yerimde olsanız ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi kafke
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bi erkek karısına nasıl vurabilir yaa? anlayamıyorum.ailen seni onca sene elin admı gelsin sana dayak atsın diyemi yetiştirdi.yazık günah ya. daha ne bekliyosun bu evlilikten. hayatını mahvetme.dünyaya 1kere gelicez hepimiz...

geçmiş olsun ne denir ki inşallah evlilik hayatın boyunca bi daha küfür duymazsın dayak yemezsin psikolojik şiddete maruz kalmazsın kalırsanda napacan çekecen

Ne tür erkek türü bu nasıl bir davranış lnsanın aklona çok şey geliyor yakınlarda tikizlediği iç geçerdiği başka bir hatun mu var ki sana zorla tahamül ediyor evli ,erkek dediğin böyle olmaz hanımına sıcak samimi yumuşak davranır dayak olayı vahim bu adamın derdi ne sen onu öğren ,

bu bir kırılma noktasıydı artık eşinden korkuyosun bu bi ömür böyle gidecek hangi konuların sonu dayağa gidecek hiç bilemeyeceksin sen kendince ona şans verdim diyosun yani inisiyatif sende sanıyosun ama adam açıkça senden iyisini bulurum diyo şans vermesen ne olacak

Bir kere kaç yıllık evlisiniz ki siz “değişeceğim” demiş..
Dövmesi hiçbir şekilde telafi edilemez. Artık hayvanlar bile güzellikle eğitiliyor. İnsan dövmek ne demek? Küfürleri.. en kötüsü de “senden güzelini bulamayacak mıyım?” güzellik görecelidir elbette ve hep daha iyisi mutlaka vardır. Ama insan birini seçer evlenir, onu sever. Sevdiği kişi en güzel görünür gözüne.. o halde eşinde sevgi yok..
Ben olsam böyle bir adamla aynı evde yaşayamazdım..

valla senin ki iyi cesaret canım Allah yardımcın olsun ben korkarım böyle bir adamla aynı evde yaşamaya sağ solu belli değil ki aniden gırtlağa yapışıverir ..yani ben anlamıyorum bu adamlar evlendikten önce hiç mi belli etmiyorlar kendilerini ?

ipek hayvanlar eğitilebiliyorda bazı canlılar eğitilemiyor maalesef geçen şöyle bir resme rastladım baksana,

Eklentiler

• $1535616_10153628888890567_1487285565_n.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 63
ipek hayvanlar eğitilebiliyorda bazı canlılar eğitilemiyor maalesef geçen şöyle bir resme rastladım baksana,

iğrenç yaratık. bizim bir arkadaş görmüş adam elektirik demirine sürtünüyormuş... inşaatçı işçi...

"iğrenç yaratık. bizim bir arkadaş görmüş adam elektirik demirine sürtünüyormuş... inşaatçı işçi..."

üüf pislik yaa!işte ben bunları hiç bir canlı sınıfına sokamıyorum valla

bir insan hayat arkadaşına nasıl el kaldırır ,nasıl döver nasıl küfreder anlamıyorum..
hayvanlar bile sahibini biliyor tanıyor ..
gerçekten büyük bir şiddet sorunumuz var..
dünya nereye gidiyor böyle anlam veremiyorum..
geçenlerde de annemlerin orda bir çocuk annesini balkondan aşağı atmış düşünebiliyor musun..

En büyük dileğim kavgasız şiddetsiz sevgi dolu bir dünya..
insan bu dünyaya çocuk getirmeye korkar oluyor ben korkuyorum şahsen..
ben ne kadar düzgün eğitsemde bir psikopatın karşısına çıkabilme düşüncesi beni çok ürkütüyor

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum insan eğitilebilir bir varlık değil her zaman.

1 yasındaki kedim bile kapı caldığında geleni karşılıyor ama 24 yasındaki kuzenim öküz gibi oturuyor :)

ve daha önceki konunuz. ve yine şiddet. bu ilk değil.
mesleğiniz var,kimseye muhtaç değilsinizve affettiniz defalarca dayak yediğiniz halde.
daha önceki konunuz.
[COLOR=#333333]
kafke kullanıcısından alıntı

şimdilik çocuk düşünmüyoruz önlemimi alıyorum.soruyorum hep herkesin evliliginin ilk ayları böyle sıkıntılı mı oluyor.çok aglıyorum allah ım bu evlilikhayırsızsa kazasız belasız ayrılalım diyorum.o kadar sevgiye ilgiye hasretim ki.üniv. okudum ama yemek falan iyi yaparım yani bi kere bile bile eline saglık güzel olmuş demedi ya.şöyle güzel bir söz iltifat nerdee..sevdigi insanın herşeyi güzel gelir demi en azından bana öyle geliyor.saçımdan rahatsız oluyor bu çok zoruma gitti en başta.artık saçım dökülmesin diye yemeni ile geziyorum yada hergün süpürüyorum ev,.böylemi olmalı ya.ona karşı çirkefleşmek istemiyorum.ha bide bana dediki bizim oralarda kız tarafına deger verilmez dedi.çok sessiz kalıyorum ama korkuyorum açıkçası hayatından bende gidersem kendine birşey yapar ve ben vicdan azabıyla yapamam ailesi iale degil baba desen öyle bilmiyorum offfffffffff. eşim halaları tarafından hep şımartılmış.o yüzden olgunlaşamamış öz güveni oturmamış..kaderim mi bu benim...........

merhabalar aranızı yeni katılan 4 aylık evli biriyim.herkesin oldugu gibi benimde sıkıntılarım var.sadece yardımınızı istiyorum derdimi söyleyebilecegim kimsem yok.öncelikle ben asker eşiyim eşim için çok fedakarlıklarda bulundum.üniversitede mücadelesini verdigim örtümden taviz vermek zorunda kaldım.ve daha bir sürü şey.benim agırıma giden ben bu yeni hayatla tek başına mücadele ediyor olmam.eşim beni hiç bi şekilde anlamıyor.işini severek yapmıyor zorla gidiyor.onun tavrı ben de hayatta zorluklarla karşılaştım sende katlanmak zorundasın oldu.eşimle bir mevzuyu oturup halledemiyoruz çok sinirli.ilk aylarımızda bana çok rencide edici sözler söyledi.şaka yapıyorum diyor ama ben şaka bile olsa bu seviyede bir muhabbet istemiyorum eşimden.ona söylüyorum ama hala aynı tavır.nişanlılıgım bile hep aglamakla geçti onun hep bozulan psikolojisini tamir etmekle geçti.bir kaç kere ayrılmak istedim ama olmadı bırakmadı beni tehdit etti kendimi öldürürüm diye.şimdi evliligimde de ayrılık düşüncesini atamıyorum.bir kaç kere yine ayrılmak istedim ama olmadı.bir kaç kere dövdü beni.ailesi sorunlu bir aile babası para hastası sırf dügünü altın toplamak için yapmış.daha 2 günlük gelinken elimizden altınları alıp bizi dışarı attı.daha bir sürü olay.o ailenin içinde olmak istemiyorum boguluyorum düşündükçe.evlendigim için çok pişmanım ben böyle bir evliligin hayalini kurmamıştım daha da önemlisi en samimi duam bu yönde degildi.

bu[/COLOR] adam erkek falan değil. bildiğin psikopat ve siz affediyorsunuz.
ne diyeyim size şimdi
her koyun kendi bacağından asılır. hayat sizin seçimde.

Son düzenleme:

bu dünyaya çocuk getirmeye korkma bak hamilesin :) ama o çocuğu iyi yetiştirmeye bak-bakalım.kız olsun erkek olsun eşit yetiştirelim.erkek çocuğu ise evde iş yapmasını sana yardım etmesini sağla büyüdüğünde eşini el üstünde tutmasını öğret şiddet uyulamanın acizlik ve zavallılık oolduğunu anlat.eğer kız çocuğuysa her zaman kendi ayakları üstünde durması için destek ol,içindeki gücü fark etsin eğer birgün eşinden dayak yerse,aldatılırsa o evliliği sürdürmemesi gerektiğini erkektir yapar mantığının içler acısı olduğunu yuvanın bu olmadığını ve hep yanında olduğunuzu bilsin.

biliyor musun önemli olan kadın ya da erkek olmak değil düzgün yetişmek bu da bizim elimizde işte.

şu bdv'deki konuların %90ı kadınların açıkça bişey söylemeyip sadece söylenmelerinden mütevellit açılıyo var ya, çoğu kadın kocasına kv ya da kp'e bişey demeden geliyo burda bize soruyo ne yapayım diye çok ilginç geliyo bana

Bu gibi şiddet ve dayak konularını okuduğumda yüreğim sıkışıyor ben ihanet in bile dayakı gerektirmediğini düşünen ve eleştirilmiş bir insanım heleki böyle sudan sebeplerle şiddete başvuruluyor olması içimde resmen bir hınç oluşturuyor böyle insanları izole etmek mümkün olsa keşke toplumdan
kafadan sakat şiddet bağımlıları adı altında toplama kamplarına alınsalar

Merhaba,

Fiziksel şiddete uğramış bir bayanım bende. Üstelik 20 aylık bebeğim var. Darp raporu alıp eşimi şikayet ettim. 3 aydır ayrıyız. Bu ay içerisinde de dava açacağım.

Sizin gibi defalarca şiddete uğramadım. Hele hele 4-5 aylık evli iken hiç değil. Bu kadar kısa sürede bunları yaşamanız normal değil, şiddet uygulayan normal biride değil zaten. Bu olayı kanıksamayın, şartlarınıza göre mutlaka tepkinizi gösterin yoksa böyle devam edip gider. Ki öyle olmuş malesef...

Eşinden korkmak nedir iyi bilirim. Şu söylediğime kızar mı, şunu yapsam kızar mı... Bu düşünceler insanı bitiriyor, korkak kişiliksiz biri oluveriyorsunuz. Bende şans verdim fakat baktım ki düzelen bir şey yok olan bana oluyor her defasında. Benim eşimde babasından gördüklerini yapıyor! Normal geliyor yani anladınız mı? Dayak her evde olabilen bir şeymiş gibi! Annesi gibi benimde sesimi çıkarmayacağımı düşünüyordu!

Herkesin yaşamı,şartları aile yapısı farklıdır. Benim işim var ailem var arkamda. Sizde okumuşsunuz,mesleği olan bir bayansınız.Ben çocuğum varken bile yapabiliyorsam siz emin olun daha şanslısınız. Kendinizden başka sorumluluğunuz yok. Lütfen iyice düşünüp kendiniz için en doğru kararı bir an önce verin.

Allah yardımcınız olsun.

Kadına şiddet uygulayabilen bir erkek herşeyden önce adam değildir ki koca olsun. Değişir diye ummak zamanı boşa harcamaktır.

Dayak yemek çok ağır..Lütfen siz çok değerlisiniz kendinize bunu yaptırmayın
Hayatı zehir etmeyin. Ailem duysa üzülür demeyin.. bence dayak bir insana yapılacak en büyük darbedir.
Hayata bir kez geliyoruz bu travmayı yaşamak ne demek..

İşin içine şiddet girince nutkum tutuluyor. Bu yaşıma kadar hiç bir şekilde şiddet görmedim Allahım inşallah böyle şeyleride yaşatmaz. İnanın çok üzüldüm. Basit bir konudan tartışmışsınız en azından çözülebilecek bir durummuş ama şiddet öyle değil

Ne desem ne yorum yapsam bilemedim. Sizin için tek duam İnşallah yaşadıklarınız sizin için son olur ve bir daha yaşamazsınız

geçmiş olsun.. sizin adınıza üzüldüm..
hergün burada konuları okuyunca, yine bir kadın dramı diye geçiyor içimden..

şiddet yapılmamalı. ne olursa olsun kimsenin bunu size yapmasına hakkı yok. ne babanız ne eşiniz..
bu saatten sonra ne yapılır..
bence kesinlike tavrını koy.. basit bir olaydan buralara kadar gelmiş konu, eğer ciddi bir şey yaparsan sana yapacaklarını düşün..

bir evlilikte şiddet varsa bu evlilikte sevgi saygı herşey bitmiş demektir.dayat hayvana bile yakışmazken insana nasıl dokunabilir anlamıyorum
psikolojisi bozuk sanırım sen ne yaptın peki özür dileyince hemen barıştıysan bu yaptığını çok normal görüp tekrarlayacaktır.
Düzgün bir karar al hayat çok kısa böle adamlarla hayatını çürütmye deymez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…