Yeter bu salaklığımdan çektiğim

29 yaşındayım hala aynıyım, ben rahatsızlık duymuyorum ama , diğerleri kötü gibi geliyor . Kerizleyen kendini kerizler , kul hakkı karma vs halleder deyip geçiyorum üstünde durmuyorum. Dedikodu yaparlarken katılmayın tek çözüm bu bence

yeterince kazık yememişsin demek ki. kazıklar monte oldukça gözünün önündeki perdeler bir bir kalkmaya başlıyor. okumak falan bahane yok öyle bişey.

Yeni mezum yaşça ufak biri başladı o çok mu kazık yemiştir. Sanmıyorum ya :/

Hanımlar selam.

Bdv bdv olalı böyle saçma bi istek olmamış olabilir. Şimdi ben aşırı salak bi kızım. Çoğu arkadaşım yakın çevrem iyi niyetli, saf diyor ama bence salak diyemedikleri için diyorlar bunu ahahahhah
Sorun şu ki, biri bana laf sokunca ya da iğneleyici konuşunca ya da fesat bir şeyler diyince ben bunu baya bildiğiniz düz anlıyorum. Birkaç örnek vereyim eski sevgilimin annesi ben çok da kısa olmayan elbise giyip yanlarına gidince eski sevgilime dönüp al açık birisini istiyordun al sana açık dedi gülerek. Ben şaka yapıyor sanıp gülmüştüm, arkadaşıma anlatınca o çok şaşırıp çok ayıp buldu mesela. Ya da iş yerinde üstüm benim iyiliğimi istiyor gibi görünüp bana iş yıkıyor bunu birileri demeden fark edemiyorum. En yakın arkadaşım sana olumluz bir olay anşatırken sen olaya o kadar polyanna bakıyorsun ki ben şüphe ediyorum diyor. Ya ben nasıl gözü açık biri olurum? Yeter artık bu salaklığım yüzünden kerizlendiğim. Bir de ben bi insanın hareketlerini sevmiyorsam istemsiz şekilde belli ederim, arkasınsam dedikodu yaptığım birinin yüzüne gülemem. (bunu ben doğruluk timsaliyim diye duyar kasmak içim demiyorum.) mesela iş yerimde biriyle ilgili konuşuyoruz, konuştuğumuz kızlar gidip o kişiyi pohpohlamaya devam ediyor ben uzak davranıyorum ve günün sonunda kötü olan ben olıyorum.

İroni filan yapmıyorum ya da onlar yanlış ben doğruluğun son kalesiyim diye yazmadım. Ben gerçekten merak ediyorum nasıl gözü açık olunur diye. (tecrübe diyeceksiniz biliyorum ama yeni mezun, tecrübesiz bi kız başladı o dahi cin gibi direkt anlıyor.)

Bu konuyu açabildiğine göre bence az değilsin😀

Böyle konular yorumlar okuyunca oh be diyorsun 😍
Gına geldi kv elti görümce konularından 🤦
Basliga gore girip okuyorum ben kv ve gorumce kelimesi iceren konulardan itinayla kaciyorum. Bazen basliktan anlasilmiyor konuya girip ilk cumleyi okuyup sivisiyorum hahah. Hatta ilk cumleyi bile okumadan gozlerim radar oldu artik direkt metinde kelimeyi bulup beni uyariyor kaç diye :D

Ne guzel olumsuz bakmiyorsun iste. Olaylari nasil yasarsan oyle donus yapar sana.. mesela biri laf soktugunda onu laf sokma gibi anlamiyosan zaten o soz seni mutsuz etmez ne guzel.. ben iyi yonunde baktim valla

Basliga gore girip okuyorum ben kv ve gorumce kelimesi iceren konulardan itinayla kaciyorum. Bazen basliktan anlasilmiyor konuya girip ilk cumleyi okuyup sivisiyorum hahah. Hatta ilk cumleyi bile okumadan gozlerim radar oldu artik direkt metinde kelimeyi bulup beni uyariyor kaç diye :KK70:
Merak çok kötü bişey. Ben hep merakıma yenik düşüyorum. Sonra Allahım ben niye burdayım diye kendimi sorguluyorum :olamaz:

Hanımlar selam.

Bdv bdv olalı böyle saçma bi istek olmamış olabilir. Şimdi ben aşırı salak bi kızım. Çoğu arkadaşım yakın çevrem iyi niyetli, saf diyor ama bence salak diyemedikleri için diyorlar bunu ahahahhah
Sorun şu ki, biri bana laf sokunca ya da iğneleyici konuşunca ya da fesat bir şeyler diyince ben bunu baya bildiğiniz düz anlıyorum. Birkaç örnek vereyim eski sevgilimin annesi ben çok da kısa olmayan elbise giyip yanlarına gidince eski sevgilime dönüp al açık birisini istiyordun al sana açık dedi gülerek. Ben şaka yapıyor sanıp gülmüştüm, arkadaşıma anlatınca o çok şaşırıp çok ayıp buldu mesela. Ya da iş yerinde üstüm benim iyiliğimi istiyor gibi görünüp bana iş yıkıyor bunu birileri demeden fark edemiyorum. En yakın arkadaşım sana olumluz bir olay anşatırken sen olaya o kadar polyanna bakıyorsun ki ben şüphe ediyorum diyor. Ya ben nasıl gözü açık biri olurum? Yeter artık bu salaklığım yüzünden kerizlendiğim. Bir de ben bi insanın hareketlerini sevmiyorsam istemsiz şekilde belli ederim, arkasınsam dedikodu yaptığım birinin yüzüne gülemem. (bunu ben doğruluk timsaliyim diye duyar kasmak içim demiyorum.) mesela iş yerimde biriyle ilgili konuşuyoruz, konuştuğumuz kızlar gidip o kişiyi pohpohlamaya devam ediyor ben uzak davranıyorum ve günün sonunda kötü olan ben olıyorum.

İroni filan yapmıyorum ya da onlar yanlış ben doğruluğun son kalesiyim diye yazmadım. Ben gerçekten merak ediyorum nasıl gözü açık olunur diye. (tecrübe diyeceksiniz biliyorum ama yeni mezun, tecrübesiz bi kız başladı o dahi cin gibi direkt anlıyor.)
Eskiden duymuşsunuzdur insanlar şimdiki gibi bolluk içinde yaşamazdı, anca giyinmek için birşey bulurdu. Hatta imam Ali birgün elbisesi yoktu diye kılıcını satmak istemiş... :KK43: imam şafide büyük alimlerden olup, Peygamber Efendimizin övgüsünü almış kimsedir. Birgün kendisine gömlek diktirmek için terziye zor bulduğu kumaşı verir. Artık başkalarımı terziyi doldurur, kendisimi kızdırmak ister imam şafiyi o kısmı hatırlamıyorum. Bilerek gömleğin sağ kolunu dar, sol kolunu da çok geniş diker. Imam safi gömleği alınca der ki ne güzel dikmişsin; sağ kolum yazı yazınca mürekkebe bulaşmaz bu şekil olunca, solda bazen yağmur yağar kitaplarım ıslanırdı, kitaplarımı içine koyarım ıslanmaz der... Büyük alim, çok zeki insan, gözünün gördüğünü anında ezberlediği için açtığı kitabın bir tarafını kapatır diğerini ezberlerdi sonra diğerini acar ezberlerdi, ezberlediği karışmasın diye. Bu derece bir insandı. Ve der ki; güzel düşünen hayatından lezzet alır. Allah ondan razı olsun.
Belkide düşündüğünüz gibidir, arkadaşlarınız art niyetli. Insanların içini bilemiyoruz neticede.

Yeni mezum yaşça ufak biri başladı o çok mu kazık yemiştir. Sanmıyorum ya :/

bazısının aile hayatı çok çekişmeli oluyor. ailede sürekli çekişme yaşaya yaşaya hayatta kalmak için cingöz olmak zorunda kalıyor küçük yaşta.

annemlerin üst katında Allahın düşmanıma vermesini istemeyeceğim bi aile var, olmaz olasıcalar. 8 yıl önce taşındıklarında en küçük kız 13, iki oğlu da ondan 2şer yaş falan büyüklerdi. 8 yıl boyunca kavgasız küfürsüz bağrışmasız bir tek günleri geçmedi. bak hiç abartmıyorum, her gün ana avrat küfürler bağrışmalar diyorum hep beraber hem de, öyle masum atışmalar değil. anaları olacak yaratık anca ciyaklayarak yalan söyler, tek yüzüne bakanı yok, kocası o zamanlar bunu da kapının önüne koyup duruyodu. tüm aile fertleri birbirine düşman ve sürekli birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar.

bu manyak ortamda yetişmiş ruh hastaları ile sen ben bir miyiz şimdi?

Hanımlar selam.

Evlenince değişirsin bende sen gibiydim aaah aaah keşke hep saf kalsak...

Maalesef ben de senin gibiyim/ gibiydim.. ima konusu bende de yok..İroni dersen sıkıntı yok ama genelde imaları dümdüz anlıyorum..İşyerindeki şefim de özellikle benden iş yükü gerektirecek bir şey isterse direkt söylemez, ima eder..Ben de anlamayınca düştüğüm durumu düşünebiliyor musun, sanki işten kaçıyormuşum gibi..Artık sık sık diyorum "Ben sen ima edince anlamıyorum, direkt söyle die"..Bir tartışma anımızda ise "ben imadan anlamıyorum diye bişi yok" demişti uyuz:)) sanki yalan söylüyoz..Şimdi imamsı gibi gelirse soruom şunu mu demek istedin die 🙈

Arkadan konuşmaya gelince..Bizde herkes birbirini sever ama müdür hakkında arkasından atıp tutarlar. Ki gerçekten arkasından konuşulmucak biri değil..Amaaaaaa snra fark ettim ki millet konuşup rahatlıyor ,sonra bişi yokmuş gibi yüzüne gülüyor. Ben ise ona karşı doluyorum..Nefret etmeye başladım kadından ve bendeki negatif enerjiyi algıladığından o da bana daha da ters yapmaya başladı..Bunun bana faydası ne?? Ben de artık bıraktım..Ya hiç sohbetlere girmiyorum ya da girsem de ertesi gün bir şey olmamış gibi yüzüne gülüyorum..Ben de ikiyüzlü oldum yani.Başka türlü o ortamda ayakt kalmam mümkün değil.

Yazarken fark ettim de değiştim mecburen ama iş ortamında..Normalde aynı saflık/salaklık devam.. İnsan istiyor ki her yerde aynı olsun eğilip bükülmesin,net olsun..İnan 3 yıl buna direndim ama insan sivrildiğiyle ve siniri bozulduğuyla kalıyor.Özellikle iş ortamına çok anlam yüklememek lazım,paranı kazanıp çıkacaksın ve kendini korumayı bileceksin..Bu da bugün tartıştığının yarın yüzüne gülmekse ben artık bunu yapmayı tercih ediyorum..Her gün aynı ortamda karşılıklı beslenen negatiflik beni tüketiyor çünkü.

Hanımlar selam.

Ben de biraz böyleydim. Hayat tecrübesiyle öğreniyorsun bazı şeyleri.

Back
X