Yetim çocuğa bakmak

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
29
Hanimlar görümcem vefat etti 1 tane oğlu var 6 yaşında kendisi bı çok seviyorum elimden geldiği kadar şefkat gosteriyorum anne sevgisini veremem ama bı ihtiyaç durumunda ilgileniyorum. Şimdi bu çocuğa kayinvalidem bakicak 4 halası 4 teyzesi daha var. Eve geçmiş olsuna gelen bayanlar çocuk senin başına kaldı sen bakarsın kaynanan ilgilenemez diyorlar. Bende elimizden geldiğimz kadar yardımcı olurum dedim . Bakan olmasa inanın bakarım ama etrafında bakabilecgi yakın derece akrabaları varken benm bakmam gerekiyormu birde onun sorumluluğu. Kadınlar senin üstüne kaldı diyince kendimi mecbur gibi hissediyorum . Yardımcı tabiki oluyorum ama senin üstüne kaldı diye yüklenmeleri mecburmusum gibi hissetmeye basladm

Kimin başına ne gelinir bilinmez ama bende düşünüyorum görümceme bi şey olsa oğluna bakar mıyım diye. Evet bakarım, 1.5yaşında tanıdım onu elimde büyüdü. 2mizde çok severiz birbirimizi. Kaynanam benim gibi bakamaz eminim.

Etrafında ne çok bakanı var diye düşünmeyin, herkes kendi yaptığından mesul. İlgilenin, anne şefkatini esirgemeyin ne kaybedersiniz ki?

Bakacak olan siz değilsiniz. Teyze hala amca dayi varken yenge bakmaz..

Ha kimsesiz kalan yetime bakmak da çok sevaptır. Ama kimseyi buna mecbur tutamayız.
Çevresi geniş gorumcelerim çok halaları çok ortada kalmaz dedesi ebesi var. Millet kaynanan yaslandi herseyiyle sen ilgilenirsin artık kaynanan bu yaştan sonra zorlanir diyorlar. Gerektiği yerde tabiki ilgilenirim ama mecbur gibi hissetmek ustumde büyük bir yük varmış gibi oluyor

Beraber ya da altli üstlü mü oturuyorsunuz?

Yetim bir çocuga bakmak elbette çok sevap,ama tüm hayatinin sorumlulugunu almak ta ciddi bir iş.Bunu gerçekten yapmak isteyen ve bunu bilerek üstlenen birinin bakmasi gerekir diye düşünüyorum.

Yani siz bunu üstlenmek istemiyorsaniz kimse size birsey diyemez,zorunlu tutamaz,bu konuda emrivaki de yapamaz.

Çok üzülüyorum çocukların annesiz kaldığı olaylarda:KK43:....hani babasizlik da zordur ama anne gene bir şekilde yuvayı toparlayan ,bir arada tutan oluyor...anneye birşey olunca çocuklar oradan oraya savruluyor:KK42:
Benim de icim açıyor canım. Dün ölüsünü defnettik çocuk bütün ağıtları duydu ve hiç bir şey yok gibi davranıyor millet gittikten sonra bana annemi çok özledim diye ağlıyordu. Içim acıyor elimden gelen şefkati gosterrim ama üstüme alarak bütün sorumluluklarini kaldiramam

Annesi ölenlere öksüz deniyor. Ög eski Türkçe'de anne demek. Ögsüz yani annesiz. Konuya gelecek olursak sizin bakmanız gerekmez diye düşünüyorum yenge olarak. Bilemedim...
Kimsesiz olsa bakarım neden bakmayim ama Candan cigerden halası teyzesi babası varken ben sorumlulugunu tasiyamam

Esin ,kayinvaliden nasıl su an? Birinin kardeşi ....birinin evladı....ciğerleri yaniyordur

Back
X