- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
Gelecek yıl 5 yılım dolmuş olacak eğer uzlaşamazsak ücretsiz izne ayrılıp dediğin gibi ailemin yanında yaşamak da mantıklı..
Şöyle yazacağını düşünmüştüm çocuk ikinizin bakım konusunda kendinize güvenmiyorsanız çocuk yapmayın dersin diye düşünmüştüm.
senin olayında bebeği ikinci plana attım öznem eşindi açıkçası o yüzden öyle bi yorum yaptım canım, yerinde olsam dediğim gibi yapardım hem 1 yılım kafamı dinleyip ailemle geçireceğim dolu bir zaman olurdu hem de eşime tamamen rest çekmemiş olurdum 1 yıl sonunda o askerden dönünce duruma bakardınız
biraz duygusal yaklaşsanız eşinize 5 yıldır ailenizden uzak oldugunuzu onlar özlediginiz artık yanlız kalmak istemediğiniz ruh halinizi anlatsanız belki fikri değişir..
bi de eşinize 2014 yılında oldugunuzu hatırlatın ne demek hanım köylu şartlarınza neresi uygunsa orda yaşarsınız çevreye hesabı verceksiniz...bence kararlı ve sabırlı olunsizin bu kararınızı gördükce fikri değişebilir...yapamazsa kendinin istediği bi yere tayin isteyebileceğiniz söyleyin denemeden karar veremez....
Daha önce eşimle tanışmadan bu memlekette tam üç yıl yalnız yaşadım.. Nasıl zor oldu anlatamam, yaşıtım pek insan yoktu çok istedim ev arkadaşım olsun fakat denk gelmedi.. Geceleri korktum bazen ayağa kalmamayacak kadar hasta oldum, tanımadığım komşuların kapısını çalmak zorunda kaldım inanın çok zordu.. Ailem gelse çok kalamadılar babam çalışıyordu o zamanlar kardeşim daha küçüktü okulu vardı vs..
Eskiden yalnız kaldın sen yaparsın diyor eşim.. Ben güçlü gözükmeye çalıştım, şimdi o günleri düşününce bunalıma giriyorum duvarlar bana ben duvarlara bakıyorduk akşamları.. Burası öyle geceleri Kafe'ye falan gidebileceğin bir yer değil ilçede yaşıyoruz belirteyim..
Karadenizin hangi ilindesiniz ? Burada bir kaç ilin merkezleri harici kapalı bir hayat vardır bilirim.İlçeleri daha da sorundur bu konuda.
Ve diğer söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız.Eşiniz sanırım sabrınıza güveniyor.Tamam ilk zamanlar mecburiyetten katlanılmış hali ile.Başka bir seçenek yok ortada.Fakat şimdi aile ile aynı şehirde yaşamak gibi bir durum söz konusu iken insan nasıl katlansın yalnızlığa.
İçi rahat nasıl olacak.Askerdeyken durumlar çok değişiyor hayata bakış açısı bile değişiyor erkeklerin.
Hiç mi aklı gitmeyecek tamam siz dayanmış katlanmışsınız zamanın da ama bu durum farklı evli bi erkek kapalı bir ortamda eşinden bi haberken rahat olamaz ondan iyi olduğundan emin olmak ister.Sanırım eşiniz askere gitmeden bunun önemini anlayamayacak
Anlat bence esinede aynen boyle yazdigin gibi..
Elbet anlayacaktir seni , sevmedigin biyerde yasamak istemedigini felan soyle yani...
Sağolun aynen öyle bir yaşama sahip bu ilçede.. Hani sosyal bir ortam oluşturayım desem çok zor herkes ailesiyle iç içe öyle dıştan insanlarla sıkı ilişkiler pek kurulamıyor..
Evet malesef rest çekmesem anlamadan askere gidecek gene sıkıntıyı çeken ben olacam işim gereği öyle rapor al arada memleket git de olmuyor sonuçta üzerinizde sorumluluklarınız oluyor..
Haklısınız.
Belki onu ikna etmek için onun yolundan gitmelisiniz.Memleketinize yakın bir ilçeye tayin aldırın.Tayin alma sıkıntısı olmayan bir kurumdasınız sanırım.Memleketinize mesafe olarak en yakın memlekete gidin.En azından hafta sonları ailenizle olabilirsiniz.
Askere gittiğinde durumu illaki idrak edecek,belki o zaman teklif etseniz tekrardan memlekete onay alabilirsiniz
Tabi birde o boyutu var işin.. Çok şükür ümitsiz değilim ama tayinimin çıkmama durumu da var malesef..
Belediye,üniversite..vb kurumlarda değilseniz tayininz rahat çıkar.Belkide en güzeli eşiniz yavaş yavaş memlekete taşımanız.Dediğim gibi önce yakın bi il sonra memleket
Ben aynı ilde 5 yıldır yaşıyorum fakat 3 yılı başka ilçedeydim son iki yıldır bu ilçedeyim.. Çok sosyal olmamakla birlikte arkadaşlık kurabilen biriyim dostluklarım hep iş yerimden oldu fakat küçük ilçeler geçiş yeridir yıl geçtikçe arkadaşlarım da tayin istediler başka şehirlere.. Bu ilçede de arkadaşlarım var fakat benim bahsettiğim dertleşebileceğim birbirimize yardımcı olabileceğimiz dostluklar kurmak.. Belli bir yaştan sonra böyle dostluk kuramıyorum..Esinizin gorusunun degismeyecegi acik, bosa huzurunu bozma. Kosullara uyum saglamaya calis. Izmirse izmir tutmuyosa baska sehir, ailen yakin oldu mu sik sik gider gelirsiniz en azindan, oluruna bak. Bi de gittigin yerde de iyi iliskiler gelistir. 5 yildir yasadigin sehirde saglam dostluklar siki baglar gelistirmediysen biraz da senin sucun. Ailen kendi ailen olsa bile yakin iliski o kadar cici bisey degil
Esiniz cok ama cok bencil askere gidecek ve sizin ne yapacaginiz onun umrunsda bile degil heryolu denediyseniz rest cekin ya gelirsin ya gelirsin diye belki bu ise yarar ayrica nekadar bencil oldugunu da bi hatır latin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?