Ben mezun olalı tamı tamına 7 yıl oldu, mezun olduğum sene ve öncesinde psikolojik olarak o kadar yıpranıktım ki bırak üniversiteye gitmeyi, liseyi bile yarım bırakacaktım nerdeyse.. Neyse aradan geçen yıllardan ve tedavi sürecinden sonra bu yıl aydınlanma yaşadım resmen ve açıktan okumaya karar verdim.
- İlk olarak online bir deneme sınavı buldum pdf olarak indirdim ve onu çözdüm! (parlakbirgelecek diye taratırsan bulursun, kaydol ve ilk deneme sınavını orda ücretsiz çözebilirsin)
- Sonra konulara göre eksik olduğum konuları not aldım. Özellikle matematik sorularını tekrar çözmeye çalıştım.
-Bu arada eski okuluma gittim, oradaki hocalarımla istediğim bölümü ve neye ağırlık vererek çalışmak gerektiğini programladık, konu anlatımlı kitap aldım.
- İstediğim bölümün olduğu ünileri ve taban puanlarını listeledim, kendimi zirvedekine focusladım o yolda çalışmaya başladım- bu kısım sadece motivasyon yani olsada olur olmasada..
--- Bu noktada sen sosyal hizmetler istediğine göre YGS-5'e göre yerleşceksin ve ağırlık olarak %37 Türkçe, %33 Mat ,%20 sosyal ve %10 fen ağırlıklı hesaplanacak puanın, bu hesaba göre çalışırken ağırlığını Türkçe ve matematiğe vermen gerekiyor.
Sonra çalışmak için internetten ygs deneme sınavı pdf diye taratırsan bir ton kaynak bulabilirsin ki çözümlü olanlarıda var konu konu arasan (bu arada Adobe reader indirmen lazım pcne pdf dosyaları görüntülemek için ) Dönelim parlakbirgeleceğe ygs/lys hesap makinesi var oraya deneme çözdükçe sonuçlarını girip puanını öğrenebilir ona göre çalışırsın.. Sormak istediğin bir şey olursa gün içinde bir kaç bakıyorum foruma girdikçe cevaplarım. Rastgele bol şans