- Konu Sahibi maydanozsuyu
-
Bende emmedi diye cok aglayanlardanim sebebi hem oglumun anne sutu alamamasi hemde cevrenin aa emmedimi ugrasmamissindir bu cocuk bunu emmez diyen kaynanm yuzunden cok agladim.lohusayken zir desen aglayasin geliyor zaten ustunede emmeyince oyle olabiliyor.yani anneyi bu hale birazdda cevre getiriyorAnne değilim. O yüzden sizi anlamıyorum.
Emmesin. Mama alsın ne olacak ki? Bazı şeyler olmuyordur. Olamıyordur.
Her bebek emecek diye bir kaide yok. Neticede aç kalmıyor ya.
Her bebek büyürken birtakım istenmeyen şeyler yaşanmıştır.
Bence lohusalık psikolojisi bu.
Bir bebek emmiyor diye üzülmeyi anlarım da çılgınlar gibi ağlamayı hiç anlayamiyorum.
Ben anne olmadigim için bazı şeyleri anlayamıyorum.Bende emmedi diye cok aglayanlardanim sebebi hem oglumun anne sutu alamamasi hemde cevrenin aa emmedimi ugrasmamissindir bu cocuk bunu emmez diyen kaynanm yuzunden cok agladim.lohusayken zir desen aglayasin geliyor zaten ustunede emmeyince oyle olabiliyor.yani anneyi bu hale birazdda cevre getiriyor
Ağrıda yaşıyorum.
Sağlık ocağına gittik...
Ebelere dedim yardımcı olun falan...
Sadece emzirirken baktılar o daha tutar dediler gittiler....
Asla mama verme aç kalsın ama verme falan dediler...
Sarılığı var deyince de bir şey olmaz dediler...
Öyle yani...
Facebooktaki gruplara üye oldum yardım istedim...
Bakalım...
Sadece ucunu tutuyor ve gerçekten süt akışı yok ağzındayken...
2 buçuk ay önce böyle bir konu açmıştımMerhabalar 10 gün önce doğum yaptım...
Ve hayatım tamamen değişti...
Minicik bir oğlum oldu...
2480 gram...
Dünya tatlısı biblo gibi dedikleri türden...
Gelgelelim ben çok kötü hissediyorum kendimi...
Lohusalık hüznü mü depresyonu mu yoksa tamamen bana özel bir hal mi anlayamıyorum...
Bebeğim emmiyor...
Sütüm ise ona yetecek kadar vardı...
Ama memeyi tutamadı vs derken ben o kadar stres yaptim ki ağlamaktan helak oldum..
Hatta hastaneye bile götürdüler surekli ağlıyorum diye.... sakinleştirici verip yolladılar tabi...
Mememdeki sütte çekildi zaten tutamadığı için yeterince ememiyordu ve sinirleniyordu.
Dün tamamen beni red etti...
Mama ile devam edicez beslenmesine...
Ben ise yıkık haldeyim...
Beceriksiz, kötü ve yetersiz bir anne olduğumu düşünüyorum sürekli..
Bebeğimin yüzüme bakamıyorum sanki dile gelip sen kötüsün diyecek gibi geliyor...
Bu bi süreç mı?
Yani geçiyor mu?
Ben mama olayına cok fena takıldım...
Kafam almıyor neden emmiyor... neyine yetemedim diye düşünmekten kurdeşen döküyorum..
Ağlamaktan yorgun düştüm...
Lohusalık hüznü mu bu?
Geçecek mı?
Ya da cidden yetersiz bi anne miyim?
Doğduğu gün emdi miMerhabalar 10 gün önce doğum yaptım...
2480 gram...
Lohusalık hüznü mü depresyonu mu yoksa tamamen bana özel bir hal mi anlayamıyorum...
Bebeğim emmiyor...
Ama memeyi tutamadı vs derken ben o kadar stres yaptim ki ağlamaktan helak oldum..
Hatta hastaneye bile götürdüler surekli ağlıyorum diye.... sakinleştirici verip yolladılar tabi...
Mememdeki sütte çekildi zaten tutamadığı için yeterince ememiyordu ve sinirleniyordu.
Bebeğimin yüzüme bakamıyorum sanki dile gelip sen kötüsün diyecek gibi geliyor...
Bu bi süreç mı?
Yani geçiyor mu?
Kafam almıyor neden emmiyor... neyine yetemedim diye düşünmekten kurdeşen döküyorum..
Lohusalık hüznü mu bu?
Geçecek mı?
Ayy o kan gelmesini çok iyi bilirim.. Kustuğunda pembe kusuyordu kızım.. Meme uçlarım kopmuştu..Bende sizin gibi, meme olayına takiktim, mama almasi ölüm gibi geliyordu sanki lohusa iken.
Bence vazgecmeyin, mutlaka meme alır, süt de çekilmeyi bırakın, daha yeni yeni iniyordur...
Ben emzirirken meme arasından siringayla mama veriyordum, emdikce süt akışı da artıyordu, mama geldikçe de daha çok emiyordu..
Sutumu sagdigim zaman inanın süt den çok kan geliyordu...
Yine de 21 ay emzirdim, sizde deneyin elinizden geleni yapın, olmazsa da sağlık olsun, dünyanın sonu değil..
Hele kötü anne falan hiç değilsiniz, bunlar hep lohusalıktan ☺☺
Aynen, canları sağolsunAyy o kan gelmesini çok iyi bilirim.. Kustuğunda pembe kusuyordu kızım.. Meme uçlarım kopmuştu..
Çok emmesi de sorun hiç emmesi de :)
Canları sağolsun :)
Insallah o guzel duyguyu yasarsinizBen anne olmadigim için bazı şeyleri anlayamıyorum.
Mesela sanki ben önemsemezmişim gibi geliyor.
Yaşayıp göreceğiz
Evet...Doğduğu gün emdi mi
Ayy ben mastitten çok çektim ne sütlüymüşüm hep derdim benden süt çıkmaz diye tam tersi oldu hala bile arada üstüm başım ıslanıyorAynen, canları sağolsun
Büyüdü bile işte, 3.5 yaşına geldi, o günlerden hatıralar kaldı da anlatıyoruz..
Benim sütüm azdı, oğlum emerdi ama, gelmezdi, sağmaya çalışırken sutden çok kan gelirdi
Ama sonradan arttı, bu sefer de emerken tikanirdi
Arası yoktu yani, benim sütümün pek..
Öyle böyle büyüdü şükür..
Mama da olsa büyüyecekti de, lohusa iken herşey farklı görünüyor insanın gözüne.
Sütü sagip vermeyi onermediler mi?Makine aldirmislardi bana .Sagiyorsun biberonla veriyorsun.Benim bebegim de 23 gün tutamadi memeyi.Merhabalar 10 gün önce doğum yaptım...
2480 gram...
Bebeğim emmiyor...
Bu bi süreç mı?
Yani geçiyor mu?
Lohusalık hüznü mu bu?
Geçecek mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?