yesilcay_ 'ın diyet günlüğü

İyi gidiyorsun canım ama öğün atlamamaya dikkat et. Gece krizlerinin tek sebebi kahvaltı yapmamak ve gün içinde yeterli proteini almamakmış.

İyi gidiyorsun canım ama öğün atlamamaya dikkat et. Gece krizlerinin tek sebebi kahvaltı yapmamak ve gün içinde yeterli proteini almamakmış.

çok doğru, ne zaman öğün atlasam ya yemeğe abanırım ya da gece acıkırım :50:

bugün çok geç kalktım, 500 kalorilik bir brunch ile sağlam doydum, dün fazla kaçırdığım için, muhtemelen bugünü kapatırım, kendimi engellediğimden değil bir lokma dahi canım bir şey istemiyor.

bu yılbaşı geceleri hep böyle geçiyor, uyku düzeni alt üst olmuş, spora gidilememiş, öğünler birbirine girmiş ve yeme içme gırla...

sadece senede bir günlük abarma diyelim :34:

bir saat kadar takılıp spora gitmek istiyorum.

$271065_548430281852331_1529361247_n.webp

kahvaltım:

sade çekilmiş filtre kahve
bir rafadan yumurta
iki zeytin
yarım kibrit kutusu peynir
1 dilim ekmek

200 kalori :34:

güne iki bardak su ve yeşil çay ile başladım, biraz abarttım galiba yürürken midemden gluk gluk sesler gelmeye başladı :9::9::9:

kahvaltıdan da minimum yemek zorunda kaldım, oysa kahvaltı en kuvvetli öğün olmalı.

bugün 1000 kalori aldım tüm öğünlerin toplamı, yarın tartılacağım sabah, bakalım göreceğiz ak koyun kara koyun belli olacak, bütün hafta boşuna mı gitti yoksa bir işe yaradım mı :1:

dün yine 1 saatimi sporda 350 kalori yakarak harcadım çok da şahane oldu vücudum spora alıştı sanırım az önce evde kendim hareketlerimi yaptım ve akşam salona yeniden gideceğim.

Japonyanın kültürünü geleneklerini yaşam tarzlarını anlatan kitaplar okuyorum bu sıralar. Japonca 3. yabancı dilim olacak ve dile başlamadan önce kültürlerini anlamak öğrenmek istedim. ve hemen dikkatimi çeken konu yeme alışkanlıkları ve sporun yaşamlarındaki yeri oldu.

öğünleri yüksek lif içerikli ve çok çok az yiyorlar. sanırım bir japon bizim mutfağımıza girse bir öğün bizimle yese mide fesadı geçirir dedim kendi kendime. zaten üniversitedeki Japon arkadaşlarım da Türkiye'deki mutfağın çok ağır olduğundan yakınıyorlardı. ve inceciklerdi, tam anlamıyla kadınları birer güzellik abidesi, ciltleri berrak pürüzsüz ve fazladan sağlarında sollarında biriktirdikleri yağlar yok, sağlıklılar, hep imrenmişimdir onlara, saçları bile doğal parlak siyah. banyodan çıkıp saçlarını tarayıp kurutup yeniden tarıyorlar ve tel tel dümdüz saçları dökülüyordu, ben ise bir ton banyoda kullanılan saç bakım ürünü banyodan sonra kuruttuktan sonra saç bakım ürünü şekillendirici ve düzleştirici aşamalarından geçiyordum saçlarımın şekilli güzel ve parlak görünmesi için :50: yeme içme spor ve uyku alışkanlıkları sayesinde, tüm fiziksel ve ruhsal hayatları benimkini onla çarpıyor.

en başta dediğim gibi öğünleri çok az. sebzeleri az haşlanmış, pirinç bulgur baklagil gibi besinleri yağsız tuzsuz salçasız sossuz ve haşlama. proteini ise balıktan alıyorlar. balığı bile az pişiriyorlar besin değeri düşmesin yararları ölmesin diye. yağda çıtır çıtır unlanmış balık kızartması diye bir olay yok onlarda :9::9:

ve dikkatimi çeken ikinci ayrıntı ise spor. öğünlerden sonra geleneksel sporları ile vücutlarında birikmiş fazla enerjiyi yakıyorlar. 7 den 70ine kadar yaşlısı genci günlük düzenli sporunu yapıyor.

elbet bu yazılanlar Amerikanın fast-food'una kapılmış batı özentisi gençlerinde geçerli değildir diye düşünüyorum. ben kendime bakarım ve yararlı olanları kaparım :9::9::9:

güne iki bardak su ve yeşil çay ile başladım, birazdan kahvaltı ve evde sporumu yapacağım. öğleye kadar ders ve öğlen de spor salonu akşama kadar ders ve akşam da yine evde spor, yatmadan önce de yapacağım bazı hareketler var, spor çok fark ettiriyor, vücudum şekil almaya başladı :34::34:

gün sonunda iki yeşil çayı ve iki litre suyu tamamlayacağım. :32:

dün evde spor yaptım salona gidemedim, hastayım galiba :2:

gecmis olsun cok az yiyiosun ya gercekten metabolizman hizli olsaydi cok fazla verirdin ben bukadar yesem herhalde 1 ayda bi 10 kg felan gider 2-3 hafta önce 5 gün diyet yaptim yani senin kadar böyle az yedim 5 günde 3.5 kg verdim ... bende önceden zayiftim sonradan bi sekilde aldim iste :84:

63 den 88 lere ciktim suan herhalde 85 lerdeyim

gecmis olsun cok az yiyiosun ya gercekten metabolizman hizli olsaydi cok fazla verirdin ben bukadar yesem herhalde 1 ayda bi 10 kg felan gider 2-3 hafta önce 5 gün diyet yaptim yani senin kadar böyle az yedim 5 günde 3.5 kg verdim ... bende önceden zayiftim sonradan bi sekilde aldim iste :84:

63 den 88 lere ciktim suan herhalde 85 lerdeyim

çok sağol, ama sen yine de ayda 4 kiloyu geçme, güzel güzel yağlardan ver :34:

Back
X