Yeterince "anne" olamamak...

maydanozsuyu ben tan 8 ay mücadele ettim. 8. Ayda memeyi tuttu. Bilen birilerinden destek almalısın canım ama bilen biri olsun kafa ütüleyen biri değil.
Inanın o kadar sinirliyim ki etrafimdakilere....
Çocuğun beşiğine konacak yorganı, banyoda kullanılacak şampuanı va konuşuyorlar mesela..
Gelin emzirmeyi gösterin deyince de o emer diyorlar...

Makina aldım
Sağım yapıyorum....
Az çıkıyor ama..
Saat başı sağ çoğalacaktır sütün emin ol çok şey yaptım süt için
Saat başı sağ ve emzik mutlaka ver emme refleksi gelişir tutmuyorsa uğraş ağzında beklet bi sğre atmasına müsaade etme

Geç değil.
Dönebilir memeye.
Meme reddi yapar çoğu bebek.
Hemen sakinleşip tomrisin emzirme notlarını okuyun. Özellikle de emzirme kampını.
Gak dese meme guk dese meme. Bol bol emzirin. Daha çok küçük yorulup dinlenecek. Yine ten tene çıplak memede yatırın dinlenince devam eder. Ten kokusu teşvik eder bebeği. İşk bir ay bende yapamadım emziremedim. Olmadı. Çok ağladım. Ama döndürdüm bebeğimi. Daha on günlük mutlaka döner.
Hemen bol çıplak ten teması ve bol emzirmw. Yoruldukça çene altına azıcık temas edin o hemen emmeye başlar.
Vazgeçmeyin, pes etmeyin ve üzülmeyin.
İlk aylarda her anne emziremedi. Ama öğrendi. Öğreneceksiniz

Allah bağışlasın öncelikle . evet geçecek lohusalıktan oluyor bu lar hep bende sen gibiydim herşeye aglardım bebeğim aglardı niye ağladı diye aglardım bu arada ilk bebeğim , sonra benim göğsüm hastanedeyken yara oldu göğüs ucum çok az bebeğim tutamıyodu istemiyorum ben emzirmek dedim falan bebek ağlıyo ben ağlıyorum tabi . velhasıl eve geldik ben hala salya sümük ama göğsüm öylebi yara oldu ki göğüs başının yarısı koptu iki gün emziremedim bebeğim sabahlara kadar ağladı ben agladım ben nasıl anneyim falan diye ama sonra dört ay ağlayarak emzirdim . ve şu an kızım yaşına girecek şükür hepsi geçiyor merak etma her anne demesine dünyalar benim oluyor

Diyebileceğim tek şey sakin olun ve sütüm var, sütüm var diye kendinize telkin verin. Bol bol da kucaklayin öpün yavrunuzu.

Mamayı biberonla mı verdiniz? Etrafınızda sütünüz yetmiyor diye sizi strese sokan oldu mu?
İkinci çocuğum doğduğu andan itibaren bir kere bile tutmadı mememi, 20 gün boyunca ağzına girmedi meme, çığlık çığlığa ağlıyordu emzirmeye çalıştıkça, kahrolmuştum, nasıl emmez niye emmez beni istemiyor diye bile düşünürdüm :)
Her pozisyonu her yöntemi denemiştim. Sütümü ilk günden sağmaya başladım mecburen, tabi sağarken ilk günler süt çok olmuyor, o arada şırınga ve kaşıkla mama takviyesi de yaptım, aç kalsın istemiyordum çünkü ilk çocuğum aç kaldığı için hipoglisemi olup havale geçirmişti
Bu sürede sürekli sütümü sağdım ama önce meme teklif ettim hep, mücadele ettim, en son çılgınlar gibi ağlamaya başlayınca şırınga ile sağdığım sütümü verdim önce sonra mama, sütüm çoğalınca bıraktım mamayı.
Tam 20.gün tamam dedim emmeyecek demek ki böyle bir bebek kabullen, sen çok uğraştın rahatla üzülme artık dedim kendime :) ne oldu biliyor musunuz? Onu dediğim gün oğlum ilk kez mememi tuttu, sanki ben ilk kez bebek emziriyormuş gibi ağladım, emdiği pozisyonda hiç kımıldamadan kaldım bırakırsa ya diye :)
O yavrum sonra öyle memeye düşkün oldu ki kademeli olarak bıraktırdım emzirmeyi, iki yaşına gelince. Gören hep derdi anneyi emmedin şimdi de tiryaki oldun diye :)
İlk çocuğum da 1 yaşına kadar emdi ama hiç düşkün değildi ben emzirirdim, meme diye gelmezdi yanıma, 12 ay öyle oldu sonra emmek istemedi 7 ayda gece uyanıp uyurken emzirdim, gündüz reddediyordu.
Diyeceğim o ki mama verdiniz diye ne kötü annesiniz ne yetersiz ama pes etmeyin, her zaman ilk memeyi teklif edin, ten tene temasla bu durumu aşanlar var.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Tomrisin emzirme notlarına da bakın bu arada. İşin özü sizin sakin olmanız

Makina aldım
Sağım yapıyorum....
Az çıkıyor ama..
Asla ümitsizliğe kapılmayın. Sizin sagdiginiz kadar değil gogsunuzdeki süt. Çünkü bebeğin emme refleksi ve süt sağma makinesinin calisma şekli farklı. O yüzden sütüm az diye düsünmeyin. Ben saatlerce sagdigimi bilirim. 15 20 gun once bor basladi reddetmeye ne krizler yaşadık. Apartman inledi sesinden. Sakin olun. Bebeginize sarılın. Su sakinleştirir bu yuzden birlikte banyo yapmak da iyi gelir. Onlar sütümüzle resmen ileisime geçiyorlar. Mümkün olduğunca sakinlesin. Gerekirse evde yalniz kalin. Eşiniz anneniz kim kalacaksa 1 2 kisi kalsin. Birkac gun isteyin bunu. Sizi size bıraksalar eminim daha rahat olacaksınız. Günlük 3 litreden az su içmeyin. Gece prolaktin hormonu daha cok salgılanır. Ne olursa olsun göğsünüze tutun emme pozisyonu alın. Boyle boyle gececek duzelecek.

Sağ memeyi koltuk altı pozisyonunda aldı doğduğunda. Sonra kucak pozisyonuna geçti...
Sol hep kucak pozisyonundaydı...
Yatarak denemedik hic...
Yatarak üstüne egilerek emzirirseniz daha hizli cabuk gelir süt. Yer cekimi sağ olsun:)

10 gün çok erken..
kaç haftalık doğdu? kilosu niçin azdı doğumda?
10 gün ne ile beslediniz?
her bebek annesini ister niye red etsin?
emmiyorsa ya gücü yetmiyordur ya da biberona alıştırılmıştır
hiç geç değil tekrar memeye dönebilir, emzirme danışmanı ya da hemşiresine mutlaka danışmanızı öneririm.

Farklı pozisyonlarda emzirmeyi deneyin mamaya alışırsa hiç tutmaz memeyi çok zorlanırsınız. Birde dudak veya dil bağı var mı bunları kontrol edin dil bağı olan bebekler çok zor emiyor benim oğlumun dudak bağı var o da çok zorlanıyordu farklı farklı denedik öyle hep emzirdim

Eğer yine tutmazsa üzülmeyin mamayla büyüyen bebekler de sağlığı yerinde hamdolsun

Birde hep ten teması yapın bu çok önemli Allah analı babalı büyütsün güzel düşünün güzel olsun rabbim sağ salim büyütmenizi nasip etsin

Birde bu hissiyat hiç gitmiyor sanırım 14 aylık oğlum var hep bir eksik anneymişim duygusu yaşıyorum annelerin laneti bu sanırım hiç olanı kabul edemiyoruz

Böyle bir durum benim gorumceminde başına gelmiş. Çocuk erken doğduğu için damağı hiç gelişmemişti . Mutlaka sütünüzü sağın hakinda düzelecektir

Makina aldım
Sağım yapıyorum....
Az çıkıyor ama..

Sağınca çıkan miktarla bebeğin çektiği eşit değildir. Bebekler tüm pompalardan iyi çeker özellikle ilk aydaki süt kolostrum pompaya gelmez yoğun ve yağlıdır.
Süt öyle hemen kaçan biten bir şey değil. Stres ve üzüntü evet iyi değil ama sütü kesmez.
Memeyi ağzına verirken elinizle c yaparak verirseniz tamamını alabilir.
Lütfen google a tomrisin emzirme notları yazın. Ben hala hayır duası ederim tomrise. Gerçekten sayesinde 21 ay emzirdim. Bana da sezeryan oldun ay sütün gelmez dediler kulak tıkadım emzirdim. Geceleri ağlaya ağlaya emziridm ama başardım.
On gün saha en zor zamanları. O öğrenecek sen alışacaksın ve bir tempo tutturacaksın.
Emin ol emzirmek rahatlık. Mutlaka sonuna kadar çabala. Benim pes eden arkadaşım günde on kere biberon dezenfekte ederdi, cafeye giderdik elinde süt termosları fln garsona dolaba koyun diye yalvarırdı. Ben çat çıkarır emzirirdim. Kendine de kolaylık olacak.
Şimdi pes etmez sıkarsan dişini ikiniz için de iyi olaxak.
Daha küçük yoruluyordur ama emin ol içgüdülerinde emmek var ve öğrenecek

Oğlum erken doğdu ve 2,5 kg dı. Memeyi tutamıyordu, çekecek gücü yoktu. 6 ay sağıp verdim. Sonra biberon istemedi memeden emmeye başladı. 2 yaşına kadar emdi.
Kızım haftasında ama 2.5 kg doğdu. Sarılık yüzünden biberona alıştı yine 2 ay sağdım. Sonra o da memeye geçti. 9 aylık hala emiyor.
Burda önemli olan sabırla sağmanız. Güçlü çekişi olan bir makine alın. 3 saatte bir sağın merak etmeyin siz bebeğinize yetersiniz. maydanozsuyu

Sakin ol ve bu surecin bitecegine odaklan bende ilk dogumda ayni seyleri yasadim oglum 5 gun emdi birakti helak ettim kendimi emmedi sipa sucu gogulerimin ucu kucuk diye kendime verdim mamaya basladik gayette iyi aldi kilosunu tamam Anne sutu yerini tutamaz ama ac degil ya o yeter kizim dogdu bende gene korku oldu ama massllah kizim 2 bucuk sene emdi kurtulamadim hatta biraktirana kadar neler çektim sen sakin olursan bebeginde sakin olur soyle dusun nasilki karsidaki insan Panik ve sinirli haliyle bizide geriyo bebekte senden gelen negativ enerjiyle huysuzlaniyor sakin ol bebeginle basbasa Kal ninni soyle ve kafasini oksuyarak emzir süt cekilsede gelir geri emzirmeye calis haa istemiyorsa zorlama mama almasi senin anneligini sorgulamaz takilma oyle kaliteli zaman gecir benim oglan 6 yasinda bidi bidi konusuyo ahhh çok ozledim bebeklik hallerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…