Yetisemiyorum

Oğlum 21 aylık, o dönemlerde oturabildikleri için destekli herşeyi yapabiliyordum. Zaten şu an bildiğin çocuk gibi yardım bile ediyor.
Oğlum 8 aylık oturuyor, emekliyor.. tutunup kalkıyor ama asla tek kalmak istemiyor. Bebekliğinden beri hep kucağıma aldım hiç bırakmadıl sürekyi onunla ilgilendim yalnız bırakmadım onun meyvelerini topluyorum. 5 dk yalnz kalmaz Emekleyerek yanıma gelir bacaklarıma yapışır.. Kucağına alayım diye ağlar.. yemek yapabiloiğim zaman şükrediyorum

Bende cok uzuluyorum biktim diye soyleninve sonra allaha şükür saglilli bi evladim var diyorum sarilip opuyorum ama iste o an bi cinnet geliyor

Suan o zamanlar icin en rahat diyorsaniz o zaman ben gercekten sabredeyim bende dus alamiyorum yemek bile yiyebildigimde hizli hizli ne yersem.ama gece uykusu onemli bende daha erken yatirayim

cok zor allah yardimcniz olsun benimkide benim olmadigimi fark ettiğinde debeleniyor ve biz birlikye ikimiz bir fidan oluyoruz

Suan o zamanlar icin en rahat diyorsaniz o zaman ben gercekten sabredeyim bende dus alamiyorum yemek bile yiyebildigimde hizli hizli ne yersem.ama gece uykusu onemli bende daha erken yatirayim
gercekten kollarinin agrisini bile unutuyor insan.
suan o zamanlardan kaynakli sag kolumda surekli olan bir agri var mesela.
bunalmayin hic hepsi geciyor.
2 3 ay daha sabredin dondu emekledi yurudu derken bundan sonrasi daha cabuk gececek

YAaa hiç kolay değil zaten 5 dklık işi 40 dkda yapıyordum ben de. Bebekle iş yapmak kolay mı? Ama büyüdükçe alıştıkça bir şekilde halletmeye başlıyorsun. Önüne kap kacak koyuyordum ben ya da alt dolabın bir tanesine zararsız kapları doldurmuştum. Onlarla güzel oyalanıyorlar. Bir de mama sandalyesine de oturtup eline yemesi için bir şeyler veriyordum. Doğrama işini filan önünde yapıyordum. Hey gidi hey

Konu sahibi bildiğim kadarıyla 4-5 aylıktan önce uyku eğitimi verilemiyor ama sonrası verirsin.
Ama maalesef bebek 2 yaşına gelene kadar hep bir koşuşturma halinde oluyorsun.
Şu an en rahat dönemindesin aslında kucağa aldın mı tamam
Benimki 11 aylık olacak ne kucakta duruyor kurt gibi bir oraya atıyor kendini bi buraya ne yerde, devamlı tehlikeli şeyler yapmak istiyor ayağa kalkıyor dengeyi de tam kuramıyor devamlı peşindeyim. Bir oraya gidiyor bir buraya. Biraz laftan anlaması 2 yaşını buluyor işte:)

Ben yürüyünce rahatladım. 9 aylık tek elimizden tutarak sokakta geziyordu. 10 aylık tamamen kendi yürümeye başladı.
Yani ben hareketsiz öyle oturduğu bir zamanını hiç bilmiyorum ama yürüyünce kendi başına ortalığı karıştırırken ben de işlerimi hallediyordum
Bence en zor zamanlardasınız bu arada.

Benimde arastirdigim kadari ile uyku egitimi 4 aydan önce olmuyormus..biraz daha sabır etmeliyim sanirim

Kendinizi yetersiz hissetmeyin. Hepimiz geçtik o yollardan.

Ben en kolay zamanları ilk aylar lafına hiç katılmıyorum ya. İlk aylar anneyi aşırı bağlıyor yani, yürümeye başladığından beri daha rahatım ben. Hele şu an konuşuyor, oyun oynuyor, bana yardım ediyor. Hareketliler evet ama ilk zamanlar çok daha zor bence.

2aylik bebegim ayni durundayim. Evi perisan gordukce afakan basiyor kalkip toplayamiyorumda hepten deliriyorum. Birde bintane 7 yasinda oglum var bebekle ilgilenirken onunla ilgilenemiyorm oda yapma etme diyemedigim icin evi hepten savas alanina ceviriyor. Sabah4de kadar cocugu salladim uyumuyor en son biraktim yeteerrr die bagirip balkona attim kndimi aglama krizine girdim döndum esim sallamis ve uyumus 10 dk icinde sonra o uyuurken gorunce bir vicdan azabi..... Disari hic cikamadik zaten Oturup sohbet ettigim kahve ictigim arkadaslarimin hikayelerine bakip ozeniyorum o gunlerimi ozluyorum ve hep boyke kalicak bi yere gidemicem isimi gucumu yaoamicam saniyorum evde kaldikca kafayi yemej uzereyim. Ama bebegimide cooookk seviyorum boyle kafayi kirmis sekilde gunler geciyo gecicek.. yaza daha rahatiz insallah

Oyun halisina koyuyorum ama suan oyuncaklara uzanmiyor sadce bakiyor bi sure sonra sıkılıyor bende o arada ne yapabilirsem kostir koştur yapmaya calisiyorum

Ben o oyuncakların ucuna başka oyuncaklar takip iyice sarkıttım. Ama yumuşak şeyler rahatsız olmayacağı.
Uzanmasa da iyice yaklaşsın eline çarpsın diye.
Dokunarak tanıdı böylece daha iyi oyalandı.

Oglum 15 aylik, 1 yasindan itibaren bakici da var. Ama ben yine de evdeyken bir seye yetisemiyorum. Malesef uzun sure de boyle olacak gibi. Eskiden 5 cocuk buyuttuk her isimizi de yaptik diyenleri de anlamiyorum. Tv basina oturtuyorlardi cocugu buyuk ihtimal, ya da buyuk kardes kucugu oyaliyordu, baska turlu mumkun degil.

Benimki bunlara tav olmuyor yav Çocuk bakmak hem çok güzel hem cok zor.. Rabbim herkese tattırsın bu güzel zorluğu

Bende cok uzuluyorum biktim diye soyleninve sonra allaha şükür saglilli bi evladim var diyorum sarilip opuyorum ama iste o an bi cinnet geliyor
Canım benim evdeeki sesleerii bir duysan timarhanelik olursun bir aksam balkona çıkıp yeterr kornaya basmayinn cocukk uyuyor diye bagirdimm sinirden tabii duyulmadi sesim . Duvarlara vuruyorum bazen . Evin dört bir yanindan ses geliyor . Cocuk agliyor ,kadin sabaha kadar tlf kahkaha atip konusuyor ,bir cocuk sabaha kadar sarki soyluyor , tak tak tak sessleri her saat var ,yoldan hergun korna sesi geliyor bir tane itin teki hergun bir kac kez motorsikletine son gaz basip burdan geciyor dukkkanlarimi var artik neyse . Yani velhasili yinede cok sukur ki saglikli bebeklerimiz var . Sinava calisman bu durumda zor olabilir ilerleyen zamanda nasil olur bilmiyorum tecrubem yok ne sinavi ki ? Erteleme gibi bir durumun yok mu sinavi cok yipranirsin mutsuzluguna mutsuzluk olur

Benimde arastirdigim kadari ile uyku egitimi 4 aydan önce olmuyormus..biraz daha sabır etmeliyim sanirim
4 aylikkende olmuyor malesef . Uyku gerilemesi diye bir sey varmis onu yasiyoruz biz uykusu varken gece vir bakmisim sarki soyluyorr poposu ayaklari oynayio duruyor duzen varken bozuldu diyebilirim . Ama ben yinedr hep zamanli yatiriryorum kopmasin duzeni diye . Aklinda olsun canim. O degistirsede duzeni korumaya calis cok zorlamadan

3 aylık bebek biraz debelense alınır zaten kucağa.
Sınav ne kadar acil bilmiyorum ama bu ilk zamanları sakin sakin geçirebilseniz keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…