Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim de kamgalim genclik hastaligina yakalanmisti. Serumla kurtarildi. Lutfen veterinere goturun. Kurtarilabilir.
Goturduk serum verildi. Serum su ihtiyacini karsiliyor simdilik su iciyor.Cok uzuldum cok gecmis olsun. Dilerim iyilesir bir an once sagligina kavusur.
Buyuktu ama cok insancildi cevremizdeki herkes tanirdi onu.Koca kangala da saldıran kimse yürek yemiş galiba
Geçmiş olsun başka bir şeyden hastalanmıştır belki basit bir şeydir
Saol canim. Hic birsey yemiyor. Sadece su ve ot. Serum susuzlugunu gideriyorCanim cok uzuldjm insallah bisi olmaz . Benimde k9 var bahcede bakiyoruz genclik hastaligina yakalanmisti . Asilari yaptirmistim bi kac kerede serum yemisti tam hatirlamiyorum 4 sene oldu . Bi kac serum yedi 1 2 hafta halsizdi ozur dilerim ama makattan kan gelmisti . Bikackerr oyle anlamistik . Genclik hastaligi oldugunu bacagindan yapilan serumlarla cok cabuk toparlamisti. Insallah hemrn toparlanir . Sadece kuru mama verin bi kac gun![]()
Benim kopegime serumun icine antibiyotok de koymuslardi sanirim. Umarim yanlis hatirlamiyorum. Veterinerler daha iyi bilir gerci. Umarim iyilesir. Yiksa cok uzulurum. Durumdan haber ederseniz sevinirim.Goturduk serum verildi. Serum su ihtiyacini karsiliyor simdilik su iciyor.
Onceki kopegimde faydasi olmamisdi. Umarim buna olur.
Buyuktu ama cok insancildi cevremizdeki herkes tanirdi onu.
Saolun benimde tek istegim bu umarim basit bir usutmedir
Konuyu evcil hayvanlarami acmam gerekiyordu bilmiyorum ama tek derdim bu
Bi yardim umuduyla yaziyorum belki daha cok gorunmesini istiyorum yanlis actiysamda yonetimden ricam nolur kaldirmasinlar.
Gecen sene temmuz ayinda 5 yasindaki kopegim insan bile demeye el vermedigim biri tarafindan kim oldugunu bilmiyorum darp edilmis bi halde geldi ve evinde öldü. Kimin yaptigini bilmiyorum.
Biseyle vurulmusdu beli kirilmisdi.
Aralikta yeni bi kopek beslemeye basladim.
Mayis ayinda genclik hastaligindan kaybettim. Gunlerce aci cekti oglum son nefesini ben yanina gittigimde verdi
Birdaha beslememe karari aldim fakat bikac ay sonra evimin onunde yavru sahipsiz sokaga atilmis bir kopek buldum.
Kiyamadim onura sahiplendim.
hamile halimle ilk isim veterinere goturmekti. O halde defalarca arabaya kustu defalarca kusmugunu temizledim
Cocugum gibi baktim
Her asisini yaptirdim.
Suan 7 aylik.
Ve bu sabah gozumu acmamla onunda hasta oldugunu gordumm!
Ben ne yaptim ya ne suc isledim hepsine cok iyi baktim ignelerini kontrollerini eksik etmedim.
Diger iki kopegimin ardindan gunlerce kendime gelemedim yemeden kesildim.
Suanki belirtileri halsiz gece kusmus sadece ot yiyor.
Napcam ben bilmiyorum bunuda kaybedersem ne yapcamm.
Bu arada besledigim kopeklerim hepsinin cinsi kangal.
Artik dayanamiyorum kopeklerimin ellerimden kayip gitmesine neden ben neden benim kopeklerimm((
Not olarak ekliyorumm hayvan sevmemenize bisey diyemem ama bi hayvana vuracak kadar aciz insanlar varsa Allaha havale ediyorummmm
Evet dogru soyluyorsun canim biz ilaclama yaptirdik bu kopegi sahiplenince.Canım gençlik hastalığı diye bahsettiğin yanılmıyorsam fib virüsü. Eğer doğru ise o evde fib virüsü girdiği için çok titizlikle temizlenmesi gerek yoksa uzun süre kalabilir. Ve diğer hayvana da bulaşabilir(aylar sonra gelmiş olsa da)
Benim kedime bu şekilde bulaştı başkasının evine götürdüm iki günlüğüne,o evde de bu hastalıktan ölen bir kedi vardı benim kedime bulaştı fib. Şimdi kedim yaşıyor iyi bakıldığı için. Bana veteriner o şekilde söylemişti..
Suan hala ayni sadece su iciyor. İnsallah iyi haberini yazmayi nasip eder Allahim.Benim kopegime serumun icine antibiyotok de koymuslardi sanirim. Umarim yanlis hatirlamiyorum. Veterinerler daha iyi bilir gerci. Umarim iyilesir. Yiksa cok uzulurum. Durumdan haber ederseniz sevinirim.
Ne guzel dusunuyorsunuz ama ben artik sanki brnim yuzumdenmis gibi vicdan azabi cekiyorum.Yapmanız gereken yine hekime muayene ettirmek.
Ama ölürse( yapılacak olan yapıldı, kurtarılamadı
Sırada diğer evsizler var. Evinizde yeri varsa, durmayın, ev arkadaşı edinin derim.
Ben de ilk kuşum öldüğünde, petshopa gidip
En hasta kuşu aldım, dükkanda ömrü 2 gündü
Hiç olmazsa, son günlerinde iyi bakım görür dedim
Maşallah Bebek’im, neşesi yerine gelince iyileşti.
Ama ölseydi yine gidip en hasta kuşu alırdım.
Egzotik hayvanlar barınaklarda yok, benim evim 4 bacaklıya uygun değil
Tesekkur ederim asilari simdiye kadar olan hepsi yapildi.Merhaba öncelikle sürekli ot yiyor demişsiniz bunu anlayamadım neden ot yiyor
Kusmadan sonra herhangi bir yiyecek mama dahil verilmez
Kusma dehidrasyona yol açabileceği için muhakkak 24 saat içinde bitmezse veterinerize götürün
Köpeklerin aşı takvimleri bitene kadar bağışıklık sistemleri çok zayıftır bu yüzden aşı takvimi aksatmayın ve aşılar tamamlanana kadar pek dışarı çıkarmayın
Köpeğinizi kuru mamayla besleyin asla baharatlı yağlı ev yemeği vermeyin buda sindirim sistemlerini bozar ve kusmaya sebep olabilir
İlla çiğ beslenme yapıcaksanız barf diyetini araştırın
Şimdiden geçmiş olsun diyorum beslenmesine ve aşılarına dikkat ettiğiniz sürece sorunsuz bi yaşantınız olur sevgiler
Kiyamam bide gebe haliyle kaybettin.Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Bir köpeğimi gebeyken iki yavrusuyla birlikte kaybettim.Uzun süre kendime gelemedim.Bir diğeri zehirlendi zor kurtardık.Yaşadığım korkuyu anlatamam.
Öncelikle korkma.Ot yemesi karın ağrısından olabilir.Ot yiyip kusatak içini temizliyor.Takipte kal.Gençlik hastalığı teşhisi koymadıysa veteriner endişelenme.Serumlarını ihmal etme.Sık sık kontrole götür.
Şu yavrulara eziyet edenleri gördükçe hastalanıyorum resmen.Sevmemeyi anlarım da eziyet neden.
Geçmiş olsun.