Yeterince "anne" olamamak...

Bende emmedi diye cok aglayanlardanim sebebi hem oglumun anne sutu alamamasi hemde cevrenin aa emmedimi ugrasmamissindir bu cocuk bunu emmez diyen kaynanm yuzunden cok agladim.lohusayken zir desen aglayasin geliyor zaten ustunede emmeyince oyle olabiliyor.yani anneyi bu hale birazdda cevre getiriyor

canım üzülme benim kuzenimde doğum yaptığında bebek memeyi kesinlikle istemiyordu ilk haftalar hep sağıp verdiler yada mama verdiler şimdi ama öyle bi sorun yok

ilk 15 gün memeye süt gelmez zaten. mamayı da azar azar ver. 30 ml şeklinde. memeden süt gelince bırakmaz zaten. benim oğlum da öyle idi. hem meme hem mama ikisini de aldı. memeyi de 2 yaşında bıraktı.

Ben anne olmadigim için bazı şeyleri anlayamıyorum.

Mesela sanki ben önemsemezmişim gibi geliyor.

Yaşayıp göreceğiz

Bebek Yapım Bakım Onarım sitesinde Tomrisin emzirme kampı ve emzirme notlarını okuyup uygulamaya çalışın gerçekten çok işe yarıyor. Şu an tamamen sizin stresiniz bebeğe geçiyor sakin olmaya çalışın ama kampı uygulayın derim ben

Bence yetersiz olan siz degilsiniz.
Bu cocuk ac, doymuyor diye kv lik yapan esiniz mama diye diretmeseydi bebeginizde pekala cabalar emerdi biberondan akinca cekmek icin ugrasmiyor iste.

10 gunde sut cekilmez, bol sivi tuketip, yediklerinize biraz daha dikkat ederseniz ve surekli memede tutmaya calisarsaniz 1. Gun emmezse 2. Gun mutlaka tutmaya calisir.

Emmiyorsada bu dunyanin sonu degil uzmeyin kendinizi.
Kizim 8. Ayinda memeyi reddetti ve denemedigim yol kalmadi, en son kizimin uzerinde bildiginiz 4 ayak ustunde durup, tabiri caizse inek gibi emzirdim, ac kaldi agladi ama mama vermedim.
Zihninizi bosaltin, cabalayin emerse ne ala emmezse bu sizin kotu anne oldugunuzu gostermez.
Saglicakla buyutun.

Bebeğinizi güle güle, sağlıkla büyütün.
Her şey yazılmış ama ben de eklemek istedim.
10 günde süt çekilmez güzel kardeşim, korkma. Daha yeni iniyordur hatta. Bebeğine tutturamadıysan pompayla sağ mutlaka gelir.
Sabırlı ol, 10 günlük bebek memeyi reddetmez. Ememiyordur sadece. Büyük kızımı ben de hiç emziremedim, psikolojini anlayabiliyoru, çok zor. Ama oğlum tam 30 ay emdi. Ve ilk 20 gün sarılıktı nerdeyse günde 1-2 emerek geri kalanknı biberonla vererek geçirdik . 20 günden sonra memeyi tutmaya başladı. Yani hiçbir şey için geç değil.
Ama olur da emziremezsen bu da dünyanın sonu değil, kendini hırpalama.
Facebook ta Emzirme Sanatı grubuna üye ol. Orda sana en doğru şekilde yol göstereceklerdir.

2 buçuk ay önce böyle bir konu açmıştım
Okuyunca hem üzüldüm hem tebessüm ettim
Geçecek arkadaşım
Çok zor bir dönemdesin bir , bir buçuk ay sonra hersey daha güzel olacak
Gençliğimden beri lohusalık çok saçma gelirdi ama dibine kadar yaşadım
Bebek bakmanın bana göre olmadığını hayatımın hatasını yaptığımı düşündüm
Depresyonun dibinde idim ağlıyordum
Kendimi çirkin beceriksiz yanlız hissediyordum
Hepsi geçecek merak etme
Benim miniğim iki buçuk ay oldu doğalı
Hala Yorgun’um hala uykusuz ama alışıyorsun
Onu çok seviyorum

Güle güle büyütün yavrunuzu siz de

Doğduğu gün emdi mi

Bende sizin gibi, meme olayına takiktim, mama almasi ölüm gibi geliyordu sanki lohusa iken.

Bence vazgecmeyin, mutlaka meme alır, süt de çekilmeyi bırakın, daha yeni yeni iniyordur...

Ben emzirirken meme arasından siringayla mama veriyordum, emdikce süt akışı da artıyordu, mama geldikçe de daha çok emiyordu..

Sutumu sagdigim zaman inanın süt den çok kan geliyordu...

Yine de 21 ay emzirdim, sizde deneyin elinizden geleni yapın, olmazsa da sağlık olsun, dünyanın sonu değil..

Hele kötü anne falan hiç değilsiniz, bunlar hep lohusalıktan ☺☺

Sütğmğn yetmediğini düşünüp mama verdiğimde ben de sizden farksızdım.. İlk ayında 1.5 kilo almıştı kızım ve kesinlikle mama verme dedi dr ama ben doymuyor sanıp günde 1 2 kex veriyordum ama nasıl bi vicdan azabı anlatqmam.. Sizi çok iyi anlıyorum..

Bence bi pomp al ve göğsünü sağ emmiyorsa biberonla kendi sütünü ver ki bebeğin sütünden mahrum kalmasın bence yapılabilie ben ilk aylarda öyle yaptım sütüm gerçwkten yetiyordu..

Emzik ver bu emme reflwksini geliştirir.. Allah sağlıkla büyümesini nasip etsin inşallah

Ayy o kan gelmesini çok iyi bilirim.. Kustuğunda pembe kusuyordu kızım.. Meme uçlarım kopmuştu..

Çok emmesi de sorun hiç emmesi de :)
Canları sağolsun :)

Ayy o kan gelmesini çok iyi bilirim.. Kustuğunda pembe kusuyordu kızım.. Meme uçlarım kopmuştu..

Çok emmesi de sorun hiç emmesi de :)
Canları sağolsun :)
Aynen, canları sağolsun
Büyüdü bile işte, 3.5 yaşına geldi, o günlerden hatıralar kaldı da anlatıyoruz..

Benim sütüm azdı, oğlum emerdi ama, gelmezdi, sağmaya çalışırken sutden çok kan gelirdi

Ama sonradan arttı, bu sefer de emerken tikanirdi

Arası yoktu yani, benim sütümün pek..

Öyle böyle büyüdü şükür..
Mama da olsa büyüyecekti de, lohusa iken herşey farklı görünüyor insanın gözüne.

Ayy ben mastitten çok çektim ne sütlüymüşüm hep derdim benden süt çıkmaz diye tam tersi oldu hala bile arada üstüm başım ıslanıyor
Benim bıdık da 15 aylık olacak :)

Sütü sagip vermeyi onermediler mi?Makine aldirmislardi bana .Sagiyorsun biberonla veriyorsun.Benim bebegim de 23 gün tutamadi memeyi.

Keşke annelik sütle mamayla ölçülebilseydi. Sütümüz olunca misler gibi anne olabilmiş olsaydık. Bir çocuğun yaşam evrelerini düşününce akıla bile gelmeyecek bir detay. Emmezse sağarsın verirsin bebek güçlenince zaten emer. 10 günde anneliği sorgulamak bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…