yeter artık kaynana yeter!!!

Boşuna alışmış kudurmuştan beterdir demiyorlar. Sen her gel dediğinde gitmişşin alışmıs tabi içinden diyor bu şimdi gel desem gelir git desem gider. Saçın söyle olsun üstün böyle olsun ne saçmalık yaa.. sen kukla değilsin ya biraz dişli ol. Gelemem isim var de kendi misafirini kendi ağırlasın...

Haklısın... Harekete geçmem gerekiyor artık. Sanki cansız bir varlık gibi hissediyorum. İnanılmaz gerildim artık bu olay son nokta oldu. Banane hiç tanımadığım insanlardan banane misafirden? Bugüne kadar neden taviz verdim ki sanki :(

bu zamana kadar elinden geldigince dinlemisin her istediginde yaninda bulunmusun artik bence mesafeni ve tavrini koyma zamani biliyorum birden degisti diye adlandirir ama olmasi gerektigi yerde olmasi gerekiyor bu degisikliyin benimkide beni cok yonetmeye calisti halende kimi zaman calisiyor yonetemiyecegini bildi halde arada sansini deniyor zavalim :)

Yok gerçekten artık değişmem gerekiyor. Mesela o istediği gibi laf sokuyor ben yine sessiz. Kimseye karşı böyle değilim, bunların karşısında foss sönüyorum resmen. Olsun varsın değişti desinler, ben benden gittikten sonra ne yapayım?

Hahah hiç vazgeçmezler yoklamaktan zaten :))

o altınlar hayır getirmesin ona.sizde işinizi garantiye alın hamile halinizle bir rapor alın yerinden kıpırdaması sakıncalı gibi.sıkıysa çağırsın gözüne sokun raporu.

Getirmedi zaten cnm hayır. Maddi manevi çok yara aldılar altın olayından sonra...

İlk aylarda düşük riskim vardı zaten, bulantım da çoktu. Şimdi geçti, hemen fırsat kolladı çağırmaya. Zaten hamilelik bitince yine yapar yapacağını... Kesin tavır sergilemem gerek...

Eşiniz sorun etmıyorsa
Siz de gtmeyin
Her aradıgında acmayınn teli
Uyuyordum deyın
Dinleniyordum deyin
Kafa dinliyordum deyın:))))
Eşinize de güzellikle söyleyın eğer size gelip neden gtmıorsun derse
Sıkılıyorum yasıtlarım değil deyin
Hamileliği bahane edin

İnsan cekinir ya ne gereksiz kv ler var
Bnm annem beni bile cagırmaz istersem gşderim istersen gtmem
Bir de ısmarlama yapıyor
Millete gösteriş yapacak

Zaten altın olayından sonra, misafir dışında normal günlerde telefonla bile konuşmaz oldum. Tek gitmiyorum anca akşamları eşimle. Zaten misafiri eşimle haber ettiriyor. Direktifler için beni arıyor, gidip gitmeyeceğimi bile bilmeden. Kesin giderim gözüyle baktığı için haspam!

Eşimle net bir şekilde konuşacağım. Tak etti artık canıma.

Evet benim de ailem aksine oldukça modern görüşlü. İstanbul ailesiyiz. Zaten hep ondan kaynaklı. Sülailem inanılmaz kibar ve kendi halinde olan insanlar. Bunlar ise tam eli maşalı, küfürbaz, kavgacı. Kadınlar kocalarını dövüyor, karakolluk oluyorlar, gerisini sen düşün.

Böyle şeyler görmediğim için, saflık boyutunda bir taviz var bende :(

Ben bu sayfadaki herkese hayrt ediorm nie kimse yapıcı deilde.yok gitme yok bakma yok bosan diorsunz. Siz kayınvalidenize kötümü dawranıosnz eşinizi üzüp cok merk ediorm

suan hamile olman senin için büyük avantaj bence bunu biraz kullanıp o kadından kurtulmanın vakti gelmis öncelikle esinle düzgün bir konusma yapmalısın ki eşin yeri geldinde annesine dur desin gitmek istemedin zamanlar hamilelik durumunu kullan gerekirse o gün evden çıkma otur rahatsızım de gitmek istedin zamanlarda tam aksine onun dediklerini yapmadan git onun dedi kıyafeti giymi saçını onun istedi gibi yapma takını takma daha sade ol mesela ve seni çağırdı zaman tavrını net koy bugn rahatsızım gelemem gibi ya da baska bi planım var üzgünüm gibi

Aynen öyle. Zaten hamilelik uyandırdı beni. Daha bulantılarım geçer geçmez direk eşimle haber yollamış, iyice çileden çıktım. Bebeğim olunca da mı bunu çekeceğim ben? Yeter artık...

Evet eşimin gelmesini bekliyorum, konuşacağım. Ve bugünlerde hamilelik, sonraları da bebek, müsait olmama vs. bahanelerle bu işi çözmek istiyorum. Aynen, ne olursa olsun o eski ben olmayacağım artık, inadına eşofmanla gideceğim gidince, delirir herhalde :D

Ben bu sayfadaki herkese hayrt ediorm nie kimse yapıcı deilde.yok gitme yok bakma yok bosan diorsunz. Siz kayınvalidenize kötümü dawranıosnz eşinizi üzüp cok merk ediorm

Tamam da canım benim hakeden insan olsa, ben zaten buraya konu neden açayım, neden gitmeyeyim. Bana yaşattıklarını bir yazsam inan peygamber olsa dayanmaz.

Keşke normal biri olsa, mutlu geçim olsa... İnsanlar bu sebeple yazıyor buraya. Yoksa ne beni ne kayınvalidemi tanıyorlar...

ben yeni evliyim. 12 gün oldu hatta. k.valideme gelen misafir benim sorumluluğumda değil ki. bu arada misafirlerini ağırlamıştır illa, haberim bile olmadı. benim evime gelmek isteyen olursa müsait olursam kabul ederim. yoksa ne k.validem, ne ben iki evin misafir sorumluluğunu alamayız. çok saçma şeyler bunlar. bana h.sonları falanca gelecek gel dense gitmem yani. lafı geçer, ben de görmek istiyordum onları zamanım olursa uğrarım derim en fazla. bana gelmek isteyenlerden de k.validemin yaşıtları olur, köprü olsun diye davet ederim. o da sadece kendi akrabaları için geçerli. benim ailemden, çevremden olursa sıkıntı olmayacak bir durumsa haber veririm.

konu sahibi k.validen çok eskilerden kalmış, ama sen de eskilerden gibisin. gelin gittim, her dediklerine uyum sağlamam lazım diye düşündün sanırım? bir yerde patlar böyle. sıkılır insan ya, ne gereği var?

Kayınvalidemi tanıdığımdan beri, her yüzünü gördüğümde siniri bozulan biriyim. Yani 5 yıldır... Sinirimi sürekli bozmayı başarıyor sağolsun sağlı sollu...yemin ederim kv sesli güldüm bu nasıl degısık bı

Olaylar yaz yaz bitmez sadece son olayı yazacağım. Bana yaşattıklarının yanında bu olay devede kulak belki ama şu an inanılmaz gıcık oldum.

Her misafiri, hatta dış kapının dış mandalı biri evine gelse beni çağırır. Ameliyatlı halimle bile beni yatağımdan, sürekli telefonla taciz ederek kaldırmış ve misafir karşısına çıkartmış bir kişilik. Bununla kalsa iyi. Telefonu açıp bak şu şu elbiseni giy, altına şu ayakkabıyı giy. Saçına da mutlaka fön çektir, makyajını yap öyle gel diyor. Düğünümde çaldıkları altınlardan kurtarabildiğim 3 bileziğim var. Misafir gelince utanmadan o bilezikleri de tak diyor.

Neyse... Şu an hamileyim. 4 ay bulantım olduğu için çok rahattım, şimdi çok az ayaklandım. Hemen eşimle haber yollamış, haftasonu çok ama çok alakasız birileri gelecekmiş evine. Hiç tanımadığım insanlar, akraba falan değil. Eşimle haber edip gelsin demiş. Tabi ki kıyafet, saç, makyaj kurallarına uyulacak, bilezikler takılacak. Neymiş düğüne gelmemişler, takı getireceklermiş... Ve eşimle haber göndermesi ayrı bir saçmalık.

3 yılı aşkındır evliyim, hamileyim. Yeni gelinliğim mi kaldı Allah aşkına? Takıyı öne sürerek kandıracak aklı sıra. Ya hu sen benim 30 bin liralık altınımı düğün gecemde çaldın, 2 tane çeyrek alsam nolur almasam nolur şimdi? Ben de eşime ee alsın takıyı, biz sonra ondan alırız dedim. Sonra da aa ama iradesine sahip çıkamayıp onları da mı harcar yoksa dedim... Eşim üzüldü.

Şu an giyinip, süslenip misafir ağırlayacak halim yok, gerçekten. Hem de artık yeter. Gel deyince gelip, süs bebeği gibi oturtulmaktan sıkıldım. Sizce ne yapayım, gideyim mi? Lütfen bir akıl verin bana...

Yemın ederım kv sesli güldüm bu bası degısıkı bı versıyon:))

Hayir o niyette oldugun icin degil yanlis anlama. Anlatamadim demek istedigimi ben.
Ama bundan sonra inan yapma. Yasin kacti hatirlamiyorum ama yasin gectikce katlanamayacaksin ve agir gelecek. Ozaman resti cekmek icinde gec kalmis olacaksin. Zaten bence 4 yil yeteri kadar gecikmissin.
Belirli bi yasa geldikten sonra, esinde busefer diyecek bu zamana kadar sorun etmedin simdi ne olduda sorun ettin diye
Esin herhangi birsey derse, ben sevgimi saygimi hic eksik etmedim. Annen yat dedi yattim kalk dedi kaltim kirmamak saygida kusur etmemek için. Ama anladim ki herseyi robot gibi yapmakla saygi olunmuyormus. Ben yine saygimi eksik etmem ama ama istemedigim seyleride yapmak istemiyorum dersin.
Bugune kadar sabrettim anlasilirim belki diye ama anladimki insan kendine sahip cikmasi gerekiyormus. Herkes isine geldigi kadarini anliyor gerisini anlamamazliktan geliyormus dersin.
Valla ben misafir olarak ailemin yanina gidiyorum. 2 gun kaldim abim hastaydi. Sirf yemekkerimi seviyrolar diye yemek yapıyorum. Bazem yengemi yardima cagiriyorum. Abim diyor hemen. Cocuklara bakiyor amaliyat oldum diye bana bakar. Bende abime tamam ben yengemle konusurum musait ise gelir diyorum. (Hic gelmem demedi sağolsun bugune kadar) zatwn sohnet edede sakalasa sakalasa mutfakta zaman gecirdigimiz icin yengemle gelir hep. Ama bak. Dusunen dusunuyor...
Esinde oyle dusunebilir. Anne herzaman cagiriyorsun ama bu kadin hamile. Yada neden senin dedigini giysin yapsın surekli.
Abim yemgeme oyle sahip ciktigi zaman Allah biliyor ya. Seviniyorum.

Anladım cnm demek istediğini... Gerçekten katılmamak elde değil. 30 yaşındayım. Yaşım küçük olsa, cahildim derdim ama neden çektim inan bilmiyorum. Dediğin gibi, zaten bu bebek olayında resti çektim çektim yoksa artık eşim de diyebilir, durdun durdun şimdi ne oldu diye. Şu an bebek oldu, gelemiyor vs. diye bir dönüm noktası olabilir bu benim için.

Dediklerinin benzerlerini ben de hazırladım kafamda eşimle konuşmak için. Güzelce konuşacağım bu akşam zaten birşeyler içmeye çıkacağız, tam sırası konuşmanın...

Ne mutlu bak abin eşine saygı duyuyor, sen de buna sevinebiliyorsun. Tamamen sağduyu meselesi bu, saygı meselesi. Eşim tamam belki beni ezdirmiyor ama ailesine de kırmadan ifade etmeyi beceremiyor. Benim en ufak şikayetimde direk sinir yapıyor ailesine. Bıraksam kavga edecek. Halbuki ne var, eşime sorayım anne dese, güzelce izah edebilse? Ben ona git ailenle kavga et demiyorum ki, asla istemem bunu...

Maşallah Allah aile düzeninizi bozmasın cnm...

Evet haklısınız, hatanın çoğu bende... Çok saf davrandım, ilk evliyken yaptığım hatalardan biri de bu oldu. Eş baskısı olmadı ama ben çok yüz verdim. Bari bundan sonra rahat etmek istiyorum, uğraşamam artık...

Arayıp müsait değilim gelemiyorum kusura bakma anne de kapat.

Bundan sonra da canın isterse git istemezse gitme.

İlla bahane bulmak zorunda değilsin.. hatta bahane yaratma direkt gelemiceni söyle.

Kendimi iyi hissetmiyorum, isim var , müsait değilim bunlar gayet geçerli sebeplerdir.

Kaynana kimdir de benim giydiğim kıyafete karışacak yahu! Veremediniz mi ağzının payını şimdiye kadar :KK11:

Gitmeyin, ve bundan sonra emrivakilere de gelmeyin, yok derken gerilmeyin sakince konuşun "anne ben gelemem ya bu sıralar çok halsizim yatıyorum evde" deyin. Kasmayın kendinizi kv için bu kadar. "tanımıyorum anne sıkılırım ben" deyin. Beklemesin sizden hiçbişey

ben yeni evliyim. 12 gün oldu hatta. k.valideme gelen misafir benim sorumluluğumda değil ki. bu arada misafirlerini ağırlamıştır illa, haberim bile olmadı. benim evime gelmek isteyen olursa müsait olursam kabul ederim. yoksa ne k.validem, ne ben iki evin misafir sorumluluğunu alamayız. çok saçma şeyler bunlar. bana h.sonları falanca gelecek gel dense gitmem yani. lafı geçer, ben de görmek istiyordum onları zamanım olursa uğrarım derim en fazla. bana gelmek isteyenlerden de k.validemin yaşıtları olur, köprü olsun diye davet ederim. o da sadece kendi akrabaları için geçerli. benim ailemden, çevremden olursa sıkıntı olmayacak bir durumsa haber veririm.

konu sahibi k.validen çok eskilerden kalmış, ama sen de eskilerden gibisin. gelin gittim, her dediklerine uyum sağlamam lazım diye düşündün sanırım? bir yerde patlar böyle. sıkılır insan ya, ne gereği var?

Maşallah, inan çok sevindim adına.

Ben asla yeni gelin modunu sevmeyen biriyim. Ailem eski İstanbul ailesi, gayet modern bir aileyiz. Bunların tam tersi, bunlar tamamen eli maşalı bir aile, çirkefler. Ben hep sabredeyim, terbiyemi bozmayayım diye diye geldim bu günlere. Eşim aileme çok yakın, biraz da bu sebepten soğukluk olmasın modunda ilerledim. Ama olmadı, elimde patladı, olan bana oldu resmen.

Tamamen senin düşündüğün gibi düşünüyorum, ailem de böyledir. Kimse kimseye karışmaz, rahatsız etmez birbirini. Nasıl bunların içine düştüm bilmiyorum. Ama artık ben de hayatımı bu yönde değiştireceğim daha doğrusu özüme dönmek istiyorum...

Arayıp müsait değilim gelemiyorum kusura bakma anne de kapat.

Bundan sonra da canın isterse git istemezse gitme.

İlla bahane bulmak zorunda değilsin.. hatta bahane yaratma direkt gelemiceni söyle.

Kendimi iyi hissetmiyorum, isim var , müsait değilim bunlar gayet geçerli sebeplerdir.

O kadar sinir oldum ki haftasonu için arayıp gelemiyorum bile demek istemiyorum. Zaten tenezzül edip beni arayıp da çağırmıyor, eşimle haber yolluyor. Ben de eşimle haber yollamayı düşünüyorum şu an...

Kesinlikle öyle... Bundan sonra asla düşmek istemiyorum bu hatalara...

Anladım cnm demek istediğini... Gerçekten katılmamak elde değil. 30 yaşındayım. Yaşım küçük olsa, cahildim derdim ama neden çektim inan bilmiyorum. Dediğin gibi, zaten bu bebek olayında resti çektim çektim yoksa artık eşim de diyebilir, durdun durdun şimdi ne oldu diye. Şu an bebek oldu, gelemiyor vs. diye bir dönüm noktası olabilir bu benim için.

Dediklerinin benzerlerini ben de hazırladım kafamda eşimle konuşmak için. Güzelce konuşacağım bu akşam zaten birşeyler içmeye çıkacağız, tam sırası konuşmanın...

Ne mutlu bak abin eşine saygı duyuyor, sen de buna sevinebiliyorsun. Tamamen sağduyu meselesi bu, saygı meselesi. Eşim tamam belki beni ezdirmiyor ama ailesine de kırmadan ifade etmeyi beceremiyor. Benim en ufak şikayetimde direk sinir yapıyor ailesine. Bıraksam kavga edecek. Halbuki ne var, eşime sorayım anne dese, güzelce izah edebilse? Ben ona git ailenle kavga et demiyorum ki, asla istemem bunu...

Maşallah Allah aile düzeninizi bozmasın cnm...
Amin sagolasin canim.
Mesela zaman gelir yengemle anlasama.. zaman gelir annemde kizar yengeme ama abim yengeme yada ablalarina birsey dese (yengeme gitme dese aballarina) annem abime mudahale eder. Snein nasil kardeslerin var onunda var tabi gidecek gelecek yada birsey olmaz vs. Gibi.
Biz kadinlar aramizda herseyi yasariz ama erkelere herseyi soylemez ortaligi germeyiz (bizim ailede)
Anlasamadigimiz konuları atlattigimizda birsey yokmus gibi davraniriz. Dun ailemin yanindaydim. Bi anlasmazlik oldu yengemle aramda ama aksamina gule oynaya konustuk (seviyorum onu, oda seviyor kanimca bilemiyorum)
Zaman zaman kendi kardeslerimizlede anlasamiyoruz anne babamizlada. Oda benim.kardesim sayikir elbet anlasamadigimiz zamanlar olacak. Ama anlasamafik diye birbirimize kim duyacak degiliz. Sabahina atistik. Aksamina esimle carsiya gitmistim kendime ablamlara cuzdan aldim. Onada aldim. Hediyesini aldım.
Boyle oldugu surece birsey olmaz.
Karsilikli anlayis olacak.
Ve idare etmek.

Esinizin azicik seni gormesi gerek. Ben sevgili ve nisanli iken bekarken yani ablamin cocuklarini buyutmesinde cok yardimci oldum. Ablam işe gittiginde cok baktım. Eşim bazen kiziyordu bana. Senmi dogurdun ablanmi diye... yoruluyorsun diyordu...
Dusunmek onemli gercektende...

Kaynana kimdir de benim giydiğim kıyafete karışacak yahu! Veremediniz mi ağzının payını şimdiye kadar :KK11:

Gitmeyin, ve bundan sonra emrivakilere de gelmeyin, yok derken gerilmeyin sakince konuşun "anne ben gelemem ya bu sıralar çok halsizim yatıyorum evde" deyin. Kasmayın kendinizi kv için bu kadar. "tanımıyorum anne sıkılırım ben" deyin. Beklemesin sizden hiçbişey

Karakterime o kadar ters ki, hayatıma karışılması... Nasıl düştüm ben bu hataya inanın kendime daha çok sinir oluyorum şu an.

Tek isteğim birdaha aynı yanlışları yapmamak, açıkça dediğinizi diyeceğim. Artık sinirlerimi yıpratmak istemiyorum böyle şeyler için...

Maşallah, inan çok sevindim adına.

Ben asla yeni gelin modunu sevmeyen biriyim. Ailem eski İstanbul ailesi, gayet modern bir aileyiz. Bunların tam tersi, bunlar tamamen eli maşalı bir aile, çirkefler. Ben hep sabredeyim, terbiyemi bozmayayım diye diye geldim bu günlere. Eşim aileme çok yakın, biraz da bu sebepten soğukluk olmasın modunda ilerledim. Ama olmadı, elimde patladı, olan bana oldu resmen.

Tamamen senin düşündüğün gibi düşünüyorum, ailem de böyledir. Kimse kimseye karışmaz, rahatsız etmez birbirini. Nasıl bunların içine düştüm bilmiyorum. Ama artık ben de hayatımı bu yönde değiştireceğim daha doğrusu özüme dönmek istiyorum...
zararın neresinden dönersen kardır. birine saygı, kendine saygının önüne geçiyorsa o saygı olmuyor zaten. neyse inşallah durumu daha da geç olmadan toparlarsın. herkes olması gerektiği yerde dursa, ne güzel olur. :KK66:

Back
X