Yersiz kıskançlık mı?

kediburnu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2011
84
25
98
İstanbul
Selam kızlar.
Meselem şu, nişanlım arkadasinın annesinin cenazesine gidecekti, ben de İşteydim .Aradı beni" otobusteyim, inince melike yle buluşup otobüse tekrar binip cenaze yerine ulasicaz" dedi. Ben de cenaze bitene kadar bekledim. Melike bu arada evli biri ve aynı is yerindeler. Cenaze bitince ben de nişanlımı arayıp kızdım . Neden oncesinde beni arayıp haber vermiyorsun. Ben senin mellkeyle gitmene değil bana konuşma esnasında haber vermene kızıyorum falan dedim. Bana o kadar çok kızdı ki şaşırdım kaldım. Bana asla böyle bı durumu onceden arayıp haber veremezmiş. Böle bı şey talep etmem çok saçmaymış, bana yakistiramiyormus. Sizce de öyle mı. Yoksa evli ya da bekar, cenaze ya da başka sebeple bir kadınla bir yere gidecekse bana onceden haber vermesi benden izin alması gerekmez mı. (

yersiz ki ne yersiz...millet canının derdine düşmüş cenazeye gitti diyosun cenazeye...sen melike yi niye bana söylemedin diyosun.nişanlın tepki vermekte haklı,zaten çok can sıkıcı bir ortamda bulunuyor,bir de dert mi anlatacak sana?

Oncelikle Melike kim

Neden nisanlinizla cenazeye gidiyor

Akrabalarmi , ortak yakinlarimi öldü orayi aciklarsan sevinirim.

Ben de olsam kizardim fakat belli edermiydim bilmiyorum..

canım sonuçta haber vermiş sen üstüne fazla gidince haber veremeyecegini falan söylemiş savunma mekanizması...

fazla üstünde durma bu olayın hiç bişey olmamış gibi davran üzerinde baskı hissetmesin...

Bence tam aksıne, asıl melıkeyle gıtmesıne bozulmussun.
bu konuda kızabılırsın ama haber vermedın dıye bagrınmanın alemi yok.
sonrasında bır daha bır bayanla bırsey yapacagında haberım olsa ıyı olur derdın anlardı.
yoksa aramıs seni otobusteyım demıs ınınce sunu sunu yapıcam demıs..
adam dugune degıl cenazeye gıdıyor.
afallamıs olamaz mı.

tabi duyunca başndan aşagı kaynar sular döküldü dimi .. bnde aynını yapardım ..yersiz yada degil kısknçlk işte.
hem haber vermeli gidicem ama sorun olmaz dimi faln gönül almalı.acaba aynsını siz yapsanız nasıl tepki verirdi

Kızmakta çok haklısınız...

Öncelikle tüm iş arkadaşlarının ailelerindeki bireylerin sağlık durumlarını öğrenmesi gerekirdi... Ölüme yakın kimler var kimin yakınıdır size bildirmesi,daha sonra sizden kimlerin cenazelerine gidebileceğini öğrenip ona göre gitmesi gerekirdi... Tabi gitmeden önce kalacağı süre ile ilgili haberdar etmesi ve sizin onayınızı da alması gerekirdi...

Ne günlere kaldık yarabbim...

Son düzenleme:
Melike dediğiniz kişi hakkında açıklayıcı bir bilgi vermediğiniz için bence saçma bi kıskançlık olmuş
ama eğer nişanlınızın o hanımla daha önceden de görüşmelerinden rahatsız olduysanız orası ayrı
açıklayıcı bir bilgi bulamadığım için dediğim gibi yersiz bir kıskançlık olmuş.

Ortak iş arkadaşlarının annesinin cenazesi. Benim anlamadığım şu, evet ben melike ile gitmesini de kıskandırırım ama bunu kavga meselesi yapmam. Ancak iliskilerde , tarafların birbirine haber vermesi gerekirse de izin alması taraftarıyım. Ayak üstü sanki askerlik arkadasımmiş gibi bana " otobusteyim inince mellkeyle buluşup cenazeye gidicez" demesini de normal bulmuyorum.

Esiniz veya nisanliniz vs sizide boyle bir duruma soksa
son anda yaninda bayan bir arkadasinin oldugunu soylese
boyle rahat davrancaginizi hic sanmiyorum

Onun icin kendinizi konu sahibinin yerine koyarak yorum yapin.
Dalga gecmek, Ti ye almak icin yorum yapilmasina lüzum yok
!!!!!

Ben eşimi hangi durumlarda kaç arkadaşıyla paylaşmak durumunda kaldığımı bilseydiniz neden bu kadar rahat yorum yapabildiğimi anlardınız sanırım... Ölümden bahsediyoruz yahu sıradan bir olay olsa anlarım... İnsanların birbirine en çok ihtiyaç duyduğu anlar değil mi?
Arkadaşlarınızı böyle durumlarda yalnız bırakabiliyorsanız,vicdanınızı susturabiliyorsanız ve bu size ve konu sahibine normal geliyorsa kıskanmakta haklı...

hiç söylemedende melike ile gidebilirdi,adamın içinde kötülük olmadığından söylemiş

Tamam simdi anladim ilk basta bu cümleyi yazsaydiniz...

her zaman izin almak yersiz ve gereksiz..yalan söylememiş,doğruyu söylemiş melikeyle gittiğini bildirmiş..ilişkinizde güveninizi sağlamlaştırın..nişanlınıza güvenmiyrsanız,evlilik için beklemede kalın..

hiç söylemedende melike ile gidebilirdi,adamın içinde kötülük olmadığından söylemiş

Hiç söylemeden gidebilirdi evet, fakat bu hiç ahlaki bir tutum olmazdı.insanlar hiç söylemeden bir çok şey Yapabilirler. Bu maharet değil. Fakat bunu bir kadin yapsaydı, esine ya da nişanlısına haber vermeden cenaze/ başka bir yere başka bir adamla gitseydi yine aynı rahatlığı o kadin icin gösterebilecek miydik.

bence haber vermesi lazım işten cıkmadan önce evlenincede öyle devam edecek ozaman ee cıkışta arkadaşlarla buluşcaz falan filan şimdi haber vermeyen ozamanda öyle devam eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…