Yetti artık İşten çıkıyorum... Bir bakıp yardımcı olurmusunuz?

Aynı şirketten değiliz ama benzer durumlar işte canım. Emek hırsızı çok bu ülkede

Madem ucretiniz gec odeniyor, eger gecmis aylarda da bu gibi durumlar soz konusuysa, isverenliginize noterden ihtarname cekin. Ozetle; ucretimin .... Aylarinda gec odenmesinden dolayi is sozlesmemi 4857 sayili yasanin 24/İİ. Maddesi e bendi geregince hakli nedenle .. Gunu itibariyle derhal feshediyorum. İhbar,kidem tazminatim, .. Ayi ucretim vb. Yasal iscilik haklarimin hesaplanip banka hesabima derhal yatirilmasi, aksi taktirde alacaklarimin tahsili maksadiyla idari ve yargi mercilerine basvuracagimi ihtaren bildiririm.' diye ihtar cek, madem isten cikacaksin en azindan hakkini alabil.

Maasini alamayan isci is sozlesmesini fesih edebilir oncelikle bir noter araciligi ile ihtar yolluyorsunuz maasimi alamadigim icin isi birakiyorum tazminat alma hakkin var yatan sigorta primin uzerinden maasini talep ediyorsun eger yatmazsa is mahkemesine basvuruyorsun

Canım sırf bu aymı maaşın gecikti yoksa süreklimi böyle oluyor, ona göre çıkışına karar ver sürekli olursa al maaşını çıkıorum de çık :))

İhbar süreniz yok mu? Ne kadar süredir bu firmadasınız atıyorum 1 yılı doldurduysanız 15 gün ihbar süreniz vardır, bu yüzden de dilekçenizi verdikten sonra 15 gün daha çalışmalısınız ya da ihbar süreniz maaşınızdan kesilir. ayrıca dilekçenizi verdikten sonra her gün yine yasal olarak 2 saat iş arama izniniz vardır bu sebeple her gün işten 2 saat erken çıkarsanız. Maaşınıza el koyma durumu bu şartlarda olamaz, dilekçenizi 2 nüsha yapıp birini kendinize birini işverene bırakırsınız ihbar süreniz dolduğunda da maaşınız ödenmezse noterden ihtarname çekersiniz ve çalışma bakanlığına şikayet edersiniz bakın ne güzel ödenecektir paranız ayrıca içeride bekleyen yıllık izniniz vs varsa onları da alırsınız para olarak.

firmada yaklaşık 1.5 senedir çalışıyorum yani haziran ayı itibariyle 1.5 sene olacak... aslında bir an önce istifa etmek istememin nedenide bu 1.5 sene olduktan sonra sanırım 6 hafta öncesinden bildirmem gerekecek... normalde yanında çalıştıgım adam 15 gün beklemeden çıkışımı verebilir ama işler genellikle benim elimde olduğu için ve neredeyse sekreterlik,asistanlık işlerinide ben yaptığım için beni öyle kolay salmayacaktır...

dilekçeyi ben mi hazırlıyorum? yani üstünde tarih ve kaşe-imzamın olması yeterli olacakmıdır hukuksal olarak? :26:

Canım sırf bu aymı maaşın gecikti yoksa süreklimi böyle oluyor, ona göre çıkışına karar ver sürekli olursa al maaşını çıkıorum de çık :))

valla canım 1.5 sene dolmak üzere çalıştığım yerde ve bu 1.5 sene içinde düzenli yattıgı 4-5 ay vardır sadece....

maaşımı almayı bekliorum zaten söylemek için çıkacağımı... ancak maaşımın üstünden tam 3 hafta gecti... bu çalışma süresinin parasınıda almayı istiyorum... orada o kadar ok yoruldum ki bu 21 gün içinde o parayı ona yediremem...

direk ihtarname çekmek istemiyorum çünkü bu sefer işi daha da zora sokacaktır.. dava açılmadan ödemeyecektir o parayı... ancak eğer konuşmama rağmen yatırmayacağını sezersem direk ihtarname çekeceğim... verdiğin bilgiler için çok teşekkürler....

İşten çıkacağını 15 gun önceden haber ver zaten sgk lı oldugun ıcın alacagını yatırmama gıbı bır hakları yok sadece cıkarken paranı almadan çıkış kağıdı imzalama ayrıca tazminatlarnıda talep et çıkarken. kıdem ve ihbar tazmınatını almadan kağıdı ımzalama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…