Yeter bu salaklığımdan çektiğim

ben murat menteş'in bir söyleşisine katılmıştım. demişti ki, insanlar kitaplardan bilmedikleri durumlarda nasıl tepki vermeleri gerektiğini öğrenirler; mesela biri 'seni seviyorum' diyince vb. yıllar geçti unutmadım bu lafını adamın. çok haklı/haklısınız bence de.
Kesinlikle katiliyorum. Küçükken çok sessiz bir çocuktum. Biri bir sey sorsa doğru duzgun cevap bile veremezdim. Eğitimle, okuya okuya aştim bunu. Şimdi çok iyi gözlem ve analiz yaparim. Bence okumanin etkisi bu. Kültürel birikim ozguveni de yaninda getiriyor gerektiği yerde gerektiği gibi konusuyorsun bu sefer.

Aslında bi kere başlasan gerisi geliyo. Ben aşırıydım bir iki senedir normal insanım. Ama hala kötü benim 2 tane arkadaşım var sadece tşk. 🌹

Kesinlikle katiliyorum. Küçükken çok sessiz bir çocuktum. Biri bir sey sorsa doğru duzgun cevap bile veremezdim. Eğitimle, okuya okuya aştim bunu. Şimdi çok iyi gözlem ve analiz yaparim. Bence okumanin etkisi bu. Kültürel birikim ozguveni de yaninda getiriyor gerektiği yerde gerektiği gibi konusuyorsun bu sefer.

Aslında okuyan birisiyim. Ama demek ki bi yerde hata yapıyorum

Moruk benimki doğaçlama ya dümdük. Tasarlayacak disiplin bende ne gezeeeer.
Bizim komşunun kızı vardı bi gün geldi
Dedi
Abla ben çok iyi niyetliyim senin gibi saykodelik olmak istiyorum
Dedim olur tabi gülüm
Kızla 1 hafta takildik
Boynuz kulağı geçti tabi
Kim peki bu kız biliyon mu ?
Manukyan ....

Bu da böyle bi anımdır

O acidan bakarak okumamissinizdir. Arkadasin dedigi gibi karakterler durumlara nasil tepkiler veriyor dikkat ederek okuyun bence fark edeceksiniz.
Peki kendiyle benzer tepkiler verenleri görünce kendi durumu pekişirse? Yani kitaplarda kendimize benzettiğimiz karakterler daha çok aklımızda kalmaz mı? Bana çok zor geldi. Belki ilk ergenlik yılları olsa farklı bakış açıları kazanırken olabilirdi.

Bizim komşunun kızı vardı bi gün geldi
Dedi
Abla ben çok iyi niyetliyim senin gibi saykodelik olmak istiyorum
Dedim olur tabi gülüm
Kızla 1 hafta takildik
Boynuz kulağı geçti tabi
Kim peki bu kız biliyon mu ?
Manukyan ....

Bu da böyle bi anımdır
Ekilendim yine :KK37:

jeehan jeehan hiç değişme hep böyle kal. 🤗 Boşver kötü niyetliler salak desin. Ama iyi niyetliler iyi niyetini anlayacaktır. Bende bi ara senin gibi, bıktım artık arkamdan çevrilen dolaplardan değişicem dedim. Ama sonra onlardan ne farkım kalırki diye değiştirmedim kendimi. İyiki de değiştirmemişim. Şimdi çevrem kimin nasıl biri olduğunu gayet iyi anlıyor. Senin de kıymetin bilinecek illaki. Sen kendin ol yeter 💜

jeehan jeehan hiç değişme hep böyle kal. 🤗 Boşver kötü niyetliler salak desin. Ama iyi niyetliler iyi niyetini anlayacaktır. Bende bi ara senin gibi, bıktım artık arkamdan çevrilen dolaplardan değişicem dedim. Ama sonra onlardan ne farkım kalırki diye değiştirmedim kendimi. İyiki de değiştirmemişim. Şimdi çevrem kimin nasıl biri olduğunu gayet iyi anlıyor. Senin de kıymetin bilinecek illaki. Sen kendin ol yeter 💜

İnanın öyle değil. Tabi ki kendim kalacağım ama bu salaklığım yüzünden doğru zamanda söylenen şeyi anlayamadığım için kendimi de koruyamıyorum. Sonra düşününce deli oluyorum nasıl bu kadar salakça davrandım diye.

İnanın öyle değil. Tabi ki kendim kalacağım ama bu salaklığım yüzünden doğru zamanda söylenen şeyi anlayamadığım için kendimi de koruyamıyorum. Sonra düşününce deli oluyorum nasıl bu kadar salakça davrandım diye.
O an anlasaydın mesela, kadının sana açıklığın konusunda laf soktuğunu. Napıcaktın? :110:

Peki kendiyle benzer tepkiler verenleri görünce kendi durumu pekişirse? Yani kitaplarda kendimize benzettiğimiz karakterler daha çok aklımızda kalmaz mı? Bana çok zor geldi. Belki ilk ergenlik yılları olsa farklı bakış açıları kazanırken olabilirdi.
Belki bilemiyorum ama arkadas zaten bu durumundan rahatsiz olduğu için kendi gibi tepki verene buyuk ihtimal sinir olacaktir. Neden soyle boyle yapmadin diye akil yurutecektir. Cunku farkinda boyle yapmamasi gerektiğinin. Akil yurutmesi zihnine surekli pratik yaptirmasi işte reelde isine yarayacak gerektiği zaman cevabini verecek.

Belki bilemiyorum ama arkadas zaten bu durumundan rahatsiz olduğu için kendi gibi tepki verene buyuk ihtimal sinir olacaktir. Neden soyle boyle yapmadin diye akil yurutecektir. Cunku farkinda boyle yapmamasi gerektiğinin. Akil yurutmesi zihnine surekli pratik yaptirmasi işte reelde isine yarayacak gerektiği zaman cevabini verecek.
Evet aslında acımak/üzülmek yerine sinir olursa çalışır yöntem. :super:

İki ayrı fikir. Ve ikisini de aynı anda nasıl onaylıyorum diye kendime hayret ediyorum. İkisi de çok mantıklı o_O

Back
X