- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
- Konu Sahibi maydanozsuyu
-
Inanın o kadar sinirliyim ki etrafimdakilere....maydanozsuyu ben tan 8 ay mücadele ettim. 8. Ayda memeyi tuttu. Bilen birilerinden destek almalısın canım ama bilen biri olsun kafa ütüleyen biri değil.
Makina aldımSütü sagip vermeyi onermediler mi?Makine aldirmislardi bana .Sagiyorsun biberonla veriyorsun.Benim bebegim de 23 gün tutamadi memeyi.
Sağmaya devam edin, sağdıkça gelecek pes etmek yok. Ten temasıyla, bebeği öpüp koklayınca daha çok gelecektir.Makina aldım
Sağım yapıyorum....
Az çıkıyor ama..
Saat başı sağ çoğalacaktır sütün emin ol çok şey yaptım süt içinMakina aldım
Sağım yapıyorum....
Az çıkıyor ama..
Allah bağışlasın öncelikle . evet geçecek lohusalıktan oluyor bu lar hep bende sen gibiydim herşeye aglardım bebeğim aglardı niye ağladı diye aglardım bu arada ilk bebeğim , sonra benim göğsüm hastanedeyken yara oldu göğüs ucum çok az bebeğim tutamıyodu istemiyorum ben emzirmek dedim falan bebek ağlıyo ben ağlıyorum tabi . velhasıl eve geldik ben hala salya sümük ama göğsüm öylebi yara oldu ki göğüs başının yarısı koptu iki gün emziremedim bebeğim sabahlara kadar ağladı ben agladım ben nasıl anneyim falan diye ama sonra dört ay ağlayarak emzirdim . ve şu an kızım yaşına girecek şükür hepsi geçiyor merak etma her anne demesine dünyalar benim oluyorMerhabalar 10 gün önce doğum yaptım...
Ve hayatım tamamen değişti...
Minicik bir oğlum oldu...
2480 gram...
Dünya tatlısı biblo gibi dedikleri türden...
Gelgelelim ben çok kötü hissediyorum kendimi...
Lohusalık hüznü mü depresyonu mu yoksa tamamen bana özel bir hal mi anlayamıyorum...
Bebeğim emmiyor...
Sütüm ise ona yetecek kadar vardı...
Ama memeyi tutamadı vs derken ben o kadar stres yaptim ki ağlamaktan helak oldum..
Hatta hastaneye bile götürdüler surekli ağlıyorum diye.... sakinleştirici verip yolladılar tabi...
Mememdeki sütte çekildi zaten tutamadığı için yeterince ememiyordu ve sinirleniyordu.
Dün tamamen beni red etti...
Mama ile devam edicez beslenmesine...
Ben ise yıkık haldeyim...
Beceriksiz, kötü ve yetersiz bir anne olduğumu düşünüyorum sürekli..
Bebeğimin yüzüme bakamıyorum sanki dile gelip sen kötüsün diyecek gibi geliyor...
Bu bi süreç mı?
Yani geçiyor mu?
Ben mama olayına cok fena takıldım...
Kafam almıyor neden emmiyor... neyine yetemedim diye düşünmekten kurdeşen döküyorum..
Ağlamaktan yorgun düştüm...
Lohusalık hüznü mu bu?
Geçecek mı?
Ya da cidden yetersiz bi anne miyim?
Oyy, maşallah ne güzel, yoğurt yapın, ben yoğurt yapıyordum sütüm bolkenAyy ben mastitten çok çektim ne sütlüymüşüm hep derdim benden süt çıkmaz diye tam tersi oldu hala bile arada üstüm başım ıslanıyor
Benim bıdık da 15 aylık olacak :)
Asla ümitsizliğe kapılmayın. Sizin sagdiginiz kadar değil gogsunuzdeki süt. Çünkü bebeğin emme refleksi ve süt sağma makinesinin calisma şekli farklı. O yüzden sütüm az diye düsünmeyin. Ben saatlerce sagdigimi bilirim. 15 20 gun once bor basladi reddetmeye ne krizler yaşadık. Apartman inledi sesinden. Sakin olun. Bebeginize sarılın. Su sakinleştirir bu yuzden birlikte banyo yapmak da iyi gelir. Onlar sütümüzle resmen ileisime geçiyorlar. Mümkün olduğunca sakinlesin. Gerekirse evde yalniz kalin. Eşiniz anneniz kim kalacaksa 1 2 kisi kalsin. Birkac gun isteyin bunu. Sizi size bıraksalar eminim daha rahat olacaksınız. Günlük 3 litreden az su içmeyin. Gece prolaktin hormonu daha cok salgılanır. Ne olursa olsun göğsünüze tutun emme pozisyonu alın. Boyle boyle gececek duzelecek.Makina aldım
Sağım yapıyorum....
Az çıkıyor ama..
Yatarak üstüne egilerek emzirirseniz daha hizli cabuk gelir süt. Yer cekimi sağ olsun:)Sağ memeyi koltuk altı pozisyonunda aldı doğduğunda. Sonra kucak pozisyonuna geçti...
Sol hep kucak pozisyonundaydı...
Yatarak denemedik hic...
Makina aldım
Sağım yapıyorum....
Az çıkıyor ama..
Sakin ol ve bu surecin bitecegine odaklan bende ilk dogumda ayni seyleri yasadim oglum 5 gun emdi birakti helak ettim kendimi emmedi sipa sucu gogulerimin ucu kucuk diye kendime verdim mamaya basladik gayette iyi aldi kilosunu tamam Anne sutu yerini tutamaz ama ac degil ya o yeter kizim dogdu bende gene korku oldu ama massllah kizim 2 bucuk sene emdi kurtulamadim hatta biraktirana kadar neler çektim sen sakin olursan bebeginde sakin olur soyle dusun nasilki karsidaki insan Panik ve sinirli haliyle bizide geriyo bebekte senden gelen negativ enerjiyle huysuzlaniyor sakin ol bebeginle basbasa Kal ninni soyle ve kafasini oksuyarak emzir süt cekilsede gelir geri emzirmeye calis haa istemiyorsa zorlama mama almasi senin anneligini sorgulamaz takilma oyle kaliteli zaman gecir benim oglan 6 yasinda bidi bidi konusuyo ahhh çok ozledim bebeklik halleriniMerhabalar 10 gün önce doğum yaptım...
Ve hayatım tamamen değişti...
Minicik bir oğlum oldu...
2480 gram...
Dünya tatlısı biblo gibi dedikleri türden...
Gelgelelim ben çok kötü hissediyorum kendimi...
Lohusalık hüznü mü depresyonu mu yoksa tamamen bana özel bir hal mi anlayamıyorum...
Bebeğim emmiyor...
Sütüm ise ona yetecek kadar vardı...
Ama memeyi tutamadı vs derken ben o kadar stres yaptim ki ağlamaktan helak oldum..
Hatta hastaneye bile götürdüler surekli ağlıyorum diye.... sakinleştirici verip yolladılar tabi...
Mememdeki sütte çekildi zaten tutamadığı için yeterince ememiyordu ve sinirleniyordu.
Dün tamamen beni red etti...
Mama ile devam edicez beslenmesine...
Ben ise yıkık haldeyim...
Beceriksiz, kötü ve yetersiz bir anne olduğumu düşünüyorum sürekli..
Bebeğimin yüzüme bakamıyorum sanki dile gelip sen kötüsün diyecek gibi geliyor...
Bu bi süreç mı?
Yani geçiyor mu?
Ben mama olayına cok fena takıldım...
Kafam almıyor neden emmiyor... neyine yetemedim diye düşünmekten kurdeşen döküyorum..
Ağlamaktan yorgun düştüm...
Lohusalık hüznü mu bu?
Geçecek mı?
Ya da cidden yetersiz bi anne miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?