Yerin dibine girmem

Düşünemedim i an sonra farkına vardım diye girişte yazdım zaten görmüyorsunuz sanırım tiksinirsin yada tiksinmezsin herşeyin bir yolu yordamı vardır mutlaka. Biri yanlış birşey yaptığında sert tepki ile değil incitmeden yapılır
Siz nasıl refleks olarak aniden kulaklığı uzattıysanız, o da aynı şekilde refleks olarak tiksintiyle cevap vermiş

Bugün alışveriş için bir mağazaya girdim. Aslında kendim için değil bir kuzenimin istediği birşey vardı onu bulabilmek amacıyla gitmiştim neyse aradım tarif ediyor fakat ben bilmediğim için orada satış danışmanına telefonu vermemi istedi o sıra kulaklığım takılıydı bende kulaklığı uzattım buyrun size anlatsın ona göre sizde bana verin diye. Kulaklığınızı alamam diye konuştu ama bunun bile usulü vardır. O an ben düşünmeden uzattım ama Böyle bir cevabi tahmin edemedim yanımda erkek arkadaşım da vardı çok utandım çünkü görmeniz lazım sanki böyle tiksinir şekilde konuştu yani altı üstü kulaklık alırsın çıkarırsın yada ne bileyim güzel bir şekilde kulaklığınızı alamam derken böyle benim gibi basit demedi yüz ifadesi ve el hareketi böyle geri çekerek konuştu çok sınır bozucu ve utandiriciydi erkek arkadaşımın yanında biraz alındım benimde hatam var ama yine de sizin de fikrinizi almak istedim 😒
Üslubu kötü olabilir ama biri bana kulaklığını uzatsa ben de tisinirim hayatta almam. Bi de üstüne korona var çifte sebep yani. Belki refleks olarak yüz ifadesi değişmiştir, hani siz de düşünmeden uzatmışsınız ya, o da anlık düşünmeden tepki vermiştir. Bence fazla takılmışsınız yani nolmuş ki yüzünü ekşittiyse boşverin bunda rezil olcak bi şey yok bence. Ama kimseyle de bu tarz eşyaları paylaşmayın, sizin sağlığınız için de önemli bence siz de tiksinin böyle şeylerden.

Yok haklisiniz kullanır yada kullanmaz dönem malum bende zaten düşünemeden verdim ama biraz daha mülayim olabilir insanlar böyle erkek görünce konuşmaları üslupları inanın değişiyor bir insanları yerin dibine sokmayı seviyorlar
Ha siz erkek arkadaşınızın yanında özellikle sizi rezil etmek için yaptığını düşünüyorsunuz o yüzden kızıyorsunuz çalışana, ama lönk diye uzatılan kulaklıktan az öteye kaçıp ne alaka diye tavır takınmak en doğal tepki. Karşılıklı boş bulunmuşsunuz.

Yanlis anlamayin ben korona olmasaydi bile almazdim. Kulakliklar mikrop yuvasi afedersiniz. Baskasinin kulagina taktigi kulakligi ben asla takmam. Telefonda ayni sekilde. Ekrani temiz midir pis midir nerden bileyim. Ben kendi telefonumu gunde kac sefer alkolle temizliyorum. Ha soyleme sekli farkli olabilirdi ama ne olacak yani unutun gitsin adami bir daha gorecek haliniz mi var?

Kulaklığı degil bi başkasının telefonunu dahi alıp kullanamam açıkçası. En çok bakteri barındıran eşyalardan birisi de telefon. Başkasının kulaklığını kullanmak ise biraz itici... Pandemiden öncede böyleydi bu. Bence çalışanın davranışı oldukça normal. Ayrıca herhangi bir ters konuşma yapmamış gayet normal konuşmuş .

Bazı geceler yatmaya yakın rezil olduğum anlar gelir aklıma yine ilk gün olmuş gibi utanırım sizde de öyle olmuş sanırım :D üzülmeyin herkesin başına gelebilir dalgınlıkla uzatmışsınız o an kulaklığı

Şimdi böyle okuyunca aklıma şey geldi flörtümle bir yerde arkadaşımızı bekliyorduk o sırada Halil İbrahim Göker mi ne öyle bir ünlü var Aykut Elmas videolarında görmüşsünüzdür belki. Neyse işte o da bizim beklediğimiz yere geldi sonrasında kızlar toplandı etrafında fotoğraf çekildiler adam bana doğru döndü yani benim de beklediğimi sandığını diye düşünerek 'yok ben fotoğraf çekmek istemiyorum' dedim. Adam birden 'sen kendini ne sanıyorsun ben arkadaşıma bakmak için döndüm' gibisinden bağırmaya başladı o an şok oldum tabii yani dilim tutuldu olayın saçmalığından. Çocuğa karşı çok utanmıştım şimdi hayatımda değil o çocuk ama aklıma düştükçe hala utanırım :D

Kulaklığı paylaşırken "Düşünemedim." demişsiniz. Muhtemelen karşınızdaki kişi de o anın şoku ile öyle bir tepki vermiştir. Daha önce böyle bir tecrübesi olduğunu hiç sanmıyorum.

Tanımadığım biri kullanıldığını takmamı teklif etse şoka girerim herhalde.

Koronadan bağımsız bende kimsenin kulaklığını almam
benmkini de vermem
bir daha kullanamam ki
inan titizliğinin t'si yoktur bende
ama bu durum tiksinç yani
Surat yapılır gayet
Kulaklık özel eşyadır don gibi çorap gibi...
1 haftadır orta kulak iltihabım var ilaç kullanmama rağmen akıntı oluyor kimse yastığımı kullanmıyor ve her sabah da değiştiriyorum kılıfını yenisiyle ev halkı çekmiyor yahuu kulağı da kulaklığı da kimse istemez tabiii hijyen değilll

Şimdi şöyle diyebilirdi, böyle ifade edebilirdi kendini diyerek karşı tarafı suçlu görmek istiyorsunuz erkek arkadaşınızın yanında sizi utandırdığı için. Evet hoporlöre alır mısınız diyebilirdi mesela ama en basitinden aklına gelmemiş olabilir bunu demek neden tanımadığınız birinin yaptığına bu kadar anlam yüklediniz gerek yokki? Çok kızmışsınız ona aslında burada belli etmesenizde, sizi utandırdığı için. Bunu insanlar birinin yanında erkek arkadaşını gördükleri zaman bilerek yapıyor gibi tarzı bir yorumda bulunmuşsunuz oradanda anlamak mümkün zaten ve bu tutumunuz hoş değil, orada çalışan herhangi bir görevlinin sizinle ne derdi olabilir ki böyle bir şey yapsın? Siz insanlık hali, bir dalgınlıkla kulaklık takılıyken uzatmışsınız. O da insanlık hali, o an kulaklığınıza dokunmak istememiş ve kulaklığınızı alamam demiş, onunda aklına başka bir şey demek gelmemiş. Başkasının kulaklığını takma fikri gerçekten tatsız. Doğal olarak o hanımefendi kibarca kabul etmediğini belirtmek isterken beden dili o an aklından geçeni ele vermiş istemsizce. Siz dikkatli gözlem yapabilen birisiniz belliki, anlamışsınız. Fakat kişisel algılamanızı gerektiren bir durum yok burada size özel yapmadı eminim o kişi bunu. Boşuna büyütmeyin bu kadar, erkek arkadaşınız belki o an anlamadı bile ne onun beden dilini, ne de buna karşılık olarak sizin o an utandığınızı.

Bugün alışveriş için bir mağazaya girdim. Aslında kendim için değil bir kuzenimin istediği birşey vardı onu bulabilmek amacıyla gitmiştim neyse aradım tarif ediyor fakat ben bilmediğim için orada satış danışmanına telefonu vermemi istedi o sıra kulaklığım takılıydı bende kulaklığı uzattım buyrun size anlatsın ona göre sizde bana verin diye. Kulaklığınızı alamam diye konuştu ama bunun bile usulü vardır. O an ben düşünmeden uzattım ama Böyle bir cevabi tahmin edemedim yanımda erkek arkadaşım da vardı çok utandım çünkü görmeniz lazım sanki böyle tiksinir şekilde konuştu yani altı üstü kulaklık alırsın çıkarırsın yada ne bileyim güzel bir şekilde kulaklığınızı alamam derken böyle benim gibi basit demedi yüz ifadesi ve el hareketi böyle geri çekerek konuştu çok sınır bozucu ve utandiriciydi erkek arkadaşımın yanında biraz alındım benimde hatam var ama yine de sizin de fikrinizi almak istedim 😒
Bence sizin boyle yapmanız hic doğru değil ne demek alt tarafı bir kulaklık siz başkasının kulakligini tiksinmeden takıyor olabilirsiniz ben karşı tarafta bir sorun görmedim

Ddogru düşünemedim. Ama birisi bana boş bir anda aynı şekilde davransa ben tiksinerek yada böyle hareket yaparak sizin düşündüğünüz gibi sert tepki vermem. Üslûp farklıdır neden sert tepki vereyim ki? Güzelce pamdemiden dolayı kabul edemem derim kırmamak için. Tiksinsem bile bunu belli etmeden farklı bir üslupla yaparım rencide ederek değil o an zaten kendisi de farkına varır ki ben sert olmasına rağmen varmıştım Yanlış düşünüyorsunuz kusura bakmayın

Kadin orda saatlerce maske ile çalişiyor. Ne kadar zor biliyormusun? Pandemi olmasa bile kukaklik uzatmak nedir ya? Milyon yil düsünsem, asla aklima gelmezdi.

Yani kadin o çalişma koşullarinda, böyle saçmalik karşinda, sempatik kalmayi becerememiş. Ne diyelim, mazur görün!

Yok haklisiniz kullanır yada kullanmaz dönem malum bende zaten düşünemeden verdim ama biraz daha mülayim olabilir insanlar böyle erkek görünce konuşmaları üslupları inanın değişiyor bir insanları yerin dibine sokmayı seviyorlar
Yaninda erkek arkadasin olmasaydi rezil oldugunu dusunmeyecekmissin. Hatta almasi icin israr ederdin....

Son düzenleme:
Back
X