Yeterince "anne" olamamak...

10 günde süt çekilmez denemeye devam et ağlamayıda kes lütfen lohusa depresyonuna zorla sokma kendini güçlü olma zamanı anne oldun ha buarada emmeye bilir benimkiler 3 ay alabildi çok şükür bir sıkıntımız yok 8-9 yaşındalar

daha on olmuş bebeği emzirmeye çalışın belki sütünüz olur annemde de böyle bir durum olmuştu bıkmadan vazgeçmeden emzirmeye çalıştı ve alıştı kardeşim bir de süt yapan besinlerden tüketin keşke sağıp verebilseydiniz biberonla

Benim gordugum kadariyla yasamlarinda cok rahat eden zorluk cekmemis insanlar hemen bir depresyon vs deyip isin icinden siyriliyorlar.
Hangimiz icin cocuk sahibi olmak kolay bir durumdu ki sizce.?
10 gunde beni istemiyo meme istemiyo triplerine girmeyin.
Aglayinca ne oluyor mesela?
Memenizi almiyorsa sagip verirsiniz.biraz buyur oyle tutar .

Hastane tipi sagma makineleri oluyor.bebegin emmesi seklinde sagiyor.boylelikle sutte diger makinelere gore azalmiyor.
Onlardan kiralayin veya alin acilen.

Tabii ki mamayla beslenen bebeklerde buyuyor ama anne sutu varken neden mama alsin

burada sizin bi suçunuz yokki. Ben de hiç meme kabul etmemişim mama ile büyümüşüm mecburen. Ama bi sıkıntı yaşamadım hiç. Diğer kardeşlerim maşaallah senelerce emmişler. Yani doğal bi durum. Tamamen lohusalık depresyonu bence güzel düşünün güzel olsun.

Bir de sütü azaltmadan sağım yapan makineler var. Onlar ile biberonla veren arkadaşlarımda var. Memeyi emmesede öyle içiyorlar anne sütü. Allah kolaylık versin.

Seni çok iyi anlıyorum ama eminol ki gececek ve sen bu günleri gülümseyerek animsiyacaksin.. Ilk once şunu anlaki bebeğine mama vermek dünyanın sonu değil mamayla büyümüş bebislerde gayet sağlıklı bebeğinin sütten önce mutlu bir anneye ihtiyacı var çünkü.. Ikinci olarak bebegin sağlıklı sende öylesin hastane kapılarinda şifa arayan o kadar cok insan var ki lutfen ne kadar şanslı oldugunu unutma ve son olarak benimde dogumdan sonra 10 gun boyunca bir damla sütüm gelmedi ama vazgecmedim süt sagma makinesi olsun sicak duslar olsun masajlar çaylar herseyi denedim tabi bu sirada mama verdim sürekli sonra sütüm gelmeye basladi bebekte mama yiyom die memeyi istememezlik yapmadi simdi 4 aylık hem mama hem meme cok guzel gidiyor.. En olmadi emzirme danismanlari ebeler var harika destekleri oluyor onlara danış destek al sana egitim verip meme masaji yapsinlar lutfen hemen pes edip morelini bozma

Emzirme konusunda destek cok onemli, dogar dogmaz emme istegi bir reflekstir ama bazi bebekler bunu hemen ogrenemez. Hemsire veya tecrubeli biri yardim etseydi bebeginiz emerdi. Ilk dogumumda kizim 6 gun ac kaldi , memeyi tutmadi , sagarak az bisey icerdi yada cay kasigi ile. 7. Gun kuzenim bebek gormeye diye geldi 10dakikada kizimi memeye tutturdu . Bitmek bilmeyen bir emzirme seruvenimiz baslamis oldu.

Benim kızım da biraz küçüktü emmeye çok hevesliydi ama ben beceremedim. Yaralar ağlamalar derken kendimi parçalıyordum. Elimde küçücük bir bebek. Başımda sütün yok mama ver diyenler. Ben de ilk kez doya doya içimden dolup taşan aşkla emzirme danışmanının odasında emzirmiştim çünkü bana dedi ki “sütün dolup taşmış maşallah. Kendine güven sen bu işi halledersin” meme ucunu bebeğin ağzına nasıl vermem gerektiğini anlattı ve birkaç pozisyon denedik. Gerçekten benim sütüm varmış o an gördüm gözlerimden yaşlar akmıştı mutluluktan. Bir haftalıktık gittiğimde. Şimdi altı aylık hala emiyor. Takviye alıyoruz ama içim rahat.

Konu sahibi güzel anne:) kötü ve yetersiz anne değilsin sadece paniktesin. Sakinleş. Farklı şekillerde emzirmeyi dene. Hava sıcak belki kucakta olmak bunaltıyordur. Emmek çünkü yoruyor ve terletiyor. Yatarak emzirmeyi dene. Ya da ters kucak dene. Ten tene teması sakın kesme. Emzirirken odaya eşinden başka kimseyi alma. Kendine koku sürme. Duş alırken kokulu sabun/duş jeli kullanma. Saçlarını şampuanlayıp başını eğ ve öyle durula. Tenine temas ettirme. Duş almayı ihmal etme. Belki terlisindir ve o rahatsız etmiştir. Kalp hizana başı gelecek şekilde kucağına al ve bacaklarını çapraz gibi yapıp hafif sık. Benim kızım öyle rahatlardı. Gaz sancısı da meme reddi yapar. İnternetten masaj yapmayı öğren. (Ayşe öner bebek masajı)
Hepsi geçecek inşallah. Sağlıkla güzel günlerde büyütün

Merhaba
Bende dogumumdan sonra meme istemedigi icin kizimi emzirmedim verdigimde tutamadi cocuk aglio die hemen vazgecip mama hazirladim bir hafta kadar daha sonra inat ettim emzirmede oncelikle sabirla yaklastim kizima daha sonra meme ucunu kavramasini saglamasinda yardimci oldum tabi cok agladi ciyak ciyak aglasa da oyle ya da boyle tutuo zaten. Simdi 2 yasina gelicek emmeye devam ediyor. Hic caninizi skmayin hersey oluruna var. Anne olarak sakin sabirli ve guclu baginizi kurmaya devam edin.kafanizi oyalamaya calisin cok takilmayon bence bunlara.

Mılletın afaki konusup ben dogurdum 5.dakıkada sütüm şakır şakır şelale gibi aktı demesıne sakın aldırma. Benım sutum cok oldugu halde mama takvıyesı yapıyorum. Aman saglıklı huzurlu olsunda varsın mama yesın lohusa depresyonu yasamamak ıcın gereksız tum ınsanlarla ıletısımı kes. Kendını ıyı hıssedıyorsan ortam degısıklıgı yap ve kesınlıkle yetersız bı anne degılsın bu fıkrı aklından sıl. Sutunun gıtmesı bebegının emmemesı ne sesın sucun ne de dunyanın sonu.

Burda size vicdan azabı çektirecek yorumlar var.hiç birini umursamayın.
Bu süreç geçici.
Merak etmeyin hepsini unutcsksın hatta hatırlatınca niye bukadar dertlenmişim deyip güleceksin kendine.
Pskolojini bozacak hiç birşey yok.
Mama ile büyüyen birsürü bebek var.
Muhtemelende stres oldugun için çekildi zaten.
Mama değil ama stresin bebeğine zarar verir çünkü hisseder.
Anne bedenen ruhen sağlıklı olursa çocuguna iyi bakabilir.
Emmiyorsa mama ver.
Vicdan yapmanı gerektirecek bir durum asla değil.
Eski kafa insanların yorumlarınıda ciddiye alma.
İyice bunalıma sokarlar insanı.şu süreçte gerek yok.
Şimdiki mamalar anne sütüne çok yakın.
Benimkide mama ile büyüdü şükür hiçte hasta olmaz fiziksel ve beyin gelişimi doktorumuzun dediğine göre 1 yaş önde.
Sen iyi ol ki , bebeğinde iyi olsun.
Sevgiler

10 gunde sut falan cekılmez :)
allah bagıslasın evladınızı saglıkla analı babalı buyusun
sız red etsene gunluk deneyın emmese nolur dunyanın sonumu alemsınız lohusalıktan duygular fazla abartılı oluyor :) gececek hepsı duzene gırecek yoluna gırecek merak etmeyın ...
onemlı olan bebegın saglıklı olması gerısını bosverın akısına bırakın bebegınızın tadını cıkarın

Çocuk gelişimle ilgili aldığım bir seminerde hocamız şöyle demişti:" Allah o cocugu milyonlarca anne icinden sizi seçip vermişse o çocuğun ihtiyacı olan herşey sizde vardır". Kendinizi suclamayin o bebisin en çok sevginize ihtiyacı var, benim komsumunda bebeği hiç emmesi mamayla büyüttü gayette sağlıklı ve mutlu bir çocuğu var

Yahu on gunde sut cekilmiyosa benimki neden iki gunde cekildi ardindan 15 gunde elektrikli pompayla sagdim artsin diye hic artmadi
Bir gunde sutu geri gelenler herkesi kendi gibi biliyo heralde
Bazen ne yaparsan yap olmuyo buda hormonlarla alakali bir durum
Sut salgilayanda bi hormon sonucta

Üzülme pozitif olmaya çalış sakın sütüm gitti deyip pes etme çocuk memeyi kabul etsin diye esmaül hüsna var dua et. Ben emzirmeye bıraktım iki senedir hala sütüm var öyle kolay gideceğini sanmam ilk başlarda zor oluyor sabret.

Benim de ağlamaktan sütüm kesildi. Dibe vurdum perişan oldum oysa ikinci çocuk ama çok ara vermiştim. Hala da iyi değilim. Ancak şöyle düşünmeye çalışıyorum ki. Hayatta neler gelip geçiyor. Neler atlatılıyor. Bizler yetişkinler olarak değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabul etmeli uyun sağlamalıyız. Bunu her kadın yapıyorsa biz neden yapmayalım. Ama eksik ama acılı ama buruk biraz üzgün de olsak hayat devam edecek ve her şeye alışacağız. Yola girecek herşey girmeyene de biz adapte olacağız. Allah yardımcımız olsun.

Kızım 2 hafta memeyi tutamadı. Sağıp biberonla veriyordum ama bi yandan da sürekli deniyordum. Tabi bu süreçte her kafadan bi ses çıkıyo insan deliricek gibi oluyor. En sonunda tutmayı başardı. Ha tutamasaydı da kendimi kötü anne gibi hissetmezdim. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz kendinize bu kadar yüklenmeyin. Daha sakin, huzurlu, şefkatli hissettiğiniz anlarda bebeğinizi emzirmeyi deneyin. Emmezse de emmesin canım dünyanın sonu değil ya. Sancılı bi süreç yaşıyorsun ama geçecek buna emin olabilirisin. Sabır...

Hemen mamaya yenik dusmeyin. Sut olmasa da emzirin bebeginizi. Sonra mamw verin doymazsa. Zamanla sut artar. Sut kesildi demek icin cok erken

Merhaba, üzmeyin kendinizi. Yaşadığınuz duygu durumu çok normal, zamanla geçecek. Emzirme konusuna gelince tam olarak 1 hafta doğru düzgün emziremedim, sütümü sağıp verdim. Memeyi tutması için saatlerce uğraştığımızı bilirim, kavrayamıyordu. Biraz daha deneyin, olmuyorsa da dünyanın sonu değil ben 45 gün anne sütü almışım, kardeşim 3 gün hepimiz sağlıklıyız çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…