Bence dedigin ozellik iyi bisey hatta koruyucu bi ozellik kanka.
Ben de biraz oyleyim. Yani salak oldugumdan degil ama genelde saf, asiri saf vb bir imaj cizerim etrafta. Su ana kadar bunun zararindan cok faydasini gordum.
Bir kere insanlar tehdit olarak algilamadiklari, bizim gibi zararsiz bireylere cok daha anac, korumaci, art niyetsiz yaklasiyorlar. Genelde seviliyoruz. Biz o savasa, o ayak oyunlarina dahil olmayinca, kimse bize karsi da savas acamiyor. Karsilik alamayacaklar cunku. Ve bu gercekten ayricalikli bir konum. Kisacasi, aslinda asil cakallik bizimki.
Polyanna modu, pembe gozlukler daha cok koruyucu kalkan islevi goruyor bende. Zaten yillardir yaptigim isimden dolayi bir mesleki deformasyon olarak diplomatik olma konusunda cok becerikliyim. Kimseyi kirmadan durumlari cozmek konusunda ustayim. Cidden yillardir dusmanim olmadan yasayip gidiyorum.
Kimileri bunu karaktersizlik olarak algiliyor, herkesin sevdigi, kimseyle kolay kolay catismayan bir insan olmak onlara gore kisiliksiz olmak demek. Hakli olduklari noktalar olabilir, ama ben o sekilde gormuyorum. Prensip meselesi olan yerlerde, mesela is arkadasina haksizlik yapildiginda, mesela isyerinde irkcilik, seksizm, gibi meselerde elbette ses cikarmak ve kendi dogrunu soylemek lazim. Ama incir cekirdegini doldurmayacak konularda catismak ve kotu niyetleri tespit etmekle vakit kaybetmek... vakit kaybi bence tamamen! Onun yerine enerjimi daha guzel seylere harcarim. Isyerinde dedikodu yapacagima geyik yaparim, gulerim, eglenirim, isime bakarim.
Mesela kaynananiz orda sizin bozulmanizi bekledi size "acik" diyerek. Siz ise bunu CIDDIYE BILE ALMADINIZ, GULDUNUZ. Bunun moralinizi bozmasina izin vermediniz. Kadin afallamistir. Orda bozulup siz de laf soksaydiniz istedigine ulasmis olacakti. Oysaki siz asiri iyi niyetiniz sayesinde bu oyuna bastan girmediniz. Bu da sizi avantajli bir konuma soktu. Daha ne?
Yillardir boyleyim, baskalari o kiz cok saf desin, bence asil cakal biziz