Yetersiz hissetmek, sürekli üzgün olma durumu

Geçmişi ve geleceği düşünmeyin ana odaklanın sizi motive edecek videolar izleyin birilerinin size değer vermesine gerek yok ki siz kendinize değer verirseniz saygı duyarsanız çevrenizdekiler zaten değer verir kişi ilk önce kendisi ile mutlu olmalı mesela ben okumayı sevdiğim tarzda kitaplardan alıp gündüz kahvemle birlikte 1 saat kadar kendimle vakit geçirmeye çalışırım terapi gibi geliyor insana siz de kendinizi değerli hissettirecek bişeyler yapabilirsiniz örneğin aynanın karşısına geçip güzel kıyafetler giyip başlayabilirsiniz. İnsanların bana değer verip vermemesi hiç de umrumda değil açıkcası ben kendimle mutluyum kendimle vakit geçirmeyi seviyorum bana gerçekten değer veren insanlarla birlikteyim az ama öz unutmayın önce siz kendinize değerli olduğunuzu söyleyin ve hissettirin.

Bende bu durum hep vardı ama son bir senedir belki o kadar yoğun ki. Kendim başa çıkarım sandım. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama yok olmuyor. Kişisel gelişim kitapları okuyorum, videolar izliyorum, meditasyonlar yapıyorum dua ediyorum yok bir türlü geçmiyor. İlaç kullanmaktan da çekiniyorum. Sadece terapi de işe yarar mı bilmiyorum
İlaçtan önce terapiyi deneyin bende terapi bu anlattığınız şeylere çok etkili oldu diyebilirim.

Geçmişi ve geleceği düşünmeyin ana odaklanın sizi motive edecek videolar izleyin birilerinin size değer vermesine gerek yok ki siz kendinize değer verirseniz saygı duyarsanız çevrenizdekiler zaten değer verir kişi ilk önce kendisi ile mutlu olmalı mesela ben okumayı sevdiğim tarzda kitaplardan alıp gündüz kahvemle birlikte 1 saat kadar kendimle vakit geçirmeye çalışırım terapi gibi geliyor insana siz de kendinizi değerli hissettirecek bişeyler yapabilirsiniz örneğin aynanın karşısına geçip güzel kıyafetler giyip başlayabilirsiniz. İnsanların bana değer verip vermemesi hiç de umrumda değil açıkcası ben kendimle mutluyum kendimle vakit geçirmeyi seviyorum bana gerçekten değer veren insanlarla birlikteyim az ama öz unutmayın önce siz kendinize değerli olduğunuzu söyleyin ve hissettirin.
Aynen öyle ben de kendime söylüyorum, birinin sana verdiği değer senin değerini belirmez diye mantık olan da bu zaten. Ama içimdeki başka bir sesi bastıramıyorum ki sıkıntı da oradan kaynaklanıyor. Söylediğiniz şeyleri de yapıyorum devamlı hareketli müzikler dinliyorum, bir şeyler okuyorum, meditasyon yapıyordum ama bıraktım çünkü içimdeki sıkıntı bir türlü geçmiyor :(
Uykuya çok zor dalıyorum ve hep sıkıntıyla uyuyorum uyanıyorum geçmiyor.
Ne bileyim en sevdiğim şey yalnızlık ama kendimden de sıkıldım. Kendime karşı acımasızım farkındayım bunun da.
Geçmiş ve gelecek kaygısını da bastıramıyorum...

Aynen öyle ben de kendime söylüyorum, birinin sana verdiği değer senin değerini belirmez diye mantık olan da bu zaten. Ama içimdeki başka bir sesi bastıramıyorum ki sıkıntı da oradan kaynaklanıyor. Söylediğiniz şeyleri de yapıyorum devamlı hareketli müzikler dinliyorum, bir şeyler okuyorum, meditasyon yapıyordum ama bıraktım çünkü içimdeki sıkıntı bir türlü geçmiyor :KK43:
Uykuya çok zor dalıyorum ve hep sıkıntıyla uyuyorum uyanıyorum geçmiyor.
Ne bileyim en sevdiğim şey yalnızlık ama kendimden de sıkıldım. Kendime karşı acımasızım farkındayım bunun da.
Geçmiş ve gelecek kaygısını da bastıramıyorum...
Dönem dönem herkes bu durumu yaşayabiliyor geçecek deyin ve terapi almayı da deneyin. Şu süreçte birçok insan aynı durumu yaşıyor kaygı gelecek korkusu sosyal faaliyetlerimizin kısıtlanması bunlar da etken bir destek almayı düşünün eğer geçmezse hala psikiyatriye gidin ilaç almaktan da korkmayın her ilaç uyuşukluk yapmıyor doktora söylersiniz ben ders çalışıyorum uyku yapan ilaç olmasın diye belirtince uygun ilaç veriyorlar geçer inşallah umutsuz olmayın

Şu an ben de aynıyım. Sürekli bir ses beynimde. Bir de dikkatimi bir şeye 5 dakikadan fazla veremiyorum herhangi bir şeye. Offf bir an önce çözmem lazım
Evet aynen çünkü beyin meşgul oluyor inanki daha önce neden gitmedim diyeceksin kendine bu eziyeti yapma boşuna çaresi olan bir durum

Yok öyle olmuyor işte önyargı dediğim bu :) mesela ben kullandığım dönemde daha iyi uyuyordum dinlenmis hissediyordum beynim gereksiz düsüncelerle dolmuyordu sürekli yeme bozukluğu yaşıyordum o düzeldi. Öyle uyuşuk hissiz olmuyorsunuz aksine serotonin salgılandığı için mutlu oluyorsunuz
Merhaba ben zaten cok üsengec biriyim ve uyku duzenim berbat sabah uyurum oglene kadar gece uyumam cok hareketsizimdir kolay kolay is yapmam ve benim de arkadas gibi kendimi degersiz hissettigim durumlar var antidepresanlar ise yarar mi sizce yoksa iyice mi usengec olurum

“Bende de var” cı olarak ben de geldim
Aylardır hatta yıl oldu demeye dilim varmıyor ama ne yemek, ne temizlik yapmıyorım üstelik evliyim. Elim gitmiyor. Eşim psikolojik olduğunu anlamıyor sanırım. İhmal ediyorum sanıyor. Çoğu zaman vakitsizlikten sanıyor ama Hep bi bahane ile geçiştiriyorum. Yemek yapmam için çoook Mutlu olmam lazım ama bu gerçek ürkütücü 🤭

“Bende de var” cı olarak ben de geldim
Aylardır hatta yıl oldu demeye dilim varmıyor ama ne yemek, ne temizlik yapmıyorım üstelik evliyim. Elim gitmiyor. Eşim psikolojik olduğunu anlamıyor sanırım. İhmal ediyorum sanıyor. Çoğu zaman vakitsizlikten sanıyor ama Hep bi bahane ile geçiştiriyorum. Yemek yapmam için çoook Mutlu olmam lazım ama bu gerçek ürkütücü 🤭
Bu konuyu açtığımdan beri daha mı iyiyim kendimi mi kandırıyorum bilmiyorum ben de. Terapiste gitmek istiyorum onun içinde ufak bir kıvılcım bir cesaret bekliyorum.
Sizce, sizin durumunuz karantinadan mı yoksa genel ruh hali mi?

Merhaba ben zaten cok üsengec biriyim ve uyku duzenim berbat sabah uyurum oglene kadar gece uyumam cok hareketsizimdir kolay kolay is yapmam ve benim de arkadas gibi kendimi degersiz hissettigim durumlar var antidepresanlar ise yarar mi sizce yoksa iyice mi usengec olurum
Günlük planınızı değiştirmeyi denediniz mi hiç?

Evet her gece plan yaparım ama sabah onları uygulamam hayatta hiç bir amacım yok her gün düzeltmeye çalışıyorum kendimi sonra yarın başlarım diyorum

Bu konuyu açtığımdan beri daha mı iyiyim kendimi mi kandırıyorum bilmiyorum ben de. Terapiste gitmek istiyorum onun içinde ufak bir kıvılcım bir cesaret bekliyorum.
Sizce, sizin durumunuz karantinadan mı yoksa genel ruh hali mi?
Destekleyici mesajlar iyi gelmiştir. Benim ruh durumum bence değil, kesin genel ruh hali 😉 hafif dozda ilaç kullanıyordum bir tık toparlıyordu, hamile olunca kesmiştim. Başladım yine. Her ilaç sersemlik, uyku vb yapmıyor. Bence gidin doktora.

Back
X