yerimde olsanız ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi kafke
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu durumda kim seni eşini affetmeye teşvik edebilir ki? Bak sen bile korkmuşsun öldürür diye. Allah korusun ama olmuyor mu böyle şeyler? Bugün "güzel değilsin, senden iyisini bulamam mı?" diyip bir de üstüne döven adam ayrın birgün hata yaptığında neler yapmaz? İnan ayrıl-ayrılma derdinde değilim, senin güvenliğin için endişelendim gerçekten. Çünkü eşinin gözü dönüyor belli ki, ne yaptığını kendisi bile bilmiyor.

Belli ki bisanmak istemiyorsunuz.Ama bir daha boyle birsey olmasini da istemiyorsunuz.Bu durumda yapabileceginiz tek sey polise gitmek ve darp raporu almak ve sikayetci olmak.Ayni gun karakola cagirilacak muhtemelen 1 gece nezarette kalacak.Darp raporu ile evden 3-6 ay arasida uzaklastirma alacak.Ve bu sure zarfi boyunca size orn 150 metreden fazla yaklasamama karari.Ulkemizde kadini koruma kanununa gore bunlar sikayetci oldugunuz anda hemen oluyor dava gorulmesi vs olmadan.Siz de o sure zarfi boyunca ne yapacaginizi uzun uzadiya dusunursunuz.Bosanmayacaksaniz da size bir daha el kaldirmadan once 10 defa dusunur.
Siz de bir ana evladisiniz.Allahin size verdigi bedeni koruyup kollamak zorundasiniz.Bugun hicbir sey yapmazsaniz yarin sakat kalabilir hatta oldurulebilirsiniz.

canım boşan demek, ayrıl demek uzaktan kolay oluyor malesef ama bu hayata da bir kere geliyoruz ve Allah akıl, irade vermiş hepimize.Eşini en iyi sen tanıyorsun bence tüm evliliğini gözden geçir ve artık tetikte ol. bir daha sana zarar verirse buna asla izin verme çünkü sen affettikçe devamı gelir.Yalnız olmadığını arkanda ailen olduğunu da ona hissettir. Ailelerimiz bizi sevgiyle şefkatle büyütmüşken ve hiç zorunluluğumuz yokken bile bile başka bir insanın hayatımızı zehir etmesine izin vermeyelim lütfen. Allah yardımcın olsun.

Bekara kadın boşamak elbette kolaydır...

Ancak,
Ailem annem babam aklıma geldi yapamadım bla bla bla demek ne derece doğru bilmiyorum.
Hayat sizin hayatınız ve 1 sefer geleceksiniz. anne babab kalıcı yada ebedi değiller malesef gün gelir yalnız kaldığınızda keşke zamanında bu işi halletseydim dersiniz.
Şiddet varsa tekrarı olacaktır.
tabi en doğru kararı siz vereceksiniz.

"BENİ DÖVDÜ" bu cümleyi bu kadar rahat kullanabildiğine göre,ilk defa dayak yemiyorsun.Kendi anlayışlarınıza göre birbirinize espri yapmışsınız.Anlayamadığım,eşin sana güzel cümle kurmadı diye,odalara gidip,onu bunu atıp trip yapan sen,seni dövüp,sana küfür ettikten sonra,nasıl oluyor da gel buraya deyince yanına gidiyorsun.

Kişilik sahibi olmanın,mantıklı davranmanın,hayatını kaliteli yaşamanın kesinlikle ekonomik özgürlükle,okumakla ilgisi yok.Bunu anlamış olduk.Basiretle,duygusal güçle ilgisi var.Zaafları olan,hastalıklı sevgi tutulması yaşayan biriysek,saçma sapan bahaneler üretir,bize yapılanı haklı çıkarırız.
Mesela senin verdiğin örnekler;annem babam duyarsa...Duysun ya,duysun.Yarın psikolojisi mahvolmuş,hayata küsmüş,dayak yiyen bir evlat görmetense,baştan duysunlar.
Kocan küçüklüğünden beri sıkıntılar çekmişte acıyormuşsn da vay vay vay.Sen kendine acı bence.Ne çekti kocan.Veya ne çekerse çeksin,insanın hayat arkadaşına,karısına,bırak herşeyi bir insana hakaret,küfür,dayak atma hakkını tanır mı.Sen mi çektirdin zamanında ona.İnsan acı çektiyse daha çok olgunlaşır,yuvasına daha çok bağlanır.Allah aşkına ne çekmiş.Ne kimsesiz çocuklar,anası babası olmayan,veya üvey ana baba zulmuyle buyuyen,hastalıklarla,maddi zorluklarla uğraşan ,iş bulamayan,emeğinin karşılığını alamayan,haksızlığa uğrayan,borç deryasında yüzen insanlar var şu dünyada.Ne çekmiş senin kocan.
Bir de pişman olmuşmuş.Seni ynaına çağırıp pişmanlığını söyledi sen de inandın mı.Nasıl oluyor da hiçbirşey olmamış gibi davranabiliyorsun.Dövmüş seni ya,hakaret,küfür ve dayak.

Kk Dayak yiyenler muhabbet olsun diye konu açıyor erkeğe yaptırım yapılmıyor, ders verilmiyor uzun uzun roman yazmaya gerek yok,
aynı tas aynı hamam yani ,

Nazlıcan sen ne yaptın burnunu kırın adamla?

Ne mi yapardim?oha ya?ilk basta normal bir yasam olarak okuyordum bir baktim dovmus.birincisi oyle biriyle evlenmezdim heralde.2.si esin bence seni guzel buluyordur yoksa senle niye evlensin?erkekler guzellige onem verir evlencekleri kiside.neyse de ben orda olsam ya ben ya esim olmustu.sana vururken naptin ya ben acayip bir sekilde bagirip elimden geldigince vurudum.bu onu daha cok kizdirirdi.kemiklerimi kirardi yada ben bicak alirdim vs.pek hos degil.

eşinizin rahatsızlığı mı var psikolojik? size el kaldırmasına nasıl müsade edersiniz? Ben buna anlam veremiyorum. Ona onun anladığı dilden cevap verin. sizde sallayın bıçağı. Çünkü boşanmadan devam ederseniz, kendinizi savunmanızın tek yolu bu olacak.

Kolunuzdan tuttu,aldi iceri goturdu, bir guzel dovdu...
Sonrada koltugu pat patladi, gel otur yamacima bir daha yapmayacagimd dedi...
Ben ne yapardim hemen cevap vereyim...
Onun minimum bir gozunu cikartip alir, pilimi pirtimi toplar, yedi mahalleyi ayaga kaldirir, polisi kapiya diker, o evden cikar gider, eger calisiyorsam, bir sure kendimi toparlayana kadar ailmein yaninda kalir, sonra kendi evime cikardim. Ha calismiyorsam ailemle kalirdim.
Ben evimdeki hayvana kizip vuramiyorum, bazen yapmamasi gerektigini anlatirken elimin ayari kaciyor, canim yaniyor...
Cok ozur dilerim it muamalesi denir ya, iste normal insanlar onu bile yapmiyor, sizin maruz kaldiginizin tanimlamasi yok...
Sizin onurunuz var, kac yasinda kadinsiniz, dayak yemek nedir ya...
O psikopat kocanizi gectim, siz nasil aynaya bakiyorsunuz...
Ne olur kizmayin bana...
Okurken bir kadinin, bir insanin buna maruz kalmasina o kadar sinirleniyorum ki...
Sozun ozu, eger sansiniz varsa, 1 dakika durmayin, ve lutfen o sanslarinizi zorlayin...

Ne kadar sacma bir meseleden cikan bir kavgabolmus. Ama kocanin kisiligine dair pek cok ipucu var icinde. Eger bu adamla evli kalmaya niyetin varsa:
1.fazla konusma
2.onun kirilacagi cumleler asla soyleme
3.asla trip atma
4.hep alttan al asla kavgalari buyutme cunku sonu dayakla bitiyor yazik degil mi sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…