- Konu Sahibi aklikarisik
-
Merhaba arkadaslar.
Direk konuya girecegim ben hicbir seye yetisemiyorum artık 3 aylik bebegim var ve ben sanirim anne olmayids başaramıyorum bebegimi odada birakip bi is yapamiyorum azıcık debelense hemen aliyorum ve sanirim kotu alistiriyoym boyle yapmam gereken baska islerim var onlarida yapamiyorum kendime bakmak zaten aynaya baksam şükür..calismam gereken onemli bi sinavim var..esim cok yogun çalışıyor malesef o yuzden aksam gelince bakabildigi kadar bakiyor bebege ama ben gun icinde yapmam gereken seyleride yapamiyorum..lutfen bana yardimci olun..
Burda arkadaşnz haklı sizin yaptıgınzı yapıyordum 8. Aydayz. Kucağıma alaym diye kendni yırtıyor ağlamaktanKangurum var puset ana kucagi herset var ama ben azıcık debelense aliyorym hsmen kucağıma halbuki benimle dogum yaoan arkadasim bebegi cok aglamadigi surece almiyor bana sende alma yoksa biraz daha anlayinca seni aglayarak kullanir diyor
Pandemi olmasa da el kadar bebekle insan icine cikmak dogru degil zaten. Kimsenin de gelmemesi iyi,gelenler tukuruklu tukuruklu operlerdi cocuklari,pandemi hepsini temizledi iyi oldu bence. Yoksa daha cok delirirdiniz. Dudaginda ucuk olani mi istersiniz,griplisini mi istersiniz hepsi anlamadan dinlemeden gelir yapisirdi cocuklara.Pandemi var eve kimseyi almiyoruz bizde kimseye gitmiyoruz hatta ben en son ne zman disari ciktim hatirlamiyorum bile huzel bi duzen kurarim dedim ama malssef basaramiyorum
Bebekler anne kokusunda huzur buluyor güvende hissediyorlar kucaga alistirma diyen herkes kucaginda buyuttuler basklarina ahkam kesiyorlar bebeğim besikte aglicak bende aman alisir dicem pehhh kurban olurum ben butun bebeklere oyyy missler onlarŞu kucağa alıştırmayın lafı bana saçma geliyor.
Bebek bu tabiki kucağınıza alacaksınız. Anne sevkatine ilgisine ihtiyacı var. Ha tabiki her an kucağınıza olmasın kendi kendine oyalanmayi öğrensin ama kucağa da gelecek yani.
Yarın emeklemeye yürümeye başladığında isteseniz de kucağınıza gelmez artik ozgurum havalarında dolasacak.
Kendinizi suçlamayın.
Bende dayanamayip aliyorm zaten kiyamiyorum.tek istegim arada işlerimi halletmek bi saçımı taramak..evin daginik olmasida zihnimi cok yoruyir benimHatta kötü işlerine alet eder ne bileyim kredi filan çektirir, 3 aylık bebek kimseyi kullanmaz, sadece anne kucağına herşeyden çok ihtiyaç duyar, arkadaşlarınız yanlış örnek ne yazık ki, benim iki çocuğumda ilk dört ay kucağımda büyüdü
şunu da gördüm, bebeğini doğduğu günden 6 yaşına gelene kadar hep düzenli uyutmuş bi anne olarak cevap vereyim.Gece uykusuzlukla nasil basacaktınız ve bebeginizi o aylarda gece lacta yatiriyordunuz
Benim esim biraz takintili ben bisey diyemesem bile esim bana bile kiziyor bazen öpünce bebegi cok opme yanaklari hassas diyePandemi olmasa da el kadar bebekle insan icine cikmak dogru degil zaten. Kimsenin de gelmemesi iyi,gelenler tukuruklu tukuruklu operlerdi cocuklari,pandemi hepsini temizledi iyi oldu bence. Yoksa daha cok delirirdiniz. Dudaginda ucuk olani mi istersiniz,griplisini mi istersiniz hepsi anlamadan dinlemeden gelir yapisirdi cocuklara.
Duzeninizi zamanla kurarsiniz. Su aralar sacinizi tarayip tuvalete girebiliyorsaniz sanslisiniz. O yetiyor gercekten
Bide benim gece uyumadiginda delirdigim zamanlar oluyorAynı beni anlatmışsın kac aydir kurduğum cumle hiç bir seye yetisemiyorum . 4 aylik
Dogurduktan aonra arkadaslara dert yanarken boyle duydukca rahatliyordum nedense hee herkess ayni seyi yasamis diye bi rahatliyodumYani hepimiz böyle büyüttük aslında ne yazık ki normali bu, oğlum 21 aylık ben yemek yaparken mutfağın altını üstüne getirdi , mutfak savaş yeri gibi ama ben yemeğim var oley modundayımYemek de nohut pilav, içli köfte sarma filan değil yani
Kendınden beklentini düşür sınava çalışmak filan ne münasebet daha neler
Bide benim gece uyumadiginda delirdigim zamanlar oliyirAynı beni anlatmışsın kac aydir kurduğum cumle hiç bir seye yetisemiyorum . 4 aylik
Ben pusetle gezfiriyorum hemen debelendi canimi sıkıldı diger odalara geciyorum ordaki isimi hallediyorum . Huysuz olmalari can sikıcıKangurum var puset ana kucagi herset var ama ben azıcık debelense aliyorym hsmen kucağıma halbuki benimle dogum yaoan arkadasim bebegi cok aglamadigi surece almiyor bana sende alma yoksa biraz daha anlayinca seni aglayarak kullanir diyor
Dogurduktan aonra arkadaslara dert yanarken boyle duydukca rahatliyordum nedense hee herkess ayni seyi yasamis diye bi rahatliyodumbide bebegi olanlar niye sikayet eder derdim olunca anladim. Bu konudaki sakalari pek ciddiye bile almazdim
Harikasinizşunu da gördüm, bebeğini doğduğu günden 6 yaşına gelene kadar hep düzenli uyutmuş bi anne olarak cevap vereyim.
Bebekler düzeni sever. Hep aynı saatlerde besleyin, aynı saatlerde yatırın. Akşam 8i geçmesin mesela gece uykusu günü öyle ayarlayın.
Bir de gündüz evin en aydınlık yerinde gece de en karanlık halde uyutun ki gece gündüz farkını anlasın.
Benim oğlum 6 yaşında hala gece uykuya benimle veya babası ile birlikte geçer. Asla dert etmiyorum kendi uyusun diye zorlamıyorum. Çünkü zaten 9 dedim mi uyuyan evladım bıraktım bana sarılarak uyusun. 1,5 yaşına kadar kucağımda uyuttum hep öyle yatırdım yerine, sonra da hep yatakta yanında oturdum.
Yani alışırlar diye yatağa bırakıp uyusun diye kendinizi sıkmayın. Temas ve düzen.. bebekler için en önemli iki kriter..
Oğlum 21 aylık, o dönemlerde oturabildikleri için destekli herşeyi yapabiliyordum. Zaten şu an bildiğin çocuk gibi yardım bile ediyor.6 aydan sonra da mümkün değil. Daha fena oluyorHareketlenmeden yaptklarn yanına kar.
Harikasinizgunduz aydinlim yerde gecede yataginda yatiriyorym ama cok gec yatiyor 10 11 bazen 12 bile oluyor duzen saglamam lazim sanirim bebek ivin cok gec saatler
Kız ayni valla bakk bende deliriyorum . Bebege kotu davrandigimi dusunuyorum hatta bazen uzuluyorum . Meselaa hadii artikk uyu lutfenn sus artik diyor tabii tinlamiyor beniiBide benim gece uyumadiginda delirdigim zamanlar oliyir
ben 4 5 aylik civariydi uyku egitimi verdim.Gece uykusuzlukla nasil basacaktınız ve bebeginizi o aylarda gece lacta yatiriyordunuz
Sling yok ama kangurum var onunla deneyebilurimm evdebir de kanguru/sling önerimi muhakkak dikkate al. dediğim gibi çıldırmanın eşiğindeki bir çok yalnız anneyi kurtarmış bir ürün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?