- 7 Haziran 2010
- 1.403
- 2.735
- 733
- Konu Sahibi Keyfinbilir
-
hanımlar,
benim yer yön duygum yok. adres tarif edemem. bir yere 3 kere gitsem yine o yolu zor bulurum veya bulamam. hatta bazen, sağımı solumu karıştırırım. eve yeni taşındım. 5 gündür sadece kaybolmakla ve adres sormakla meşgulüm. şehir bana hep yabancı.
neyse bir de benim aldığım bir ehliyet var yıllar önce ki nasıl bana vermişler çözemiyorum. hiç bilmiyorum. ders alıcam ama bu anormali mi defo mu ne desem gözümü iyice korkutuyor. neyse benim gibi olup iyi araba kullanan var mı? hatta bu durumu aşma yolu var mıdır?
ben takip ediyorum ama bi yerden sonra kopuyor. etrafıma dikkat etmeye çalışıyorum. hafızam iyidir. ama bi daha görüşte ilk görmüş gibi oluyorum. hep turistim acaba böyle yöntemler var mı ki? çok stresli. geç kalıcam diye saatler önceden çıkıyorum.Ben de kendimi öyle tanımlardım ta ki başım gerçekten sıkışana dek.
İlk kez bilmediğim bir okula gözetmenlik yapmaya gidecektim stresten sabaha kadar uyuyamadım kesin bulamam diye.
Ama sabah o teleşla açılan çakralarım sayesinde, nette tarif edildiği şekilde gitmemle oldukça karmaşık bir yerde olan okulu bulmam bir oldu.
Sonrasında da uzak yakın dinlemeden bilmediğim semtlerdeki okulları yazmaya başladım.
Son 1,5 yıldır gayet iyi hissediyorum kendimi, her yeri bulabilirim gibi geliyor.
Sadece yolda yürürken ya da toplu taşımada etrafa bakmak, telefonla ya da başka bir şeyle ilgilenmek yerine yolları, dükkanları incelemek gerekiyor.
Benimm de yön duygum çok zayıftır, araba kullanıyorum. Bir yol çalışması karşıma çıkıp da farklı yönden gitmem gerekince stresleniyorum. Benim kurtarıcım navigasyon, bilmediğim ya da defalarca gitmeme rağmen takılacağımı hissettiğim an takıyorum navigasyonu. Çok işe yarıyor.ben takip ediyorum ama bi yerden sonra kopuyor. etrafıma dikkat etmeye çalışıyorum. hafızam iyidir. ama bi daha görüşte ilk görmüş gibi oluyorum. hep turistim acaba böyle yöntemler var mı ki? çok stresli. geç kalıcam diye saatler önceden çıkıyorum.
Ben de öyleyim boşverr:) navigasyon diye bir şey var artıkhanımlar,
benim yer yön duygum yok. adres tarif edemem. bir yere 3 kere gitsem yine o yolu zor bulurum veya bulamam. hatta bazen, sağımı solumu karıştırırım. eve yeni taşındım. 5 gündür sadece kaybolmakla ve adres sormakla meşgulüm. şehir bana hep yabancı.
neyse bir de benim aldığım bir ehliyet var yıllar önce ki nasıl bana vermişler çözemiyorum. hiç bilmiyorum. ders alıcam ama bu anormali mi defo mu ne desem gözümü iyice korkutuyor. neyse benim gibi olup iyi araba kullanan var mı? hatta bu durumu aşma yolu var mıdır?
Bir taksici gibi İstanbul'un neredeyse her yerini bilirim. Yer yön duygum çok kuvvetlidir. İyi de araba kullanırım. Süper park ederim...
Çocukluktan gelen alışkanlık veya doğuştan gelen bir yetenek bence. Yoksa yapacak bir şey yok. Navigasyon, yola çıkmadan önce google maps, yandex haritalardan bakmak.. Bunlar lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?