Yeri gelince annesine , annelik yapanlar !!!

leonela simdi sen gecen gun bir konu acmistin degilmi eski sevgilinin yeni kiz arkadasina mesaj atmistin.Sen niye bunu yaptin o zaman ?
Annen le aranizdaki fark ne yani
ona kiziyorsun ya.Bi otur dusun tamam?...

Benim çocuğum yok Aylin. Aradaki fark bu .Benim yaptığımda arada kalan bir çocuğum olmayacak.
Ve ben , benimle birlikteyken idare ettiği kıza mesaj attım. Onu da kurtarıp uyandırmak istedim.
Annemin yaptığı gereksiz.
Babam , o kadınla aldatmadı annemi.
Bunlar aynı şey değil.
Ben annemin babama hala aşık olmasına ve ya sevmesini anlamıyor değilim.
Gerginliğe gerek yok. O fitili ateşleyecek şeyler yapmaya gerek yok.

Bana böyle yaz iştee aklına yatmıyorsa Hayır niye takıksın anlamadım, şahsına dair tek bir kötü bir şey yapmadım.

Son düzenleme:
'' Benim hayatımı yargılamadan önce,benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan,dağ ve ovalardan geç.Hüznü, acıyı ve neşeyi tat.Benim geçtiğim senelerden geç,benim takıldığım taşlara takıl.

Yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi.

Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin…

Geçer dediklerimi geçirdim,biter dediklerimi bitirdim.Nefret ettiklerimi sildim, silkindim yeter dedim.Geride bıraktıklarım hesap sormaya kalkmasın o yüzden bana.

Farkında olduğum için varoldunuz, vazgeçtiğim için bugün yoksunuz. ''

Leonela içinde bulunduğun duruma sadece ışık tutsun diye çok anlamlı bulduğum bu sözleri paylaştım...anneciğinin de, senin de yaradan yardımcınız olsun...Ne Onun yaşadıkları, ne de Senin yaşadıkların ve yaşıyor oldukların kolay şeyler değil ama ne yaparsın ki, İmtihanlardayız...İsyan etmeyip sabredebilirsen ne mutlu Sana...:kkk:

Son düzenleme:
hayir ben kesinlikle sana takik degilim
sadece annene uzuldum.
Hangimiz yapmadik ki annenin yaptigini soylermisin.
Her kadinin icinde vardir bu huy.
sende biliyorsun.Onun icin uzme anneni.
Ayseyide takma ne dusunuyorsa,yapiyorsa yapsin.
Hatta savun anneni, annem istedigini yapar de.Anneni birakipta aysenin yaninda olma yani.
o cumlene kizdim cok.

'' Benim hayatımı yargılamadan önce,benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan,dağ ve ovalardan geç.Hüznü, acıyı ve neşeyi tat.Benim geçtiğim senelerden geç,benim takıldığım taşlara takıl.

Yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi.

Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin…

Geçer dediklerimi geçirdim,biter dediklerimi bitirdim.Nefret ettiklerimi sildim, silkindim yeter dedim.Geride bıraktıklarım hesap sormaya kalkmasın o yüzden bana.

Farkında olduğum için var oldunuz,vazgeçtiğim için bugün yoksunuz. ''

Leonela içinde bulunduğun duruma sadece ışık tutsun diye çok anlamlı bulduğum bu sözleri paylaştım...anneciğinin de senin de yaradan yardımcınız olsun...Ne Onun yaşadıkları, ne de Senin yaşadıkların ve yaşıyor oldukların kolay şeyler değil ama ne yaparsın ki, İmtihanlardayız...İsyan etmeyip sabredebilirsen ne mutlu Sana...:kkk:

Seviyorum bu yazıyı. Hepimiz imtihandayız doğru . ALLAHa şükürler olsun büyük acılar ile sınanmıyoruz. Onlar eminim çok daha kötüdür. Düşünemiyorum bile. ALLAH herkesin sınandığı imtihan için dayanma gücü versin. Sağolasın canım. ALLAh a emanet ol.

Son düzenleme:
hayir ben kesinlikle sana takik degilim
sadece annene uzuldum.
Hangimiz yapmadik ki annenin yaptigini soylermisin.
Her kadinin icinde vardir bu huy.
sende biliyorsun.Onun icin uzme anneni.
Ayseyide takma ne dusunuyorsa,yapiyorsa yapsin.
Hatta savun anneni, annem istedigini yapar de.Anneni birakipta aysenin yaninda olma yani.
o cumlene kizdim cok.

Takık derken, gıcıksın bana.
Ben aslında en çok onun için üzülüyorum. Yeter bence artık beklediği.
Ayşenin yanında tabiki olmam . Onu sinirle düşündüm.
Onun yanında olcağıma , Mustafa Topaloğlu ile tatile giderim.

ayy neden gicik olayim
sacmalama..Sen giciksin asil bana')
neyse ben ozur dilerim senden
sert konustum tamam kabul ediyorum.
sonra daha guzel tanisiriz insAllah.

ayy neden gicik olayim
sacmalama..Sen giciksin asil bana')
neyse ben ozur dilerim senden
sert konustum tamam kabul ediyorum.
sonra daha guzel tanisiriz insAllah.

:) Tabi canım. Ben gıcığım sana, o konumdaki yorumunda ismini gördüm, denk geldiğimde hatırlıyordum yani seni.
İnşallah bir gün daha güzel tanışırız ;)
İyi geceler ...

not: gıcıklığımı bu konuda bırakıyorum ;) Bir dahaki konumda gıcık olmamak dileğiyle :)

Son düzenleme:
leonela seni anlıyorum ben...sen O anne, ben çocuğuyum diyor ve anneler aklı başında olmak zorunda hissediyorsun ama işte hayatın acımasızlığı anneleri de vuruyor. bir de şu var ki, insan en çok sevdiğine, en nazı geçtiğine sığınıp ondan medet umuyor, bu sırada da çocuklar Senin deyiminle '' yeri geliyor Annesine Annelik '' yapıyor.
yaşın küçük olsa da, sınavın büyük, olsun bunlarda geçer, anneciğine iyi davran, onu anlamaya çalış en önemlisi de sabret mükafatını görürsün..:kkk:

Son düzenleme:
Insan anne olunca allah tarafindan annelik haricinde butun duygulari alinmiyor malesef.

Annenizin bir fotografi begenmekle yaptigi cocukca olabilir ama bunun gelip sizin basinizda patlayacak olmasi da bir o kadar anlamsiz.

Neden bunun hayatinizi mahvetmesine izin vefiyorsunuz ki.birakin ayse ve anneniz aralarinda halletsinler sorunlarini. Burda sizin basiniza patlayacak bir kabak yok. Halanizin basina patlayabilir belki o da rahatsiz olacaksa babanizla ilgili birsey paylastiginda kolaylikla annenizden gizleyebilir.

Annenize annelik yapmaya kalkmayin bemce. Onu oldugu gibi sevin ve yaninda olun. Yarin birgun elin aysesinden size hayir gelmez.

Şuan öyle sinirli ve doluyum ki ...
Zaten depresyonda geziyorum. Her şey üstüme geliyor gibi.
Anneme deli gibi sinirleniyorum !!! O kadar çok ve o kadar çok ki yemin ederim o an nefret ediyorum ondan.
Çocuk gibi ya ! Çocuk! Çocuk !
Babam onu aldattı ,terketti ben 5 yaşındayken. Neler yaşandı aralarında , neler oldu !
Şimdi babamın hayatında biri var, İsmine Ayşe diyoruz her seferinde, yine ayşe olsun !
Ayşe'yi sevdiğimi söyleyemem. İyi anlaşmaya çalışıyorum. O kadar.
Bizle yaşıyor. Bilenler bilir.
Malum site facebookta, halam annemde ekli.
Halam ,babamla fotoğraflarını koymuş.2 tane koymuştu. Annem birini beğenmiş gördüm 2-3 gün önce..
Diğerini beğenmemiş. Ama diğerine Ayşe yorum yapmış, "hani benim fotoğraflarım nerde masanda ?" diye.
Annem de gitmiş , az önce beğenmiş o fotoğrafı dda !
Aradı , tam görmemin üstüne. Sordum ben de. "Nİye böyle yapıyorsun ?" diye.
"Seni niye beni yargılıyorsun sürekli? İşte o halanın profili. Orda beğendim. Benim hayatım bu. Beğenirim, ben kötü bişey yapmadım" diyor bana.
Ben de dedim ki "ucu bana dokunuyorsa o senin hayatın olmuyor. Bu kadın gelip bana sövse, nolcak o zaman ben sinir krizi geçiricem. Eski eşsin sen ya, yerini bil"
Diyor ki annem bana, "ona neymiş yaaa? sana gelip öyle söylerse, halamın profili o dersin"
Dedim " Valla kusura bakma da, sen eski eşsin, ne demek ona ne? O , onun sevgilisi ne olursa olsun. Ama gelip bana bişeyler söylerse, hiçte öyle demicem karışmıyorum ben anneme söyle dicem"

Öyle diyeceğim ama gerçekten !! Banane ya. Hatta öyle sinirliyim ki Ayşe'nin tarafını bile tutabilirim.
Ne olursa olsun, birini sevmem ve ya sevmemem. Haklı ,haksız durumlarında kayıracağım ve ya yereceğim anlamına gelmiyor.
Annem haksız sonuçta ! Dayanamıyorum ya gelemiyorum ben böyle şeylere.
Benim annem böyle olmamalı yani, dışarıdan yapışmış eski eş gibi görünüyor. 18 yıl oldu 19 a girdik ya boşanmanın üstüne.
Annem hep aynı düşüncesiz bencillikte !
Hayır, düşünüyorum. Şimdi benim sevgilimin eski eşi böyle yapsa, ne kadar üzücü ve rezil bir durum yani !
Çok düşürücü .
Yıllardır, annemin yaptığı bazı şeylerin ucunun bana dokunduğunu görememesi beni ona karşı agresifleştiren .
Ona bağırmadan duramıyorum. Öyle sinir krizlerim geliyor ki, bazen gerçekten saç baş giresim geliyor. Çok üzülüyorum bunları söylediğim için ama gerçekten o gözüm dönüyor. Sürekli sövüyorum.
Annem, benim her istediğimi yapan bir kadın. Ama bu çocukça halleri... Rahat halleri... Ben gelemiyorum bunlara.

Ah be leonela, bazen böyledir hayat, seni doğuranı yönlendirirsin cocuk gibi. Yapacakları seylerin sonunu görmezler, ne de olsa onların büyüttüğü/doğurduğu cocuk her olumsuzluğun altından kalkabilir.

ben sizi anlıyorum. benim annemde olsa ayrılmış hemde aldatarak ayrılmış babamın resimlerini beğenmesini istemem. birde orada ayşe bunu görürken.
annemin gururlu olmasını,beni istemeyeni bende istemem diye düşünmesini, dalga konusu durumuna düşüp ,kendini küçültmesini istemem. ona gelecek bu sözleri duyduğumda bende onu savunacağım doğal olarak.. ve bu sözleri edenlerle ki,ayşede olacaktır bu, tartışıp,başımın ağrıyacağını da az çok tahmin ederim. .
annemin birde bu kişiler tarafından küçük düşürülmesi benide yaralayacaktır..
yani ucu bana dokunacaktır.
kısacası tepkinizde haklısınız

Son düzenleme:
Insan anne olunca allah tarafindan annelik haricinde butun duygulari alinmiyor malesef.

Annenizin bir fotografi begenmekle yaptigi cocukca olabilir ama bunun gelip sizin basinizda patlayacak olmasi da bir o kadar anlamsiz.

Neden bunun hayatinizi mahvetmesine izin vefiyorsunuz ki.birakin ayse ve anneniz aralarinda halletsinler sorunlarini. Burda sizin basiniza patlayacak bir kabak yok. Halanizin basina patlayabilir belki o da rahatsiz olacaksa babanizla ilgili birsey paylastiginda kolaylikla annenizden gizleyebilir.

Annenize annelik yapmaya kalkmayin bemce. Onu oldugu gibi sevin ve yaninda olun. Yarin birgun elin aysesinden size hayir gelmez.

Teşekkürler yorumunuz için. Öyle yapıcam zaten, arada kalmayacağım halletsinler bir şey olursa kendileri.

leonela seni anlıyorum ben...sen O anne, ben çocuğuyum diyor ve anneler aklı başında olmak zorunda hissediyorsun ama işte hayatın acımasızlığı anneleri de vuruyor. bir de şu var ki, insan en çok sevdiğine, en nazı geçtiğine sığınıp ondan medet umuyor, bu sırada da çocuklar Senin deyiminle '' yeri geliyor Annesine Annelik '' yapıyor.
yaşın küçük olsa da, sınavın büyük, olsun bunlarda geçer, anneciğine iyi davran, onu anlamaya çalış en önemlisi de sabret mükafatını görürsün..:kkk:

Cansın. Çok teşekkür ederim. Sağol canım abuela'm. İyilik meleği gibisin. :)

ben sizi anlıyorum. benim annemde olsa ayrılmış hemde aldatarak ayrılmış babamın resimlerini beğenmesini istemem. birde orada ayşe bunu görürken.
annemin gururlu olmasını,beni istemeyeni bende istemem diye düşünmesini, dalga konusu durumuna düşüp ,kendini küçültmesini istemem. ona gelecek bu sözleri duyduğumda bende onu savunacağım doğal olarak.. ve bu sözleri edenlerle ki,ayşede olacaktır bu, tartışıp,başımın ağrıyacağını da az çok tahmin ederim. .
annemin birde bu kişiler tarafından küçük düşürülmesi benide yaralayacaktır..
yani ucu bana dokunacaktır.
kısacası tepkinizde haklısınız

Aynen Okypete . Çok doğru anlamışsın beni. Ne olursa olsun ucu bana dokunan bir şey bu. Yaptığın şey empati ve bana hak vermişsin. Teşekkür ederim :))

Ah be leonela, bazen böyledir hayat, seni doğuranı yönlendirirsin cocuk gibi. Yapacakları seylerin sonunu görmezler, ne de olsa onların büyüttüğü/doğurduğu cocuk her olumsuzluğun altından kalkabilir.

Dediğin doğru, "benim yetiştirdiğim çocuk" hesabı .Annem, beğenmesini geri çekmiş. Beğenmekten vazgeç yapmış yani :)
Bence iyi de olmuş . Şimdi de başka bir konu var gündemde. İki gün ard arda konu açmış olucam ama . Napalım önemli bir konu gerçekten :) Konumu kapatabilir misin Fıstık Elmayram :)

Dediğin doğru, "benim yetiştirdiğim çocuk" hesabı .Annem, beğenmesini geri çekmiş. Beğenmekten vazgeç yapmış yani :)
Bence iyi de olmuş . Şimdi de başka bir konu var gündemde. İki gün ard arda konu açmış olucam ama . Napalım önemli bir konu gerçekten :) Konumu kapatabilir misin Fıstık Elmayram :)

Kapatırım tabi.

Konu sahibinin isteği üzerine yorumlara kapatılmıştır.

Back
X