Yetti artık İşten çıkıyorum... Bir bakıp yardımcı olurmusunuz?

tethyss

☆☆☆☆★☆☆☆☆
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
2.433
2.046
773
kızlar merhaba işten çıkmak istiyorum ben... yalnız maaşımı yatırması konusunda endişeliyim... zaten şuan maaşım 20 gün gecikmiş olmasına ragmen yatmadı hala... yarın yada pazartesi günü söyleyip işten çıkmayı düşünüorum.

ama kalan paramı yani hem maaşımı hemde maaş gününden sonra çalıştıgım günlerin parasını alırmıyım diye endişeleniyorum...

bu parayı bana vermeme gibi bir durumu olabilirmi? yada vermezse şikayet edebiliyormuyum ? kalan paramı almak için neler yapabilirim..? lütfen yardım edermisiniz? :18:

sigortalımı çalışıyosun..? maaşımla beraber avansa ihtiyacım var de , içerde kalan paranıda öyle alabilirsin belki cnm..

Paran bankaya mı yatıyor yoksa elden mi alıyorsun eğer bankaya yatıyorsa rahatlıkla ispatlarsın almadığını onlarda paşa paşa öderler hem gecikmişi hem de çalıştığın günleri. Fakat elden alıyorsan seni uğraştırabilirler. Ben senin yerinde olsam 1 hafta daha dişimi sıkar ayı tamamlar maaşım aldığımda çıkardım. Diğer türlü üzüleceksin gibi görünüyor.

Çalıştığın günlerin paranı vermeme gibi bir durumları söz konusu değil , tabi hangi şartlar altında çalışıyorsunuz bilmiyorum ama..

Şuan işten çıkmak isteseniz bile ,çalıştığınız günlerin parasını alırsınız . Vermeme gibi bir durumu olamaz .
Olursada gerekeni yaparsınız .
Ama bana kalırsada bekleyin bence .

kızlar maaşım bankaya yatıyor ve girdiğim ilk günden beri sigortalıyım.... artık dayanamayacak seviyeye geldim... durup durup sinirleniyorum mahvetti psikolojimi falan...

üstelik paşam maaşı yatırmadıgı halde iş bekliyor bende elimden geleni yapıorum zaten ama artık gına geldi... herşeyi üstüme yıkmış vaziyette...

benim bir diğer sorumda haziranda 1.5 senem dolacak... çıkacagımı normalde 15 gün öncesinden bildirmem gerekiyor sanırım ama beni sürekli mağdur durumda bıraktığı için bu önceden haber verme geçerli olur mu? sözleşme feshedilmiş olur mu?

Sözleşmen varsa mutlaka bildir önceden. Yoksa maaştan kesinti yapabilirler.
Ayrıca geçen ay ve bu aydan çalıştığın gün sayısına denk düşen kadar maaşını yatırmazlarsa mutlaka şikayet et.
Banka aracılığıyla alıyomuşsun zaten mutlaka ödemek zorundalar.
Hatta iyice diretirlerse gecikme tazminatı bile alabilirsin.

15 gün öncesinden bildirimimi nasıl yaparım yada ileride dava açarsam bunu kanıtlamak için ne yapmalıyım?

15 gün öncesinden bildirimimi nasıl yaparım yada ileride dava açarsam bunu kanıtlamak için ne yapmalıyım?

Onu bilemedim. Ama dilekçeyle bildirebilirsin bence. Kurumun dilekçeyi aldığına dair sana bir yazı vermesini isteyebilirsin.Mühür veya imza olsun ama kağıtta mutlaka..

ya zaten seytan diyor elindeki işi yapma yarın ara maaşı yatırana kadar gelmiorum de... elime mahkum suanda zaten...

Benim nisan ve mayıs maaşım içerde canım. Aynı durumdayız. Maaş alamadım daha.
Ne yapayım ben de bilemiyorum ki

benim yarın 20 günüm doluyor zaten elden vermezse yarın pazartesiye sarkıyor vermezse alo 170 i aramayı düşünüorum....verirse çıkacagımı söyliycem elimdeki işi bitirip.... hatta hakkında kötü planlarım da var ama onları sonraya saklıyorum.... senin sektörün ne?

İnşaat sektörü canım sen?
Bir de aynı ofisten çıkıyormuşuzzzz

bende inşaat sektöründeyim canım... hatta şöyle söyliyim mimarım... valla benim elimde çizimleri var... bu hafta teslim etmesi gereken... şuan oturmuş onları çiziyorum... maaşımı vermezse komple bütün çizimlerine bay bay diyecek... otursun kendi çizsin bakalım

Son düzenleme:
benide sekreter, asistan getir götür işlerine bakan ve sürekli proje yetiştirmek amaçlı sıkıştırıyorlar.... aslında sağlam ders vermek lazım...

canım acayip sıkılıyor yahu emek veriyorum onu da mahvediyorlar. ne olacaksa böyle bilemiyorum.

valla canım aynı şirketten değiliz ama inan inşaat sektörünün çoğu böyle sorunlu.... Kaç tanıdıgım arkadaşım maaşlarını alamadan çıktılar işten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…