yetim maasi

Yetim maaşı 800 olmaz babanızdan kalan maaşı annenizle sizin aranızda pay etmişler.Umarim bu parayı alabilmak için kocanizla anlaşıp boşanmamışsınızdır.
gene de emekli sandığı olamaz hesaba göre.anne ve birden fazla kız çocuğu olmalı ya da 18 den küçük erkek çocuklar.tek anne ve kendisi de olmaz.bir şeyler tuhaf bu konuda.en tuhafı da hamile kalması

Bari yeniden evlenin diyeceğim sanırım ya 🥺 çocuğa bakabilecek misiniz peki böyle

Eğer babası memur emeklisiyse kendisi özelde çalışıyorsa alabilir. Benim bekar kuzenim hem çalışıyor hem babasından alıyor böyle

Kadınlara bağlanan yetim aylıklarında genel kesinti istisnalarında bazı özel haller var hükmü geçiyor. Bu özel hal ve hangi maddeden bağlanan yetim aylıklarını kapsıyor , maddeye bakıp kontrol etmek lazım.

Ssk emeklisi rahmetli babasından yetim aylığı bağlı olan ve ssklı çalışmaya başlayanların kesildiğini biliyorum.

Kuzeninizin özel durumu bangi maddeye denk geliyor , bilmiyorum.

Kadınlara bağlanan yetim aylıklarında genel kesinti istisnalarında bazı özel haller var hükmü geçiyor. Bu özel hal ve hangi maddeden bağlanan yetim aylıklarını kapsıyor , maddeye bakıp kontrol etmek lazım.

Ssk emeklisi rahmetli babasından yetim aylığı bağlı olan ve ssklı çalışmaya başlayanların kesildiğini biliyorum.

Sgk yaptırmıyordur kendisine

merhaba hanimlar.neredeyse 1 yildir esimden ayrildim. babamdan 800 lira emekli maasi aliyorum.1 oglum var annemle birlikte yasiyorum ayni zamanda calisiyorum.eski esimle oglumun hastaligi nedeniylr konusmak icin tekrar biraraya geldik.yalnizliktanmi baska birseydenmi bilmiyorum ogun birlikte olduk.birdahada gorusmedik.cnku ikimizde yaptigmz seyin yalnis oldugunu biliyorduk.3 ay gecti ve ben bugun hamilr oldugumu ogrendim.adetim cok duzensiz oldugu icin gecn ay olmamistim ama bu ay biraz lekelenmeler gelmisti bende adet oldum diye dusundum.bebegi aldiramam.eger dogurursam babamdan aldigim yetim maasi kesilirmi.lutfen bilgi verin ne yapacagimi bilmiyorum.(elestirmeyin lutfen cunku hatamin farkindayim )
Icimden bi ses eski es baskasiyla zaten evli diyor

merhaba hanimlar.neredeyse 1 yildir esimden ayrildim. babamdan 800 lira emekli maasi aliyorum.1 oglum var annemle birlikte yasiyorum ayni zamanda calisiyorum.eski esimle oglumun hastaligi nedeniylr konusmak icin tekrar biraraya geldik.yalnizliktanmi baska birseydenmi bilmiyorum ogun birlikte olduk.birdahada gorusmedik.cnku ikimizde yaptigmz seyin yalnis oldugunu biliyorduk.3 ay gecti ve ben bugun hamilr oldugumu ogrendim.adetim cok duzensiz oldugu icin gecn ay olmamistim ama bu ay biraz lekelenmeler gelmisti bende adet oldum diye dusundum.bebegi aldiramam.eger dogurursam babamdan aldigim yetim maasi kesilirmi.lutfen bilgi verin ne yapacagimi bilmiyorum.(elestirmeyin lutfen cunku hatamin farkindayim )
Kesilmez ama eski eşle barışacak mısınız?Yani nasıl olacak??Eski eş ne dio duruma?

Dediğim gibi babası emekli sandığından emekli. Kendisi özel bir yerde SSKlı çalışıyor. Hem SSK hem emekli sandığından alabiliyorsun. Yani babası memur emeklisi bir kadın kendisi memur değilse alır.

Hayır hukuksuz bir işlem yaptırmıyor. Sigortası da işliyor. İki farklı kurumsa alınıyor maaş. Babası emekli sandığından emekli kendisi özelde çalışıyor bu nedenle alabiliyor maaşı
Babası emekli sandığına bağlı olduğu için oluyordur.Sgk emeklisi maaşını alan kişilerde bu olmuyordu çünkü.Zaten pek çok yorumda yazmışsın kusura bakma ben yeni farkediyorum.

800 tl kesilecek diyemi üzülüyorsunuz?peki karnınızdaki nolucak?

Back
X