnin sağlığa zararlı olabileceğini okumuştum bi yerlerde. Aslında bu malzemeden uzak durmak yaşadığımız devirde pek mümkün olmasa da en azından çocuk odasının tabanının bununla kaplı olmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Ama detaylı bilgim olduğundan değil sadece bu boyutunu da bir araştırın isterseniz.

evet benimde kafa takıldı ise kullananlar nasıl memnun mu satışçı kız yoğurdum acı demez.

teşekkür ederim ilginiz için özellikleri olarak internette şunlardan bahsediyor.;

Konut Tipi Karo

• Alerji yapmaz, doğa dostudur.

• Toz ve bakterilere yerleşme imkanı tanımaz. %100 hijyen sağlar.
• Şık ve hesaplıdır.
• Kolay temizlenir, leke tutmaz.
• Karo şeklinde plakalar halinde hızlı ve kolay döşenir.
• Yıpranmaya ve ışığa karşı dirençlidir.
• Basınçta iz oluşmaz.
• Derz dolgusu veya kaynak kordonu kullanarak dekorasyonunuza
uygun renk seçenekleri ile farklı mekanlar yaratabilirsiniz.

DÖVÜLDÜM.....
ALDATILDIM.....
BEKARETİMİ KAYBETTİM desem şimdiden 50 sayfayı bulurdu ben yazıp ben çözüm buldum gibi oldu bugün

Evet gerçekten yeni çıkan marleyler, eskileri gibi değil, aynen laminant parke gibi duruyor. Temizliği de kolay. Bence gayet uygun olur

Canım emin ol fiyatı kadar kalitesi arasında da 2 kat fark vardır.
Kısa zamanda deforme olur.
Laminant tercih etmelisin daha sağlıklı kullanışlı ve dayanıklı

Canım emin ol fiyatı kadar kalitesi arasında da 2 kat fark vardır.
Kısa zamanda deforme olur.
Laminant tercih etmelisin daha sağlıklı kullanışlı ve dayanıklı

çok kullanılacak bir oda değil çocuk yok daha çok ufak bir oda 9metre kare bir yer belkide vardır kalite farkı ama daha önce yapılanlar kalite mi acaba bilmiyorum ki hiç :-(

cevabınız için teşekkür ederim ayrıca

Evet gerçekten yeni çıkan marleyler, eskileri gibi değil, aynen laminant parke gibi duruyor. Temizliği de kolay. Bence gayet uygun olur

pvc karo olarak geçiyor adı doğrusu paramda az da bu şekliyle 150 civarı filan tutacak bir oda diğer laminatı yaptırırsam 300 civarı arada 2 kat var. ama fark var diyede hata yapmak istemiyorum.nette araştırdım biraz ağır kimyasal ürünler rengini açıyor diye yazmışlar sizde öyle bir sorun oldu mu acaba?

ayrıca cevabınız için teşekkürler,

Benim tek odam kaplı pvc ile, hiç bir sorun yaşamadım. Normal yüzey temizliyiciyle siliyorum rengi gayet yerinde duruyor
Yarı yarıya fark var arada, bence hiç gerek yok boşa laminanta para vermeye

Benim tek odam kaplı pvc ile, hiç bir sorun yaşamadım. Normal yüzey temizliyiciyle siliyorum rengi gayet yerinde duruyor
Yarı yarıya fark var arada, bence hiç gerek yok boşa laminanta para vermeye

Karo seklinde olanindan mi yoksa musambaya benzer olanindan mi yaptirdiniz açaba

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bizim evimizde her çeşit döşeme kullanıldı .karo ev içi için pek uygun değildir daha çok balkon ,merdiven,kapı önü içindir soğuktur.fayans ayaklarınızı dondurur her yere halı sermek istersiniz halı bile olsa soğuk olur temizleseniz bile tozu bir tel saçı öyle bir gösterir ki sinir olursunuz fayansı alınca usta bulmak gerek usta parası ve yer küçük olunca gelmiyorlar bile( eskişehir'deyim biz banyo tabanı değiştirmek istediğimizde zor oldu) marley yeni nesil denilmiş ondanda var evde eski tip koltuklarımız var ve koltuk ayakları izi oluştu öylece kaldı temizlik yaparken eşyaları kaldırmanız lazım ayrıca soğuk oluyor deforme oluyor çabuk yırtılmaya parçalanmaya müsait. parke temizliği kolay eşyaları kaldırmadan kaydırarak kolayca temizlik yapabilirsiniz sökülüp takılabilmesinden dolayı gayet pratik(umulmadık anda gerekebilir) oda ılık oluyor halının üstünde gayet rahat oturabilirsin( mindersiz) yaptırırken ısı yaltım ürünlerinde koydurursan gayet iyi olur şimdi çok fazla gelebilir ama zamanla iyi yapmışım dersin annem elimiz bollaşınca parkesiz odalarıda yaptırın diyip duruyor

ne çok koyu ne çok açık olsun parkenin rengi temizlik açısından söylüyorum tozu hemen belli etmesin size zahmet vermesin

ne çok koyu ne çok açık olsun parkenin rengi temizlik açısından söylüyorum tozu hemen belli etmesin size zahmet vermesin

Renk konusunda size katiliyorum klasik laminat rengi dusunuyorum diger odalarla uyum icinde olmasi icin.cok koyu renkler en ufak tozu belli ediyor diyorlar haklisiniz

Evde kullandiginiz marley ler musamba tarzindamiydi yoksa kirka kirk boyutlarda karo tarzinda mi acaba.

Yalitim parkede cok etkili topuklu ayakkabi sesini bile minimize ediyor

Fayans islak zeminler oyle simdi oralari degistirecek param yok vallahi.

Su an ki hali eski tas marley bile olsa ondan guzel durmaz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…