yerimde olsanız ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi kafke
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaslar esınızde olan ozguven eksıklıgınden bahsetmıs , hakılılar fakat atladıkları bişey var,
asıl özguven eksıklıgının buyugu sızde. her kadın esıne saka maksatlı veya cıddı 'ben senden guzelım' der.bızler bıraz daha kendını begenmıs varlıklarız bu doğamızda var. bu karsı tarafa bı hakaret deıl, kufur deil, aşşagılama deıl. esınızde sen kendını guzelmı sanıyosn diyerek resmen ve alenen sizdeki özguvenı kırmak amaclı bu sozlerı soyluyor ve sızde bunu cıddıye(!) alıyosunuz , hatta guzel deılmıyım acaba dıye kendınızden suphe etmeye baslıyosunuz, ustune ustluk yedıremeyıp hüngür hüngür aglıyosunuz!!
esınız sızı guzel bulmasaydı sızınle evlenmezdı heralde deılmı? hıc kımse super guzel deıl ama bızlerı seven eslerımız ıcın herkesten guzelız.resmen sızın ozguvenınızı kırıp aklıncaa şımarmanızı engellemek amacıyla o lafı etmiş.

ayrıca dayak yiyipte sonra tıpış tıpış gitmenız de bazı seylerı kanıtlıyor..neyse dayak konusuna cok fazla girmeyeyim,tecrube etmedgım (allah gostermesın) bı konuda ne kdr sağlıklı fikirler verebılırım ki:26:

Dövdü dıyosunuz dövdü !!! Yol ver gitsin !! Değmez umursamayın ne halı varsa görsün kendısı dünya yakısıklsı heralde. Polısı ara ıhbar et dövdüğü bu okadar basıt bıse degıl!. Daha bıse derdımde terbıyem müsade etmıyor !

. Kisilik bozuklugumu var acaba yada kendine guvenimi yok nedir insan biseyde diyemiyo bi evli olmayan bi halli olamazmis allahim esirgesin mesela benim basima gelse bole bisey gidemem gitcek yerim yok cunku bazen katlanmak icin cooook sebepler oluyo belkide seviyosun sindi gitsen acaba nasil yatti ne yedi yatagini nasil acti sabah ise gitmek icin uyanabildimi oooof of allah yardimcin olsun bol bol dua et bak ne guzel izurde dilemis kalbini dinle yalniz kal bi yerde sakinles yasadigin herseyi dusun bi bak gitmekmi kalmakmi daha agar basiyo kalbin ne diyosa onu yap belki ofkesini kontrol edemedi

sen bide bu adamdan çocuk yaparsın. O çocuğun psikolojisin,kişiliğini hatta geleceğini torunlarını düşünmeden

5 aylık evliyim çocugum yok şimdilik düşünmüyoruz..basiret konusuna katılıyorum....

hem de bu kadar erken...

evli degilim ancak su an takındıgınız her tavır -eger ki bosanmayı dusunmuyorsanız- evliliginizde problemleri nasıl halledeceginizi, ciddiye alıp almayacagını belirler diye dusunuyorum.

o yuzden kolaylıkla affedilemeyecek birsey oldugunu yasayıp anlamalı ve tekrarlanırsa tum kopruleri tereddutsuz yıkacagınızı bilmeli.

Bu Ilk dayakmi diye soran arkadaslara konusahibi hic cevap vermemis!! Yumusak yorum yapan arkadaslar, yangina körükle gitmeyin diyen arkadaslar, pismanmis bak ne güzel diyen arkadaslar vs. Konusahibinin yedigi ilk dayak degilmis bu, bir ay önceki konusunda 4 aylik evliyim esim "bikac" defa dövdü yazmis!!!
Daha nedenilirki? Konu acip destek bekliyorsunuzda hicbir öneriyode kabul etmiyorsunuz, yani affetler disinda!!
Sen böyle alttan aldikca hayatinda hicbisey degismes, sadece dayagin dozu degisir, gitgide artar!!!
Ama iyi Adam sen o taraftan bak!! Allah yardimciniz olsun...

Son düzenleme:

insiyatif insiyatif doğurur.ödün verdikçe daha çok ödün verirsin bana kalırsa.Çünkü sen ödün verip affettikçe karşındaki yaptığının yeterince kötü bir şey olmadığını düşündüğü için aynı tür davranışları tekrarlayacaktır.

Yerimde olsanız ne yapardınız diye sormuşsun.Her insan bir değil.Belki ben yanlış kararlar veren bir insanım ve benim yapacağım hareket yanlıştır ama mesela ben bu durumda tahammül etmek yerine onu hayatımdan çıkarır ,ben de kendi yoluma giderdim.Dövmüş üstelik bir de,bu affedilecek bir şey değil benim için.Hatta bir yolunu bulup intikamımı alır ve kıçına tekmeyi basardım galiba...

Güzel bir söz var;" Baktın hayatın tadını çıkaramıyorsun; Tadını kaçıranı, hayatından çıkar " .

Sanirim evliliginizde hem iletisim problemi var hem esiniz agresif ve alingan bir insan.
Mesela o size güzel olmadigini dediginde siz bu sözlere kirici buldugunuzu vurgalamak ve bu sözler niye nerden geldigni sormak yerine hemen aglayip odaniza çekiliyorsunuz.

Esinizin sizi teselli etmeni, sizi sevdigini göstermesini istiyorsunuz yani bir nevi birazda naz yapiyorsunuz. Ve belki hakli olabilirsinizde fakat ne yazikki bunlari esinizden bekliyemezsiniz cünkü bunlar esinizin karakterinde yok.

Esiniz anladigim kadariyla çok özgüvensiz. Eger size "sen kendini güzelmi saniyorsun" dediginde aslinda sizi güzel bulmadiginda degil. Özgüvensiz oldugunu örtmek için söyliyor. Biraz zeytin yag meseleside var bunda. Dayak yemenizde ona bagli, özgüven olmadigi için sizin üzerine hakimiyet kurmaya çalisiyor.

Böyle adamlarda kolay degismezler. Büyük ihtimalle cocukken travmalar yasayip bu karaktere sahip oldular. Ha kim bilir bir piskologa danisirsa baze durumlar iyi kötü kontrol almaya ögrenebilir fakat böyle tip adamlar zaten öyle seylere acik degiller ne yazikki.

Nemi yapardim ? Öncelikle beni vurdugu icin sikayet ederdim...
esyalarini toplardim onu kapinin onune koyardim , defolsun gitsin ne hali varsa gorsun ... oyle bir adamla yasamazdim..

Senin durumuna gelince senin kocan kendini hangi dev
Aynasinda goruyorda , esini begenmiyor ..
madem begenmiyor , gitsin senden guzelini bulsun..
ama once kendisi adam olsunda kadina el kaldirmamasini ogrensin. Ayrica kendi huyunu guzellestirsin...
sende o dayaktan sonra neden yanina gidip dinlersinki adami ??
Bu nasil biseydirki , insanin karisi guzelim dedihi zaman dayak yesin .. esinin aklindan zoru var sanirim..
cok sinir oldum daha neler yazmak istiyorum tahmin bile
Edemezsin .. neyse

Bir yerde okumustum ben, dayak yiyen kadinlar belli bir süre sonra baze olaylarda dayak yemediklerinde artik esleri onlari sevmediklerinden süphe duyarlar. Yani belli bir zaman sonra artik bir stockholm sendrom gibi birsey oluyor kadinda.

Yani dayak yiyen kadina "sen niye ayrilmiyorsun" demek kolay fakat o kadin çok ayri bir piskolojide. Cogu kadin eslerin zedelendiklerini düsünüp eslerin hatta onlara ihtiyaci oldugunu düsünüyorlar. Tabi dayaktan sonrada her zaman canimlar cicimlere çabuk kaniyorlar, niye? cünkü zaten artik dayak insan özgüvenini iyicene yerle bir ediyor ve artik kadin o canimlar cicimler kanmak istiyor.

Yani bunlari kirmakta kolay birsey olmuyor ve bunun üzerine çevre baskasi olursa, büyükler beraber gelip "bir daha sans ver" derlerse is dahada zor oluyor.

Ayrica unutmayalim, herkez senin, benim gibi yetismemistir. Mesela annem hep güçlü bir kadinda ve benim öyle olmam içinde yetistirmisti fakat baze anneler var kizlarini eslerine nerdeyse tapmalarini söylüyorlar, yani öyle yetisiyorlar. Yani öyle yetismiz bir kiz, böyle agresif bir adama denk gelirse is çok çok zor oluyor.

Ki ben bunu konu sahibi için demiyorum, yani gelen bilgi olarak paylasiyorum.

Size karşı tavırları genelde nasıldır eşinizin?
Soğuk, ilgisiz, ters ve gönül kırıcı mıdır ya da gönül almayı bilmeyen midir?
Eğer bu dediklerim eşinizde hep olan şeylerse ben eşinizin hayatında başka biri olduğunu düşündüm.
Ne olur kusura bakmayın beni de yanlış anlamayın ama evinden, eşinden soğumuş, eşinin her dediği kendisine batan bir erkek olarak belirdi aklımda nedense.
Bunları bir düşünün, bir de bu gözle bakın derim.

Yerinizde olsam ne yapardıma gelirsek...
Şiddet asla affedilmeyecek bir şey. Hele ki bunu bir değil bir kaç kez yaptıysa hiç durmayın o adamla evli kalmayın derim.
Mesleğiniz de varmış, kimseye muhtaç değilsiniz bakın. Güçlü bir kadınsınız. Hayatınızı böyle adamlarla zehretmeyin.

bu nasıl bir adam tatlım ya ...

ilk defa mı el kaldırıyor sana ?

eşim ne istedigini bilmeyen kendinden emin olmayan biri.evlendik 4 ay oldu. ben çocuk istemiyorum sonumuzun ne olacagı belli degil işi bırakabilirim diyor .:

karasız mı ne anlamadım nişanlıykende böyleydi evlenmek konusunda hep beni tereddüte düşürüyordu.
işte evlenecegiz ama nasıl olacak bilmiyorum derdi .

zamanı geri almayı o kadar çok isterdim ki

sevgili konu sahibi, tum konularını okuyup yazdıklarından ve bizim burada sorduklarımızın cevabını aldım.

yukarı da sormussun ya, hayır herkesin evliliginde ilk aylar boyle olmaz.

hem de universite okudugunu yazmıssın, elinde meslegin var, tek basına hayat kurabilme sansın diger kadınlardan daha yuksek. tabi degerlendirebilirsen...

ne kadınlar var ki 2cocukla kapı dısarı ediliyor, kocasından baska kimseyi tanımıyor, ne is yapacagını bilmiyor...
eli opulesi saygı duyulası bu insanlar dim dik durup kendilerine yeni bir hayat kuruyorlar.

o senin canına yakmaya cekinmiyor iken sen ayrılırsam ya canına kıyarsa diye endiseleniyorsun,
bu senin sucun degil onun psikolojik yetersizligi olur, bırak o paragoz ailesi dusunsun ilgilensin ogluyla, halaları da destek olur zaten.

zamanı geri saramazsın ama yerinde saymayı bırakır kendin icin hayatın icin adım atarsan zamanın ilerledigini anlayabilirsin...

ek: burada actıgın konuda da aslında iyi bir insan diyordun, emin misin boyle olduguna?
kendini kandırmaktan vazgecmedigin surece yasadıkların da son bulmaz.
sana ilk yorumumda ozguveni dusuk demistim; 1kelimeni bile kaldıramamıs hem de ezikligini siddet ile kapatıyor,
ben de saf gibi 2.tekrarlanırsa diyorum... bu coktaaan huy haline gelmis, adamda pismanlıgın zerresi yok.
bu adamdan iyi bir baba olabilecegini dusunuyor musun?
e mutlu da degilsin...
bu evlilikte baska ne bulmayı planlıyorsun ki?
gozyaslarını sil, aç gozlerini...

Son düzenleme:
yine istemsiz bir sekilde sinirlerim havaya zipladi. eveet 'yuva kolay kurulmuyor'. su cümleyi siddet ve aldatma konularinda kullanmasaniz artik

beni bitanecik annemde 'kolay' dogurmadi, canim babam bu yasima kadar bizlere 'kolay' bakmadi, ne zorluklar cektiler;

peki ne icin?

elin 3-4 senelik adami, beni 'öldürmesinden' korktugum adam icinmi

sakinlesmem lazim.

Nisanliyken yedigin dayaklari ailenden sakladin mi ?
Neyse benim nacizane fikrim, bu adamdan ne koy olur ne kasaba. Kendini oldurup oldurmemesi senin problemin deyil. Onuda kendi ailesi dusunsun. Arkana bakmadan kac bence.

Eşin kısaca öküz. 0-6 yaşını bi kenara at. Bu görüş fii tarihinde kaldı artık çok popüler bi görüştür Psikanalizin psikolojiye kattığı şey de çoktur ama Freudu takip edenler (Neo Freudianler) bile bu 0-6 yaştan sonra değişmeme olgusunu oldukça katı bulup bu görüşü reddetmişlerdir. Günümüz terapisinde Şimdi ve Burada önemli olandır.

Her insan her yaşta değişebilir. Bunu da belirtmeden geçemeyeceğim. 0-2 yaşında oral döneme fikse olup tırnak yemeye başlamış bir insan tırnaklarını yemeyi terapiyle bırakabilir, küfretmeyi alışkanlık haline getirmiş bir insan bunu da bırakabilir sadece düşünce ve bakış açılarını, kafasında kavramlara dair oluşturduğu şemalarını değiştirerek. Sen de şimdi ille de boşanmayacağıma bağlarsan konuyu eşini bir psikoloğa götür hatta psikiyatriste götür ilaçlardan uyuşsun zındık kafası.

Ben PSİKOLOĞUM da oradan biliyorum. Her yazılıp çizilene inanmayın. Bilimsel kaynak arayın.

Sevgiler.

İyi geceler.

Son düzenleme:
şiddet uygulayan eş affedilmez eşin çok problemli düzelmez o adam

ama sende de çook ciddi problem var emin ol
tartışmayı başlatan sensin çocuk gibi bana çirkin dedi diye kapris yapan eşyaları çarpan sensin
ciddi özgüven problemin var
aslında sen adama çirkin demişsin önce,(şaka falan deme şimdi) adam da aynı senin çıldırdığın gibi çıldırmış
o da acısını senden çıkarmış siz aynı karaktersiniz eşinle
sana birşey söyleyeyim
sen eşini sevmiyorsun çirkin buluyorsun sen ondan korktuğun için bunları ifade edemiyorsun
ama içinde biriken ifade edilmeyen negatif duygular eşine yansıyıp öfke patlamasına dönüşüyor
biliyorum şimdi itiraz edeceksin ama iyi düşün
eşine koşulsuz gerçek sevgi veren insanların evinde bereket ve huzur olur

kendinizi düzeltmezseniz bu ilişki böyle şiddet barışma şeklinde devam eder gider çook yıpranırsınız

şiddet uygulayan eş affedilmez eşin çok problemli düzelmez o adam

ama sende de çook ciddi problem var emin ol
tartışmayı başlatan sensin çocuk gibi bana çirkin dedi diye kapris yapan eşyaları çarpan sensin
ciddi özgüven problemin var
aslında sen adama çirkin demişsin önce,(şaka falan deme şimdi) adam da aynı senin çıldırdığın gibi çıldırmış
o da acısını senden çıkarmış siz aynı karaktersiniz eşinle
sana birşey söyleyeyim
sen eşini sevmiyorsun çirkin buluyorsun sen ondan korktuğun için bunları ifade edemiyorsun
ama içinde biriken ifade edilmeyen negatif duygular eşine yansıyıp öfke patlamasına dönüşüyor
biliyorum şimdi itiraz edeceksin ama iyi düşün
eşine koşulsuz gerçek sevgi veren insanların evinde bereket ve huzur olur

kendinizi düzeltmezseniz bu ilişki böyle şiddet barışma şeklinde devam eder gider çook yıpranırsınız

Çok üzüldüm Allah yardımcın olsun. Bende dört aylık evliyim. Bazen benimde kırıldığım çok sey oluyor ama senin durumunun düşünülecek kararsz kalacak bir yanı kalmamış sanki hı? Elbette kendi hayatın ve herkesten daha iyi bilirsin bunları yaşayan sensin. Ancak nişanlılıgından beri sorunlu olduğunu gördüğün birine neden bu kadar abartılı anlayış

Son düzenleyen: Moderatör:

işte böyle kadınlara üzülmüyorum acımıyorum ben..sen 5 aylık evli ol eşin seni bu süreçte birk kaç defa! dövsün hala ne yapayım diye sor.ne yapmak istediğin belli.

kadın çalışmasa,bilmem kaç tane çocuğu olsa,gidecek yeri arkasında duran bi ailesi olmasa bi yerde anlarım çaresizliğini ama ben bu konu sahibini ve böyle olan kadınları anlamıyorum.ananız sizi elin oğlu dövsün diye doğrumuş zaten,aman yuvanızı bozmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…