yetim maasi

Hamile kalma ihtimalim senden daha az o derece ciddi korunuyorm ama 3 gun gecsem yaldir yaldir test yaparim.Olmadi ultrasona kadr gideerim.Not:Evliyim
Korunmasiz iliski yasayip bukadar rahat nasil regli gecikmesne bagladiniz?
Yazik gunah degil mi su kitkanat hayatiniza bir cocuk daha getireceksiniz ya?Cidden cildirmalik.

Eğer vefat eden baba emekli sandığı ise sigortalı çalışsanız bile kesilmez ama baba bağkur veya SSK emeklisi ise sigortalı çalışmaya baslanildigi an kesiliyor . Sizin durumunuzda da SGK anlaşmalı bosanipta rutin evliliğe devam edildiğinden şüphe eder araştırır konu komşu akrabalarından ve bunu dogrularsansahitlerle önceden aldığınız yetim aylıklarıni dahi geri isteyebilir

Eğer vefat eden baba emekli sandığı ise sigortalı çalışsanız bile kesilmez ama baba bağkur veya SSK emeklisi ise sigortalı çalışmaya baslanildigi an kesiliyor . Sizin durumunuzda da SGK anlaşmalı bosanipta rutin evliliğe devam edildiğinden şüphe eder araştırır konu komşu akrabalarından ve bunu dogrularsansahitlerle önceden aldığınız yetim aylıklarıni dahi geri isteyebilir
anneden alınamıyor mu bu yetim maaşı?

Bu konunun çok ayrıntıları var şimdi hem anne hem de baba vefat ettiyse ve her ikisinin de kendisine ait emekli maaşı var ise biri diyelim ki baba emekli sandığı anne SSK emeklisi ise yetim olan kişi de SGK'lı bir işte çalışmıyor ise ikisinden de alabilir ama yetim kişi çalışıyor ise o zaman sadece emekli sandığı babadan alabilir

Çocuk başka birinden olsaydı kesilmezdi ama eski eşinizden olduğu için başınızın ağrıma ihtimali var. Bir de ben de son çocuğum karnımda dört aylık olana kadar fark etmedim. Zaten adetlerim düzensizdi ve aylarca olmadığı olurdu.Başka bir hamilelik belirtim de olmamıştı. Nasıl fark etmediniz diyenler olmuş o yüzden fark edilmeyebiliyor demek istiyorum.

Bir benim aklıma mı geliyor bu maaşı alabilmek için eşinden boşanmış olabileceği...
Ben de varım🤣
Annesiyle yaşıyormuş ve çocuk bakıcılığı yapıyormuş

Bana da yorumları okuyunca konu sahibi yetim aylığı alabilmek için boşanıp eşiyle beraber yaşıyor ve bunu bize açıklayamadığı için (çünkü bu bir suç) bir gece beraber olduk ve o gece hamile kaldım 3 ayı geçene kadar farketmedim diye hikaye uydurarak maaşın kesilip kesilmeyecegini öğrenmeye çalışıyor gibi geldi.
Açık ve net ☺️

merhaba hanimlar.neredeyse 1 yildir esimden ayrildim. babamdan 800 lira emekli maasi aliyorum.1 oglum var annemle birlikte yasiyorum ayni zamanda calisiyorum.eski esimle oglumun hastaligi nedeniylr konusmak icin tekrar biraraya geldik.yalnizliktanmi baska birseydenmi bilmiyorum ogun birlikte olduk.birdahada gorusmedik.cnku ikimizde yaptigmz seyin yalnis oldugunu biliyorduk.3 ay gecti ve ben bugun hamilr oldugumu ogrendim.adetim cok duzensiz oldugu icin gecn ay olmamistim ama bu ay biraz lekelenmeler gelmisti bende adet oldum diye dusundum.bebegi aldiramam.eger dogurursam babamdan aldigim yetim maasi kesilirmi.lutfen bilgi verin ne yapacagimi bilmiyorum.(elestirmeyin lutfen cunku hatamin farkindayim )
sigortali calisiyorsaniz bunu bildirmeyip yetim ayligi almaya devam ediyorsaniz misliyle geri alirlar

Yok Cham, istisnası var. Baba emekli sandığı çocuk SSK lıysa alabiliyor. Kuzenim iki maaşı da alıyor. Atanırsan yada evlenirsen gider maaşın dediler.
o da var ama maasin miktarinin dusuklugune bakarsak pek emekli sandigi gibi durmuyo bilmemedim.

Yetim maaşı 800 olmaz babanızdan kalan maaşı annenizle sizin aranızda pay etmişler.Umarim bu parayı alabilmak için kocanizla anlaşıp boşanmamışsınızdır.

Back
X