• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yersiz kuruntularim

insan mutlu olacağına inanırsa mutlu olur ama mutsuz olacağına inanıyorsa da mutsuz olur . bu bizim elimizde. her zaman halimize şükür edersek o derece mutlu oluruz.
hayatta başarılı olan insanlara bak ilk önce kendileri başarılı olacaklarına inanan insanlar. başarısız olanlarda kendilerini baştan başarısız olarak kabul edenlerdir.
Evet çok haklısın canım. Inan simariklok yapıyoruz bazen. Şükürler olsun mutsuz olmak için hiç bir sebebimi yokken kendimize dert arıyoruz bazen. Aslına bakarsan çok sansliyim çok çok iyi bir eşim var. Sevgisini gösterir, şık sık iltifat eder. Sayesinde hiç bir zaman özgüvenim düşmedi. Her an yardimci olur bana. Dersin başıma dert arıyorum ama inanin sen ve diğer arkadaşlar çok iyi geldiniz bana.

işte bak hayata başka bir pencereden bakmaya başladın. böyle olmalısın. hayata mutluluk penceresinden bakarsan mutlu olursun. mutsuzluk penceresinden bakarsan da mutsuz olursun. bu senin elinde. dene istersen haklı olduğumu göreceksin

Esinizmi cok samimi acaba?
Canim eşim konuskandir herkesle iyi geçinir ama civik değildir. Ben bundan rahatsızlık duymam aksine hoşuma gider ve gurur duyarım eşimle. Soyle örnek vereyim yaklaşık 60 öğretmenliği bir okuldayiz. Bunların 30 unun bayan olduğunu farz edelim hiç biriyle olan iletişiminde rahatsız olmam. Hep beraber oturur muhabbet ederiz sıkıntı yok. Okulda sadece bir kişi var onunla gözümün önünde yaptığı muhabbete de rahatsız olmam. Ama bazen sigara odasında bir araya gelirler o zaman kurtlar dolaşmaya başlıyor. Aslında orda da başbaşa olmuyorlar yani sigara içen tüm arkadaşlar bir arada oluyor.

işte bak hayata başka bir pencereden bakmaya başladın. böyle olmalısın. hayata mutluluk penceresinden bakarsan mutlu olursun. mutsuzluk penceresinden bakarsan da mutsuz olursun. bu senin elinde. dene istersen haklı olduğumu göreceksin
Evet sadece bu konuda değil kendimize dert ettiğimiz ufak tefek sorunlar karşısında da böyle davranmaliyiz çok çok haklısın valla çok iyi geldi söylediklerim. Bu bahsettiğin şeyleri sanırım kendi hayatında da uyguluyorsun, imrendim gerçekten. Mutluluklar sizinle olsun.

evet uygulamaya başlayınca mutlu olduğumu gördüm. daha önceden asık suratlıydım. çevremdeki herkese başka gözlerle bakardım. hep suçlardım insanları. hatalarını arardım. yaptıkları her hareketin bana karşı yaptıklarını düşünüp düşmanlarım olduğunu düşünürdüm. fakat öyle değilmiş.

evet uygulamaya başlayınca mutlu olduğumu gördüm. daha önceden asık suratlıydım. çevremdeki herkese başka gözlerle bakardım. hep suçlardım insanları. hatalarını arardım. yaptıkları her hareketin bana karşı yaptıklarını düşünüp düşmanlarım olduğunu düşünürdüm. fakat öyle değilmiş.
Çok güzel darısı başıma inşallah. Benim de odum kopuyor arkamdan is dönecek diye. Halbuki herkes kendi derdinde, kendi yaşam mücadelesinde.

arkandan iş falan döndüğü yok o senin kafanda onu düşüncelerinden temizleyeceksin. o zaman rahata erersin. unutma ki bu dünyada iyilik yapan mutlaka iyiliğinin karşılığını görecek , kötülük yapanda mutlaka bir zaman gelecek kötülüğünün karşılığını görecektir. hiç kimsenin yaptığı yanına kalmaz. o yüzden iyi niyetli iyi bir insan olmalıyız . kötü düşünen insanlar var sada onları kötülükleriyle baş başa bırakabilirsiniz.

arkandan iş falan döndüğü yok o senin kafanda onu düşüncelerinden temizleyeceksin. o zaman rahata erersin. unutma ki bu dünyada iyilik yapan mutlaka iyiliğinin karşılığını görecek , kötülük yapanda mutlaka bir zaman gelecek kötülüğünün karşılığını görecektir. hiç kimsenin yaptığı yanına kalmaz. o yüzden iyi niyetli iyi bir insan olmalıyız . kötü düşünen insanlar var sada onları kötülükleriyle baş başa bırakabilirsiniz.
Çok teşekkürler canım baya başını agrittim bugün. ☺söylediklerini uygulayacağım. Sevgiler.

yok ağrımadı sana yardımcı olabildiysem kendimi daha mutlu hissederim o kadar. unutma olumsuz düşünmek yok :)) o yüzden kolay kolay başım ağrımaz.

evet eşim çok şanslı. arada sırada negatif oluyor onu da espiriyle geçiştiriyorum. o da mutlu bende mutlu daha ne olsun. kendimi de oto kontrol altında tutuyorum. sinirlenmeye başladığımda bunun farkına varıp bertaraf ediyorum. zamanla bu bir beceri haline geliyor. ilk başlarda zor ama yeni bir düşünce tekniği işe yarıyor.

Canim eşim konuskandir herkesle iyi geçinir ama civik değildir. Ben bundan rahatsızlık duymam aksine hoşuma gider ve gurur duyarım eşimle. Soyle örnek vereyim yaklaşık 60 öğretmenliği bir okuldayiz. Bunların 30 unun bayan olduğunu farz edelim hiç biriyle olan iletişiminde rahatsız olmam. Hep beraber oturur muhabbet ederiz sıkıntı yok. Okulda sadece bir kişi var onunla gözümün önünde yaptığı muhabbete de rahatsız olmam. Ama bazen sigara odasında bir araya gelirler o zaman kurtlar dolaşmaya başlıyor. Aslında orda da başbaşa olmuyorlar yani sigara içen tüm arkadaşlar bir arada oluyor.

O zman sorun gerckten sizde, degistirmeniz lazim bu dusuncelerinizi.
Ve cok yakisikli diyorsunz, yakisikli oldugunu kendisi buyutmese bile siz boyle yaptikca essegin agzina bisy sokuyosnmu bisy diyolar, herneyse iste ondan yani anla.

O zman sorun gerckten sizde, degistirmeniz lazim bu dusuncelerinizi.
Ve cok yakisikli diyorsunz, yakisikli oldugunu kendisi buyutmese bile siz boyle yaptikca essegin agzina bisy sokuyosnmu bisy diyolar, herneyse iste ondan yani anla.
Dedigim gibi bu düşüncelerimi zaten ona hissettirmiyorum. Sadece kendi kendimi yipratiyorum. Bu kuruntularimdan da dediğim gibi çevremizde ki bir sürü insandan sadece bir- iki kişiye karşı. Örneğin okuldaki arkadaşımla ilgili çok anlık bir şeyden huylandim. Şimdi kızla konuşuyorum muhabbet ediyorum ki düşüncelerim uzaklaşsin diye. O esnada ikna oluyorum aralarında bir şey olmasi imkansız diyorum bir başka gün yine huylaniyorum. Bir atabilsem o düşünceyi üzerimden.

Back
X