Yeter bu salaklığımdan çektiğim

Ya o çok oluyor yapı olarak işten kaçan biri değilim ve iş öğretme ayağına baya çok kerizleniyorum. Bunu biliyorum dediğim her iş bana kaldığı için mala yatıyorum artok sjdmdk geçen mesela müdür yardımcısı bana bi iş verdi ama müdürün benim yaptığımdan haberi yok muhtemelen kendi yapmış gibi verecekti allahtan planını farkonda olmadan bozdum sudmdjjd
Yok ya o kadar saf değilsin o zaman bak gözün açıkmış. Bence endişelenmeni gerektirir bir durum yok

Bence dedigin ozellik iyi bisey hatta koruyucu bi ozellik kanka.

Ben de biraz oyleyim. Yani salak oldugumdan degil ama genelde saf, asiri saf vb bir imaj cizerim etrafta. Su ana kadar bunun zararindan cok faydasini gordum.

Bir kere insanlar tehdit olarak algilamadiklari, bizim gibi zararsiz bireylere cok daha anac, korumaci, art niyetsiz yaklasiyorlar. Genelde seviliyoruz. Biz o savasa, o ayak oyunlarina dahil olmayinca, kimse bize karsi da savas acamiyor. Karsilik alamayacaklar cunku. Ve bu gercekten ayricalikli bir konum. Kisacasi, aslinda asil cakallik bizimki.

Polyanna modu, pembe gozlukler daha cok koruyucu kalkan islevi goruyor bende. Zaten yillardir yaptigim isimden dolayi bir mesleki deformasyon olarak diplomatik olma konusunda cok becerikliyim. Kimseyi kirmadan durumlari cozmek konusunda ustayim. Cidden yillardir dusmanim olmadan yasayip gidiyorum.

Kimileri bunu karaktersizlik olarak algiliyor, herkesin sevdigi, kimseyle kolay kolay catismayan bir insan olmak onlara gore kisiliksiz olmak demek. Hakli olduklari noktalar olabilir, ama ben o sekilde gormuyorum. Prensip meselesi olan yerlerde, mesela is arkadasina haksizlik yapildiginda, mesela isyerinde irkcilik, seksizm, gibi meselerde elbette ses cikarmak ve kendi dogrunu soylemek lazim. Ama incir cekirdegini doldurmayacak konularda catismak ve kotu niyetleri tespit etmekle vakit kaybetmek... vakit kaybi bence tamamen! Onun yerine enerjimi daha guzel seylere harcarim. Isyerinde dedikodu yapacagima geyik yaparim, gulerim, eglenirim, isime bakarim.

Mesela kaynananiz orda sizin bozulmanizi bekledi size "acik" diyerek. Siz ise bunu CIDDIYE BILE ALMADINIZ, GULDUNUZ. Bunun moralinizi bozmasina izin vermediniz. Kadin afallamistir. Orda bozulup siz de laf soksaydiniz istedigine ulasmis olacakti. Oysaki siz asiri iyi niyetiniz sayesinde bu oyuna bastan girmediniz. Bu da sizi avantajli bir konuma soktu. Daha ne?

Yillardir boyleyim, baskalari o kiz cok saf desin, bence asil cakal biziz :KK48:

Hanımlar selam.

Bdv bdv olalı böyle saçma bi istek olmamış olabilir. Şimdi ben aşırı salak bi kızım. Çoğu arkadaşım yakın çevrem iyi niyetli, saf diyor ama bence salak diyemedikleri için diyorlar bunu ahahahhah
Sorun şu ki, biri bana laf sokunca ya da iğneleyici konuşunca ya da fesat bir şeyler diyince ben bunu baya bildiğiniz düz anlıyorum. Birkaç örnek vereyim eski sevgilimin annesi ben çok da kısa olmayan elbise giyip yanlarına gidince eski sevgilime dönüp al açık birisini istiyordun al sana açık dedi gülerek. Ben şaka yapıyor sanıp gülmüştüm, arkadaşıma anlatınca o çok şaşırıp çok ayıp buldu mesela. Ya da iş yerinde üstüm benim iyiliğimi istiyor gibi görünüp bana iş yıkıyor bunu birileri demeden fark edemiyorum. En yakın arkadaşım sana olumluz bir olay anşatırken sen olaya o kadar polyanna bakıyorsun ki ben şüphe ediyorum diyor. Ya ben nasıl gözü açık biri olurum? Yeter artık bu salaklığım yüzünden kerizlendiğim. Bir de ben bi insanın hareketlerini sevmiyorsam istemsiz şekilde belli ederim, arkasınsam dedikodu yaptığım birinin yüzüne gülemem. (bunu ben doğruluk timsaliyim diye duyar kasmak içim demiyorum.) mesela iş yerimde biriyle ilgili konuşuyoruz, konuştuğumuz kızlar gidip o kişiyi pohpohlamaya devam ediyor ben uzak davranıyorum ve günün sonunda kötü olan ben olıyorum.

İroni filan yapmıyorum ya da onlar yanlış ben doğruluğun son kalesiyim diye yazmadım. Ben gerçekten merak ediyorum nasıl gözü açık olunur diye. (tecrübe diyeceksiniz biliyorum ama yeni mezun, tecrübesiz bi kız başladı o dahi cin gibi direkt anlıyor.)
Hayatın sillesini sağlam bi şekilde yediğinizde gözünüz öyle bir açılır ki bu sefer de her şey size sahte gelir. En iyisi gözü çok açmamak :)

Hanımlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kitap okuma yöntemini deniicem. Sağlıkla kalın ❤️

O an fark etmiyorum aradan baya zaman geçince çaak aklıma geliyor aaa aslında bana laf sokmuş diyorum o zaman kuruluyorum ve bu zamansız farkındalık davramışlarımı etkiliyor

Sanırım ben de sizin gibiyim , yorumları dikkatle okuyorum ama ben çok kitap okurum ,bence onunla alakası yok . Kendi kendime karar verdim ,gossip girl deneyeceğim.

Sanırım ben de sizin gibiyim , yorumları dikkatle okuyorum ama ben çok kitap okurum ,bence onunla alakası yok . Kendi kendime karar verdim ,gossip girl deneyeceğim.

Selam, ben se kitap okuyorum kendimce ama oradaki üyenin kast ettiği şey kitapta olaylar karşısında kim nasıl cevap vermiş hareket etmiş onna dikkat etmek için anladığım kadarıyla :)

kitap olayına karşıydım burda ama şimdi bakarken senelerrrrr önce okuyup baya faydalandığım bi kitap geldi aklıma.
iş hayatında baya işime yaramıştı. gereksiz tipleri de uzaklaştırmama yardım etmişti.
okumadıysanız tavsiye ederim : Sam Horn - Tongue Fu (adına bakmayın aslında Türkçe, Türkçesinde de adını aynen bırakmışlar
(internette her yerde pdf halinde var, almanıza bile gerek yok)
ismini kung fudan almış, bu da dil kungfusu :KK76:

Canım zamanla bu gibilerin arasında olduk sonra pişeceksin.
Bende öyleydim hala öyleyim sayılır ama eskiye göre çok iyiyim ortalama birsey oldum bende bayağı darbe aldıktan sonra sende gözünü açarsın

Hanımlar selam.

Bdv bdv olalı böyle saçma bi istek olmamış olabilir. Şimdi ben aşırı salak bi kızım. Çoğu arkadaşım yakın çevrem iyi niyetli, saf diyor ama bence salak diyemedikleri için diyorlar bunu ahahahhah
Sorun şu ki, biri bana laf sokunca ya da iğneleyici konuşunca ya da fesat bir şeyler diyince ben bunu baya bildiğiniz düz anlıyorum. Birkaç örnek vereyim eski sevgilimin annesi ben çok da kısa olmayan elbise giyip yanlarına gidince eski sevgilime dönüp al açık birisini istiyordun al sana açık dedi gülerek. Ben şaka yapıyor sanıp gülmüştüm, arkadaşıma anlatınca o çok şaşırıp çok ayıp buldu mesela. Ya da iş yerinde üstüm benim iyiliğimi istiyor gibi görünüp bana iş yıkıyor bunu birileri demeden fark edemiyorum. En yakın arkadaşım sana olumluz bir olay anşatırken sen olaya o kadar polyanna bakıyorsun ki ben şüphe ediyorum diyor. Ya ben nasıl gözü açık biri olurum? Yeter artık bu salaklığım yüzünden kerizlendiğim. Bir de ben bi insanın hareketlerini sevmiyorsam istemsiz şekilde belli ederim, arkasınsam dedikodu yaptığım birinin yüzüne gülemem. (bunu ben doğruluk timsaliyim diye duyar kasmak içim demiyorum.) mesela iş yerimde biriyle ilgili konuşuyoruz, konuştuğumuz kızlar gidip o kişiyi pohpohlamaya devam ediyor ben uzak davranıyorum ve günün sonunda kötü olan ben olıyorum.

İroni filan yapmıyorum ya da onlar yanlış ben doğruluğun son kalesiyim diye yazmadım. Ben gerçekten merak ediyorum nasıl gözü açık olunur diye. (tecrübe diyeceksiniz biliyorum ama yeni mezun, tecrübesiz bi kız başladı o dahi cin gibi direkt anlıyor.)
Ben de öyleydim. Hatta bazen aaa saf bu, soktuğumuz lafı bile anlamıyor derlerdi. Yavaş yavaş bu tutumlara maruz kala kala yeni bir sürüm yüklendi sanırım bana. Artık her lafı gayet iyi anlayıp karşı cevabını da veriyorum. Bu gerçekten yaşadıkça olan bir şey. Aaa hadi fesat ya da uyanık olayım deyince olmuyor bence

Bende burdaki konuları okuya okuya öğrendim bu laf carpmalari falan,
Burda okuduğum konuya benzer birşey yasadiysam aa demekki bu da bana ozaman bunu demek istemiş diye düşünürüm hala :KK70:
Tavsiyem daha çok bdv oku:KK53:

kitap olayına karşıydım burda ama şimdi bakarken senelerrrrr önce okuyup baya faydalandığım bi kitap geldi aklıma.
iş hayatında baya işime yaramıştı. gereksiz tipleri de uzaklaştırmama yardım etmişti.
okumadıysanız tavsiye ederim : Sam Horn - Tongue Fu (adına bakmayın aslında Türkçe, Türkçesinde de adını aynen bırakmışlar
(internette her yerde pdf halinde var, almanıza bile gerek yok)
ismini kung fudan almış, bu da dil kungfusu :KK76:

Pdf halini indirip konulara baktım dediğiniz gibi ilgi çekici duruyor baya sipariş verip başlıcam teşekkür ederim ❤️

Zamanla asarsiniz bu durumu
Bende bazi adetleri anlamam garip guraba seyler var
Bence boyle devam edin yoksa kafayi siyirabilirsiniz
Cok duzsunuz aslinda saflik degil bu
Herkesi oldugu gibi kabullenme gibi bisey sizinki

Nasıl açtığınızı merak ettim sırrınızı benimle de paylaşır mısınız
Ay çok afedersiniz ben bu soruya bol bol kazık yiyerek demek istiyorum. Ben de 20li yaşlarımin başında aynı sizin gibiydim tabii sonra hayatın çemberinden geçtim her dost dediğim tarafından sırtımdan vuruldum şimdi çok iyiyim mesela kimse bana kazık atamıyor çünkü aşırı fitne fesat bir insan oldum. Sulu dereye götürüp susuz getiririm onları :D

Yeter artık bu salaklığım yüzünden kerizlendiğim.
Kerizlene kerizlene öğreniyosun canım. Bunun bi yolu taktiği falan yok. Atanıp zorunlu hizmete gidince sudan çıkmış balığa döndüm. İlk defa tek başıma kaldım. Anam bir atraksiyonlar bir olaylar. Önce güzel kerizlendim. Sonra baktım bi terslik var. Yaşadığın olayları iyi analiz et. Bir daha aynı Tongaya düşme. Daha şüpheci yaklaşıyosun zamanla ama ben senin yazdıklarından bi şey çıkardım. Arkadaşın yorum yapıyor ona inanıyorsun, biri bi şey söylüyor ona inanıyorsun gibi sanki. Kendi içinde muhakemesini yapıp kendin adım at. İnsanlar kolay yönlendirilen insanları yanlış da yönlendirir :)

Back
X