benim de vaktim yok bunu yapacağım çok teşekkürlerKuzukulağı, tere, roka bunlar çok dayanıklı olmuyor zaten. Ben hepsini yıkayıp suyu süzüldükten sonra kağıt havlu serdigim plastik kapta saklıyorum. En az 5 gün dayanıyor. Maydonoz ve yeşil soğan da ayni yöntemle bir hafta dayanıyor. Marulu da ayiklayip yıkayıp aynı yöntemle saklıyorum. Ama marul köküyle durunca daha uzun gidiyor. Yine kağıt havluya sararak tabi. Direkt poşet içinde vıcık vıcık olur. Zaten bir hafta kadar gitsin yeter. Pazardan pazara. Yıkayıp saklamak benim için büyük kolaylık iki çocuk var çünkü. Vaktim var derseniz yıkamadan aynı yöntemle saklayın.
tamam bu yöntemleri yapacağım herkese çoook teşekkürler!Hepsini bir güzel yıkayıp kağıt havlunun üzerine serip kurutuyorum. Sonra yine tek kat havlulara sararak tupperware kaplara koyuyorum. Bir ay geçse bişey olmaz. Marul yerine iceberg alırsan daha uzun dayanır.
Kuru sarın sadece kağıt havluyla dolaba kaldıracaksanız. Ama sebzenin ömrünü pek uzatmaz bu yöntem. Yıkayıp kurutup cam kavanoza koyup öyle kaldırmak daha uzun ömürlü yapıyor hem hazır oluyor elinizde.çok teşekkürler yıkayıp mı kağıt havluya saracağım kuru mu?
Önce Kurutma makinesiyle suyunu alıyorum sonra kendi kurusun diye bekliyorum. Nemli kalıyo üzeri çünkühavlu üzerine serip kendi kendine mi kurumasını bekliyorsunuz yoksa kurutma makinalarıyla mı?
süper buna da bakayımCanım marketlerde satılan kilitli poşet diye bir şey var ben onu alıyorum yeşillikleri ayıklayıp ona koyuyorum ihtiyacım oldukça açıp alıyorum sonra tekrar kilitliyorum iki buçuk hafta yemyeşil kalıyor
hangi markayı kullanıyorsunuz peki kurutma makinası olarak?Önce Kurutma makinesiyle suyunu alıyorum sonra kendi kurusun diye bekliyorum. Nemli kalıyo üzeri çünkü
yıkayıp mı koyuyorsunuz kuru mu peki ? :)Eki Görüntüle 1839409
Merhabalar ben yeşilliklerimi tupperware sera sette sakliyorum ve gerçekten çok uzun süre dayanıyor, 1 ay sonra çıkarıp kullanabiliyorum hemde buzdolabım daha düzenli görünüyor çok uygun fiyata ınstagramdan @ht_tupperware adresinden temin edebilirsiniz..
ben marul maydanoz dereotu roka yani butun yesillikleri ayrı ayrı buzdolabı posetlerine koyup, alttan posetin agzına dogru sıkıyorum. vakkumluyormuş gibi içindeki havayı alıp agzını bağlıyorum. pazar gunleri sebze alışverişi yaparım. zaten bişr haftada hiçbir şey olmuyor. tazecik kalıyor. deneyin lütfen. ben yıkamıyorum. su degdiğinde daha cabuk bozuluyor. ihtiyac duydukça yıkayıp kullanıyorum.bu kavanoza koyma olayı sadece maydanoz için mi geçerli?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?